Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
aga1402 wrote:Dziewczyny te które maja potwierdzona płeć ... czy u was się sprawdzaja te przesady typy jak dziewczynka to ma się ochotę na słodkie a na chłopaka to mięso itd.
Bo ja to mam ochotę ale tylko na maczne potrawy wiec ciekawe co będzie hihihttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Zołzimagic wrote:myslicie ze tak jest? Ze podobnie jak w brzuszku, bedzie podobnie po urodzeniu? U mnie najbardziej aktywne dziecko jest jak ja wstane i zjem sniadanie, i wieczorem przed snem
-
aga1402 wrote:Dziewczyny te które maja potwierdzona płeć ... czy u was się sprawdzaja te przesady typy jak dziewczynka to ma się ochotę na słodkie a na chłopaka to mięso itd.
Bo ja to mam ochotę ale tylko na maczne potrawy wiec ciekawe co będzie hihi -
Zołzimagic wrote:myslicie ze tak jest? Ze podobnie jak w brzuszku, bedzie podobnie po urodzeniu? U mnie najbardziej aktywne dziecko jest jak ja wstane i zjem sniadanie, i wieczorem przed snem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 17:04
-
Inna rzecz która mi się sprawdziła to skurcze, na miesiąc przed porodem pojawiły mi się skurcze, nie regularne ale zawsze pojawiły się o tej samej porze czyli 14-16 a potem cisza aż do dnia następnego. I o tej porze urodziłam.
-
Z jedzeniem to mam różnie, raz słodkie a raz słone. Przez dłuższy czas miałam tak, że niby miałam ochotę na konkretne danie a jak tylko zaczynałam jeść to ochota mi przechodziła. Jedynie owoce dają to poczucie satysfakcji a szczególnie arbuz i czereśnie. Tony przerabiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 17:08
-
Widzę, że zaczynacie zakupy. Ja niby wiele rzeczy mam po starszaku, ale i tak będę musiała sporo dokupić bo Adaś urodził się w czerwcu, także ubranka dla takiego maluszka mam bardziej letnie niż zimowe. Ale mnie w ogóle w stronę zakupów nie ciągnie, nie wiem czemu. Nawet jeszcze nie robiłam przeglądu tych ubranek. Może przedobrzyłam z nimi w pierwszej ciąży? Bo dziewczyny, które będą miały pierwsze dziecko to jak najbardziej rozumiem. Też już miałam trochę rzeczy dla maluszka na tym etapie ciąży. Jestem ciekawa czy dziewczyny, które mają już dzieci myślą o kompletowaniu wyprawki czy tylko mnie taki marazm ogarnął?
-
Bo ja to mam ochotę ale tylko na maczne potrawy wiec ciekawe co będzie hihi
Bujda na resorach, tak samo jak z kształtem brzucha, gorszym lub lepszym wyglądem i innymi wymysłamiJa jadłam na początku dużo kwaśnego i teściowa oczywiście była przekonana, że chłopak...
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
A ja nie mam nic praktycznie z ubranek
wszystko co się nadawało wydałam kuzynce przy jej pierwszym dziecku
Teraz ma drugie, zapowiedziała się, że ma nam dać ubranka, wiem, że "darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda" znaczy też nie mam zamiaru się upominać. Mała będzie teraz kończyć 3 miesiące, liczę, że jednak max pod koniec września by nam dała jak coś bo nie chcę zostać na koniec z wielkimi zakupami na co też z pewnością nie będę miała siły i co, tylko przez internet zamawiać? Moja natura macania nowych rzeczy na żywo mocno by cierpiała
Ola w brzuchu to hmmm można powiedzieć, że adhd było, cały dzień ruchliwa, po urodzeniu w sumie jej zostało, słabo spała w dzień, w nocy niewiele lepiej, późno też chodziła spać jako nawet niemal roczne dziecko, nie chciała usypiać i już, o 21-szej gdzieś usypiała zazwyczaj. I w sumie dalej tak ma z tym usypianiem wieczorem
nataliamonika - ja się zażeram małosolnymi i takimi świeżokiszonymizupełnie jak z córką
no i budynie czekoladowe ciągnie mnie i kebaby do nich identyko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 17:28
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Aaaa i u mnie cc wyglądała następująco, wskazanie od ortopedy pokazałam mojego gin, on wpisał mnie w grafik i na dzień przed terminem porodu z om zostałam pokrojona. Lewatywę i w szczególności cewnik wspominam bardzo miło
, nie sprawiło mi to dyskomfortu a tym bardziej nie bolało, nie szczypało. Była to miła odmiana przy prawie rocznej ciągłej bieganinie to toalety. Za to znieczulenie zrobiła mi anstezjolog kiepsko, mimo leżenia na wznak dostałam zespołu popunkcyjnego i koleżanka z sali również. Tępy ból głowy i zaburzenia równowagi przez tydzień czasu, nie mogłam się dzieckiem zająć. Okropne to było. Mam nadzieję, źe tym razem lepiej zniosę to znieczulenie. Ja w pierwszej ciąży miałam cholestazę, w drugiej jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że wystąpi ponownie i lekarz mi mówił, że w takim przypadku mogą mnie pokroić 2 tyg wcześniej. Wtedy choróbsko udało się ustabilizować i dlatego też trzymali mnie w zasadzie do końca.
-
Iruletka wrote:Widzę, że zaczynacie zakupy. Ja niby wiele rzeczy mam po starszaku, ale i tak będę musiała sporo dokupić bo Adaś urodził się w czerwcu, także ubranka dla takiego maluszka mam bardziej letnie niż zimowe. Ale mnie w ogóle w stronę zakupów nie ciągnie, nie wiem czemu. Nawet jeszcze nie robiłam przeglądu tych ubranek. Może przedobrzyłam z nimi w pierwszej ciąży? Bo dziewczyny, które będą miały pierwsze dziecko to jak najbardziej rozumiem. Też już miałam trochę rzeczy dla maluszka na tym etapie ciąży. Jestem ciekawa czy dziewczyny, które mają już dzieci myślą o kompletowaniu wyprawki czy tylko mnie taki marazm ogarnął?
uwielbiam te małe ciuszki, są przesłodkie
-
Jacqueline to mnie pocieszyłaś
Ja też myślałam aby we wrześniu się zabrać do roboty. Zobaczymy czy chęci przyjdą. Kumpela niespełna dwa lata temu urodziła córkę w grudniu i zaproponowała mi po niej ubranka. Kupowała dla niej w większości ubranka typu unisex, bo planowała kolejne dziecko, które urodziła miesiąc temu. I w sumie dobrze zrobiła bo urodziła tym razem chłopca. Ja szczerze wolałabym robić zakupy przez internet bowiem nie znoszę chodzić po sklepach, ale tak jak piszecie rozmiarówka często jest popieprzona i trzeba sprawdzać ubranka przed och zakupem.
-
Iruletka wrote:Lunk_a jesteś wyjątkiem ?
Po 30tym tyg zacznę kompletowac:)
Będę wyjątkiem, dokładnieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 18:32
Iruletka, Opolanka 85 lubią tę wiadomość
-
Modrzewiowa wrote:Hmmm... w 1 trymestrze faktycznie, słodkiego prawie nie jadłam.
Sprawdził się np. chiński kalendarz ( wersja ze strony mjakmama.pl) i teria Ramzi'ego też się sprawdziła. -
nick nieaktualny