X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Olimpia78 Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Jest jeszcze ktoś z Leeds :)
    Hej ja jestem z Birstall ( koło IKEA) wiec 5 minut od Leeds

Syn grudzien 2003
    Aniolek listopad 2016
    7GUIp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tak sie dostaje. Wylicza się średnią, Jak ma sie pensje podstawa plus procent. Ale macierzyński jest od umowy o pracę ewentualnie od umowy zlecenie, gdy są składki odprowadzane chorobowe. Od umowy o dzieło nie odprowadza się żadnych składek, więc ta wypłata nie wlicza sie do wypłaty urlopu macierzyńskiego

k878 lubi tę wiadomość

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Hello. Jak Wam minął weekend? Ja właśnie szykuje aromatyczna kąpiel, potem coś ugotuje A następnie zajmę się jakimiś pprzadkami.
    A piątek miałam urodziny i tak sobie weekendowo swietowalam;)

Wszystkiego najlepszego,dużo zdrowia dla Was ;) !!!:* :* :*

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo ☺
    No właśnie ta praca i kasa spędza mi sen z powiek... uwielbiam moja prace chociaż nie ukrywam że chcialabyn też trochę poleniuchowac ;)

Ogórki małosolne <3

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sobota - wizyta u znajomych teścia. Mają dom z basenem. Zrobili grilla - zabie udka - fuuuj.
    A dziś - rozstanie z mężem :( , lot samolotem i Skype z mężem.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak kichnelam, że myślałam że rozsadzi mi więzadła po obu stronach brzucha :/ przerazliwy ból. Dobrze, że trwał tylko kilkanaście sekund.

Zmęczona podróżą idę już spać. Dobranoc dziewczęta :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Właśnie tak kichnelam, że myślałam że rozsadzi mi więzadła po obu stronach brzucha :/ przerazliwy ból. Dobrze, że trwał tylko kilkanaście sekund.

Zmęczona podróżą idę już spać. Dobranoc dziewczęta :)

Hahaha. Mam to samo - jakbym mi cos wyrywalo macice. Ja tez po intensywnym weekendzie. Nazwalismy nasza dziewczynke Urszulą i troche jej kupilismy ciuszkow - oswoilam sie z mysla ze tam jest ona ;)

magdzia26, Jooozefka, k878, Nola lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozdrawiam Was z urlopu w Ustroniu :-) Dzisiaj ten mały gość w brzuchu dał mi do wiwatu na basenie. Tak się rozbrykał, źe w pewnym momencie myślałam, że nasikam do basenu :-P

Szczesliwa_mamusia, Modrzewiowa, Nola lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizyta u mojego prywatnego ginekologa, będzie zdjęcia:3

Petitka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś wizytę ;) i mimo, że czuję ruchy jakoś się denerwuje.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Ja mam dziś wizytę ;) i mimo, że czuję ruchy jakoś się denerwuje.

Dlaczego się denerwujesz?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dlaczego się denerwujesz?
    W sumie nawet nie wiem sama pewnie teraz mam stres , ale jak wejdę do gabinetu to wyluzuje. Nerwy chyba poprostu jak przed każdą wizyta

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dobrze, maleństwo fika to dobry, namacalny dowód.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38ff194f11e2.jpg

U nas wszystko ok! Mały rośnie i ma się dobrze.
    Rozmawiałam z Ginem o cesarce, będę ją mieć jeszcze w listopadzie. Da mi skierowanie na oddział, a tam następnego dnia będziemy już rozpakowani. Obsuwa może się zdarzyć w przypadku dużej ilości nagłych porodów.
    Kolejna wizyta za 3 tygodnie i mam miec już wyniki z obciążenia glukozą. Z obecnych wyników morfologii to hematokryt dużo poniżej normy, a hemoglobina w dolnej granicy - gdzie jeszcze miesiąc temu była w górnej. Dostałam żelazo i mam łykac tak: witaminy-żelazo-witaminy-żelazo, czyli co drugi dzień.
    Powiedział żeby jak najmniej leżeć na plecach, szczególnie w nocy przez dłuższy czas, bo wtedy w dzień może się robić słabo.
    Łożysko mam na tylnej ścianie, a Mały ustawiony główkowo.

aga1402, Modrzewiowa, [m]alina, Lady Savage, Petitka, magdzia26, Aztoria, k878 lubią tę wiadomość

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia- super maleństwo widać. Czyli te co rodzą z początkiem grudnia będą prawdopodobnie rozpakowywac się koniec listopada. Jeśli będę miały cc

Ja_Sonia lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ostatnio nic nie pisałam, jakoś tak nawet czasu nie miałam. Sporo tematów się przewinęło. Przepraszam, że się nie odniosę, ale było tego za duuuuużo.

Zaplanowałam urlop na Węgrzech pod koniec sierpnia. Nie wiem, czy po urlopie wrócę jeszcze do pracy. Czuję się dobrze, ale po pracy jestem bardzo zmęczona i nic nie robię. Boję się, że nie zdążę z wyprawką. Mam dopiero trochę ubranek, a ja jestem z tych, co lubią mieć wszystko wcześniej przygotowane. Do tego jestem wybredna i nie lubię byle jak... Śni mi się ta wyprawka po nocach :p

Lady Savage lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie wizyt to ja mam zle przeczucia. Wiem ze coś jest nie tak tylko kwestia kiedy się o tym dowiem także boje sie tych wizyt bardzo :( wiem ze chore ale nie umiem inaczej

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus czys Ty zwariowala :) !! Przeciez dziecko jest zdrowe. Zobacz jaki Ty jestes nerwus, dziwisz sie ze ma podwyzszony puls?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie Amus- nie wmawiaj sobie dziewczyno.nic się nie dowiesz. Wszystko idzie dobrze, to dlaczego ma się to zmienić. nie świruj, nie dziwne,że Twoje dziecko ma taki puls, jak Ty się denerwujesz

• nesairah Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    odnośnie wizyt to ja mam zle przeczucia. Wiem ze coś jest nie tak tylko kwestia kiedy się o tym dowiem także boje sie tych wizyt bardzo :( wiem ze chore ale nie umiem inaczej

Ale czemu myślisz, że coś jest nie tak? Przecież wizyty wypadają dobrze! Wiesz, że myśleniw to podstawa. Musimy mieć same dobre myśli :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: