Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, do tych co maja ten koszmarny ucisk na pecherz i biegaja do lazienki co godzine, a badania moczu ok. Jak wczesniej pisalam mialam.uczucie jakby mi ktos skakal po pecherzu, jak chodzilam to mialam uczucie jakby mi dziecko cisnelo od gory, a przeciez jeszcze za malutkiem. Okazalo sie ze to jednak ta candida paskudna. 4 dni nystatyny i wrocilam.do normy ciazowej czyli biegam do lazienki ale nie mam tego naciski, a w nocu wstaje raz albo dwa.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualny
-
magdzia26 wrote:My mamy lozeczko turystyczne synek w nim spał odkąd skończył 3 mc do 2,5 roku
A coś więcej w temacie łóżeczek turystycznych?
Jakie wybrać? jaka firma? rozsądne ceny?
Zwariować można, tyle tego jest. -
magdzia26 wrote:Iruletka Ty zamierzasz robić badania te na cholestaze tak "zapobiegawczo" czy na razie czekasz? Bo ja się właśnie zastanawiam czy je zrobić czy obserwować czy się jakieś objawy pojawia... mój synuś urodził się z zakażeniem wewnatrzmacicznym i podejrzeniem zapalenia pluc... wiec trochę się boję powtorki...
W sumie to mogłaś przechodzić cholestazę jeśli miałaś takie objawy i z dzieciątkiem nie było najlepiej po porodzie. Jestem ciekawa jaki zestaw badań miałaś robiony, bo często jest tak, że próby są ok i lekarze poprzestają na tym a nie zlecają badania poziomu kwasów żółciowych.
-
Moje dziecko spało w turystycznym w sumie od początku bo kilka tyg po porodzie wyjechaliśmy działkę. Ja kupowałam z firmy Coneco, ale to było wieki temu i nie wiem czy ta firma jeszcze istnieje. Fajne było. Tylko pamiętam, źe dodatkowo dokupiłam Młodemu materacyk, aby mu było wygodniej i żeby stabilnie leżały płytki od monitoru oddechu pod spodem
Amus87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny taka o to reklama sklepu mi wyskoczyła na fejsie http://m.e-rafix.pl weszłam i sprzedają tam tanio ubranka używane różnych marek. Może któraś będzie zainteresowania
teraz spojrzałam i widze, że mają też nowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 11:39
Amus87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymy mamy turystyczne jakoś płaciłam 199 zł ale Kuba spał tylko raz w nim
jak byliśmy na noc u znajomych.
Ja ucisku na pęcherz nie mam ale kopniaki czuje. Chodze co chwile siku ale dzisiaj dopiero 12 a ja juz wypilam 1,5 l wody i kawe szokWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 11:49
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Dziewczyny taka o to reklama sklepu mi wyskoczyła na fejsie http://m.e-rafix.pl weszłam i sprzedają tam tanio ubranka używane różnych marek. Może któraś będzie zainteresowania
teraz spojrzałam i widze, że mają też nowe
Fejs i reklamy to prawdziwa zmora jestBardzo fajny sklep, tylko ma jeden duży minus, przy ubrankach nie ma praktycznie żadnych opisów, ani o ich stanie, ani o składzie.
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIruletka wrote:Kochana, ja już robiłam jeden zestaw badań na własną rękę bo już w pierwszych tyg ciąży alat był na poziomie 50, a to już powyżej normy. Wynik ten podwyższony był najprawdopodobniej na skutek przyjmowania przeze mnie dużych dawek progesteronu. Jak tylko odstawiłam to za dwa tygodnie powtórzyłam badania i wyniki miałam lepsze niż przed ciążą
W sumie to mogłaś przechodzić cholestazę jeśli miałaś takie objawy i z dzieciątkiem nie było najlepiej po porodzie. Jestem ciekawa jaki zestaw badań miałaś robiony, bo często jest tak, że próby są ok i lekarze poprzestają na tym a nie zlecają badania poziomu kwasów żółciowych.
ogólnie moja wątroba chyba lubi ciążę bo wyniki w normie( odpukać
)
-
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Fejs i reklamy to prawdziwa zmora jest
Bardzo fajny sklep, tylko ma jeden duży minus, przy ubrankach nie ma praktycznie żadnych opisów, ani o ich stanie, ani o składzie.
No właśnie zauważyłam, że nie ma opisów. Ciekawa jestem z czego to. Otworzyłam tam kilka ciuszków, to marki były i next, ale i lupilu z Lidla. A na fejsie to co reklama, to wózki, ciuszki albo kaszki;)
-
nick nieaktualnyJa się staram nie zwariować, ale u mnie z cukrami tylko gorzej...
Rano na czczo po 110, cukier nie skacze mi tylko po ziemniakach z mizeria i jajkiem. Tak to co bym nie zjadła, nawet specjalnie dla diabetyków to cukier rośnie.
Więc zazdroszczę, bo zjadłam bym właśnie ogromną pakę kinderków i popiła kakao
Do tego czekam aż diabetolog z urlopu wróci...
A jakby tego było mało to moja gin właśnie dzwoniła, że musimy wiztę na piątek przełożyć, bo ma pilny wyjazd. No koszmarny dzień.
-
Szczesliwa_mamusia wrote:malysmoku- robiłaś jakieś badania ?
no mi robili badania krwi, gdzie mialam minimalnie podwyzszone crp 6, czasem 7, badania moczu w idealnej normie i w koncu zrobili mi posiew z pochwy. Wyskoczyla ta candida i to w sumie w malej ilosci. A jak widac dowalila ostro i to na pecherz, bo zadnych innych objawow nie mialam. Wiec jak macie takie przeboje to polecam.podpytac lekarza. Bo moze byc dzidzius, a moze wlasnie to.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualnyMye na czczo cukier 110 jest niestety bardzo zły. za pare dni moze byc i 130 u mnie w 1 ciązy zdiagnozowali dopiero na czczo 130.... ale pielegniarka w poradni diab mnie nastraszyla ze przy 100 juz jest tragedia !! oczywiście wiem ze przesadzałą teraz wiem ale 110 dzisiaj i w kolejnych dniach moze byc gorzej. Jeśli na czczo masz 110 znaczy sie w nocy masz wysoki cukier albo na takim samym poziomie wiec dziecko za cześto musi robić wyrzut insuliny. CO innego chwilowe podniesienie cukru po posilku. Też nie jest dobre ale cukier spada. W nocy CI nie spada.
-
Dziewczyny, czy któraś z Was posiada fotelik Avionaut Ultralite? Oszalałam jak zaczełam o nim czytać i obejrzałam bardzo przekonujący filmik na YT z fizjoterapeutą, który go zaprojektował, męża w sumie już przekonałam, że tylko ten wchodzi w grę, ale nie zaszkodziłyby jakieś dodatkowe opinie kogoś, kto go sprawdził.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
MyE wrote:Ja się staram nie zwariować, ale u mnie z cukrami tylko gorzej...
Rano na czczo po 110, cukier nie skacze mi tylko po ziemniakach z mizeria i jajkiem. Tak to co bym nie zjadła, nawet specjalnie dla diabetyków to cukier rośnie.
Więc zazdroszczę, bo zjadłam bym właśnie ogromną pakę kinderków i popiła kakao
Do tego czekam aż diabetolog z urlopu wróci...
A jakby tego było mało to moja gin właśnie dzwoniła, że musimy wiztę na piątek przełożyć, bo ma pilny wyjazd. No koszmarny dzień.
też mam problem z cukrem na czczo, i czy zjem kanapkę z białym twarogiem, czy sam szpinak liście z pomidorem cukier rano 100 ;/ już 9 j insuliny biorę, i coś mi się wydaje że za tydzień diabetolog mi powie że mam 10 j brać.