Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:Mye odnosnie cukrzycy sie nie zgadzam bo mam idealnie wyrownana mam srednia 91 czyli 4,8 a to ze zjadlam kawalek pizzy to zjadlam bo bylam ze znajonymi w pizzeri nie bede siedziala i zagladala jak jedza a zjadlam bo ostatnio cukier po kawalku byl okej ale tak to jest z cukrzyca. Nauczysz sie po czasie do tego trzeba wprawy. Takze tutaj mnie nie oceniaj bo ja juz na diecie cukrycowej jestem od listopada czyli od 9 miesiecy
Widze ze edytowalas no coz...przeczytalam
Edytowałam (tzn usunęłam część kierowaną do Ciebie) tylko dlatego, że uznałam, że napiszę do Ciebie prywatnie. Źle zrobiłam, że publicznie napisałam to co powinno być tylko między dwoma osobami.
Absolutnie Cię nie oceniam, też mam cukrzyce i chorą wątrobe od 6rż a to co pisałam kierowałam troską, bo uwierz mi zamęczysz się. Martwię się, że tak bardzo stresujesz się każdym sygnałem. Strasznie mi przykro gdy czytam jak się zamartwiasz. I zdaje mi się, że musi być Ci ciężko z ciągłym strachem o malucha.
Dlatego postanowiłam, że napisze na pw a nie tu. Że zaproponuje pomoc, wygadanie się itp.
Nie chciałam byś tak źle to odebrała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 07:58
-
nick nieaktualnyPetitka wrote:Haha u mnie to samo. Czekamy z moim menem na potwierdzenie co tam siedzi- usg już w następną środę- a wtedy zakupowe szaleństwo.Koleżanka też czeka z niecierpliwością na potwierdzenie płci i obiecała ciuszki po swoich bebikach. Doczekać się nie mogę tych tycich skarpetek
Daj znać jak po usg!
Ja też się doczekać nie mogę, ale siedzę grzecznie na dupce i czekam
My płeć już znamy i przez to musimy wszystko na nowo kupować, bo będzie syn a ja mam wszystko typowo słodko dziewczęceTrudno mi się przestawić z różowych motylków i kucyków pony na autka i ciuchcie
Petitka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczęta
ja odliczam czas do piątku. Już się nie mogę doczekać. Niby tak niedługo, a tak się dłużą te ostatnie dni. Mój mąż to wczoraj wypalił. Ogląda moje wyniki krwi i komentuje, białych krwinek masz tak dużo, czerwonych mało. Hemoglobina tak spadła.Boze- żeby Ci tylko białaczka nie groziła. Aż mnie dreszcze przeszły. Mówię do niego-nie strasz mnie. Na białaczkę to ja mam za dobre wyniki. Do tej pory gadał, że sobie coś wymyślam, a tu wczoraj z takim tekstem wypalił. No, ale w piątek już idę do lekarza, poproszę o skierowanie też na poziom żelaza. Przyjmuje go 140mg dziennie. A tu poprawy nie widać szczególnie. 9tyg brania tabletek plus warzywa zawierające żelazo. A tu tylko płytki krwi się zwiększają. Zobaczymy co doktorek powie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To już wiem dlaczego Gin kazał mi zrobić badania watrobowe alat, aspat. Tak sie zastanawiałam bo przeciez żadnych dolegliwości z tej strony mu nie zgłaszam. Czyli pod kątem ewentualnych początków cholestazy....Aniołek [*]
Synek Maksymilian, 01.12.2017 -
nick nieaktualny
-
Amus,
90% kobiet z zespołem Turnera ma poważne problemy z miesiączkowaniem, mają niewykształcone jajniki, i różne inne przypadłości powodujące niepłodność; jesteś w drugiej zdrowej ciąży, kobieto, nie masz zespołu Turnera!
Moja rada dla Ciebie: jeśli Ci się włącza takie myślenie o chorobie, to przejrzyj internet, ale dokładnie, wypisz sobie objawy, które u siebie widzisz, przegadaj je z kimś, żeby ktoś krytycznie to ocenił, i dopiero jak potwierdzi to szukaj badań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 08:57
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
A mi tak zimno od rana
byłam o 6.30 na badaniach, zmarzłam i do tej pory mam telepawkę. Tak 25 stopni by mi odpowiadało
a nie deszcz i pochmurne niebo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 09:10
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
[m]alina,
ja mam ciągle dziwne rzeczy w moczu: ph 8, jakiś osad: wałeczki, nabłonki płaskie, ale zawsze nieliczne; ostatnio fosforany się pojawiły; wszystkie te rzeczy mogą się pojawiać np. przy specyficznej diecie (np ph 8 przy dużej ilości warzyw), ale mogą też świadczyć o chorobie nerek;
zamierzam na najbliższej wizycie zapytać gin; ostatnio na te fosforany mi napisała, że mam pić dużo, co najmniej 2,5 l, a ja piję dziennie 4-5; zobaczę co mi powie, może da skierowanie na badania, może wyśle do nefrologa/urologa....Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
O rany zaczynam 22 tydzien!
k878, Aztoria, Opolanka 85, magdzia26, nesairah, Jacqueline, [m]alina, Kamcia1988, Iruletka, Lady Savage, Jooozefka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo, powolutku każda z nas osiąga tę magiczną połowę ciąży
Ekstra. Ja za to dziś w końcu mam wizytę u mojej ginekolog a jutro połówkowe!
Jestem ciekawa czy moja córeczka nie zmieniła przez ostatnie 4 tygodnie płci.
Pogoda mnie dobija. Wolę jak jest ciepło. Zbieram się żeby iść na rynek bo mąż zażyczył sobie dziś zupę pomidorową, ale aura za oknem nie zachęca do wyjścia.