Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na obiad dzisiaj fasolka po bretońsku
Wczoraj odebrałam wyniki i w moczu mam liczne bakterie, znowu... ciekawe czy to nie przez to że próbka była wzięta do badań o 12, a ja o 7 siusialam.
Dzisiaj mam lekarza i wkoncu zobacze mojego dzidziusia, już sie doczekać nie mogę, a to dopiero o 18:20.Oliwierek- 22.12.2017r. -
nick nieaktualny
-
Nataliamonika ja tego fotelika nie znam. Myśmy korzystali z MaxiCosi Cabriofix, a teraz najprawdopodobniej kupię od koleżanki fotelik Cybex. Ale nie kojarzę jaki to konkretnie model. Rozkłada się go całkowicie, ma dodatkowe wysuwane kurtyny boczne przy główce dziecka i na wysokości jego tułowia. Ale ten fotelik to na max 8 miesięcy bo dziecko szybko z niego wyrasta
-
placki ziemniaczane, mniam mniam
Jak je jecie? Ja jadam z cukrem, o ile nie jestem w ciąży xD. Natomiast mój ze śmietaną, bardzo mnie zdziwił tym xD kiedy pierwszy raz zrobiłam je odkąd mieszkamy razem. A Wy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 12:41
-
cześć
tyle razy tu próbowałam coś napisać ale mąż urlopuje to ciężko mi stworzyć dłuższą wypowiedź :[
zapisałam się na szkole rodzenia na wrzesieńzajęcia prowadzone w szpitalu w którym chce rodzić i można rozpocząć od ok 27tc więc akurat we wrześniu tyle będzie;)
odebrałam wczoraj po miesiącu wypis że szpitala , fajne rzeczy mi tam napisali np "przyjęta z powodu poronienia zagrazajacego " :o "po zastosowaniu leczenia nastąpiła poprawa :o rozumiem że gdyby napisali że mnie przyjęli z powodu lekkiego brudzenia z nadzerki to kasy z NFZ by nie było:< chociaż wyniki badań z krwi mam w normie , m.in. Crp =2,3 czyli super
pod koniec tego tygodnia pójdę na posiew moczu i jestem ciekawa czy leczenie nystatyna przyniosło efekt. biorę teraz doustny probiotyk ginekologiczny i nawet nie jest źle tam na dole. ostatnio po skończeniu terapii globulkami dwa dni później zapachy były takie jakby drożdże robiły pizze :o
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:placki ziemniaczane, mniam mniam
Jak je jecie? Ja jadam z cukrem, o ile nie jestem w ciąży xD. Natomiast mój ze śmietaną, bardzo mnie zdziwił tym xD kiedy pierwszy raz zrobiłam je odkąd mieszkamy razem. A Wy?
Ja tylko ze śmietaną i mój małż też.Ale mi smaka narobiłyście na takie pychotki z majerankiem i cebulką.
-
Co do plackow ziemniaczanych to nigdy w zyciu nie jadlam z cukrem i jest to dla mnie dziwne, przeciez tam jest cebula i wogole jakos mi sie to z cukrem nie komponuje ale wiadomo, ze co dom to inne zwyczaje
U mnie z sosem miesnym/pieczarkowym albo jako zagryzka do zupy, moj maz je tez z kechupem
Ja_Sonia, Opolanka 85, emikey lubią tę wiadomość
Synuś
-
Lady Savage wrote:placki ziemniaczane, mniam mniam
Jak je jecie? Ja jadam z cukrem, o ile nie jestem w ciąży xD. Natomiast mój ze śmietaną, bardzo mnie zdziwił tym xD kiedy pierwszy raz zrobiłam je odkąd mieszkamy razem. A Wy?
Ja z sosem pieczarkowym, a jak leń dopada to i z keczupemZe śmietaną też sie u mnie je, ale mi nie podchodzą, a z cukrem nigdy nie jadłam i nie wyobrażam sobie tego połączenia nawet - za to mój małż to tylko z cukrem.
Aniołek [*]
Synek Maksymilian, 01.12.2017 -
Aztoria wrote:Co do plackow ziemniaczanych to nigdy w zyciu nie jadlam z cukrem i jest to dla mnie dziwne, przeciez tam jest cebula i wogole jakos mi sie to z cukrem nie komponuje ale wiadomo, ze co dom to inne zwyczaje
U mnie z sosem miesnym/pieczarkowym albo jako zagryzka do zupy, moj maz je tez z kechupem
Z cukrem najlepszeja jem jeszcze z gulaszem, ze śmietaną czasem też, ale wolę z cukrem.
-
nataliamonika wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was posiada fotelik Avionaut Ultralite? Oszalałam jak zaczełam o nim czytać i obejrzałam bardzo przekonujący filmik na YT z fizjoterapeutą, który go zaprojektował, męża w sumie już przekonałam, że tylko ten wchodzi w grę, ale nie zaszkodziłyby jakieś dodatkowe opinie kogoś, kto go sprawdził.
Pamiętaj, że fotelik musi być dopasowany do samochodu. Każda kanapa ma inny kąt nachylenia i nie każdy fotelik pasuje.
27.04 - 0.22 cm
04.05 - 0.88 cm
16.05 - 2.01 cm
01.06 - 4.48 cm
14.06 - 7.02 cm
27.07 - 269 g
07.08 - 381 g
31.08 - 604 g
28.09 - 1267 g
16.10 - 1664 -
nick nieaktualny
-
Alxawl wrote:
odebrałam wczoraj po miesiącu wypis że szpitala , fajne rzeczy mi tam napisali np "przyjęta z powodu poronienia zagrazajacego " :o "po zastosowaniu leczenia nastąpiła poprawa :o rozumiem że gdyby napisali że mnie przyjęli z powodu lekkiego brudzenia z nadzerki to kasy z NFZ by nie było:< chociaż wyniki badań z krwi mam w normie , m.in. Crp =2,3 czyli super
Dopiero w domu zauważyłam. Dzisiaj to mojej gince na wizycie pokażę, to padnie
Lady Savage, Iruletka lubią tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Ewka094 wrote:U mnie na obiad dzisiaj fasolka po bretońsku
Wczoraj odebrałam wyniki i w moczu mam liczne bakterie, znowu... ciekawe czy to nie przez to że próbka była wzięta do badań o 12, a ja o 7 siusialam.
Dzisiaj mam lekarza i wkoncu zobacze mojego dzidziusia, już sie doczekać nie mogę, a to dopiero o 18:20.ślązaczka, Zołzimagic, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:placki ziemniaczane, mniam mniam
Jak je jecie? Ja jadam z cukrem, o ile nie jestem w ciąży xD. Natomiast mój ze śmietaną, bardzo mnie zdziwił tym xD kiedy pierwszy raz zrobiłam je odkąd mieszkamy razem. A Wy? -
nick nieaktualnyemikey wrote:Wczoraj pytałam się lekarza o bAkterie w moczu, na co otrzymałam odp że bakterie są nieważne. Mój lekarz twierdzi też, że łożysko z przodu czy z tylu jest bez różnicy, ruchy czuje sie tak samo. Zastanawiam się czy te jego dyplomy wiszące na ścianach nie są ze stadionu dziesięciolecia w Wawie.
-
Ucierasz 1 kg ziemniakow na grubych oczkach, dodajesz posiekaną cebulę, dwa jajka, przyprawiasz, podpyspujesz troszkę mąką, jeśli ziemniaki puszczą za dużo wody i do piekarnika na blachę wyłożoną papierem. Papier można delikatnie posmarować olejem rzepakowym. Pieczesz, aż się zarumienią
-
Aztoria wrote:Co do plackow ziemniaczanych to nigdy w zyciu nie jadlam z cukrem i jest to dla mnie dziwne, przeciez tam jest cebula i wogole jakos mi sie to z cukrem nie komponuje ale wiadomo, ze co dom to inne zwyczaje
Cebula? Pierwsze słyszę by dodawać tam cebulę. Ja dodaję ziemniaki, mąkę i jajko, tylko.