Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ostatnim usg schizowalam czy dziecko ma mózg. Nie wiem czemu. Mam też tak, że wszędzie natrafiłam na dzieci z syndromem Downa. I też zaraz myślenie mi się włącza.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Ja to tylko wiem ze jedna z was pisała ze Oxford ja Coventry ma reszta to nie wiem.
    Jest jeszcze ktoś z Leeds :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas wracać do Polski. Mąż już poleciał do Londynu, a mnie teść zaraz odwiezie na lotnisko. Strasznie gorąco w Budapeszcie, mam nadzieję, Że w Warszawie chłodniej.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha czyli nie tylko ja jestem świruskiem ;) to ulga. Zamiast sie glupia cieszyc, ze nic nie czuje, brzuszek mieciutki i wszystko dobrze, to ja tez siedze i pytam M. czy dzidzius jeszcze tam jest. A tez w srode mialam usg zeby nie bylo. M. gadal.ostatnio do brzuszka zeby mala mnie kopnela w koncu bo on ze mna nie wytrzyma ;D

no wlasnie tez zaczelam leczyc grzybka, i mam takie podejrzenie ze on mi doklada do tego pecherza troszke. Ale pech to oech, akurat na wykazd takie atrakcje. I upal. Siedze w domu do popoludnia i dopoero wiecxorem wychodze bo inaczej bym padla.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • chicken Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny planuje iść z kilka dni na zwolnienie. Z jakiego powodu lekarze wam wypisywali l4? Do grudnia Jeszce trochę czasu zostało A u mnie przebiega jak narazis6 wszystko ok. Czy infekcja pochwy jest powodem dla którego można iść na l4?
    Szczerze to nie lubię tak kombinować i obawiam się że w razie kontroli się nie wybronie.

geeky-2017-12-12.jpg
  • emikey Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Dziewczyny planuje iść z kilka dni na zwolnienie. Z jakiego powodu lekarze wam wypisywali l4? Do grudnia Jeszce trochę czasu zostało A u mnie przebiega jak narazis6 wszystko ok. Czy infekcja pochwy jest powodem dla którego można iść na l4?
    Szczerze to nie lubię tak kombinować i obawiam się że w razie kontroli się nie wybronie.
    Ja z powodu nadciśnienie. Tylko że ja ho nie mam. Mam ciśnienie ok 120 / 74. Jak idę do swojego giną to 160/115. Na l4 od 1.06

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z powodu cukrzycy ale na l4 nie wypisuja powodu, spokojnie.

Ja tez mam takie schizy jak wy, to normalne. 27 mam usg i juz sie boje :( potr. 8.08 prenatalne :(

Moja dzidzia ma.okresy spokoju( kilka dni czasami) a czasami wariuje. Wczoraj jak m tetno badal to czulam jak kopie nawet m poczul na rece. Ale moje dziecko czesciej kopie do srodka ;)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny doczekacie się tych laskotek i kopniaczkow :) wiem ze łatwo mówić ale pamiętajcie że te z nas które czują ruchy są już dalej w ciąży a i tez kwestia łożyska noi tego ze to kolejna ciaza...

Petitka, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi witamy się w 22 tc ;)

Aztoria, Zołzimagic, Petitka, k878, nick nieaktualny, Jacqueline, Wachciowa, emikey, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:

Ja z powodu ciąży :)

emikey, chicken, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście, że na L4 wpisuje się jednostkę chorobową, ale zostaje ona w dokumentacji medycznej i na czerwonym odcinku L4, na zielonym się nie odbija, więc ani pracodawca ani ZUS tego nie widzi, przynajmniej dopóki nie zainteresuje się szerzej.

sa jakieś kody na ciążę - inne O26.8; ja miałam takie coś, bo mi lekarz czasami drukuje zalecenia

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze tak czasem wejść i poczytać, że nie jest się jedyną osobą, która czeka na upragnione ruchy. Oszaleć faktycznie można i od razu załącza się nadmiar myślenia czy aby na pewno wszystko ok z dzidzią. U mnie też była schiza, że pewnie coś jest nie tak dopóki u położnej nie posłucham bicia serduszka.
    Dobrze, że jesteście kochane ciężarówki to możemy się powspierać i pocieszyć nawzajem ;)
    A jak u Was wygląda sprawa ze śluzem dziewczyny? Podczas starań praktycznie susza i brak śluzu a odkąd jestem w ciąży nie rozstaje się z wkładkami. Zapomniałam na ostatniej wizycie zapytać o to położną a teraz o tym grzybku i parciu na pęcherz poczytałam i oczywiście znowu schiza haha.
    Chyba zamiast oddziału położniczego czeka mnie psychiatra haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ty ostatnio pisalas ze nie mozna surowego ciasta do pizzy jesc ( co w sumie logiczne no ale chcialam dopytac czym to grozi :p Wczoraj robilam pizzerinki z gotowego ciasta spodu do pizzy ten zawijany w tesco i zjadlam dwie i w srodku cos mi sie zdaje nie byly niedopieczone :/ bo zostaly i malzowi dalam i patrze surowe:/ rewolucji zoladkowych nie mialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 10:00

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka - noe zaleca się wkładek, zwłaszcza w ciąży, sprzyjają infekcjom mimo częstego zmieniania, lepiej bieliznę w dzień zmieniać niż wkładki nosić, serio :)

Opolanka - odkąd mam tą poduchę ciążową to kładę się spać ma lewym boku i tal też sie budzę, ale czasem przekręcam się lekko na plecy, nie na płasko całkiem bo jedna odnoga poduchy podpiera plecy, ale na prawym wcale nie sypiam, a przed ciążą najlepiej mi na prawym sie usypiało właśnie. Nie wiem czy to od poduchy czy kwestia przyzwyczajenia, ale dobrze mi sie zasypia teraz na lewym i szybko ;)

Ja czuje ruchy codziennie jakieś już blisko 3 tygodnie, ale u mnie to też druga tak zaawansowana ciąża no i łożysko na tylnej ścianie podobno. Ale tak mocne puknięcia/kopniaki jak już teraz czasem czuję to było po hmmm 4 tygodniach od pierwszych ruchów z Olą, wtedy łożysko z przodu miałam. Jeszcze was skopią dzieciaki :) Ola oszczędzała mi pęcherz i żebra, teraz dziecię upodobało sobie na razie okolice pęcherza :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    oczywiście, że na L4 wpisuje się jednostkę chorobową, ale zostaje ona w dokumentacji medycznej i na czerwonym odcinku L4, na zielonym się nie odbija, więc ani pracodawca ani ZUS tego nie widzi, przynajmniej dopóki nie zainteresuje się szerzej.

sa jakieś kody na ciążę - inne O26.8; ja miałam takie coś, bo mi lekarz czasami drukuje zalecenia
    Dokładnie, ja mam ciąża w wyniku leczenia niepłodności i torbiele. L-4 prawie od początku ciąży.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Petitka - noe zaleca się wkładek, zwłaszcza w ciąży, sprzyjają infekcjom mimo częstego zmieniania, lepiej bieliznę w dzień zmieniać niż wkładki nosić, serio :)

Opolanka - odkąd mam tą poduchę ciążową to kładę się spać ma lewym boku i tal też sie budzę, ale czasem przekręcam się lekko na plecy, nie na płasko całkiem bo jedna odnoga poduchy podpiera plecy, ale na prawym wcale nie sypiam, a przed ciążą najlepiej mi na prawym sie usypiało właśnie. Nie wiem czy to od poduchy czy kwestia przyzwyczajenia, ale dobrze mi sie zasypia teraz na lewym i szybko ;)

Ja czuje ruchy codziennie jakieś już blisko 3 tygodnie, ale u mnie to też druga tak zaawansowana ciąża no i łożysko na tylnej ścianie podobno. Ale tak mocne puknięcia/kopniaki jak już teraz czasem czuję to było po hmmm 4 tygodniach od pierwszych ruchów z Olą, wtedy łożysko z przodu miałam. Jeszcze was skopią dzieciaki :) Ola oszczędzała mi pęcherz i żebra, teraz dziecię upodobało sobie na razie okolice pęcherza :P
    Myślę nad tą poduchą, ale ja nawet brzucha nie mam, więc tak śmiesznie będę z nią wyglądała. Ale mam nadzieję, że brzucho jeszcze urośnie i będzie wtedy jak znalazł. Jak narazie to pół nocy prawy i pół nocy lewy bok wychodzi, ale na tym etapie to chyba dzidzi nie szkodzę?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Szczesliwa ty ostatnio pisalas ze nie mozna surowego ciasta do pizzy jesc ( co w sumie logiczne no ale chcialam dopytac czym to grozi :p Wczoraj robilam pizzerinki z gotowego ciasta spodu do pizzy ten zawijany w tesco i zjadlam dwie i w srodku cos mi sie zdaje nie byly niedopieczone :/ bo zostaly i malzowi dalam i patrze surowe:/ rewolucji zoladkowych nie mialam
    Nie. O cieście nic nie pisałam;) pisałam Ci tylko, że jadam salami na pizzy pieczonej a propo toxo :) Nie wiem co w takim kupnym mrożonym cieście jest, bo ja robię sama ciasto na pizze. Myślę, że taki kawałek Ci nie zaszkodzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nie. O cieście nic nie pisałam;) pisałam Ci tylko, że jadam salami na pizzy pieczonej a propo toxo :) Nie wiem co w takim kupnym mrożonym cieście jest, bo ja robię sama ciasto na pizze. Myślę, że taki kawałek Ci nie zaszkodzi :)
    Kurde to cos mi sie pomylilo :p ja zwykle sama robie jak pizze robiny ale teraz do pizzerinek kupilam drodzowe ;) ale one nie jest mrozone. Takie w lodowkach

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka - nie sądzę ;) to chyba bardziej później troche po 25tc ma znaczenie kiedy maluch już sporawy, wód troche już jest więcej i to wszystko razem może troche uciskać. O tą żyłę chodzi. Jednak jeśli jednak nie ma duszności gorzej, zawrotów głowy to troche jak na tym.prawym boku czy plecach poleżymy nie zaszkodzi. A co jak dziecko będzie uciskać na coś lewej strony, wtedy trzeba inaczej leżeć ;) ja w ciąży z Olą na plecach nie mogłam w późniejszej ciąży bo mi było słabo właśnie, więc wierciłam sie z boku na bok, raz prawy, raz lewy, biodra bardzo bolały i nie dało ma jednym wyspać :D

A brzuch brzuchem, z czasem będzie podpierać poducha, ale nie cierpnie mi szyja i głowa tak nie boli rano, no i w nogach jakoś wygodnej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 10:27

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjątkowo paskudna noc, mimo melisy nie zmrużyłam oka, mały też chyba czuł upał, bo się wiercił całą noc. Moje starsze dziecko, też non stop pobudki. W końcu udało mi się usnąć na podłodze, w pokoju Zuzi, ale szybko się obudziałam, bo okazało się, że jest 7, masakra, jestem mega nie wyspana, straszna noc.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ