X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Mój mały agencik chyba w nocy miał imprezkę bo aż mnie zbudził .... za to w dżien cichutko nic nie czuje.
    hehe czyli wiesz jak to bedzie po porodzie :P dzieci często sobie pory dnia ustawiają już w brzuszku :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    hehe czyli wiesz jak to bedzie po porodzie :P dzieci często sobie pory dnia ustawiają już w brzuszku :P

Jeśli u mnie tak będzie po porodzie to się zgadzam :D W nocy spokój, zaczyna dokazywać koło 9 i w ciągu dnia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj.nawet tak nie mów ;)) bo tata będzie chodzić nie wysiany do pracy.... bo ja zamierzam spać :)))

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslicie ze tak jest? Ze podobnie jak w brzuszku, bedzie podobnie po urodzeniu? U mnie najbardziej aktywne dziecko jest jak ja wstane i zjem sniadanie, i wieczorem przed snem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziecko bardziej aktywne z rana i popołudniu. W nocy chyba spi. Przynajmniej ja nie czuję. Moja mama mówiła, że jak będę miała takie dziecko jak byłam ja, to będę najszczęśliwsza na świecie. Ja podobno przesypialam całe noce. Po 6-7godz potrafiłam spać, mimo że miałam miesiąc. Nawet mokra terra Mi nie przeszkadzała. Miałam mocny sen. Mam nadzieję, że moje dziecko będzie mieć tak samo :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąg dalszy zakupów.... ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/361c4fef4915.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d38bc97f9f8e.jpg

Szczesliwa_mamusia, Zołzimagic, nataliamonika, Jooozefka, [m]alina, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    Pewnie przy cc z ogólnym znieczuleniem jest podobnie, tylko że kobieta śpi. Będę chciała żeby po cesarce tatuś kangurował, kiedy ja jeszcze będę spać...

Z innej beczki, uważacie że Smyk ma zawyżoną rozmiarówke? Tak zasłyszałam, a nie mam jak sie odnieść do tego.
    Tak. Raczej jest zawyżona, ale tez te bodziaki sa dlugie i sZczupłe :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie 411gram chlopak zdrowy :) buzi pokazać nie chciał zakryl się raczkami

Szczesliwa_mamusia, Kamcia1988, nesairah, aga1402, Jacqueline, emikey, Zołzimagic, Jooozefka, Iruletka, Coco55, Petitka, k878, Aztoria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W smyku jest różnie. Ja mam dwa pajace rozm 74. A między jednym a drugim jest 7cm różnicy w nogach. W kaphalu jest większa rozmiarowka bo tam jest 62/68, 74/80 i bliżej im do tego większego niz mniejszego.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że w smyku rzeczywiście rozmiarówka jest zawyżona. Jakieś takie długie te pajacyki.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i mój brzuszek :)
    aonz40.jpg

Szczesliwa_mamusia, nataliamonika, Jacqueline, Jooozefka, aga1402, Iruletka, Petitka, emikey lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    W smyku jest różnie. Ja mam dwa pajace rozm 74. A między jednym a drugim jest 7cm różnicy w nogach. W kaphalu jest większa rozmiarowka bo tam jest 62/68, 74/80 i bliżej im do tego większego niz mniejszego.

Chyba wszystkie skandynawskie marki mają większe rozmiary. Podobno h&m też. Ja zamawiałam jakichś duńskich firm i też widzę, że są większe.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ciąg dalszy zakupów.... ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/361c4fef4915.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d38bc97f9f8e.jpg

W autka najlepsze <3

Lady Savage, emikey lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będzie fajnie, bo będziemy ubierać nasze szkraby w co mam sie podoba,a te wszystkie ciuszki są takie piękne. a potem będzie -mamo, tylko nie tą bluzkę ;)

aga1402 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te które maja potwierdzona płeć ... czy u was się sprawdzaja te przesady typy jak dziewczynka to ma się ochotę na słodkie a na chłopaka to mięso itd.

Bo ja to mam ochotę ale tylko na maczne potrawy wiec ciekawe co będzie hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 16:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga u mnie o dziwo sie zgadzaz kuba same miesko i ostre a w tej mnie odrzucilo i wole slodkie

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Dziewczyny te które maja potwierdzona płeć ... czy u was się sprawdzaja te przesady typy jak dziewczynka to ma się ochotę na słodkie a na chłopaka to mięso itd.

Ja tam mam ochotę na wszystko :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne ubranka kupujecie :)

Na prenatalnych wyszlo, że bedzie syn. Ja jem mało mięsa ;) Wole kasze, owoce,orzechy, jaja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 16:46

Jooozefka lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:

Z córka mi się sprawdziło. Wiem, że może trudno w to uwierzyć, ale jadłam 2-3 TABLICZKI czekolady dziennie. A raczej rzarłam :D Nie mogłam się powstrzymać. To było gorsze niż jakiś naług. Mąż tylko się śmiał a ja siedziałam na łóżku rozczochrana w piżamce rzarłam i beczałam, że rzrem :D
    Z wagi 48 do porodu szłam z wagą 73. Na szczęście udało mi się zrzucić wszystko.

Teraz ma być synuś. Fakt, że na początku nie mogłam nawet spojrzeć na słodkie. Moje ulubione krówki stały się dla mnie koszmarem :P Ale teraz już podjadam słodycze. Ale ciągnie mnie przede wszystkim na niezdrowe jedzenie. Pizza, kebab, wszystko co smarzone i owoce.

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... w 1 trymestrze faktycznie, słodkiego prawie nie jadłam.
    Sprawdził się np. chiński kalendarz ( wersja ze strony mjakmama.pl) i teria Ramzi'ego też się sprawdziła.

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ