Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ha ha czyli nie tylko ja jestem świruskiem
to ulga. Zamiast sie glupia cieszyc, ze nic nie czuje, brzuszek mieciutki i wszystko dobrze, to ja tez siedze i pytam M. czy dzidzius jeszcze tam jest. A tez w srode mialam usg zeby nie bylo. M. gadal.ostatnio do brzuszka zeby mala mnie kopnela w koncu bo on ze mna nie wytrzyma
no wlasnie tez zaczelam leczyc grzybka, i mam takie podejrzenie ze on mi doklada do tego pecherza troszke. Ale pech to oech, akurat na wykazd takie atrakcje. I upal. Siedze w domu do popoludnia i dopoero wiecxorem wychodze bo inaczej bym padla.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Dziewczyny planuje iść z kilka dni na zwolnienie. Z jakiego powodu lekarze wam wypisywali l4? Do grudnia Jeszce trochę czasu zostało A u mnie przebiega jak narazis6 wszystko ok. Czy infekcja pochwy jest powodem dla którego można iść na l4?
Szczerze to nie lubię tak kombinować i obawiam się że w razie kontroli się nie wybronie. -
chicken wrote:Dziewczyny planuje iść z kilka dni na zwolnienie. Z jakiego powodu lekarze wam wypisywali l4? Do grudnia Jeszce trochę czasu zostało A u mnie przebiega jak narazis6 wszystko ok. Czy infekcja pochwy jest powodem dla którego można iść na l4?
Szczerze to nie lubię tak kombinować i obawiam się że w razie kontroli się nie wybronie. -
nick nieaktualnyJa z powodu cukrzycy ale na l4 nie wypisuja powodu, spokojnie.
Ja tez mam takie schizy jak wy, to normalne. 27 mam usg i juz sie bojepotr. 8.08 prenatalne
Moja dzidzia ma.okresy spokoju( kilka dni czasami) a czasami wariuje. Wczoraj jak m tetno badal to czulam jak kopie nawet m poczul na rece. Ale moje dziecko czesciej kopie do srodka -
Spokojnie dziewczyny doczekacie się tych laskotek i kopniaczkow
wiem ze łatwo mówić ale pamiętajcie że te z nas które czują ruchy są już dalej w ciąży a i tez kwestia łożyska noi tego ze to kolejna ciaza...
Petitka, Opolanka 85 lubią tę wiadomość
-
chicken wrote:Dziewczyny planuje iść z kilka dni na zwolnienie. Z jakiego powodu lekarze wam wypisywali l4? Do grudnia Jeszce trochę czasu zostało A u mnie przebiega jak narazis6 wszystko ok. Czy infekcja pochwy jest powodem dla którego można iść na l4?
Szczerze to nie lubię tak kombinować i obawiam się że w razie kontroli się nie wybronie.
Ja z powodu ciążyemikey, chicken, Opolanka 85 lubią tę wiadomość
-
oczywiście, że na L4 wpisuje się jednostkę chorobową, ale zostaje ona w dokumentacji medycznej i na czerwonym odcinku L4, na zielonym się nie odbija, więc ani pracodawca ani ZUS tego nie widzi, przynajmniej dopóki nie zainteresuje się szerzej.
sa jakieś kody na ciążę - inne O26.8; ja miałam takie coś, bo mi lekarz czasami drukuje zaleceniaCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Dobrze tak czasem wejść i poczytać, że nie jest się jedyną osobą, która czeka na upragnione ruchy. Oszaleć faktycznie można i od razu załącza się nadmiar myślenia czy aby na pewno wszystko ok z dzidzią. U mnie też była schiza, że pewnie coś jest nie tak dopóki u położnej nie posłucham bicia serduszka.
Dobrze, że jesteście kochane ciężarówki to możemy się powspierać i pocieszyć nawzajem
A jak u Was wygląda sprawa ze śluzem dziewczyny? Podczas starań praktycznie susza i brak śluzu a odkąd jestem w ciąży nie rozstaje się z wkładkami. Zapomniałam na ostatniej wizycie zapytać o to położną a teraz o tym grzybku i parciu na pęcherz poczytałam i oczywiście znowu schiza haha.
Chyba zamiast oddziału położniczego czeka mnie psychiatra haha
-
nick nieaktualnySzczesliwa ty ostatnio pisalas ze nie mozna surowego ciasta do pizzy jesc ( co w sumie logiczne no ale chcialam dopytac czym to grozi :p Wczoraj robilam pizzerinki z gotowego ciasta spodu do pizzy ten zawijany w tesco i zjadlam dwie i w srodku cos mi sie zdaje nie byly niedopieczone
bo zostaly i malzowi dalam i patrze surowe:/ rewolucji zoladkowych nie mialam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 10:00
-
Petitka - noe zaleca się wkładek, zwłaszcza w ciąży, sprzyjają infekcjom mimo częstego zmieniania, lepiej bieliznę w dzień zmieniać niż wkładki nosić, serio
Opolanka - odkąd mam tą poduchę ciążową to kładę się spać ma lewym boku i tal też sie budzę, ale czasem przekręcam się lekko na plecy, nie na płasko całkiem bo jedna odnoga poduchy podpiera plecy, ale na prawym wcale nie sypiam, a przed ciążą najlepiej mi na prawym sie usypiało właśnie. Nie wiem czy to od poduchy czy kwestia przyzwyczajenia, ale dobrze mi sie zasypia teraz na lewym i szybko
Ja czuje ruchy codziennie jakieś już blisko 3 tygodnie, ale u mnie to też druga tak zaawansowana ciąża no i łożysko na tylnej ścianie podobno. Ale tak mocne puknięcia/kopniaki jak już teraz czasem czuję to było po hmmm 4 tygodniach od pierwszych ruchów z Olą, wtedy łożysko z przodu miałam. Jeszcze was skopią dzieciakiOla oszczędzała mi pęcherz i żebra, teraz dziecię upodobało sobie na razie okolice pęcherza
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
k878 wrote:oczywiście, że na L4 wpisuje się jednostkę chorobową, ale zostaje ona w dokumentacji medycznej i na czerwonym odcinku L4, na zielonym się nie odbija, więc ani pracodawca ani ZUS tego nie widzi, przynajmniej dopóki nie zainteresuje się szerzej.
sa jakieś kody na ciążę - inne O26.8; ja miałam takie coś, bo mi lekarz czasami drukuje zalecenia31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Jacqueline wrote:Petitka - noe zaleca się wkładek, zwłaszcza w ciąży, sprzyjają infekcjom mimo częstego zmieniania, lepiej bieliznę w dzień zmieniać niż wkładki nosić, serio
Opolanka - odkąd mam tą poduchę ciążową to kładę się spać ma lewym boku i tal też sie budzę, ale czasem przekręcam się lekko na plecy, nie na płasko całkiem bo jedna odnoga poduchy podpiera plecy, ale na prawym wcale nie sypiam, a przed ciążą najlepiej mi na prawym sie usypiało właśnie. Nie wiem czy to od poduchy czy kwestia przyzwyczajenia, ale dobrze mi sie zasypia teraz na lewym i szybko
Ja czuje ruchy codziennie jakieś już blisko 3 tygodnie, ale u mnie to też druga tak zaawansowana ciąża no i łożysko na tylnej ścianie podobno. Ale tak mocne puknięcia/kopniaki jak już teraz czasem czuję to było po hmmm 4 tygodniach od pierwszych ruchów z Olą, wtedy łożysko z przodu miałam. Jeszcze was skopią dzieciakiOla oszczędzała mi pęcherz i żebra, teraz dziecię upodobało sobie na razie okolice pęcherza
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:Szczesliwa ty ostatnio pisalas ze nie mozna surowego ciasta do pizzy jesc ( co w sumie logiczne no ale chcialam dopytac czym to grozi :p Wczoraj robilam pizzerinki z gotowego ciasta spodu do pizzy ten zawijany w tesco i zjadlam dwie i w srodku cos mi sie zdaje nie byly niedopieczone
bo zostaly i malzowi dalam i patrze surowe:/ rewolucji zoladkowych nie mialam
Nie wiem co w takim kupnym mrożonym cieście jest, bo ja robię sama ciasto na pizze. Myślę, że taki kawałek Ci nie zaszkodzi
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Nie. O cieście nic nie pisałam;) pisałam Ci tylko, że jadam salami na pizzy pieczonej a propo toxo
Nie wiem co w takim kupnym mrożonym cieście jest, bo ja robię sama ciasto na pizze. Myślę, że taki kawałek Ci nie zaszkodzi
ale one nie jest mrozone. Takie w lodowkach
-
Opolanka - nie sądzę
to chyba bardziej później troche po 25tc ma znaczenie kiedy maluch już sporawy, wód troche już jest więcej i to wszystko razem może troche uciskać. O tą żyłę chodzi. Jednak jeśli jednak nie ma duszności gorzej, zawrotów głowy to troche jak na tym.prawym boku czy plecach poleżymy nie zaszkodzi. A co jak dziecko będzie uciskać na coś lewej strony, wtedy trzeba inaczej leżeć
ja w ciąży z Olą na plecach nie mogłam w późniejszej ciąży bo mi było słabo właśnie, więc wierciłam sie z boku na bok, raz prawy, raz lewy, biodra bardzo bolały i nie dało ma jednym wyspać
A brzuch brzuchem, z czasem będzie podpierać poducha, ale nie cierpnie mi szyja i głowa tak nie boli rano, no i w nogach jakoś wygodnejWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 10:27
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Wyjątkowo paskudna noc, mimo melisy nie zmrużyłam oka, mały też chyba czuł upał, bo się wiercił całą noc. Moje starsze dziecko, też non stop pobudki. W końcu udało mi się usnąć na podłodze, w pokoju Zuzi, ale szybko się obudziałam, bo okazało się, że jest 7, masakra, jestem mega nie wyspana, straszna noc.