X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    z Kuba mialam taki i najbardziej mi sie podoba ;) teraz syn czeka na następne okienka :P musze mu pokazac ze już mam 5 te :D
    Coś jak kalendarz adwentowy, czekamy aż kolejne okienko się otworzy hihihi

Amus87 lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka - wszelkie źródła internetowe podają, że od 18t0d to już na pewno piąty miesiąc sie liczy :) i mój lekarz też tak mówi :)

A moje dziecię chyba przekręciło sie po wczorajszym ust i rano po śniadaniu jak się położyłam to usilnie grzebie mi przy pęcherzu coś u gmera w podbrzuszu generalnie. Zaliczyłam też 1 nieprzyjemny skurcz troche kilkunastosekundowy, ruszało sie i nagle ucisk czuje w krzyżu i brzuchu tylko z lekkim bólem jakby, jak minęło dziecię dalej szalało. Potem jeszcze jeden był za pół godziny gdzieś, ale mniejszy dyskomfort był. Jakieś wariacje dziś przed południem to dziecię odprawia ;) nadrabia dwa dni chyba :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 11:17

Opolanka 85, Amus87 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Coś jak kalendarz adwentowy, czekamy aż kolejne okienko się otworzy hihihi
    haha dokładnie tak :D

• emikey Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    Przeżyły to raczej ofiary, Ty raczej byłas obserwatorem...
    Ofiary to właśnie raczej nie przeżyły. Jeśli bierzesz w czymś udział to chyba nie jesteś obserwatorem. Obserwator stoi z boku i nie uczestniczy w zdarzeniu. Przynajmniej tak mnie uczono na studiach. Przeżyć trzęsienie ziemi to nie to samo co mieć dom zawalony na głowę. Przeżyć trzęsienie ziemi to być tam gdzie trzęsie się akurat ziemia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 11:22

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Opolanka - wszelkie źródła internetowe podają, że od 18t0d to już na pewno piąty miesiąc sie liczy :) i mój lekarz też tak mówi :)
    I to mi się podoba, bo 5 miesiąc brzmi dumnie <3

Jacqueline, Amus87, Lady Savage lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Emikey, Twoją pasją są podróże, czy jest to związane z pracą? Bo z tego co piszesz, to chyba kawał świata zwiedziłaś.
    Niestety (albo sterty) ale moja praca nie ma kompletnie nic wspólnego z podróżami. Pracuje w rządowce. 8h siedzenia za biurkiem. Dlatego podróże to odskocznia. Plusem pracy w budżetowe jest to, że nigdy nie robią problemów z urlopami więc w pewnym sensie mam swobodę. Mój mąż też uwielbia podróże. Właśnie tak się poznaliśmy. Ostatnimi czasy bardzo go ograniczałam bo w miejscach do których on chciał jechać była zika. Nie chciałam ryzykować.

Amus87 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    nie zgodze się
    u mnie woda się zatrzymuje jak za mało pije
    dietetyczka i hepatolog mnie ostrzegali- nie wierzyłam. Im wiecej pije tym lepiej woda schodzi.
    Żeby woda lepiej schodziła ponoć trzeba dodać odrobinę soku z cytryny.

Amus87 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwazam ze od 18+0 jest juz na pewno piaty miesiac :)

Amus87 lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Lady, ale zatrzymywanie wody w organizmie to raczej jakiś stan chorobowy a nie picie za duzo wody. W Twoim przypadku widziałabym tarczycę za kandydata, bo przy niedoczynności się woda gromadzi w organizmie. Do tego, jeśli masz nadwagę czy otyłość, to organizm może gromadzić wodę na stawach.
    A jesli się puchnie w upały to właśnie mechanizm obronny organizmu przed przegrzaniem.

aha nie wiedziałam, mi dopiero teraz, w ciąży wyszło brzydkie tsh, tak to miałam wszystko ok.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Żeby woda lepiej schodziła ponoć trzeba dodać odrobinę soku z cytryny.
    wlasnie tak robie od kilku dni :D mam cytrynke i wkrapiam sobie :P

moje dziecko się lęka jak kicham :P az skacze :P a że mam uczulenie to co chwile :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 11:37

emikey lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej dziewczynki, widzę że o wodzie piszecie. Ja piję 2 butelki 1,5 l dziennie - 1 gazowaną i 1 niegazowaną. Tylko, że nie piję nic innego. Przed ciążą tak samo, herbatę piłam tylko 1 dziennie zimą lub przy chorobie, kawy unikałam i tak cały dzień na wodzie. Myślę, żeby jeszcze może jakiś sok do tego dorzucić. Żeby było więcej niż 3 litry na dzień. Ja wodę uwielbiam, mąż tak samo. Herbata to w sumie tylko dla gości :)
    Zmartwiłam się trochę, że od miesiąca waga stoi w miejscu. Od początku ciąży przytyłam niecałe 4 kg, choć czuję się gruba i ociężała. Brzuch mam maluśki dalej, te 4 kilo to tylko w biodrach siedzi, bo cycki też nie rosną :( Może dzidzia czerpie ze starych zapasów :)

Emikey, Twoją pasją są podróże, czy jest to związane z pracą? Bo z tego co piszesz, to chyba kawał świata zwiedziłaś.

Nie martw się wagą :P jeszcze nagonisz :P oby nie za dużo, ja schudłam na początku ciąży -10 kg, a teraz od 5 miesiąca przytyłam 300 gram tylko. :) Ja sie nie martwię, oby tak dalej :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam dzis 6 miesiac.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja nadal w 4, a obie mamy grudzień. Jak to możliwe hehe?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    za tydzien. Liczy sie skończone tygodnie

• Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ofiary to właśnie raczej nie przeżyły. Jeśli bierzesz w czymś udział to chyba nie jesteś obserwatorem. Obserwator stoi z boku i nie uczestniczy w zdarzeniu. Przynajmniej tak mnie uczono na studiach. Przeżyć trzęsienie ziemi to nie to samo co mieć dom zawalony na głowę. Przeżyć trzęsienie ziemi to być tam gdzie trzęsie się akurat ziemia.

Ja jestem ofiarą powodzi 97 i żyje, mimo że wiele straciliśmy i była to tragedia dla nas. Przeżyłam powódź i się nie śmieje z mężem że do pakietu brakuje mi trzesienia ziemi i tsunami. Nie żartuje z poważnych wręcz dramatycznych spraw.... dlatego tak zareagowałam na Twój post.

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    za tydzien. Liczy sie skończone tygodnie
    Mój ojciec jest młodszy od mojej mamy o 3 miesiące, ale zawsze liczy tak, że wychodzi mu dwa lata :D np mama na 40 urodziny więc tata mówi, że zaczęła 41 a on jeszcze ma 39 bo 40 nie skończył :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    Ja jestem ofiarą powodzi 97 i żyje, mimo że wiele straciliśmy i była to tragedia dla nas. Przeżyłam powódź i się nie śmieje z mężem że do pakietu brakuje mi trzesienia ziemi i tsunami. Nie żartuje z poważnych wręcz dramatycznych spraw.... dlatego tak zareagowałam na Twój post.
    Rozumiem, że po przebytej traumę związanej z powodzia (nota bene ja utknęłam na granicy w Kolbaskowie wtedy bez możliwości powrotu do kraju) ci którzy nie straci życia czy dobytku w katastrofie są dla ciebie tylko obserwatorami. Ale to i tak nie zmienia faktu że byc obserwatorem, a przeżyć coś to dwie różne rzeczy i nie powinno się ich mylic.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mój ojciec jest młodszy od mojej mamy o 3 miesiące, ale zawsze liczy tak, że wychodzi mu dwa lata :D np mama na 40 urodziny więc tata mówi, że zaczęła 41 a on jeszcze ma 39 bo 40 nie skończył :D
    haha nieźle nieźle :D

• Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Rozumiem, że po przebytej traumę związanej z powodzia (nota bene ja utknęłam na granicy w Kolbaskowie wtedy bez możliwości powrotu do kraju) ci którzy nie straci życia czy dobytku w katastrofie są dla ciebie tylko obserwatorami. Ale to i tak nie zmienia faktu że byc obserwatorem, a przeżyć coś to dwie różne rzeczy i nie powinno się ich mylic.

Ok, nie mylmy, skoro twierdzisz że przeżyłaś pożar a nie byłas jego obserwatorem to szacun..
    Dobra, nie dyskutujmy o kataklizmach bo to o wiele przyjemniejsze forum - na szczęście :P

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja nadal w 4, a obie mamy grudzień. Jak to możliwe hehe?
    bo ja mam na początek grudnia a ty na koniec :P 4 tyg różnicy robi wiele xD, ja to znowu pewnie wyląduje nie w tym miesiącu XD Z Zuzą miałam termin na 4 września potem 27 sierpnia mi wskoczył, a póżniej 20 sierpnia, ale już się tak z dziewczynami z września zżyłam, że nie chciałam ich opuszczać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 12:16

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ