Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunk_a wrote:Chyba tak. Ale tak sobie założyłam. Uwierzcie mi nawet nie oglądam za dużo
Po 30tym tyg zacznę kompletowac:)
Będę wyjątkiem, dokładnieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 18:47
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
No właśnie ten pokoik dla dziecka trochę mi szyki psuje. W przyszłym roku, jak się uda to przed wakacjami,wyprowadzamy się do większego mieszkania, w którym każde z dzieci będzie miało swój pokój. I te będę urządzała ale dopiero po narodzinach dziecka. Do tego czasu będę musiała maleństwo ulokować w naszej w sypialni bo jakoś nie wyobrażam wrzucić takiego maluszka do pokoju ponad 8 lat starszego brata. Zresztą Adaś już zapowiedział, że on swojego braciszka bardzo kocha i nie może się na niego doczekać, ale pokoju nie odda
A nasza sypialnia ma 12 mkw, gdzie stoi duże łóżko i cała ściana jest zabudowana głęboką szafą. Miejsca na łóżeczko jest jak na lekarstwo. Od biedy jakoś je ustawię, ale nie będzie to dla nas wygodne. Natomiast komodę z przewijakiem chyba na suficie zamontuję
-
aga1402 wrote:A ja to kupię wózek ubranka i może cos tam.jeszcze we wrześniu jak bd w pl a reszte międzyczasie; ) oj juz się nie mogę doczekać mojemu skarbenku jak coś kupie
) moje szczęście :***
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 18:52
-
Opolanka 85 wrote:Jestem wyjątkiem razem z Tobą. Nie mam niczego dziecięcego i jeszcze z 8 tygodni na pewno nie zamierzam kupować. Nie oglądam, nie chodzę po sklepach. Nie czuję potrzeby, ale i finansowo stać nas na to żeby nie rozkładać zakupów w czasie. Pod domem otworzyli mi duży sklep dziecięcy jakieś 3 tygodnie temu - nawet nie weszłam tam jeszcze. Paraliżuje mnie strach o życie i zdrowie mojego dziecka, jak poczuję się pewniej w wyższej ciąży, to pójdę na zakupy. Ani nie mam brzucha, ani nie czuję ruchów i choć każde usg upewnia mnie, że będzie dobrze, to szał zakupowy mnie nie ogarnia. Sklepy pewnie pękają w szwach, więc na pewno dla nas nie zabraknie
Każde ze słów pod którym mogę się podpisać.
Przyjdzie na nas czas kiedy poczujemy chec zakupów i wewnętrzne bezpieczenswo ze to już czas. Myślę że wtedy zakupy będą dla nas przyjemnością
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 18:54
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Trochę jakbym czytała o sobie.
Każde ze słów pod którym mogę się podpisać.
Przyjdzie na nas czas kiedy poczujemy chec zakupów i wewnętrzne bezpieczenswo ze to już czas. Myślę że wtedy zakupy będą dla nas przyjemnościąJeszcze będziemy się cieszyć wybierając wózeczki
Wszystko przed nami.
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Opolanka 85 wrote:Dokładnie, nic na siłę
Jeszcze będziemy się cieszyć wybierając wózeczki
Wszystko przed nami.
bo Dziewczyny już się obkupia;) ale za to będą mogły nam radzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 19:15
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
z jedzeniem u mnie się też nie sprawdza: dziewczynka, a ja ze słodyczy wyłącznie owoce, nawet kanapki z dżemem nie zjem;
a co do przygotowań, to u nas już pomalowane, czekamy na zamówione mebelki, dywan kupiliśmy, zaczynam się rozglądać za zasłonkami
a ciuszki, wózek itp., to sporo pożyczamy/dostajemy od znajomych i najpierw chcemy to zgromadzić, zinwentaryzować i wtedy kupimy co nam zabraknie, mamy łącznie 4 źródła, jedno już w szafie czeka na pranie, więc póki co, oprócz włóczki na kocyk nie kupiłam nic; a kocyk mam zrobiony prawie w 3/4Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Lunk_a wrote:Ja z przyjemnością czytam o zakupach dziewczyn. A my za 2mce będziemy pisały we dwie
bo Dziewczyny już się obkupia;) ale za to będą mogły nam radzić
ja sie do was dolaczetermin mam na koniec grudnia , wiec sporo do tylu w porownaniu z dziewczynami i tez na razie nie chce kupowac. Czytam co fajne i gdzie warto zajrzec, zapisuje linki do sklepow, robie powli liste co potrzebne zeby na spokojnie potwm wybrac, ale czuje sie jeszcze niepewnie z ta ciaza. Jakos caly czas sie niepokoje, ruchow tez nie ma wiec mysle ze wrzesien, pazdziwrnik dopiero sie przymierze do pierwsYxh sprawunkow
Opolanka 85, Petitka lubią tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
aga1402 wrote:Dziewczyny te które maja potwierdzona płeć ... czy u was się sprawdzaja te przesady typy jak dziewczynka to ma się ochotę na słodkie a na chłopaka to mięso itd.
Bo ja to mam ochotę ale tylko na maczne potrawy wiec ciekawe co będzie hihi
U mnie totalny out. Wygladam super ladnie, od poczatku ciazy kocham slone i kwaśne, kalendarz chinski mowil o chlopcu a tu na 90% dziewucha ^^ -
nick nieaktualnyCo do jedzenia to na początku jadłam dużo kwaśnego - ogórki kiszone to mogłam na kilogramy, nawet w nocy
Potem mi przeszło i teraz sporo warzyw, słodkie oj tak, ale od kurczaka mnie odrzuca. Za to dziś zażarłam wielkiego burgera bo się opanować nie mogłam i jest mi z tym cudownie
Ubranka kupuję powoli, nie mam wiele ale uwielbiam kupować małe ubranka -
nick nieaktualnyNapisalam endo wyniki NIBY zwiekszyl mi dawke ale prawie wcale bo...bralam w tygodniu 5x125 i 2x150 a teraz mam brac jeden dzien 115 a drugi 150 hahaha no prawie wcale :p
Jesli chodzi o obawy to ja sie boje ze sama mam zespol turnera. Urodzilam sie majac 2 kg, moj wzorst to 152 cm mam pobblemy z plodnoscia watroba chora nie wiadomo czemu i niedoczynnosc tarczycy. Mam krotkie nogi i rece.... Boje sie ze to mam i dziecko tez bedzie mialo a glownym objawem u plodu jest tachykardia a w gorsych przypadkach powiekszone nt i obrzek. Ostatnio jakos czytalam o tych chorobach u plodu a tu cos wyskoczylo co pasuje niemalze w 100 % do mnie. Na turnera tylko dziewczynki choruja -
Lunk_a wrote:Malysmok
To już będzIemy kupować we 3:) a potem podzielisz się tymi linkami i lista bo ja nie mam nic zapisane
pewnie ze sie podzieleliste robie absolutnego minimum, na podstawie tego co czytam u dziewczyn, czy mowia mi doawiadczone mamy. chociaz kupilm jedna rzecz - bo trafila do super sklepu z naturalnymi kosmetykami i znalazlam swietne mydlo tylko oleju oliwkowego z pierwszego tloczenia, idealne dla maluszka a i ja sobie pokorzystam
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Iruletka wrote:Amus, nie czytaj tyle, nie doszukuj się chorób na siłę. Jeśli cokolwiek się przydarzy ... tfu tfu tfu !!!! to dopiero zaczniesz się martwić. Póki co niepotrzebnie się nakręcasz. Czy przy pierwszym dziecku też miałaś takie lęki?
taaa, mówiła, ze miała i ze łaziła do psychologa. -
malysmok84 wrote:pewnie ze sie podziele
liste robie absolutnego minimum, na podstawie tego co czytam u dziewczyn, czy mowia mi doawiadczone mamy. chociaz kupilm jedna rzecz - bo trafila do super sklepu z naturalnymi kosmetykami i znalazlam swietne mydlo tylko oleju oliwkowego z pierwszego tloczenia, idealne dla maluszka a i ja sobie pokorzystam
Ja tez zechce kupowac na poczatku minumum.
Amus
jesli niepokoisz sie o zespol Turnera zawsze mozesz zrobic sobie badanie kariotypu. Wyjasni Twoje waypliwosci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 20:13
-
Iruletka wrote:A i żeby nie było, ja też się martwię o zdrowie dziecka ale nie dopuszczam do siebie czarnowidztwa
Bo bez sensu czarnowidziec. Ale bagaż przezyc kazdej z nas-poronienia, in vitro, problemy z płodnoscia-wpływaja na postrzeganie i przezywanie całej ciazy.
I tym samym na kupowanie wyprawki-super jest kupowac wszystko od povczatku, równie super kupic w 38tc
Ja zwykle staram sie rozumiec kazda ze stron, nikogo nie oceniac
Moze dlatego tez nie zawsze komentuje rozne wpisy tutaj-bo ciezko czasem wczuc sie w kogoś, czyjes emocje, sytuacje
Wszystko jest "fajne"-co komu pasuje:)