X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    154/103 wyobrażacie sobie? Ale powiedzieli mi że słychać nawet po moim głosie że się denerwuje. I ze jest grupa kobiet ktora tak reaguje. 30 min po powrocie do domu mam 124/78. Mam 3 aparaty do mierzenia ciśnienia. Nie mogą się mylić wszystkie. Gdyby to był jeden to bym się martwiła. Lekarz mnie wyprowadza z rownowagi po prostu
    A dzidzia jakie miała tętno?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkey
    masz najzwyklejszy na swiecie syndrom bialego fartucha. mnostwo kobiet tak ma.

Natalia
    zobacz pw.

emikey lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    czekamy na zdjęcie :)
    Moj gin nie robi usg na wizytach. Trzeba u niego prywatnie usg robić. Mam polowkowe z ocena organów dziecka i szyjki macicy (czyli i brzuszkowe i dopochwowe usg) 14.08 czyli w 22 tyg. Wtedy może zdjęcie mi da.

Dzieciątko zostało obudzona i słychać było jak się rusza. Serduszko zwalnia co jest jak najbardziej prawidłowe. Zaczynało od 160 potem 158 teraz ma 149 :)

Wyniki z krwi i moczu mam idealne. Nic do czego można by się przyczepić.

Wagowo od początku ciazy przytyłam 200g. Sam synek waży 223g.

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    co znowu Ci nagadał,że się tak zdenerwowałaś?
    Miałam takie już zanim do niego weszłam. Tak na zaś lol. Położna jest bardzo miła ale nie jest w stanie mnie uspokoić.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A czemu cc i czemu tak szybko? Pytam z ciekawości.

Lady, w zeszłym roku miałam operacje na kregosłupie w lędzwiowym. Szybko? Termin mam na 08.12 a Gin mówił o skierowaniu do szpitala na 27.11 czyli 14 dni przed terminem. Tak sie też zastanawiałam co w przypadku jak sie wcześniej zacznie....

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

Wagowo od początku ciazy przytyłam 200g. Sam synek waży 223g.
    Hehe to ja na usg 18.4 mialam wage +5 kg :P
    a waga dziecka 229. Raczej z tych mniejszych dzieci.
    Oczywiscie poki co bo przeciez to sie na naszym etapie zmienia.

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    A dzidzia jakie miała tętno?
    149

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Miałam takie już zanim do niego weszłam. Tak na zaś lol. Położna jest bardzo miła ale nie jest w stanie mnie uspokoić.
    Jak wyzej napisalam typowy syndrom białego fartucha. Mnostwo kobiet tak ma. Nalezy sie z tym pogodzic :) I oczywiscie lekarza uprzedz ze tak masz, nie jestes jego jedyna pacjentka z taka przypadloscia, zrozumie :)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    Lady, w zeszłym roku miałam operacje na kregosłupie w lędzwiowym. Szybko? Termin mam na 08.12 a Gin mówił o skierowaniu do szpitala na 27.11 czyli 14 dni przed terminem. Tak sie też zastanawiałam co w przypadku jak sie wcześniej zacznie....

aha, no nie pamiętam kiedy która rodzi, a nie pomyślałam by zajrzeć na pierwszą stronę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia- moja siostra miała termin porodu na 27grudnia, cesarkę ustaloną na 12 grudnia, czyli standardowo 2 tyg wcześniej. A zaczęła rodzić z 6na 7. Dostała skurczy, odeszły jej wody. Pojechała na porodówkę, zrobili jej usg na spokojnie i wzięli ja na cesarkę. Więc spokojnie, nawet jak zacznie się poród wcześniej, to spokojnie dojedziesz do szpitala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz zauważyłam,że nadwyrężyłam w poście wyżej słowo spokojnie ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Jak wyzej napisalam typowy syndrom białego fartucha. Mnostwo kobiet tak ma. Nalezy sie z tym pogodzic :) I oczywiscie lekarza uprzedz ze tak masz, nie jestes jego jedyna pacjentka z taka przypadloscia, zrozumie :)
    Ja mu przedstawiam miesięczne wykazu pomiary ciśnienia - 4 razy dziennie. On wie że mam dobre. Dlatego jeszcze do szpitala mnie nie wysłał.

monkle lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zwlania tetno u nas problem wlasnie ze nie zwolniło i czasem dalej 167 jest....lekarz niby nie straszy mówi "zobaczymy po połówkowych

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey- trzeba mu powiedzieć, że gdyby nie był taki wkur....., to byś ciśnienie miała książkowe i na wizycie :)

emikey, agii81 lubią tę wiadomość

• Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    teraz zauważyłam,że nadwyrężyłam w poście wyżej słowo spokojnie ;)

Nie szkodzi, jestem teraz 3 razy bardziej spokojniejsza :D

A kiedy będziecie już spakowane? tak z początkiem listopada to by wypadało już mieć wszystko naszykowane...

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkey jak Ty to robisz ze tak malo przytylas? Ja juz 4 kg na plusie ! i widac to bardzo w brzuchu i cyckach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    no zwlania tetno u nas problem wlasnie ze nie zwolniło i czasem dalej 167 jest....lekarz niby nie straszy mówi "zobaczymy po połówkowych
    a może taki urok Twojej córeczki,że ma wyższe tętno. A może dlatego w domu jest niższe, bo w domu jesteś spokojniejsza, a na wizycie podświadomie czekasz na złą wiadomość i się denerwujesz, co się na dziecku odbija.

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    154/103 wyobrażacie sobie? Ale powiedzieli mi że słychać nawet po moim głosie że się denerwuje. I ze jest grupa kobiet ktora tak reaguje. 30 min po powrocie do domu mam 124/78. Mam 3 aparaty do mierzenia ciśnienia. Nie mogą się mylić wszystkie. Gdyby to był jeden to bym się martwiła. Lekarz mnie wyprowadza z rownowagi po prostu

Mam podobne ciśnienie u lekarza. Chciał mnie położyć na oddział do szpitala bo martwił się o nadciśnienie tętnicze. Muszę codziennie zapisywać pomiary z ciśnieniomierzA do zeszytu i na każdej wizycie okazywać lekarzowi. W domku rzadko kiedy moje ciśnienie przekracza 120/70 I puls powyżej 90.

Byłam dzisiaj w labo czekam na wyniki. Jutro jedziemy podejrzeć Maciusia A w środę do endo z nieszczesna tarczyca. :)

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    emilkey jak Ty to robisz ze tak malo przytylas? Ja juz 4 kg na plusie ! i widac to bardzo w brzuchu i cyckach.
    Nie wiem. Żre jak mały hipopotam. Przemiał mam taki że po 3 razy dziennie w wc ;) ale ja mam trochę nadmiaru ciałka. Dziecko ciągnie z zapasów.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    Nie szkodzi, jestem teraz 3 razy bardziej spokojniejsza :D

A kiedy będziecie już spakowane? tak z początkiem listopada to by wypadało już mieć wszystko naszykowane...

ja właśnie planuję się spakować tak w 34 tyg, to będzie przełom października i listopada. a tak na wszelki wypadek.

‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ