Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:placki ziemniaczane, mniam mniam
Jak je jecie? Ja jadam z cukrem, o ile nie jestem w ciąży xD. Natomiast mój ze śmietaną, bardzo mnie zdziwił tym xD kiedy pierwszy raz zrobiłam je odkąd mieszkamy razem. A Wy?
Ze śmietaną i cukrem
27.04 - 0.22 cm
04.05 - 0.88 cm
16.05 - 2.01 cm
01.06 - 4.48 cm
14.06 - 7.02 cm
27.07 - 269 g
07.08 - 381 g
31.08 - 604 g
28.09 - 1267 g
16.10 - 1664 -
emikey wrote:Wczoraj pytałam się lekarza o bAkterie w moczu, na co otrzymałam odp że bakterie są nieważne. Mój lekarz twierdzi też, że łożysko z przodu czy z tylu jest bez różnicy, ruchy czuje sie tak samo. Zastanawiam się czy te jego dyplomy wiszące na ścianach nie są ze stadionu dziesięciolecia w Wawie.31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Opolanka 85 wrote:No to na moim wypisie z IP sprzed tygodnia z kawałkiem, mam tak: "rodziła 3x sn, dzieci zdrowe, ostatnio w 2012r". A ja nie mam dzieci i nigdy nie rodziłam
Dopiero w domu zauważyłam. Dzisiaj to mojej gince na wizycie pokażę, to padnie
ja mam na wypisie leki których w szpitalu nie brałam, zgłosiłam to, a oni że nie ma pomyłki ;/ chyba mnie pomylili z inną pacjentką.Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja zawsze dodaje cebulkę do placków. Ja jem same. A mój mąż ze śmietaną i cukrem. Macza w śmietanie a potem przykleja cukier. Ja nie wiem jak można jeść placki z cukrem. Psują mi jakoś smak. Za to lubię zrobić placek po węgiersku, czyli wielki placek ziemniaczany z gulaszem. Pycha. Narobiłam sobie tylko smaku.
-
nick nieaktualny
-
Iruletka wrote:Nataliamonika ja tego fotelika nie znam. Myśmy korzystali z MaxiCosi Cabriofix, a teraz najprawdopodobniej kupię od koleżanki fotelik Cybex. Ale nie kojarzę jaki to konkretnie model. Rozkłada się go całkowicie, ma dodatkowe wysuwane kurtyny boczne przy główce dziecka i na wysokości jego tułowia. Ale ten fotelik to na max 8 miesięcy bo dziecko szybko z niego wyrasta
Ten jest podobno do 18 miesięcy, więc też krótko, ale coś za coś. Przekonały mnie przede wszystkim rozwiązania dla noworodka, mnóstwo specjalnych wkładek, które umożliwiają fizjologiczne ułożenie całego ciała, zapobiegają refluksowi i dużo poważniejszym dolegliwościom. Można go nawet regulować do szerokości ramionek i jest specjalne wgłębienie na potylicę. Poza tym, fotelik waży do 2,5 kg i chyba lżejszego się nie znajdzie, bo wszystkie inne ważą minimum 4, a to spora różnica. Ma też świetne wyniki ponad normę w testach bezpieczeństwa. Nie ma się do czego przyczepić, oprócz ceny, która niestety jest trochę porażająca, choć widziałam jeszcze droższe i gorsze foteliki. Teść na szczęście załatwi nam go trochę taniej, okazało się, że producent jest spod mojego miasta. Szukałam opinii też tutaj na belly w temacie o fotelikach, ale niczego nie znalazłam. Nie jest chyba jeszcze tak popularny jak Maxi Cosi.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Cebula? Pierwsze słyszę by dodawać tam cebulę
. Ja dodaję ziemniaki, mąkę i jajko, tylko.
małż ze śmietaną a moj tata zawsze z cukrem jadł
Alxawl lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:ja mam na wypisie leki których w szpitalu nie brałam, zgłosiłam to, a oni że nie ma pomyłki ;/ chyba mnie pomylili z inną pacjentką.31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Szczesliwa_mamusia wrote:A ja zawsze dodaje cebulkę do placków. Ja jem same. A mój mąż ze śmietaną i cukrem. Macza w śmietanie a potem przykleja cukier. Ja nie wiem jak można jeść placki z cukrem. Psują mi jakoś smak. Za to lubię zrobić placek po węgiersku, czyli wielki placek ziemniaczany z gulaszem. Pycha. Narobiłam sobie tylko smaku.
Mój małż też zawsze śmietana i cukier, chociaż udało mi się go przestawić na jogurt naturalny...Jako dziecko jadłam zawsze z samym cukrem, a że teraz cukru nie uznaję, to z ksylitolem albo z miodem. Chociaż lubię też w wersji wytrawnej, np. z sosem grzybowym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 13:10
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Opolanka 85 wrote:Dziewczyny, przy jakiej hemoglobinie trzeba brać żelazo? Bo w ciągu 10 dni spadła mi z 13,9 na 12,2. Ciekawe co ginka powie.
mimo suplementowania żelazem z prenatalu. w sierpniu pójdę sprawdzić czy dalej spada ...
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Amus87 wrote:u nas też się dodaje cebuli. Ja robie placki po węgiersku z gulaszem serem i śmietaną. Sama lubie z ....solą
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Coś ok 200 stopni, ponad pół godz i na ostatnie 10 min aby się zarumieniły termoobieg . Ale musicie wziąć poprawkę na to, że każda odmiana ziemniaka inaczej się będzie piekła. Także trzeba obserwować, przewracać i smakować
Aha i w ten sam sposób robię mielone z indyka, tylko robię takie delikatne wgłębienie i do niego nakładam odrobinę masełka
Lady Savage, Amus87 lubią tę wiadomość
-
Amus87 wrote:u nas też się dodaje cebuli. Ja robie placki po węgiersku z gulaszem serem i śmietaną. Sama lubie z ....solą
nataliamonika, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nataliamonika wrote:Ten jest podobno do 18 miesięcy, więc też krótko, ale coś za coś. Przekonały mnie przede wszystkim rozwiązania dla noworodka, mnóstwo specjalnych wkładek, które umożliwiają fizjologiczne ułożenie całego ciała, zapobiegają refluksowi i dużo poważniejszym dolegliwościom. Można go nawet regulować do szerokości ramionek i jest specjalne wgłębienie na potylicę. Poza tym, fotelik waży do 2,5 kg i chyba lżejszego się nie znajdzie, bo wszystkie inne ważą minimum 4, a to spora różnica. Ma też świetne wyniki ponad normę w testach bezpieczeństwa. Nie ma się do czego przyczepić, oprócz ceny, która niestety jest trochę porażająca, choć widziałam jeszcze droższe i gorsze foteliki. Teść na szczęście załatwi nam go trochę taniej, okazało się, że producent jest spod mojego miasta. Szukałam opinii też tutaj na belly w temacie o fotelikach, ale niczego nie znalazłam. Nie jest chyba jeszcze tak popularny jak Maxi Cosi.