Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyu nas mierzyli i ważyli na tej samej sali bo waga stała pod oknem ale serio nie wiem kto to byl ja potem wyłam ze szczęścia jak wariatka
cewnik byl okropnyniby założyła ze znieczuleniem ( taka maścią posmarowała znieczulającą) ale bolało mnie całe 3 dni!! i nei słuchały!! chodziłam normalnie, kąpałam sie a cewnik musialam nadal mieć. aaa i 3 dni nie moglam jeść dopiero na 3 dzien sucharki i woda...teraz podobno tak nie jest... jeszcze w TV leciała gesslerowa a my głodne na sali
-
Położna pkt nie przyznaje także na pewno był tylko jak Lunk pisze moze na sali obok u mnie było w tej samej a potem dostałam dziecko na dekolt na kilka minut i to było cos cudownego dlatego teraz marze zeby urodzić SN i zeby dziecko było 2h skóra do skory to musi być taka chwila co daje sił na resztę życia:)
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Położna nie Ocenia to nie leży w jej kompetencjach
ja sie nie spieram bo to jak przez mgłe
jedynie co to moj szpital nie mial tej super referencyjnosci czy jak to sie zwie, wiem ze po tym powinno się wybierać szpital przy problemach typu cukrzyca -
Musiał być
a ze nie widziałaś to przrcprzecież nie musiałaś. Ekipa operacyjną to kilkanaście osób. A po cc jeszcze neonatolog i pielęgniarka dziecięca. W każdym szpitalu tak musi być. Poza tym oni dziecko muszą tez odsluzowac itd. Tego nie ribi położna ani lekar z gin- operator.
-
aga1402 wrote:Nie przemakają nie rozklejaja sie itd nawet po deszczu w nich chodziłam a jedne będzie juz trzeci sezon
najlepsze jest to ze ja je zakładam i do sukienek i do spodni...
super, dziękito mam jakiś ratunek
-
k878 wrote:ojej, a co wy już buty na zimę planujecie! kawał czasu!
mi się dotychczas nie udało dotrzeć do sklepu po jakąś sukienkę na lato, ciągle w długich spodniach chodzę i jednej spódnicybo ja ciuchy mam po Zuzi
a butów zimowych nie mam na ten piękny czas, to się martwię
-
Właśnie z allegro przyszła wyprawka do szpitala Nikosia
czapa jest zajebiaszcza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 12:53
Szczesliwa_mamusia, Ja_Sonia, nesairah, Jooozefka, emikey lubią tę wiadomość
-
U mnie była cesarka w trakcie akcji porodowej, więc to też pewnie inaczej.
Lewatywe miałam zrobiona rano przed wejściem na porodówkę przed 8-mą, decyzja o cc zapadła tuż przed 14-tą, cewnik był zakładany bez znieczulenia, nieprzyjemne to było, ale nie bolało, nie wiem, może mam taki próg bólu, a może byłam otępiała skurczami bo bardzo częste albo po prostu wprawnie ktoś założyłSala do cc była tuż obok, przeszłam na nogach, musiałam jakoś wtargać się na stół operacyjny, strasznie wysoki mi się wtedy wydawał
Anestezjolog była bardzo miła, ogólnie personel tam był bardzo miły, kazała mi wchodzić, ale akurat skurcz złapał to kazała spokojnie poczekać aż przejdzie, usiadłam, zgiąć się do przodu jak tylko można, ponarzekała trochę, że mam krzywy kręgosłup, ale wkłucie udało się za pierwszym razem i praktycznie nie bolało, gorzej boli pobranie krwi czy jak komar uj*bie
Z ilością personelu było podobnie jak Klara napisała, tylko hmmm jedna pani doktor z tych co przeprowadzała CC to nie pracuje na oddziale jako ginekolog nie wiem, z chirurgii ktoś? Ole zdążyli pomierzyć, ubrać, to mnie kończyli szyć, Ola już spałaOd razu przewieźli mnie po zszyciu na docelową salę już i od razu wszedł mąż z małą na rękach i moja mama. O 6-tej rano kolejnego dnia pionizacja i zdjęcie cewnika
Małą przynieśli przed obchodem jeszcze, już do końca została ze mną na sali
Jeść jadłam od razu na drugi dzień po cc, nie pamiętam czy w południe coś jadłam, ale na wieczór lekki kleik był12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Lady Savage wrote:Właśnie z allegro przyszła wyprawka do szpitala Nikosia
czapa jest zajebiaszcza
Ile taki komplecik kosztował? Ja kupuję na raty po jednym ubranku, mam tego trochę, ale ciągle za mało. -
Pewnie przy cc z ogólnym znieczuleniem jest podobnie, tylko że kobieta śpi. Będę chciała żeby po cesarce tatuś kangurował, kiedy ja jeszcze będę spać...
Z innej beczki, uważacie że Smyk ma zawyżoną rozmiarówke? Tak zasłyszałam, a nie mam jak sie odnieść do tego.Aniołek [*]
Synek Maksymilian, 01.12.2017 -
nick nieaktualnyJa_Sonia wrote:A jak wygląda taka cesarka przy znieczuleniu w kregosłup, jak trzeba się przygotować? Odbywa się na sali operacyjnej? Ile lekarzy odbiera, czy jest lewatywka potrzebna, cewnik, ile się leży itd...
U nas lewatywa jest i trzeba być na czczo. Cewnik potwierdzam - masakra. Bolało i przy wkładaniu i przy wyjmowaniu a nawet w trakcie dość nieprzyjemnie. Co do wkłucia to najpierw znieczulenie miejscowe, praktycznie bezbolesne a później w kręgosłup, ale też nie boli nic a nic. U mnie w szpitalu np mąż nie może być przy znieczuleniu, ale później normalnie wpuszczają go na sale i może siedzieć przy głowie żonki i trzymać za rączkę. W cc najgorszy (a zarazem najlepszy moment) to wyciąganie maluszka. Miałam wrażenie, że mi wszystkie flaki wyszarpują i upychają spowrotem. Ale da się przeżyć, bo po chwili słychać już krzyk dzidzi
Ja leżałam 12h i później pionizacja i na normalną sale w sumie 3 doby w szpitalu jeśli wszystko jest ok. No i wszystko oczywiście na sali operacyjnej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 13:38
-
Najśmieszniejsze do mnie było po cesarce jak odzyskałam czucie wieczorem jak... Chciało mi się siku
no pamiętałam, że jest cewnik, ale to było dziwne uczucie, że czujesz ulgę na pęcherzu, a nie siedzisz na kibelku, hahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 13:41
MyE lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja też moge mieć cc w znieczuleniu ogólnym. Jestem po operacji kręgosłupa, mam implant i nie zrobie kociego grzbietu, ale ostateczna decyzja będzie należała oczywiście do anestezjologa. Tez wolałabym być przytomna i wszystko rejestrowac, ale nie moge sie upierac skoro on bierze za to odpowiedzialność...I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:ale mnie mała wali po pęcherzu masakra
Mnie od kilku dni też maluch kopie non stopNie czuję go praktycznie tylko kiedy chodzę. Dzięki temu jestem spokojniejsza, choć sprawia mi to dyskomfort.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny