Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja mam podobnie, u mnie też był krwiak przez co też krwawiłam i leżałam w szpitalu. Przede mną jeszcze najprawdopodobniej cholestaza co jest bardzo groźne dla dziecka, ale również staram się na tym nie skupiać co by w miarę bez stresu przejść przez tą ciążę
-
Jeśli chodzi a jedzonko i płeć dziecka to ja w to nie wierzę
Ja jem zupełnie tak jak przed ciążą. Nie jestem fanką słodkiego- nigdy nie byłam- a zanosi się na dziewczynkę
Co do rzeczy, też nic nie kupuję. Po pierwsze, najpierw komoda, żeby mieć gdzie to schowaća planuję we wrześniu kupić. Czekam też na potwierdzenie płci. Poza tym, większość rzeczy dostanę od mojej siostry- ma 5 miesięczna córę- więc nie ma sensu kupować, puki nie będę wiedziała co mam, czego mi brakuje
-
Iruletka wrote:No ja mam podobnie, u mnie też był krwiak przez co też krwawiłam i leżałam w szpitalu. Przede mną jeszcze najprawdopodobniej cholestaza co jest bardzo groźne dla dziecka, ale również staram się na tym nie skupiać co by w miarę bez stresu przejść przez tą ciążę
Nie mozemy skupiac sie na tym co nas byc moze czeka. A moze to sie nigdy nie wydarz -
Amus wiem co przeżyłaś bo mnie teź odizolowano od dziecka kilka dni po porodzie, Adaś się znalazł na patologii noworodka w jednym szpitalu a ja z podejrzeniem zakażenia organizmu w drugim. To było okropne, ile ja się nawyłam
ten tydzień trwał dla mnie wieki
-
Amus87 wrote:Napisalam endo wyniki NIBY zwiekszyl mi dawke ale prawie wcale bo...bralam w tygodniu 5x125 i 2x150 a teraz mam brac jeden dzien 115 a drugi 150 hahaha no prawie wcale :p
Jesli chodzi o obawy to ja sie boje ze sama mam zespol turnera. Urodzilam sie majac 2 kg, moj wzorst to 152 cm mam pobblemy z plodnoscia watroba chora nie wiadomo czemu i niedoczynnosc tarczycy. Mam krotkie nogi i rece.... Boje sie ze to mam i dziecko tez bedzie mialo a glownym objawem u plodu jest tachykardia a w gorsych przypadkach powiekszone nt i obrzek. Ostatnio jakos czytalam o tych chorobach u plodu a tu cos wyskoczylo co pasuje niemalze w 100 % do mnie. Na turnera tylko dziewczynki chorujaIruletka, k878 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIruletka wrote:Dokładnie tak jest Emikey
-
nick nieaktualnyIruletka wrote:Amus wiem co przeżyłaś bo mnie teź odizolowano od dziecka kilka dni po porodzie, Adaś się znalazł na patologii noworodka w jednym szpitalu a ja z podejrzeniem zakażenia organizmu w drugim. To było okropne, ile ja się nawyłam
ten tydzień trwał dla mnie wieki
-
Moj mąż to sie zawsze smieje jak szukam diagnozy w google i komentuje "wpisz w google boli mnie gardlo a wyjdzie ze masz raka odbytu" haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 21:36
emikey, Eli, Szczesliwa_mamusia, Petitka, Iruletka, k878 lubią tę wiadomość
-
KlaraS wrote:Położna pkt nie przyznaje także na pewno był tylko jak Lunk pisze moze na sali obok u mnie było w tej samej a potem dostałam dziecko na dekolt na kilka minut i to było cos cudownego dlatego teraz marze zeby urodzić SN i zeby dziecko było 2h skóra do skory to musi być taka chwila co daje sił na resztę życia:)
-
Ja też jeszcze nic nie kupiłam dla dziecka. Pewnie właśnie ze względu na to ile musiałam przejść żeby wreszcie zajść w tę ciążę... Owszem chodzę i oglądam ale póki co kupiłam tylko sobie 2 pary luzniejszych spodni i jedna spódnicęI IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Iruletka wrote:Widzę, że zaczynacie zakupy. Ja niby wiele rzeczy mam po starszaku, ale i tak będę musiała sporo dokupić bo Adaś urodził się w czerwcu, także ubranka dla takiego maluszka mam bardziej letnie niż zimowe. Ale mnie w ogóle w stronę zakupów nie ciągnie, nie wiem czemu. Nawet jeszcze nie robiłam przeglądu tych ubranek. Może przedobrzyłam z nimi w pierwszej ciąży? Bo dziewczyny, które będą miały pierwsze dziecko to jak najbardziej rozumiem. Też już miałam trochę rzeczy dla maluszka na tym etapie ciąży. Jestem ciekawa czy dziewczyny, które mają już dzieci myślą o kompletowaniu wyprawki czy tylko mnie taki marazm ogarnął?
-
magdzia26 wrote:w wielopakach w smyku nie sa "szczupłe" sa jak worki szerokie
tzn one sie.rozciagaja na innuch dzieciach, ale nam.pasowalo, ze trafilismy na takie szczuple
-
nick nieaktualnyA ja do tej pory kupiłam paczkę new bornow-pieluch. Obcinaczki do paznokci, aspirator do nosa, pieluchy tetrowe,kocyk i chusteczki nawilzajace-paczke,co by mieć do szpitala. Ciuchów mam całą masę po siostrzeńcu i rozsądek mnie powstrzymuje,by nie kupić czegoś nowego. Nie ma sensu.
Zaczął mnie dziwnie szczypać brzuch pod pępkiem. Dosłownie jakby mi ktoś skore rozciągał na siłę. Nieprzyjemne uczucie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 22:30
-
Mnie nie ciagnie do zakupow, bo jestem na biezaco od ponad 2 lat, a Maluszek znosi po starszej siostrze
teraz wszystko mpzna dostac w sklepach od reki, ale w piaerwszej ciąży robilam zakupy od 20 tc, gdybym miala kupowac wszystkp naraz to.finansowo bysmy nie wyrobili chyba...