Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehh nie przejmuj się, ja też ciężko przeżywałam, że od początku muszę iść na zwolnienie... Jednak pamiętaj, że nie ma ludzi niezastąpionych, trzeba sobie to w głowie poukładać i mimo, że wydaje Ci się że swoją pracę najlepiej tylko Ty wykonasz to doceń, że i tak mogłaś długo pracować, ja musiałam zostawić sporo rzeczy rozgrzebanych, do tego nową firmę zaczęłam ogarniać no ale są rzeczy ważne i ważniejsze, u mnie po moim odejściu nic się nie zawaliło, na początku kilka osób dostało w spadku moje obowiązki, potem szef kogoś zatrudnił do pomocy a z niektórymi rzeczami po prostu poczekają... Także wg mnie nie przejmuj się, potrzebujesz odpoczynku to weź l4, świat się nie zawali od tego
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj syn do dwoch dni u babci na wakacjach i juz tesknie. Z m troche poszalelismy, poleniuchowalismy fajnie tam ale odczuwamy juz ze za cicho w domku :p
Wieczorem mamy spotkanie z nasza paczka. W 9 osob na "piwko" idziemy) dawno wszyscy razem sie nie sptokalismy
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 12:25
-
lolapola wrote:Na fb wrzuciłam informacje które dostałam od mojego gina. Mowil ze aktualnie działa sie według tych zasad. Czyli miedzy 28 a 30 tyg podaje sie profilaktycznie immunoglobuline. W zeszłym roku miałam ciaze pozamaciczna, dostałam kroplówkę z metotrexatu i właśnie zastrzyk z immunoglobulina. Teraz na początku ciąży robiłam badania to przeciwciał nie miałam ale zastrzyk i tak profilaktycznie lepiej ze jest opcja z zastrzykiem.
Dzięki za odpowiedź. Czekałam na kogoś w podobnej sytuacji. Gdzie na fb wrzuciłaś?Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
A ja dobrnelam do konca, w piatek bawilam sie na weselu, wczoraj na poprawinach a dzisiaj leze caly dzien w lozku i odpoczywam po dwoch dniach, bylo bardzo fajnie
mniej już sie martwie o dzidzie bo czuję jak sie rusza kilka razy dziennie
a wczoraj nawet przytulanki było
super bylo, a tak sie bałam, że bede plamic, na szczęście nic nie było
we wtorek do lekarza ide to wkoncu zobaczę moje malenstwo
mam nadzieję, że siusiak mojemu synkowi nie odpadnie bo juz mam niebieskie ubranka, najwyżej córeczka w takich będzie chodzila
Witam nowe dziewczyny
Petitka, k878, magdzia26 lubią tę wiadomość
Oliwierek- 22.12.2017r. -
chicken wrote:Myslalam,ze po 30 dniach zwolnienia zasilek wyplaca zus?
O kontrole tak sie zapytalam, licze ze nie bede jej miec.
Natomiast bardziej rzezywam to (wiec ze to glupie ale czuje sie winna) ze ide na zwolnienie a czuje sie w miare ok. Co prawda po pracy jestem wykoncozna, jest tam duszno i nikt mnie nie oszczedza. Ale pomimo wsyztsko-taki mam charakter, ze sie zawsze poswiecammagdzia26 lubi tę wiadomość
-
Ja sie nie tlumacze w pracy z l4, juz wczesniej zapowiedzialam ze jestem max do polowy sierpnia. Tym bardziej ze tak naprawde po tym jak bylam w szpitalu moglabym wogole do pracy nie wrocic, zwlaszcza ze wcale mi wtedy dolegliwosci nie przeszly.
A zusem sie tym bardziej nie przejmuje, pracuje 7 lat u jednego pracodawcy, w tym czasie bylam moze 3 razy na zwolnieniu, najdluzsze bylo to ostatnie. A skoro majac l4 z kodem B i pobytem w szpitalu wrocilam do pracy to chyba swiadczy ze nie jestem symulantka czy naciagaczkaSynuś
-
U mamyginekolog to już byl poród, o poronieniu mówi sie do 22tc. Te ciągłe krwawienia wcześniej i zakażenie pewnie miało wpływ.
Tak piszecie o tych detektorach i zdałam sobie właśnie sprawę, że od środy nie słuchałam, chyba jutro włączęwcześniej codziennie słuchałam prawie po kilkanaście sekund, odkąd codziennie czuje ruchy to co 2-3 dni, to moja najdłuższa przerwa odkąd słuchałam
ale jak sie leży rano i cie puknie to od razu lepiej
chociaż ten dźwięk serduszka też przyjemny
mam nadzieje, że dziecię będzie dość ruchliwe jak córka a nie będzie miało przestojów parogodzinnych z ruchami, już w późniejszej ciąży
Lady Savage lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
MalaHD wrote:Dziewczyny które miały cesarke jak to wygląda? Lekarz wypisuje skierowanie i z tym idzie się do szpitala? Czy tam są jakieś widełki czasowe w których muszą nas wcisnąć? I kiedy takie skierowanie się dostaje, w którym tygodniu?
-
MalaHD - ja miałam nagłą cesarkę, w trakcie akcji porodowej. Nie wiem jak u mnie w szpitalu jest z planowanymi, ale tak lekarz twój daje skierowanie, zazwyczaj ok. 32tc jak nic się nie dzieje i umawiasz sie w szpitalu gdzie chcesz rodzić, robią konsultację gdzie hmmm badają np. zasadność skierowania i ustala się termin cc. Jeśli ciąża prawidłowo sie rozwija i w ogóle to zazwyczaj ustalają termin cc na tydzień przed normalnym to, czasem każą sie zgłosić w dniu to jeśli nic się nie dzieje, różne wytyczne mają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 15:07
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
MalaHD wrote:Dziewczyny które miały cesarke jak to wygląda? Lekarz wypisuje skierowanie i z tym idzie się do szpitala? Czy tam są jakieś widełki czasowe w których muszą nas wcisnąć? I kiedy takie skierowanie się dostaje, w którym tygodniu?
Wszystkie dostają skierwoanie do szpitala, z tą różnicą, że w rubryce uwagi: piszą albo cukrzyca, tarczyca i poród sn, albo cc i dlaczego cc. Ale wiesz jak Ci da skierowanie na cc 23 grudnia, to nie znaczy że tego dnia będziesz miec cc, przeważnie czekają 2-3 dni, a niektóre szpitale czekają do odejścia wód, czy mocnych skurczy, duzego rozwarcia. A to kiedy dostaniesz, zależy od lekarza prowadzącego. -
nick nieaktualny
-
chicken wrote:Myslalam,ze po 30 dniach zwolnienia zasilek wyplaca zus?
O kontrole tak sie zapytalam, licze ze nie bede jej miec.
Natomiast bardziej rzezywam to (wiec ze to glupie ale czuje sie winna) ze ide na zwolnienie a czuje sie w miare ok. Co prawda po pracy jestem wykoncozna, jest tam duszno i nikt mnie nie oszczedza. Ale pomimo wsyztsko-taki mam charakter, ze sie zawsze poswiecamOpolanka 85 lubi tę wiadomość
-
-
Goście już pojechali, można odpocząć.
Dziewczyny, przypomniałyście mi o mamieginekolog, jej przypadek mnie okropnie przeraża. Jescze pod jej postem na insta, kiedy to się stało, jest tyle historii kobiet, które straciły tak późno ciążę. Ona była już w 23 tygodniu. Straszne. A dlaczego ona miała tą infekcję i krwawienia, pisała co było powodem? Najgorsze, że tydzień przed śmiercią jej synka, przecież miała połówkowe i wszystko było ok.
Ja to się boję kupić choćby jedno ubranko, cokolwiek dla dziecka. Zastrzegłam najbliższym, że do października nie chcę ani jednej rzeczy dla dziecka. I tak już się przełamałam, że głośno rozmawiam z rodziną o ciąży. Durna jestem, co?31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Ja uważam że nie ma co też przesadzać bo możnaby zwariowac...
niestety kobiety tracą ciąże na różnych etapach mam w bliskim otoczeniu znajomych koleżankę której dziecko zmarło w 39tc druga której umarło śmiercią lozeczkowa jak miało 2 tyg...niestety jak by o tym wszystkim myśleć to można by oszalec...mój syn też był bliski uduszenia podczas porodu i trafił ciężkim stanie na ION ktoś jednak nad nim czuwał...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 18:22