Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBo tak sie dostaje. Wylicza się średnią, Jak ma sie pensje podstawa plus procent. Ale macierzyński jest od umowy o pracę ewentualnie od umowy zlecenie, gdy są składki odprowadzane chorobowe. Od umowy o dzieło nie odprowadza się żadnych składek, więc ta wypłata nie wlicza sie do wypłaty urlopu macierzyńskiego
k878 lubi tę wiadomość
-
Coco55 wrote:Hello. Jak Wam minął weekend? Ja właśnie szykuje aromatyczna kąpiel, potem coś ugotuje A następnie zajmę się jakimiś pprzadkami.
A piątek miałam urodziny i tak sobie weekendowo swietowalam;)
Wszystkiego najlepszego,dużo zdrowia dla Was!!!:* :* :*
-
emikey wrote:Właśnie tak kichnelam, że myślałam że rozsadzi mi więzadła po obu stronach brzucha
przerazliwy ból. Dobrze, że trwał tylko kilkanaście sekund.
Zmęczona podróżą idę już spać. Dobranoc dziewczęta
Hahaha. Mam to samo - jakbym mi cos wyrywalo macice. Ja tez po intensywnym weekendzie. Nazwalismy nasza dziewczynke Urszulą i troche jej kupilismy ciuszkow - oswoilam sie z mysla ze tam jest onamagdzia26, Jooozefka, k878, Nola lubią tę wiadomość
-
Cześć!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38ff194f11e2.jpg
U nas wszystko ok! Mały rośnie i ma się dobrze.
Rozmawiałam z Ginem o cesarce, będę ją mieć jeszcze w listopadzie. Da mi skierowanie na oddział, a tam następnego dnia będziemy już rozpakowani. Obsuwa może się zdarzyć w przypadku dużej ilości nagłych porodów.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie i mam miec już wyniki z obciążenia glukozą. Z obecnych wyników morfologii to hematokryt dużo poniżej normy, a hemoglobina w dolnej granicy - gdzie jeszcze miesiąc temu była w górnej. Dostałam żelazo i mam łykac tak: witaminy-żelazo-witaminy-żelazo, czyli co drugi dzień.
Powiedział żeby jak najmniej leżeć na plecach, szczególnie w nocy przez dłuższy czas, bo wtedy w dzień może się robić słabo.
Łożysko mam na tylnej ścianie, a Mały ustawiony główkowo.
aga1402, Modrzewiowa, [m]alina, Lady Savage, Petitka, magdzia26, Aztoria, k878 lubią tę wiadomość
Aniołek [*]
Synek Maksymilian, 01.12.2017 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny! Ostatnio nic nie pisałam, jakoś tak nawet czasu nie miałam. Sporo tematów się przewinęło. Przepraszam, że się nie odniosę, ale było tego za duuuuużo.
Zaplanowałam urlop na Węgrzech pod koniec sierpnia. Nie wiem, czy po urlopie wrócę jeszcze do pracy. Czuję się dobrze, ale po pracy jestem bardzo zmęczona i nic nie robię. Boję się, że nie zdążę z wyprawką. Mam dopiero trochę ubranek, a ja jestem z tych, co lubią mieć wszystko wcześniej przygotowane. Do tego jestem wybredna i nie lubię byle jak... Śni mi się ta wyprawka po nocach :pLady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:odnośnie wizyt to ja mam zle przeczucia. Wiem ze coś jest nie tak tylko kwestia kiedy się o tym dowiem także boje sie tych wizyt bardzo
wiem ze chore ale nie umiem inaczej
Ale czemu myślisz, że coś jest nie tak? Przecież wizyty wypadają dobrze! Wiesz, że myśleniw to podstawa. Musimy mieć same dobre myśli