Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Opolanka 85 wrote:Goście już pojechali, można odpocząć.
Dziewczyny, przypomniałyście mi o mamieginekolog, jej przypadek mnie okropnie przeraża. Jescze pod jej postem na insta, kiedy to się stało, jest tyle historii kobiet, które straciły tak późno ciążę. Ona była już w 23 tygodniu. Straszne. A dlaczego ona miała tą infekcję i krwawienia, pisała co było powodem? Najgorsze, że tydzień przed śmiercią jej synka, przecież miała połówkowe i wszystko było ok.
Ja to się boję kupić choćby jedno ubranko, cokolwiek dla dziecka. Zastrzegłam najbliższym, że do października nie chcę ani jednej rzeczy dla dziecka. I tak już się przełamałam, że głośno rozmawiam z rodziną o ciąży. Durna jestem, co?
Opolanka nie dajmy się zwariować, takie rzeczy się zdarzają, i będą zdarzać, nie ważne czy ma się dzidzię w brzuchu czy już urodzoną, ile jest przypadków, że dziecko ma kilka lat i coś się dzieje, trzeba wierzyć, że nam się nie zdarzy. Bliska przyjaciółka mojej mamy miała 4 dzieci, 3 pochowała, jedno się utopiło zaraz przed komunią, dziewczyna, drugie przy porodzie zachłysnęło się smółką. A w zeszłym roku pochowała 29 letniego syna, umarł na raka. I co została jej namłodsza córka, nie zamknęła się, żyje dalej, kupuje jej ubrana. Nie dajmy się zwariować. Postaraj się myśleć pozytywnie
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 18:50
-
Nie można się nakręcać. Ja tam kupuje ubranka
dziś po powrocie do domu zastałam torbę ciuszków (już chlopiecych) od mojej mamy. Podejrzewam, że mam już wiecej niż potrzebuje hehe.
Swoją drogą, dziś w samolocie leciała ze mną 6 letnia dziewczynka o imieniu Teresa. Imię to nie jest już spotykane wśród dzieci ale brzmi tak majestatycznieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 19:03
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:Nie można się nakręcać. Ja tam kupuje ubranka
dziś po powrocie do domu zastałam torbę ciuszków (już chlopiecych) od mojej mamy. Podejrzewam, że mam już wiecej niż potrzebuje hehe.
Swoją drogą, dziś w samolocie leciała ze mną 6 letnia dziewczynka o imieniu Teresa. Imię to nie jest już spotykane wśród dzieci ale brzmi tak majestatycznie
Imię piękne...choć zbyt kojarzy mi się z tytułową "cześć Tereską"...i nie mogłabym tak dziecka nazwać...Coco55 lubi tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Tereska ładne imię, tak jak Elżbietka i Elizka, chciałam dać jedno z tych imion, ale w rodzinie mojego taty jest mnóstwo kobiet o tym imieniu, a że z moi ojcem nie utrzymuje kontaktu, przez jego alkoholizm, że wybrałam ostatecznie Wiktorię, ale jest synuś
-
Hello. Jak Wam minął weekend? Ja właśnie szykuje aromatyczna kąpiel, potem coś ugotuje A następnie zajmę się jakimiś pprzadkami.
A piątek miałam urodziny i tak sobie weekendowo swietowalam;)Kamcia1988, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Ja oststnio gorzej znoszę spotkania towarzyskie
jakos tak lubię posiedzieć w domku po pracy. Ja planuje pracować do listopada. A właśnie cxycktoras z Was jest w stanie powiedzieć mi czy w kwestii urlopu liczy się miesięczny przychód czy kwota z umów o pracę. Miałam taki układ ze miałam umowę o w jednej firmie I umowę o dzieło co miesiąc w drugiej. Jestem bardzo ciekawa jak to będzie...
-
Coco55 wrote:Ja oststnio gorzej znoszę spotkania towarzyskie
jakos tak lubię posiedzieć w domku po pracy. Ja planuje pracować do listopada. A właśnie cxycktoras z Was jest w stanie powiedzieć mi czy w kwestii urlopu liczy się miesięczny przychód czy kwota z umów o pracę. Miałam taki układ ze miałam umowę o w jednej firmie I umowę o dzieło co miesiąc w drugiej. Jestem bardzo ciekawa jak to będzie...
Coco55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja właśnie kapie lobuziaka starszego a weekend relatywnie ok wczoraj też mieliśmy gości, a wcześniej trochę ogarniania wokół domu i w domu (zawsze jest co zrobić
) ale już nie mogę doczekać się wieczorku i słodkiego leniuchowania w ciszy bo ostatnio mojemu synkowi buzia się dosłownie nie zamyka...
-
nick nieaktualnyA ja zmęczona jestem po tym weekendzie. Wczoraj wpadła siostra ma rzęsy. Do tego pobawiłam sie z moim siostrzencem. A dzis terotycznie miałam odpoczywać. Ale zadzwonila klientką, więc ja przyjęłam. A potem przerobiłam 3kg ogórków na malosolne. Kręgosłup to mnie dobija. Tak boli. Na szczęście jutro się wyspie (o ile syn po pęcherzu nie będzie kopał) i odpocznę w ciągu dnia
-
Coco55 wrote:Lady jesteś pewna ? W sensie jeżeli zdecydowałam się na rok macierzyńskiego to dostanę 80% z sumy umowa o prace + umowa o dzieło ?
aha tak to nie wiem, wiem że u nas (w biedrze) pensja zależy od sprzedaży miesięcznej i z tego co mi babka tłumaczyła to ja będę miała braną pod uwagę pensję z pasków wypłat a nie z umowy.