X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Dziewczyny te które maja potwierdzona płeć ... czy u was się sprawdzaja te przesady typy jak dziewczynka to ma się ochotę na słodkie a na chłopaka to mięso itd.

Bo ja to mam ochotę ale tylko na maczne potrawy wiec ciekawe co będzie hihi
    Chyba coś w tym jest bo ja na codzień jestem mega zwolenniczką słodyczy a teraz wyciszy jakoś wole konkrety i słone a będzie syn

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    myslicie ze tak jest? Ze podobnie jak w brzuszku, bedzie podobnie po urodzeniu? U mnie najbardziej aktywne dziecko jest jak ja wstane i zjem sniadanie, i wieczorem przed snem :)
    Mi się z Zuza sprawdziło.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Dziewczyny te które maja potwierdzona płeć ... czy u was się sprawdzaja te przesady typy jak dziewczynka to ma się ochotę na słodkie a na chłopaka to mięso itd.

Nie, jem sałatę xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    myslicie ze tak jest? Ze podobnie jak w brzuszku, bedzie podobnie po urodzeniu? U mnie najbardziej aktywne dziecko jest jak ja wstane i zjem sniadanie, i wieczorem przed snem :)
    Mnie syn w poprzedniej ciąży budził zawsze około pierwszej w nocy i potem przez kilka tygodni po urodzeniu wstawał na żarełko również o pierwszej w nocy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 17:04

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna rzecz która mi się sprawdziła to skurcze, na miesiąc przed porodem pojawiły mi się skurcze, nie regularne ale zawsze pojawiły się o tej samej porze czyli 14-16 a potem cisza aż do dnia następnego. I o tej porze urodziłam.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jedzeniem to mam różnie, raz słodkie a raz słone. Przez dłuższy czas miałam tak, że niby miałam ochotę na konkretne danie a jak tylko zaczynałam jeść to ochota mi przechodziła. Jedynie owoce dają to poczucie satysfakcji a szczególnie arbuz i czereśnie. Tony przerabiam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 17:08

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że zaczynacie zakupy. Ja niby wiele rzeczy mam po starszaku, ale i tak będę musiała sporo dokupić bo Adaś urodził się w czerwcu, także ubranka dla takiego maluszka mam bardziej letnie niż zimowe. Ale mnie w ogóle w stronę zakupów nie ciągnie, nie wiem czemu. Nawet jeszcze nie robiłam przeglądu tych ubranek. Może przedobrzyłam z nimi w pierwszej ciąży? Bo dziewczyny, które będą miały pierwsze dziecko to jak najbardziej rozumiem. Też już miałam trochę rzeczy dla maluszka na tym etapie ciąży. Jestem ciekawa czy dziewczyny, które mają już dzieci myślą o kompletowaniu wyprawki czy tylko mnie taki marazm ogarnął?

dhpclr4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:

Bujda na resorach, tak samo jak z kształtem brzucha, gorszym lub lepszym wyglądem i innymi wymysłami :) Ja jadłam na początku dużo kwaśnego i teściowa oczywiście była przekonana, że chłopak...

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam nic praktycznie z ubranek :P wszystko co się nadawało wydałam kuzynce przy jej pierwszym dziecku ;) Teraz ma drugie, zapowiedziała się, że ma nam dać ubranka, wiem, że "darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda" znaczy też nie mam zamiaru się upominać. Mała będzie teraz kończyć 3 miesiące, liczę, że jednak max pod koniec września by nam dała jak coś bo nie chcę zostać na koniec z wielkimi zakupami na co też z pewnością nie będę miała siły i co, tylko przez internet zamawiać? Moja natura macania nowych rzeczy na żywo mocno by cierpiała :P

Ola w brzuchu to hmmm można powiedzieć, że adhd było, cały dzień ruchliwa, po urodzeniu w sumie jej zostało, słabo spała w dzień, w nocy niewiele lepiej, późno też chodziła spać jako nawet niemal roczne dziecko, nie chciała usypiać i już, o 21-szej gdzieś usypiała zazwyczaj. I w sumie dalej tak ma z tym usypianiem wieczorem ;)

nataliamonika - ja się zażeram małosolnymi i takimi świeżokiszonymi :D zupełnie jak z córką :D no i budynie czekoladowe ciągnie mnie i kebaby do nich identyko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 17:28

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i u mnie cc wyglądała następująco, wskazanie od ortopedy pokazałam mojego gin, on wpisał mnie w grafik i na dzień przed terminem porodu z om zostałam pokrojona. Lewatywę i w szczególności cewnik wspominam bardzo miło ;-), nie sprawiło mi to dyskomfortu a tym bardziej nie bolało, nie szczypało. Była to miła odmiana przy prawie rocznej ciągłej bieganinie to toalety. Za to znieczulenie zrobiła mi anstezjolog kiepsko, mimo leżenia na wznak dostałam zespołu popunkcyjnego i koleżanka z sali również. Tępy ból głowy i zaburzenia równowagi przez tydzień czasu, nie mogłam się dzieckiem zająć. Okropne to było. Mam nadzieję, źe tym razem lepiej zniosę to znieczulenie. Ja w pierwszej ciąży miałam cholestazę, w drugiej jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że wystąpi ponownie i lekarz mi mówił, że w takim przypadku mogą mnie pokroić 2 tyg wcześniej. Wtedy choróbsko udało się ustabilizować i dlatego też trzymali mnie w zasadzie do końca.

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Widzę, że zaczynacie zakupy. Ja niby wiele rzeczy mam po starszaku, ale i tak będę musiała sporo dokupić bo Adaś urodził się w czerwcu, także ubranka dla takiego maluszka mam bardziej letnie niż zimowe. Ale mnie w ogóle w stronę zakupów nie ciągnie, nie wiem czemu. Nawet jeszcze nie robiłam przeglądu tych ubranek. Może przedobrzyłam z nimi w pierwszej ciąży? Bo dziewczyny, które będą miały pierwsze dziecko to jak najbardziej rozumiem. Też już miałam trochę rzeczy dla maluszka na tym etapie ciąży. Jestem ciekawa czy dziewczyny, które mają już dzieci myślą o kompletowaniu wyprawki czy tylko mnie taki marazm ogarnął?
    Ja kompletuje :) uwielbiam te małe ciuszki, są przesłodkie :3

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:

Ja uwielbiam jak najostrzejsze jedzenie, krwiste mięso,sushi itp. Od początku ciazy ciagle mogłabym jeść słodkie...:)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również ostre i niezdrowe.
    Pikantne słone.
    Słodycze uwielbiałam i mnie po części odrzucilo.

A z wyprawka - ja nic nie kupuje i nie oglądam za dużo
    Zakupy zrobię - pierwsze, po 30tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 18:06

iv09i09katk65tr1.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline to mnie pocieszyłaś :-) Ja też myślałam aby we wrześniu się zabrać do roboty. Zobaczymy czy chęci przyjdą. Kumpela niespełna dwa lata temu urodziła córkę w grudniu i zaproponowała mi po niej ubranka. Kupowała dla niej w większości ubranka typu unisex, bo planowała kolejne dziecko, które urodziła miesiąc temu. I w sumie dobrze zrobiła bo urodziła tym razem chłopca. Ja szczerze wolałabym robić zakupy przez internet bowiem nie znoszę chodzić po sklepach, ale tak jak piszecie rozmiarówka często jest popieprzona i trzeba sprawdzać ubranka przed och zakupem.

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a jesteś wyjątkiem ? ;-)

dhpclr4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na sam koniec zostawiamy wózek i nosidełko, ale już mam wybrane konkretne. Małż w przyszłym tygodniu bierze się za malowanie pokoiku i już się nie mogę doczekać efektu :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:

Mam chłopaka a mam mięsowstręt. Mówią też, że cytrusy to dziewczynka. Zjadam kilogramy, a to chłopak. Więc chyba niebardzo to się zgadza.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Lunk_a jesteś wyjątkiem ? ;-)
    Chyba tak. Ale tak sobie założyłam. Uwierzcie mi nawet nie oglądam za dużo
    Po 30tym tyg zacznę kompletowac:)
    Będę wyjątkiem, dokładnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 18:32

Iruletka, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Hmmm... w 1 trymestrze faktycznie, słodkiego prawie nie jadłam.
    Sprawdził się np. chiński kalendarz ( wersja ze strony mjakmama.pl) i teria Ramzi'ego też się sprawdziła.
    U mnie się nie sprawdziły. Wychodziła dziewczynka, a tu właściciel mini penisa ukazał die na USG.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to kupię wózek ubranka i może cos tam.jeszcze we wrześniu jak bd w pl a reszte międzyczasie; ) oj juz się nie mogę doczekać mojemu skarbenku jak coś kupie ;)) moje szczęście :***

Lady Savage lubi tę wiadomość

‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ