X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Chyba tak. Ale tak sobie założyłam. Uwierzcie mi nawet nie oglądam za dużo
    Po 30tym tyg zacznę kompletowac:)
    Będę wyjątkiem, dokładnie :P
    Jestem wyjątkiem razem z Tobą. Nie mam niczego dziecięcego i jeszcze z 8 tygodni na pewno nie zamierzam kupować. Nie oglądam, nie chodzę po sklepach. Nie czuję potrzeby, ale i finansowo stać nas na to żeby nie rozkładać zakupów w czasie. Pod domem otworzyli mi duży sklep dziecięcy jakieś 3 tygodnie temu - nawet nie weszłam tam jeszcze. Paraliżuje mnie strach o życie i zdrowie mojego dziecka, jak poczuję się pewniej w wyższej ciąży, to pójdę na zakupy. Ani nie mam brzucha, ani nie czuję ruchów i choć każde usg upewnia mnie, że będzie dobrze, to szał zakupowy mnie nie ogarnia. Sklepy pewnie pękają w szwach, więc na pewno dla nas nie zabraknie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 18:47

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ten pokoik dla dziecka trochę mi szyki psuje. W przyszłym roku, jak się uda to przed wakacjami,wyprowadzamy się do większego mieszkania, w którym każde z dzieci będzie miało swój pokój. I te będę urządzała ale dopiero po narodzinach dziecka. Do tego czasu będę musiała maleństwo ulokować w naszej w sypialni bo jakoś nie wyobrażam wrzucić takiego maluszka do pokoju ponad 8 lat starszego brata. Zresztą Adaś już zapowiedział, że on swojego braciszka bardzo kocha i nie może się na niego doczekać, ale pokoju nie odda ;-) A nasza sypialnia ma 12 mkw, gdzie stoi duże łóżko i cała ściana jest zabudowana głęboką szafą. Miejsca na łóżeczko jest jak na lekarstwo. Od biedy jakoś je ustawię, ale nie będzie to dla nas wygodne. Natomiast komodę z przewijakiem chyba na suficie zamontuję :-/

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    A ja to kupię wózek ubranka i może cos tam.jeszcze we wrześniu jak bd w pl a reszte międzyczasie; ) oj juz się nie mogę doczekać mojemu skarbenku jak coś kupie ;)) moje szczęście :***
    W mothercare i mataland mają piękne ubranka i wyprzedaże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 18:52

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Jestem wyjątkiem razem z Tobą. Nie mam niczego dziecięcego i jeszcze z 8 tygodni na pewno nie zamierzam kupować. Nie oglądam, nie chodzę po sklepach. Nie czuję potrzeby, ale i finansowo stać nas na to żeby nie rozkładać zakupów w czasie. Pod domem otworzyli mi duży sklep dziecięcy jakieś 3 tygodnie temu - nawet nie weszłam tam jeszcze. Paraliżuje mnie strach o życie i zdrowie mojego dziecka, jak poczuję się pewniej w wyższej ciąży, to pójdę na zakupy. Ani nie mam brzucha, ani nie czuję ruchów i choć każde usg upewnia mnie, że będzie dobrze, to szał zakupowy mnie nie ogarnia. Sklepy pewnie pękają w szwach, więc na pewno dla nas nie zabraknie :)
    Trochę jakbym czytała o sobie.
    Każde ze słów pod którym mogę się podpisać.
    Przyjdzie na nas czas kiedy poczujemy chec zakupów i wewnętrzne bezpieczenswo ze to już czas. Myślę że wtedy zakupy będą dla nas przyjemnością :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 18:54

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Trochę jakbym czytała o sobie.
    Każde ze słów pod którym mogę się podpisać.
    Przyjdzie na nas czas kiedy poczujemy chec zakupów i wewnętrzne bezpieczenswo ze to już czas. Myślę że wtedy zakupy będą dla nas przyjemnością :)
    Dokładnie, nic na siłę :) Jeszcze będziemy się cieszyć wybierając wózeczki :) Wszystko przed nami.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te angielskie sieciówki mają świetne ubranka dziecięce, trochę rzeczy dla starszaka z nich miałam. Bardzo je sobie chwaliłam.

dhpclr4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Dokładnie, nic na siłę :) Jeszcze będziemy się cieszyć wybierając wózeczki :) Wszystko przed nami.
    Ja z przyjemnością czytam o zakupach dziewczyn. A my za 2mce będziemy pisały we dwie :P bo Dziewczyny już się obkupia;) ale za to będą mogły nam radzić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 19:15

iv09i09katk65tr1.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z jedzeniem u mnie się też nie sprawdza: dziewczynka, a ja ze słodyczy wyłącznie owoce, nawet kanapki z dżemem nie zjem;

a co do przygotowań, to u nas już pomalowane, czekamy na zamówione mebelki, dywan kupiliśmy, zaczynam się rozglądać za zasłonkami :D

a ciuszki, wózek itp., to sporo pożyczamy/dostajemy od znajomych i najpierw chcemy to zgromadzić, zinwentaryzować i wtedy kupimy co nam zabraknie, mamy łącznie 4 źródła, jedno już w szafie czeka na pranie, więc póki co, oprócz włóczki na kocyk nie kupiłam nic; a kocyk mam zrobiony prawie w 3/4 :D

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Ja z przyjemnością czytam o zakupach dziewczyn. A my za 2mce będziemy pisały we dwie :P bo Dziewczyny już się obkupia;) ale za to będą mogły nam radzić :D

ja sie do was dolacze ;) termin mam na koniec grudnia , wiec sporo do tylu w porownaniu z dziewczynami i tez na razie nie chce kupowac. Czytam co fajne i gdzie warto zajrzec, zapisuje linki do sklepow, robie powli liste co potrzebne zeby na spokojnie potwm wybrac, ale czuje sie jeszcze niepewnie z ta ciaza. Jakos caly czas sie niepokoje, ruchow tez nie ma wiec mysle ze wrzesien, pazdziwrnik dopiero sie przymierze do pierwsYxh sprawunkow

Opolanka 85, Petitka lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Dziewczyny te które maja potwierdzona płeć ... czy u was się sprawdzaja te przesady typy jak dziewczynka to ma się ochotę na słodkie a na chłopaka to mięso itd.

Bo ja to mam ochotę ale tylko na maczne potrawy wiec ciekawe co będzie hihi

U mnie totalny out. Wygladam super ladnie, od poczatku ciazy kocham slone i kwaśne, kalendarz chinski mowil o chlopcu a tu na 90% dziewucha ^^

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmok
    To już będzIemy kupować we 3:) a potem podzielisz się tymi linkami i lista bo ja nie mam nic zapisane ;)

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to na początku jadłam dużo kwaśnego - ogórki kiszone to mogłam na kilogramy, nawet w nocy :P Potem mi przeszło i teraz sporo warzyw, słodkie oj tak, ale od kurczaka mnie odrzuca. Za to dziś zażarłam wielkiego burgera bo się opanować nie mogłam i jest mi z tym cudownie :)

Ubranka kupuję powoli, nie mam wiele ale uwielbiam kupować małe ubranka <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam endo wyniki NIBY zwiekszyl mi dawke ale prawie wcale bo...bralam w tygodniu 5x125 i 2x150 a teraz mam brac jeden dzien 115 a drugi 150 hahaha no prawie wcale :p

Jesli chodzi o obawy to ja sie boje ze sama mam zespol turnera. Urodzilam sie majac 2 kg, moj wzorst to 152 cm mam pobblemy z plodnoscia watroba chora nie wiadomo czemu i niedoczynnosc tarczycy. Mam krotkie nogi i rece.... Boje sie ze to mam i dziecko tez bedzie mialo a glownym objawem u plodu jest tachykardia a w gorsych przypadkach powiekszone nt i obrzek. Ostatnio jakos czytalam o tych chorobach u plodu a tu cos wyskoczylo co pasuje niemalze w 100 % do mnie. Na turnera tylko dziewczynki choruja

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, nie czytaj tyle, nie doszukuj się chorób na siłę. Jeśli cokolwiek się przydarzy ... tfu tfu tfu !!!! to dopiero zaczniesz się martwić. Póki co niepotrzebnie się nakręcasz. Czy przy pierwszym dziecku też miałaś takie lęki?

dhpclr4.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Malysmok
    To już będzIemy kupować we 3:) a potem podzielisz się tymi linkami i lista bo ja nie mam nic zapisane ;)

pewnie ze sie podziele ;) liste robie absolutnego minimum, na podstawie tego co czytam u dziewczyn, czy mowia mi doawiadczone mamy. chociaz kupilm jedna rzecz - bo trafila do super sklepu z naturalnymi kosmetykami i znalazlam swietne mydlo tylko oleju oliwkowego z pierwszego tloczenia, idealne dla maluszka a i ja sobie pokorzystam ;)

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Amus, nie czytaj tyle, nie doszukuj się chorób na siłę. Jeśli cokolwiek się przydarzy ... tfu tfu tfu !!!! to dopiero zaczniesz się martwić. Póki co niepotrzebnie się nakręcasz. Czy przy pierwszym dziecku też miałaś takie lęki?

taaa, mówiła, ze miała i ze łaziła do psychologa.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    pewnie ze sie podziele ;) liste robie absolutnego minimum, na podstawie tego co czytam u dziewczyn, czy mowia mi doawiadczone mamy. chociaz kupilm jedna rzecz - bo trafila do super sklepu z naturalnymi kosmetykami i znalazlam swietne mydlo tylko oleju oliwkowego z pierwszego tloczenia, idealne dla maluszka a i ja sobie pokorzystam ;)
    Dzieki :)
    Ja tez zechce kupowac na poczatku minumum.

Amus
    jesli niepokoisz sie o zespol Turnera zawsze mozesz zrobic sobie badanie kariotypu. Wyjasni Twoje waypliwosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 20:13

iv09i09katk65tr1.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i żeby nie było, ja też się martwię o zdrowie dziecka ale nie dopuszczam do siebie czarnowidztwa

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 a mój zaczyna akrobacje XD coś czuję, że moje dziecię będzie nocnym markiem.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    A i żeby nie było, ja też się martwię o zdrowie dziecka ale nie dopuszczam do siebie czarnowidztwa
    Mysle, ze kazda sie martwi i nie czarnowidzi :) Bo bez sensu czarnowidziec. Ale bagaż przezyc kazdej z nas-poronienia, in vitro, problemy z płodnoscia-wpływaja na postrzeganie i przezywanie całej ciazy.
    I tym samym na kupowanie wyprawki-super jest kupowac wszystko od povczatku, równie super kupic w 38tc :)
    Ja zwykle staram sie rozumiec kazda ze stron, nikogo nie oceniac :)
    Moze dlatego tez nie zawsze komentuje rozne wpisy tutaj-bo ciezko czasem wczuc sie w kogoś, czyjes emocje, sytuacje :)
    Wszystko jest "fajne"-co komu pasuje:)

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ