X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Każda z nas ma inną wagę wyjściowa i nie ma się co porównywać. Ja mam +5 kg, sprawdzam to z jakimiś kalkulatorami bmi i mimo tego, jest to minimalna waga jaką powinnam przybrać na tym etapie, żeby dojść do 11-12. Póki co się nie martwię.
    Zerknij w pw prosze.

A przed ciaza jaka mialas wage i wzrost? Z kg idziemy leb w leb z wygladem brzucha tez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 11:41

iv09i09katk65tr1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Zimowe ja te co roku buty ugg albo innej firmy ale przynajmniej są wygodne i ciepłe
    Na prawdę są ciepłe? I nie przemają Ci? Wydają mi się one mało trwałe.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy z dziewczyn które będą szły na cc, któraś będzie miała w znieczuleniu ogólnym?? Pytam bo mi się poród na śpiocha szykuje....

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Na prawdę są ciepłe? I nie przemają Ci? Wydają mi się one mało trwałe.

Nie przemakają nie rozklejaja sie itd nawet po deszczu w nich chodziłam a jedne będzie juz trzeci sezon
    najlepsze jest to ze ja je zakładam i do sukienek i do spodni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 11:48

Lady Savage lubi tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej, a co wy już buty na zimę planujecie! kawał czasu!
    mi się dotychczas nie udało dotrzeć do sklepu po jakąś sukienkę na lato, ciągle w długich spodniach chodzę i jednej spódnicy

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    A czy z dziewczyn które będą szły na cc, któraś będzie miała w znieczuleniu ogólnym?? Pytam bo mi się poród na śpiocha szykuje....
    możliwe że ja, ostatnio był problem ze wkłuciem mam kilka przepuklin na kregosłupie :( mam nadzieje ze jednak się uda bez usypiania

• KlaraS Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile po takim znieczuleniu jest sie unieruchomionym?

• Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    możliwe że ja, ostatnio był problem ze wkłuciem mam kilka przepuklin na kregosłupie :( mam nadzieje ze jednak się uda bez usypiania

A jak wygląda taka cesarka przy znieczuleniu w kregosłup, jak trzeba się przygotować? Odbywa się na sali operacyjnej? Ile lekarzy odbiera, czy jest lewatywka potrzebna, cewnik, ile się leży itd...

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    A jak wygląda taka cesarka przy znieczuleniu w kregosłup, jak trzeba się przygotować? Odbywa się na sali operacyjnej? Ile lekarzy odbiera, czy jest lewatywka potrzebna, cewnik, ile się leży itd...
    lewatywa niestety jest, u nas to robili jak kroplówke tylko węzyk wiadomo gdzie, potem założyli cewnik ( chodziłam z nim 3 dni ...paranoja !!! teraz juz po dobie wyjmują) potem na sale operacyjną. Ze mną podczas operacji był cały czas mąz bo tu tak wolno. Dr kazał usiąsc na stole i zrobić koci grzbiet. za 4 razem udało sie wkłucie jeszcze raz i gadał ze mamy ogólne ( byłam na czczo w innym przypadku ogólne na drugi dzień) po chwili przestałam czuć nogi. Po wszystkim lezałam na pooperacyjnej z takim cieżkim workiem na brzuchu. Po kilku h przewiezli mnie do sali 2 osobowej. Po 24 h wstawanie.

lekarz był moj i jeszcze jeden no i anestozjolog i pielegniarka. Zartowali sobie ze syf zrobili ;) w trakci cesarki odstałam relanium bo jak wyjeli Kube i przez chwile nie płakał to skoczylo mi ciśnienie :P
    mąż syna cały czas pilnował od wyjęcia do umycia badania wszystko ;)

cesarka trwała 20 min

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 12:13

• KlaraS Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli wszystko odbywa sie bez powikłań to 30 min na sali operacyjnej i po sprawie
    U mnie było dwóch lekarzy plus anestezjolog neanatolog i położne cewnik założony po znieczuleniu bez lewatywy pionizacja po 8h

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Zerknij w pw prosze.

A przed ciaza jaka mialas wage i wzrost? Z kg idziemy leb w leb z wygladem brzucha tez.

170 cm i niecałe 54 kg. Ostatnio waga mi się waha z dnia na dzień między 4 a 5 kg. Odkryłam, że jak jem dużo produktów zawierających wodę, np. arbuza, to spada. Przy tych upałach chyba puchnę, na szczęście od jutra ma być kilka "chłodniejszych" dni...

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    Jeśli wszystko odbywa sie bez powikłań to 30 min na sali operacyjnej i po sprawie
    U mnie było dwóch lekarzy plus anestezjolog neanatolog i położne cewnik założony po znieczuleniu bez lewatywy pionizacja po 8h
    u mnie neonatologa nie było :(

• KlaraS Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto dziecko oceniał?

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    To u mnie było dokładnie tak samo i po pionizacji cewnik zdjęty od razu

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A macie pomysł na buty zimowe, nie wiem jak Wy, ale ja się nie mogę już schylić, i dziękuję, że ktoś wymyślił balerinki, albo japonki, ale kurde zimną są jakieś kozaki, trapery, to wszystko trzeba wiązać! Przeraża mnie to.

Kupiłam wiosną na wyprzedaży traperki zimowe z Lasockiego wiązane z zamkiem z boku :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    u mnie neonatologa nie było :(
    Zawsze jest na sali obok sali operacyjnej. Jest specjalną lampa trzymajaca temp. Tsm kladzie sie dziecko. Waży się dziecko neonatolog osluychuje. Pacjentka tego nie widzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 12:21

iv09i09katk65tr1.png
  • KlaraS Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    To u mnie było dokładnie tak samo i po pionizacji cewnik zdjęty od razu
    Zgadza sie:)
    Amus Ty rodziłam jednak dobrych pare lat temu wiec teraz powinno być lepiej:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    A kto dziecko oceniał?
    kurde no to wychodzi na to ze musial byc neonatolog ?? sama nie wiem :o zabrali na wage i tam ocenili. wydawalo mi sie że położna

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    170 cm i niecałe 54 kg. Ostatnio waga mi się waha z dnia na dzień między 4 a 5 kg. Odkryłam, że jak jem dużo produktów zawierających wodę, np. arbuza, to spada. Przy tych upałach chyba puchnę, na szczęście od jutra ma być kilka "chłodniejszych" dni...
    A to ja jestem niższa. 165cm.
    Możesz zbierać wodę. A od jutra pogoda ma byv chyba już chłodniejsze przez dłuższy czas

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    kurde no to wychodzi na to ze musial byc neonatolog ?? sama nie wiem :o zabrali na wage i tam ocenili. wydawalo mi sie że położna
    Położna nie Ocenia to nie leży w jej kompetencjach :)

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ