X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam podobnie, u mnie też był krwiak przez co też krwawiłam i leżałam w szpitalu. Przede mną jeszcze najprawdopodobniej cholestaza co jest bardzo groźne dla dziecka, ale również staram się na tym nie skupiać co by w miarę bez stresu przejść przez tą ciążę

dhpclr4.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi a jedzonko i płeć dziecka to ja w to nie wierzę :) Ja jem zupełnie tak jak przed ciążą. Nie jestem fanką słodkiego- nigdy nie byłam- a zanosi się na dziewczynkę :)

Co do rzeczy, też nic nie kupuję. Po pierwsze, najpierw komoda, żeby mieć gdzie to schować :) a planuję we wrześniu kupić. Czekam też na potwierdzenie płci. Poza tym, większość rzeczy dostanę od mojej siostry- ma 5 miesięczna córę- więc nie ma sensu kupować, puki nie będę wiedziała co mam, czego mi brakuje :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus
    po to sa badania zeby je robic:) Jak mnie cos niepokoi ide do lekarza.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    No ja mam podobnie, u mnie też był krwiak przez co też krwawiłam i leżałam w szpitalu. Przede mną jeszcze najprawdopodobniej cholestaza co jest bardzo groźne dla dziecka, ale również staram się na tym nie skupiać co by w miarę bez stresu przejść przez tą ciążę
    Ja tez byłam w szpitalu a teraz jestem z tych raczej lezacych dziewczyn.
    Nie mozemy skupiac sie na tym co nas byc moze czeka. A moze to sie nigdy nie wydarz :)

iv09i09katk65tr1.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus wiem co przeżyłaś bo mnie teź odizolowano od dziecka kilka dni po porodzie, Adaś się znalazł na patologii noworodka w jednym szpitalu a ja z podejrzeniem zakażenia organizmu w drugim. To było okropne, ile ja się nawyłam :-( ten tydzień trwał dla mnie wieki

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Ja tez byłam w szpitalu a teraz jestem z tych raczej lezacych dziewczyn.
    Nie mozemy skupiac sie na tym co nas byc moze czeka. A moze to sie nigdy nie wydarz :)
    No i tego się trzymajmy :-)

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Napisalam endo wyniki NIBY zwiekszyl mi dawke ale prawie wcale bo...bralam w tygodniu 5x125 i 2x150 a teraz mam brac jeden dzien 115 a drugi 150 hahaha no prawie wcale :p

Jesli chodzi o obawy to ja sie boje ze sama mam zespol turnera. Urodzilam sie majac 2 kg, moj wzorst to 152 cm mam pobblemy z plodnoscia watroba chora nie wiadomo czemu i niedoczynnosc tarczycy. Mam krotkie nogi i rece.... Boje sie ze to mam i dziecko tez bedzie mialo a glownym objawem u plodu jest tachykardia a w gorsych przypadkach powiekszone nt i obrzek. Ostatnio jakos czytalam o tych chorobach u plodu a tu cos wyskoczylo co pasuje niemalze w 100 % do mnie. Na turnera tylko dziewczynki choruja
    Z medycyna z Google jest tak, że zawsze dopasujesz sobie jakiegoś raka albo inna poważna chorobę.

Iruletka, k878 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jest Emikey

Lady Savage lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Dokładnie tak jest Emikey
    Tez uwazam tak jak wy bo juz tez kilka chorob pasowalo idealnie np przy diagnozowaniu marskosci watroby ( ktroa mam ale chodzilo o przyczyny) ...dlatego tak do konca sie w to nie wkrecam. Mam to z tylu glowy jedynie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Amus wiem co przeżyłaś bo mnie teź odizolowano od dziecka kilka dni po porodzie, Adaś się znalazł na patologii noworodka w jednym szpitalu a ja z podejrzeniem zakażenia organizmu w drugim. To było okropne, ile ja się nawyłam :-( ten tydzień trwał dla mnie wieki
    Ja tez tydzien. Najgorszy tydzien

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż to sie zawsze smieje jak szukam diagnozy w google i komentuje "wpisz w google boli mnie gardlo a wyjdzie ze masz raka odbytu" haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 21:36

emikey, Eli, Szczesliwa_mamusia, Petitka, Iruletka, k878 lubią tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Moj mąż to sie zawsze smieje jak szukam diagnozy w google i komentuje "wpisz w google boli mnie gardlo a wyjdzie ze masz raka odbytu" haha
    A to w duzej mierze prawda :) rozne diagnozy wyskakuja.

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowe zachciewajki kolacyjne

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6480bd020b22.jpg

Amus87, Zołzimagic, nataliamonika, Petitka, aga1402, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    Położna pkt nie przyznaje także na pewno był tylko jak Lunk pisze moze na sali obok u mnie było w tej samej a potem dostałam dziecko na dekolt na kilka minut i to było cos cudownego dlatego teraz marze zeby urodzić SN i zeby dziecko było 2h skóra do skory to musi być taka chwila co daje sił na resztę życia:)
    dla mnie to tez jeden z powodów dla ktorych mysle o porodzie sn

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Tak. Raczej jest zawyżona, ale tez te bodziaki sa dlugie i sZczupłe :)
    w wielopakach w smyku nie sa "szczupłe" sa jak worki szerokie

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nic nie kupiłam dla dziecka. Pewnie właśnie ze względu na to ile musiałam przejść żeby wreszcie zajść w tę ciążę... Owszem chodzę i oglądam ale póki co kupiłam tylko sobie 2 pary luzniejszych spodni i jedna spódnicę :-)

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Widzę, że zaczynacie zakupy. Ja niby wiele rzeczy mam po starszaku, ale i tak będę musiała sporo dokupić bo Adaś urodził się w czerwcu, także ubranka dla takiego maluszka mam bardziej letnie niż zimowe. Ale mnie w ogóle w stronę zakupów nie ciągnie, nie wiem czemu. Nawet jeszcze nie robiłam przeglądu tych ubranek. Może przedobrzyłam z nimi w pierwszej ciąży? Bo dziewczyny, które będą miały pierwsze dziecko to jak najbardziej rozumiem. Też już miałam trochę rzeczy dla maluszka na tym etapie ciąży. Jestem ciekawa czy dziewczyny, które mają już dzieci myślą o kompletowaniu wyprawki czy tylko mnie taki marazm ogarnął?
    mnie tez nie ciagnie do zakupow mam troche po synku cos tam dokupie ale moze gdzies w pazdzierniku :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    w wielopakach w smyku nie sa "szczupłe" sa jak worki szerokie
    A ja mam kilka sztuk, wiekszosc luzem wlasnie chude i dlugie, ale mialam tez wilopaki cool clubu i tez takie chudziaki na moja gwiazde akurat ;) tzn one sie.rozciagaja na innuch dzieciach, ale nam.pasowalo, ze trafilismy na takie szczuple ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do tej pory kupiłam paczkę new bornow-pieluch. Obcinaczki do paznokci, aspirator do nosa, pieluchy tetrowe,kocyk i chusteczki nawilzajace-paczke,co by mieć do szpitala. Ciuchów mam całą masę po siostrzeńcu i rozsądek mnie powstrzymuje,by nie kupić czegoś nowego. Nie ma sensu.

Zaczął mnie dziwnie szczypać brzuch pod pępkiem. Dosłownie jakby mi ktoś skore rozciągał na siłę. Nieprzyjemne uczucie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 22:30

• Eli Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie ciagnie do zakupow, bo jestem na biezaco od ponad 2 lat, a Maluszek znosi po starszej siostrze ;) teraz wszystko mpzna dostac w sklepach od reki, ale w piaerwszej ciąży robilam zakupy od 20 tc, gdybym miala kupowac wszystkp naraz to.finansowo bysmy nie wyrobili chyba...

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ