X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiad dzisiaj fasolka po bretońsku ;)
    Wczoraj odebrałam wyniki i w moczu mam liczne bakterie, znowu... ciekawe czy to nie przez to że próbka była wzięta do badań o 12, a ja o 7 siusialam.
    Dzisiaj mam lekarza i wkoncu zobacze mojego dzidziusia, już sie doczekać nie mogę, a to dopiero o 18:20.

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka jest opcja ze zle przechowywali ale ja mialam badanie pare dni temu sikałam o 5 zawiozłam o 7 badali o 11 i wyniki okej. Leukocyty są ?

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliamonika ja tego fotelika nie znam. Myśmy korzystali z MaxiCosi Cabriofix, a teraz najprawdopodobniej kupię od koleżanki fotelik Cybex. Ale nie kojarzę jaki to konkretnie model. Rozkłada się go całkowicie, ma dodatkowe wysuwane kurtyny boczne przy główce dziecka i na wysokości jego tułowia. Ale ten fotelik to na max 8 miesięcy bo dziecko szybko z niego wyrasta

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    placki ziemniaczane, mniam mniam :3

Jak je jecie? Ja jadam z cukrem, o ile nie jestem w ciąży xD. Natomiast mój ze śmietaną, bardzo mnie zdziwił tym xD kiedy pierwszy raz zrobiłam je odkąd mieszkamy razem. A Wy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 12:41

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    tyle razy tu próbowałam coś napisać ale mąż urlopuje to ciężko mi stworzyć dłuższą wypowiedź :[

zapisałam się na szkole rodzenia na wrzesień;) zajęcia prowadzone w szpitalu w którym chce rodzić i można rozpocząć od ok 27tc więc akurat we wrześniu tyle będzie;)

odebrałam wczoraj po miesiącu wypis że szpitala , fajne rzeczy mi tam napisali np "przyjęta z powodu poronienia zagrazajacego " :o "po zastosowaniu leczenia nastąpiła poprawa :o rozumiem że gdyby napisali że mnie przyjęli z powodu lekkiego brudzenia z nadzerki to kasy z NFZ by nie było:< chociaż wyniki badań z krwi mam w normie , m.in. Crp =2,3 czyli super :)

pod koniec tego tygodnia pójdę na posiew moczu i jestem ciekawa czy leczenie nystatyna przyniosło efekt. biorę teraz doustny probiotyk ginekologiczny i nawet nie jest źle tam na dole. ostatnio po skończeniu terapii globulkami dwa dni później zapachy były takie jakby drożdże robiły pizze :o

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Jak je jecie? Ja jadam z cukrem, o ile nie jestem w ciąży xD. Natomiast mój ze śmietaną, bardzo mnie zdziwił tym xD kiedy pierwszy raz zrobiłam je odkąd mieszkamy razem. A Wy?

Ja tylko ze śmietaną i mój małż też. ;) Ale mi smaka narobiłyście na takie pychotki z majerankiem i cebulką. :D

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plackow ziemniaczanych to nigdy w zyciu nie jadlam z cukrem i jest to dla mnie dziwne, przeciez tam jest cebula i wogole jakos mi sie to z cukrem nie komponuje ale wiadomo, ze co dom to inne zwyczaje :) U mnie z sosem miesnym/pieczarkowym albo jako zagryzka do zupy, moj maz je tez z kechupem :)

Ja_Sonia, Opolanka 85, emikey lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Ja z sosem pieczarkowym, a jak leń dopada to i z keczupem :) Ze śmietaną też sie u mnie je, ale mi nie podchodzą, a z cukrem nigdy nie jadłam i nie wyobrażam sobie tego połączenia nawet - za to mój małż to tylko z cukrem.

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Co do plackow ziemniaczanych to nigdy w zyciu nie jadlam z cukrem i jest to dla mnie dziwne, przeciez tam jest cebula i wogole jakos mi sie to z cukrem nie komponuje ale wiadomo, ze co dom to inne zwyczaje :) U mnie z sosem miesnym/pieczarkowym albo jako zagryzka do zupy, moj maz je tez z kechupem :)

Z cukrem najlepsze <3 ja jem jeszcze z gulaszem, ze śmietaną czasem też, ale wolę z cukrem.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Jagna0707 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was posiada fotelik Avionaut Ultralite? Oszalałam jak zaczełam o nim czytać i obejrzałam bardzo przekonujący filmik na YT z fizjoterapeutą, który go zaprojektował, męża w sumie już przekonałam, że tylko ten wchodzi w grę, ale nie zaszkodziłyby jakieś dodatkowe opinie kogoś, kto go sprawdził.

Pamiętaj, że fotelik musi być dopasowany do samochodu. Każda kanapa ma inny kąt nachylenia i nie każdy fotelik pasuje.

w57vlbet25xd0r8g.png
    010ixzkrrvbem70u.png
    27.04 - 0.22 cm <3
    04.05 - 0.88 cm
    16.05 - 2.01 cm
    01.06 - 4.48 cm
    14.06 - 7.02 cm
    27.07 - 269 g :)
    07.08 - 381 g
    31.08 - 604 g
    28.09 - 1267 g
    16.10 - 1664
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię placki ale pieczone, po smażonych jest mi niedobrze. A zjadam je z sosem chrzanowym na bazie jogurtu

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj placki kocham! Najczęściej jem z cukrem, ale pyszne są też z gulaszem albo leczo :)

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:

odebrałam wczoraj po miesiącu wypis że szpitala , fajne rzeczy mi tam napisali np "przyjęta z powodu poronienia zagrazajacego " :o "po zastosowaniu leczenia nastąpiła poprawa :o rozumiem że gdyby napisali że mnie przyjęli z powodu lekkiego brudzenia z nadzerki to kasy z NFZ by nie było:< chociaż wyniki badań z krwi mam w normie , m.in. Crp =2,3 czyli super :)
    No to na moim wypisie z IP sprzed tygodnia z kawałkiem, mam tak: "rodziła 3x sn, dzieci zdrowe, ostatnio w 2012r". A ja nie mam dzieci i nigdy nie rodziłam :P Dopiero w domu zauważyłam. Dzisiaj to mojej gince na wizycie pokażę, to padnie :)

Lady Savage, Iruletka lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka094 wrote:
    U mnie na obiad dzisiaj fasolka po bretońsku ;)
    Wczoraj odebrałam wyniki i w moczu mam liczne bakterie, znowu... ciekawe czy to nie przez to że próbka była wzięta do badań o 12, a ja o 7 siusialam.
    Dzisiaj mam lekarza i wkoncu zobacze mojego dzidziusia, już sie doczekać nie mogę, a to dopiero o 18:20.
    Wczoraj pytałam się lekarza o bAkterie w moczu, na co otrzymałam odp że bakterie są nieważne. Mój lekarz twierdzi też, że łożysko z przodu czy z tylu jest bez różnicy, ruchy czuje sie tak samo. Zastanawiam się czy te jego dyplomy wiszące na ścianach nie są ze stadionu dziesięciolecia w Wawie.

ślązaczka, Zołzimagic, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja lubię placki ale pieczone, po smażonych jest mi niedobrze. A zjadam je z sosem chrzanowym na bazie jogurtu
    a jakie to pieczone ?? pytam bo smażone mam za tłuste dla watroby wiec moze jest alternatywa :D

• emikey Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Same albo z sosem z leśnych grzybków :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wczoraj pytałam się lekarza o bAkterie w moczu, na co otrzymałam odp że bakterie są nieważne. Mój lekarz twierdzi też, że łożysko z przodu czy z tylu jest bez różnicy, ruchy czuje sie tak samo. Zastanawiam się czy te jego dyplomy wiszące na ścianach nie są ze stadionu dziesięciolecia w Wawie.
    yyyyyyyyy dziwny :/

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucierasz 1 kg ziemniakow na grubych oczkach, dodajesz posiekaną cebulę, dwa jajka, przyprawiasz, podpyspujesz troszkę mąką, jeśli ziemniaki puszczą za dużo wody i do piekarnika na blachę wyłożoną papierem. Papier można delikatnie posmarować olejem rzepakowym. Pieczesz, aż się zarumienią

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:

Cebula? Pierwsze słyszę by dodawać tam cebulę XD. Ja dodaję ziemniaki, mąkę i jajko, tylko.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przy jakiej hemoglobinie trzeba brać żelazo? Bo w ciągu 10 dni spadła mi z 13,9 na 12,2. Ciekawe co ginka powie.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ