X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się do giną. Ciśnienie 124/74. Zonaczymy jakie będzIe u niego. Ten cZłowiek mnie tak stresuje że zawsze mam tragicZne.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Hej dziewczyny! Ostatnio nic nie pisałam, jakoś tak nawet czasu nie miałam. Sporo tematów się przewinęło. Przepraszam, że się nie odniosę, ale było tego za duuuuużo.

Zaplanowałam urlop na Węgrzech pod koniec sierpnia. Nie wiem, czy po urlopie wrócę jeszcze do pracy. Czuję się dobrze, ale po pracy jestem bardzo zmęczona i nic nie robię. Boję się, że nie zdążę z wyprawką. Mam dopiero trochę ubranek, a ja jestem z tych, co lubią mieć wszystko wcześniej przygotowane. Do tego jestem wybredna i nie lubię byle jak... Śni mi się ta wyprawka po nocach :p
    ja też sobie niektóre rzeczy rozplanowałam z wydatkami co miesiąc i tak sobie liczę,że za chwilę nie zdąże, a chciałabym,żebym pod koniec października miała już wszystko, bo w listopadzie na finiszu boję się,że nic mi się nie będzie chcialo. nawet wózek zaplanowaliśmy kupić max pod koniec września, niech sobie już czeka.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia emikey! Ja właśnie wróciłam z laboratorium. Aż się boje wyników, ciekawa jestem jak moje płytki. Coś czuję, że znów pileciały w dół. Okropne siniaki mi się robią.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Zbieram się do giną. Ciśnienie 124/74. Zonaczymy jakie będzIe u niego. Ten cZłowiek mnie tak stresuje że zawsze mam tragicZne.
    nie denerwuj się, nie słuchaj jego głupich uwag. słuchaj go tylko jak będzie mówił o dziecku. i myśl o tym,że już za chwilę do niego nie przyjdziesz :)

• nesairah Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    ja też sobie niektóre rzeczy rozplanowałam z wydatkami co miesiąc i tak sobie liczę,że za chwilę nie zdąże, a chciałabym,żebym pod koniec października miała już wszystko, bo w listopadzie na finiszu boję się,że nic mi się nie będzie chcialo. nawet wózek zaplanowaliśmy kupić max pod koniec września, niech sobie już czeka.

Ja też tak zaplanowałam wydatki, żeby nie było mega kumulacji pod koniec. Jak myślę, że zaraz sierpień, to czuję, że mi miesiąca braknie. A w listopadzie rzeczywiście może być ciężko. Pozostaną zakupy internetowe ;)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - nie wiesz, że jest chore. Na razie nic tego nie potwierdza i oby nie potwierdziło. A puls podwyższony - dziewczyny mają rację, ty sie stresujesz i dziecko przez to też co w konsekwencji i dziecko ma wyższy puls.

Ostatnio było dobrze na wizycie więc trzeba przyjąć, że jest dobrze. Inaczej zwariujemy ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zapomniałam Wam pokazać, w piątek dostałam od mojego gina namacalny dowód na lalunie :P Bułeczka w całej okazałości :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c009066d4639.jpg

Szczesliwa_mamusia, Kamcia1988, Jacqueline, [m]alina, Petitka, Lady Savage, emikey, Wachciowa, Zołzimagic, magdzia26, Aztoria, k878, Jooozefka, Coco55, Nola, ślązaczka, Iruletka lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    odnośnie wizyt to ja mam zle przeczucia. Wiem ze coś jest nie tak tylko kwestia kiedy się o tym dowiem także boje sie tych wizyt bardzo :( wiem ze chore ale nie umiem inaczej

Amus przepraszam ze to powiem, bo wiem jak wyglada Twoj stan. Ale czasem mam wrazenie ze ty chcesz miec chore dziecko... Inna sprawa jest to, ze ja na miejscu Twojego partnera juz dawno wyslalabym Cie na przymusowe leczenie, bo to ty jestes chora i to powaznie, a nie dziecko...
    Nie wiesz co to znaczy miec chore dziecko i wiesz co - modl sie raczej goraco zeby go nie miec. Bo do chorego dziecka jest potrzebna ogromna determinacja i sila ktorej nie masz.

Mozecie sie tu wszystkie na mnie poobrazax z to co napisalam. Ale jak widze takie teksty podyktowane bawet chorobą, to mnie cos trafia.

Kamcia1988, Petitka, Lady Savage lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem że to nie jest dobre myślenie staram się to zmienić
    o dziwo tętno od paru dni niższe u małej bo 147-155 mimo aktywności takiej, że małżowi prawie bębenki pękły. No ale zobaczymy. Wizyta już w czwartek :) Z kuba też troche panikowałam ale ataki paniki przyszły po porodzie ciągle się bałam ze coś mu jest szukałam itp....także teraz za wczasu staram sie nad tym panować żeby nie było jak 6 lat temu

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus wyluzuj Kochana. Takim myśleniem robisz krzywdę sobie i dziecku, a przecież tego nie chcesz, prawda? Ciągle się martwisz o to tętno. A czy Twój lekarz mówił, Ci, że coś jest nie tak? Zobacz, ja nie mam detektora, nie podsłuchuję dziecka, nie szukam nawet w Internecie parametrów żeby porównać z wizytą. Ufam mojej lekarce, jak mówi, że jest wszystko ok, to wiem, że na pewno jest. Jakby coś było nie tak z Twoim maluszkiem to lekarz by Ci powiedział! Może daj sobie na razie spokój z mierzeniem tętna maluszka, zrelaksuj się i myśl trochę o sobie, co?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    Cześć!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38ff194f11e2.jpg

U nas wszystko ok! Mały rośnie i ma się dobrze.
    Rozmawiałam z Ginem o cesarce, będę ją mieć jeszcze w listopadzie. Da mi skierowanie na oddział, a tam następnego dnia będziemy już rozpakowani. Obsuwa może się zdarzyć w przypadku dużej ilości nagłych porodów.
    Kolejna wizyta za 3 tygodnie i mam miec już wyniki z obciążenia glukozą. Z obecnych wyników morfologii to hematokryt dużo poniżej normy, a hemoglobina w dolnej granicy - gdzie jeszcze miesiąc temu była w górnej. Dostałam żelazo i mam łykac tak: witaminy-żelazo-witaminy-żelazo, czyli co drugi dzień.
    Powiedział żeby jak najmniej leżeć na plecach, szczególnie w nocy przez dłuższy czas, bo wtedy w dzień może się robić słabo.
    Łożysko mam na tylnej ścianie, a Mały ustawiony główkowo.

A czemu cc i czemu tak szybko? Pytam z ciekawości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 09:16

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ja wiem że to nie jest dobre myślenie staram się to zmienić
    o dziwo tętno od paru dni niższe u małej bo 147-155 mimo aktywności takiej, że małżowi prawie bębenki pękły. No ale zobaczymy. Wizyta już w czwartek :) Z kuba też troche panikowałam ale ataki paniki przyszły po porodzie ciągle się bałam ze coś mu jest szukałam itp....także teraz za wczasu staram sie nad tym panować żeby nie było jak 6 lat temu

Ja też się przed każdą wizytą stresuję. Na połówkowym pani doktor kazała mi wstać i poskakać, bo miałam tak napięty brzuch, że nie mogła badania przeprowadzić :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na tą anatomię płodu, z tym że najbliższy termin ma na 16. sierpnia, bede wtedy w 24 tc. Czy to nie za późno?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Hej dziewczyny! Ostatnio nic nie pisałam, jakoś tak nawet czasu nie miałam. Sporo tematów się przewinęło. Przepraszam, że się nie odniosę, ale było tego za duuuuużo.

Zaplanowałam urlop na Węgrzech pod koniec sierpnia. Nie wiem, czy po urlopie wrócę jeszcze do pracy. Czuję się dobrze, ale po pracy jestem bardzo zmęczona i nic nie robię. Boję się, że nie zdążę z wyprawką. Mam dopiero trochę ubranek, a ja jestem z tych, co lubią mieć wszystko wcześniej przygotowane. Do tego jestem wybredna i nie lubię byle jak... Śni mi się ta wyprawka po nocach :p

Zdążysz, a i tak gwarantuje Ci, że mimo iż wszystko zaplanujesz i Twoim zdaniem będziesz mieć wszystko, to coś wyskoczy. Coś trzeba będzie na szybko dokupić. Nie stresuj się tym ;).

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś czekam z niecierpliwością na wyniki krwi i moczu z piątku

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Amus czys Ty zwariowala :) !! Przeciez dziecko jest zdrowe. Zobacz jaki Ty jestes nerwus, dziwisz sie ze ma podwyzszony puls?
    Dokładnie! Albo że dziecko ma za szybkie bicie . Amus kobietko :P nie możesz się tak całe życie trząść.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

czekamy na zdjęcie :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Umówiłam się na tą anatomię płodu, z tym że najbliższy termin ma na 16. sierpnia, bede wtedy w 24 tc. Czy to nie za późno?
    z tego co kojarzę, to Twoja ciąża według usg jest młodsza, więc będzie akurat

Lady Savage lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    154/103 wyobrażacie sobie? Ale powiedzieli mi że słychać nawet po moim głosie że się denerwuje. I ze jest grupa kobiet ktora tak reaguje. 30 min po powrocie do domu mam 124/78. Mam 3 aparaty do mierzenia ciśnienia. Nie mogą się mylić wszystkie. Gdyby to był jeden to bym się martwiła. Lekarz mnie wyprowadza z rownowagi po prostu

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co znowu Ci nagadał,że się tak zdenerwowałaś?

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ