X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiad dzisiaj fasolka po bretońsku ;)
    Wczoraj odebrałam wyniki i w moczu mam liczne bakterie, znowu... ciekawe czy to nie przez to że próbka była wzięta do badań o 12, a ja o 7 siusialam.
    Dzisiaj mam lekarza i wkoncu zobacze mojego dzidziusia, już sie doczekać nie mogę, a to dopiero o 18:20.

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka jest opcja ze zle przechowywali ale ja mialam badanie pare dni temu sikałam o 5 zawiozłam o 7 badali o 11 i wyniki okej. Leukocyty są ?

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliamonika ja tego fotelika nie znam. Myśmy korzystali z MaxiCosi Cabriofix, a teraz najprawdopodobniej kupię od koleżanki fotelik Cybex. Ale nie kojarzę jaki to konkretnie model. Rozkłada się go całkowicie, ma dodatkowe wysuwane kurtyny boczne przy główce dziecka i na wysokości jego tułowia. Ale ten fotelik to na max 8 miesięcy bo dziecko szybko z niego wyrasta

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    placki ziemniaczane, mniam mniam :3

Jak je jecie? Ja jadam z cukrem, o ile nie jestem w ciąży xD. Natomiast mój ze śmietaną, bardzo mnie zdziwił tym xD kiedy pierwszy raz zrobiłam je odkąd mieszkamy razem. A Wy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 12:41

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    tyle razy tu próbowałam coś napisać ale mąż urlopuje to ciężko mi stworzyć dłuższą wypowiedź :[

zapisałam się na szkole rodzenia na wrzesień;) zajęcia prowadzone w szpitalu w którym chce rodzić i można rozpocząć od ok 27tc więc akurat we wrześniu tyle będzie;)

odebrałam wczoraj po miesiącu wypis że szpitala , fajne rzeczy mi tam napisali np "przyjęta z powodu poronienia zagrazajacego " :o "po zastosowaniu leczenia nastąpiła poprawa :o rozumiem że gdyby napisali że mnie przyjęli z powodu lekkiego brudzenia z nadzerki to kasy z NFZ by nie było:< chociaż wyniki badań z krwi mam w normie , m.in. Crp =2,3 czyli super :)

pod koniec tego tygodnia pójdę na posiew moczu i jestem ciekawa czy leczenie nystatyna przyniosło efekt. biorę teraz doustny probiotyk ginekologiczny i nawet nie jest źle tam na dole. ostatnio po skończeniu terapii globulkami dwa dni później zapachy były takie jakby drożdże robiły pizze :o

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Jak je jecie? Ja jadam z cukrem, o ile nie jestem w ciąży xD. Natomiast mój ze śmietaną, bardzo mnie zdziwił tym xD kiedy pierwszy raz zrobiłam je odkąd mieszkamy razem. A Wy?

Ja tylko ze śmietaną i mój małż też. ;) Ale mi smaka narobiłyście na takie pychotki z majerankiem i cebulką. :D

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plackow ziemniaczanych to nigdy w zyciu nie jadlam z cukrem i jest to dla mnie dziwne, przeciez tam jest cebula i wogole jakos mi sie to z cukrem nie komponuje ale wiadomo, ze co dom to inne zwyczaje :) U mnie z sosem miesnym/pieczarkowym albo jako zagryzka do zupy, moj maz je tez z kechupem :)

Ja_Sonia, Opolanka 85, emikey lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Ja z sosem pieczarkowym, a jak leń dopada to i z keczupem :) Ze śmietaną też sie u mnie je, ale mi nie podchodzą, a z cukrem nigdy nie jadłam i nie wyobrażam sobie tego połączenia nawet - za to mój małż to tylko z cukrem.

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Co do plackow ziemniaczanych to nigdy w zyciu nie jadlam z cukrem i jest to dla mnie dziwne, przeciez tam jest cebula i wogole jakos mi sie to z cukrem nie komponuje ale wiadomo, ze co dom to inne zwyczaje :) U mnie z sosem miesnym/pieczarkowym albo jako zagryzka do zupy, moj maz je tez z kechupem :)

Z cukrem najlepsze <3 ja jem jeszcze z gulaszem, ze śmietaną czasem też, ale wolę z cukrem.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Jagna0707 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was posiada fotelik Avionaut Ultralite? Oszalałam jak zaczełam o nim czytać i obejrzałam bardzo przekonujący filmik na YT z fizjoterapeutą, który go zaprojektował, męża w sumie już przekonałam, że tylko ten wchodzi w grę, ale nie zaszkodziłyby jakieś dodatkowe opinie kogoś, kto go sprawdził.

Pamiętaj, że fotelik musi być dopasowany do samochodu. Każda kanapa ma inny kąt nachylenia i nie każdy fotelik pasuje.

w57vlbet25xd0r8g.png
    010ixzkrrvbem70u.png
    27.04 - 0.22 cm <3
    04.05 - 0.88 cm
    16.05 - 2.01 cm
    01.06 - 4.48 cm
    14.06 - 7.02 cm
    27.07 - 269 g :)
    07.08 - 381 g
    31.08 - 604 g
    28.09 - 1267 g
    16.10 - 1664
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię placki ale pieczone, po smażonych jest mi niedobrze. A zjadam je z sosem chrzanowym na bazie jogurtu

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj placki kocham! Najczęściej jem z cukrem, ale pyszne są też z gulaszem albo leczo :)

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:

odebrałam wczoraj po miesiącu wypis że szpitala , fajne rzeczy mi tam napisali np "przyjęta z powodu poronienia zagrazajacego " :o "po zastosowaniu leczenia nastąpiła poprawa :o rozumiem że gdyby napisali że mnie przyjęli z powodu lekkiego brudzenia z nadzerki to kasy z NFZ by nie było:< chociaż wyniki badań z krwi mam w normie , m.in. Crp =2,3 czyli super :)
    No to na moim wypisie z IP sprzed tygodnia z kawałkiem, mam tak: "rodziła 3x sn, dzieci zdrowe, ostatnio w 2012r". A ja nie mam dzieci i nigdy nie rodziłam :P Dopiero w domu zauważyłam. Dzisiaj to mojej gince na wizycie pokażę, to padnie :)

Lady Savage, Iruletka lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka094 wrote:
    U mnie na obiad dzisiaj fasolka po bretońsku ;)
    Wczoraj odebrałam wyniki i w moczu mam liczne bakterie, znowu... ciekawe czy to nie przez to że próbka była wzięta do badań o 12, a ja o 7 siusialam.
    Dzisiaj mam lekarza i wkoncu zobacze mojego dzidziusia, już sie doczekać nie mogę, a to dopiero o 18:20.
    Wczoraj pytałam się lekarza o bAkterie w moczu, na co otrzymałam odp że bakterie są nieważne. Mój lekarz twierdzi też, że łożysko z przodu czy z tylu jest bez różnicy, ruchy czuje sie tak samo. Zastanawiam się czy te jego dyplomy wiszące na ścianach nie są ze stadionu dziesięciolecia w Wawie.

ślązaczka, Zołzimagic, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja lubię placki ale pieczone, po smażonych jest mi niedobrze. A zjadam je z sosem chrzanowym na bazie jogurtu
    a jakie to pieczone ?? pytam bo smażone mam za tłuste dla watroby wiec moze jest alternatywa :D

• emikey Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Same albo z sosem z leśnych grzybków :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wczoraj pytałam się lekarza o bAkterie w moczu, na co otrzymałam odp że bakterie są nieważne. Mój lekarz twierdzi też, że łożysko z przodu czy z tylu jest bez różnicy, ruchy czuje sie tak samo. Zastanawiam się czy te jego dyplomy wiszące na ścianach nie są ze stadionu dziesięciolecia w Wawie.
    yyyyyyyyy dziwny :/

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucierasz 1 kg ziemniakow na grubych oczkach, dodajesz posiekaną cebulę, dwa jajka, przyprawiasz, podpyspujesz troszkę mąką, jeśli ziemniaki puszczą za dużo wody i do piekarnika na blachę wyłożoną papierem. Papier można delikatnie posmarować olejem rzepakowym. Pieczesz, aż się zarumienią

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:

Cebula? Pierwsze słyszę by dodawać tam cebulę XD. Ja dodaję ziemniaki, mąkę i jajko, tylko.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przy jakiej hemoglobinie trzeba brać żelazo? Bo w ciągu 10 dni spadła mi z 13,9 na 12,2. Ciekawe co ginka powie.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ