X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    154/103 wyobrażacie sobie? Ale powiedzieli mi że słychać nawet po moim głosie że się denerwuje. I ze jest grupa kobiet ktora tak reaguje. 30 min po powrocie do domu mam 124/78. Mam 3 aparaty do mierzenia ciśnienia. Nie mogą się mylić wszystkie. Gdyby to był jeden to bym się martwiła. Lekarz mnie wyprowadza z rownowagi po prostu
    A dzidzia jakie miała tętno?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkey
    masz najzwyklejszy na swiecie syndrom bialego fartucha. mnostwo kobiet tak ma.

Natalia
    zobacz pw.

emikey lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    czekamy na zdjęcie :)
    Moj gin nie robi usg na wizytach. Trzeba u niego prywatnie usg robić. Mam polowkowe z ocena organów dziecka i szyjki macicy (czyli i brzuszkowe i dopochwowe usg) 14.08 czyli w 22 tyg. Wtedy może zdjęcie mi da.

Dzieciątko zostało obudzona i słychać było jak się rusza. Serduszko zwalnia co jest jak najbardziej prawidłowe. Zaczynało od 160 potem 158 teraz ma 149 :)

Wyniki z krwi i moczu mam idealne. Nic do czego można by się przyczepić.

Wagowo od początku ciazy przytyłam 200g. Sam synek waży 223g.

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    co znowu Ci nagadał,że się tak zdenerwowałaś?
    Miałam takie już zanim do niego weszłam. Tak na zaś lol. Położna jest bardzo miła ale nie jest w stanie mnie uspokoić.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A czemu cc i czemu tak szybko? Pytam z ciekawości.

Lady, w zeszłym roku miałam operacje na kregosłupie w lędzwiowym. Szybko? Termin mam na 08.12 a Gin mówił o skierowaniu do szpitala na 27.11 czyli 14 dni przed terminem. Tak sie też zastanawiałam co w przypadku jak sie wcześniej zacznie....

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

Wagowo od początku ciazy przytyłam 200g. Sam synek waży 223g.
    Hehe to ja na usg 18.4 mialam wage +5 kg :P
    a waga dziecka 229. Raczej z tych mniejszych dzieci.
    Oczywiscie poki co bo przeciez to sie na naszym etapie zmienia.

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    A dzidzia jakie miała tętno?
    149

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Miałam takie już zanim do niego weszłam. Tak na zaś lol. Położna jest bardzo miła ale nie jest w stanie mnie uspokoić.
    Jak wyzej napisalam typowy syndrom białego fartucha. Mnostwo kobiet tak ma. Nalezy sie z tym pogodzic :) I oczywiscie lekarza uprzedz ze tak masz, nie jestes jego jedyna pacjentka z taka przypadloscia, zrozumie :)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    Lady, w zeszłym roku miałam operacje na kregosłupie w lędzwiowym. Szybko? Termin mam na 08.12 a Gin mówił o skierowaniu do szpitala na 27.11 czyli 14 dni przed terminem. Tak sie też zastanawiałam co w przypadku jak sie wcześniej zacznie....

aha, no nie pamiętam kiedy która rodzi, a nie pomyślałam by zajrzeć na pierwszą stronę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia- moja siostra miała termin porodu na 27grudnia, cesarkę ustaloną na 12 grudnia, czyli standardowo 2 tyg wcześniej. A zaczęła rodzić z 6na 7. Dostała skurczy, odeszły jej wody. Pojechała na porodówkę, zrobili jej usg na spokojnie i wzięli ja na cesarkę. Więc spokojnie, nawet jak zacznie się poród wcześniej, to spokojnie dojedziesz do szpitala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz zauważyłam,że nadwyrężyłam w poście wyżej słowo spokojnie ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Jak wyzej napisalam typowy syndrom białego fartucha. Mnostwo kobiet tak ma. Nalezy sie z tym pogodzic :) I oczywiscie lekarza uprzedz ze tak masz, nie jestes jego jedyna pacjentka z taka przypadloscia, zrozumie :)
    Ja mu przedstawiam miesięczne wykazu pomiary ciśnienia - 4 razy dziennie. On wie że mam dobre. Dlatego jeszcze do szpitala mnie nie wysłał.

monkle lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zwlania tetno u nas problem wlasnie ze nie zwolniło i czasem dalej 167 jest....lekarz niby nie straszy mówi "zobaczymy po połówkowych

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey- trzeba mu powiedzieć, że gdyby nie był taki wkur....., to byś ciśnienie miała książkowe i na wizycie :)

emikey, agii81 lubią tę wiadomość

• Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    teraz zauważyłam,że nadwyrężyłam w poście wyżej słowo spokojnie ;)

Nie szkodzi, jestem teraz 3 razy bardziej spokojniejsza :D

A kiedy będziecie już spakowane? tak z początkiem listopada to by wypadało już mieć wszystko naszykowane...

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkey jak Ty to robisz ze tak malo przytylas? Ja juz 4 kg na plusie ! i widac to bardzo w brzuchu i cyckach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    no zwlania tetno u nas problem wlasnie ze nie zwolniło i czasem dalej 167 jest....lekarz niby nie straszy mówi "zobaczymy po połówkowych
    a może taki urok Twojej córeczki,że ma wyższe tętno. A może dlatego w domu jest niższe, bo w domu jesteś spokojniejsza, a na wizycie podświadomie czekasz na złą wiadomość i się denerwujesz, co się na dziecku odbija.

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    154/103 wyobrażacie sobie? Ale powiedzieli mi że słychać nawet po moim głosie że się denerwuje. I ze jest grupa kobiet ktora tak reaguje. 30 min po powrocie do domu mam 124/78. Mam 3 aparaty do mierzenia ciśnienia. Nie mogą się mylić wszystkie. Gdyby to był jeden to bym się martwiła. Lekarz mnie wyprowadza z rownowagi po prostu

Mam podobne ciśnienie u lekarza. Chciał mnie położyć na oddział do szpitala bo martwił się o nadciśnienie tętnicze. Muszę codziennie zapisywać pomiary z ciśnieniomierzA do zeszytu i na każdej wizycie okazywać lekarzowi. W domku rzadko kiedy moje ciśnienie przekracza 120/70 I puls powyżej 90.

Byłam dzisiaj w labo czekam na wyniki. Jutro jedziemy podejrzeć Maciusia A w środę do endo z nieszczesna tarczyca. :)

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    emilkey jak Ty to robisz ze tak malo przytylas? Ja juz 4 kg na plusie ! i widac to bardzo w brzuchu i cyckach.
    Nie wiem. Żre jak mały hipopotam. Przemiał mam taki że po 3 razy dziennie w wc ;) ale ja mam trochę nadmiaru ciałka. Dziecko ciągnie z zapasów.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    Nie szkodzi, jestem teraz 3 razy bardziej spokojniejsza :D

A kiedy będziecie już spakowane? tak z początkiem listopada to by wypadało już mieć wszystko naszykowane...

ja właśnie planuję się spakować tak w 34 tyg, to będzie przełom października i listopada. a tak na wszelki wypadek.

‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ