Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amus87 wrote:Dziewczyny co ile robicie tarczycowe? Ja robie co 3-4 tyg teraz bedzie ciut wiecej. Ale endo 4 maja na wizycie mi powiedzial ze mam dopiero koniec lipca zrobic ;p i tak nie wytrzymalam i mialam juz 3 x od tego czasu
ja miałam między pierwszą a drugą wizytą 3 tyg różnicy, a teraz kazali mi przyjść po 6 tyg z nowymi badaniami. -
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:K878 a ile ważysz? Bo moja kumpela jest bardzo szczupła, piła 5 l dziennie, nikt nie zauważył że miała problem z nerkami w ciąży, dopiero gdy po porodzie, zaczęła wpadać w sepsę, zobaczyli że zatruwają ją właśnie nerki.
62 przed ciążą; też mi się nasunęło, ze może coś z nerkami, zapytam przy najbliższej wizycie;
Amus, tarczycę na początku ciąży to badałam co 2 tygodnie, potem co 3; teraz mam przerwę 6 tyg. z uwagi na urlop mojej lekarki... normalnie co 4 tyg. się powinno wg internetu i mojej endoLady Savage lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyk878 wrote:no bo ten jod Tobie szkodzi, ale jest potrzebny dziecku... ale podobno niedawno na to wpadli
ciąza 6 lat temu więc dużo rzeczy jest nieaktualnych:P
no i właśnie miałam 6 czerwca TSH jakos 2,2 a po stosowaniu jodu 20 czerwca mialam 1,2dawki w tym czasie nie zwiększyłam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
k878 wrote:62 przed ciążą; też mi się nasunęło, ze może coś z nerkami, zapytam przy najbliższej wizycie;
Amus, tarczycę na początku ciąży to badałam co 2 tygodnie, potem co 3; teraz mam przerwę 6 tyg. z uwagi na urlop mojej lekarki... normalnie co 4 tyg. się powinno wg internetu i mojej endo
lepiej sprawdzić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRozmawiałyście na temat picia wody. Ja osobiście mam z tym problem i to duży. Piję bardzo mało, wiem że za mało i jestem na siebie z tego powodu zła. Jeszcze jak nie byłam w ciąży to miałam takie dni, że przez 10h w pracy potrafiłam nie wypić nic, albo tylko kubek kawy. Jak zaszłam w ciążę to staram się pilnować picia, ale po prostu nie odczuwam pragnienia i w takiej sytuacji picie jest bardzo nieprzyjemne. Nie wiem co mam z tym fantem zrobić