Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
emikey wrote:Ja mu przedstawiam miesięczne wykazu pomiary ciśnienia - 4 razy dziennie. On wie że mam dobre. Dlatego jeszcze do szpitala mnie nie wysłał.
ksiazeczka mi tez towarzyszy. Tak jest i tyle, a co smieszne, ja sama mam na codzien w pracy do czynenia ze sluzba zdrowia
Po prostu pogodziłam sie z tym i tyle. Dlatego wiem doskonale o czym mówisz.
I na to chyba nie ma rady. Tak mowi połozna i lekarz. Samo zakładanie ciśnieniomierza powoduje ciśnienie i pulsWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 10:23
-
O rany, chciałabym mieć tylko +5kg gdzieś na tym etapie, a tu już +8kg a to dopiero połowa 19tc. Jak tak dalej pójdzie to przebije wagę z pierwszej ciąży. W pierwszym trymestrze mniej przytyłam niż wtedy, ale teraz od 14tc waga leci... Brzuch mam duży jak na ten tc, córka do mnie nawet mówi, że dołek mi sie w kręgosłupie już zrobił, mąż "boi się", że mam duży brzuch i co będzie z kręgosłupem na koniec, wcale mnie ten brzuch nie pociesza aż taki na tym etapie chyba hmmm....
Dzisiaj:
agii81, Kamcia1988, Zołzimagic, Lady Savage, aga1402, Ja_Sonia, nataliamonika, Jooozefka, k878, [m]alina, Wachciowa, Nola, emikey, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDostałam właśnie wyniki badań. Tsh ładnie rośnie skoczyło z 0,15 na 0,66. Toxo ujemne
Ale za to znowu hemoglobina nisko, hematokryty też spadły.Krwinki czerwone bez szaleństw,ale mieszczą sie w normie.A płytki krwi rosną. Juz nie wiem co jest. Żelazo przyjmuje i w prantalu i dodatkowo 80mg w tardyferonie.
-
Lunka - no chyba w brzuchu i piersiach bo tak bardzo nie widzę po sobie choć kości policzkowych też już mi tak nie znać jak wczesniej
Z córką miałam taki z miesiąc później, no fakt, to tez kolejna ciąża i mięśnie mam słabe, czuje, że brzuch po bokach jest bardziej napięty niż na środku gdzie mi sie mięśnie rozeszły.
Będą mnie "taczkami" najwyżej wieźli na porodówkęWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 10:41
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline
brzuch masz zgrabny. Nogi to widać, ze szczuple. Moze fakt kolejnej ciazy powoduje szybciej widoczny brzuch.
Spokojnie, moze nie beda musieli Cie wieźćczasem brzuch szybko rosnie i pozniej mniej, czasem na odwrot. To sprawa tez po czesci genetyczna.
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 10:50
Jacqueline, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Zołzimagic, aga1402, Ja_Sonia, nataliamonika, Jooozefka, k878, [m]alina, Nola, emikey, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja_Sonia wrote:Nie szkodzi, jestem teraz 3 razy bardziej spokojniejsza
A kiedy będziecie już spakowane? tak z początkiem listopada to by wypadało już mieć wszystko naszykowane... -
nick nieaktualnyA odnosnie cisnienia...tzn tetna to w domu mam takie jak u gina aczkolwiek ostatnio bylo mega wysokie 167 gin na pocieszenie rzucil " dzieci z takim cisnieniem tez sie rodza zdrowe przewaznie" ostatnie dni mala ma nizsze. Mierzenie w domu mnie uspakaja
-
nick nieaktualny
-
A macie pomysł na buty zimowe, nie wiem jak Wy, ale ja się nie mogę już schylić, i dziękuję, że ktoś wymyślił balerinki, albo japonki, ale kurde zimną są jakieś kozaki, trapery, to wszystko trzeba wiązać! Przeraża mnie to.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:A macie pomysł na buty zimowe, nie wiem jak Wy, ale ja się nie mogę już schylić, i dziękuję, że ktoś wymyślił balerinki, albo japonki, ale kurde zimną są jakieś kozaki, trapery, to wszystko trzeba wiązać! Przeraża mnie to.
Lady po operacji kregosłupa w zimie płakałam jak miałam zimowe buty ubrać. Najbardziej sprawdziły się te na zamek + długa łyzka. Często tez zasuwałam zamek do połowy przed ubraniem, tak zeby wcisnąc tylko stope i juz dalej nie zasuwałam. Skarpetki tez były problemem, ubierałam je na wieszaku do ubrań - między dwa haczyki naciagałam skarpetke, rzucałam na ziemie i potem wsadzałam stopeJak się wykurowałam w necie znalazłam specjalne urzadzenia na sznurkach do ubierania skarpetek
Tak czy inaczej zimowe jak dla mnie to tylko na zamek.Aniołek [*]
Synek Maksymilian, 01.12.2017 -
Zołzimagic wrote:emilkey jak Ty to robisz ze tak malo przytylas? Ja juz 4 kg na plusie ! i widac to bardzo w brzuchu i cyckach.
Każda z nas ma inną wagę wyjściowa i nie ma się co porównywać. Ja mam +5 kg, sprawdzam to z jakimiś kalkulatorami bmi i mimo tego, jest to minimalna waga jaką powinnam przybrać na tym etapie, żeby dojść do 11-12. Póki co się nie martwię.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny