Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ara wrote:Dziewczyny a propos zgagi to przyjrzyjcie się temu co jecie i pijecie. Mi się pojawila zgaga 3 czy 4 razy i za każdym razem trafiłam na przyczynę: smażone mięso i woda gazowana z herbatą (wiem, że brzmi dziwnie
). Czytałam też,że nabiał może powodować zgagę oraz żeby nie kłaść się po posiłku i jeść mniejsze porcje. Spróbujcie, bo póki co chyba dziecko nie jest jeszcze na tyle duże, żeby tak bebechy uciskać choć kto wie...
u mnie pomogło w każdym razie
Pewnie coś w tym jest. Nie jem mięsa i nabiału, zgagi w życiu nie miałam, zero zaparć, a jeśli już mam problem, to raczej w tę druga stronęGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Kochana tylko się cieszyć
dobra imprezka nie jest zła hihi
Mnie za to jutro czeka podróż z Mazur do WarsZawy jako kierowca. Pierwszy raz będę jechać z kimś, kto siedząc obok nie ma prawka (moja babcia) i dosyć się obawiam jak to będzie... -
Cześć Mamuśki. My właśnie wróciliśmy z Torunia. Jutro zamierzam leżeć przez cały dzień i nic nie robić.
Ten weekend wykończył mnie fizycznie. Wczoraj brałam udział w warsztatach fotograficznych, dzisiaj oglądałam psy rasowe na wystawie A później pojechaliśmy na Święto Wisły. Super klimat, wiele atrakcji, koncerty muzyki żeglarskiej i szanty. Dzień minął bardzo szybko i gdyby nie spuchniete stopy byłoby wszystko ok. Na dodatek rano jak szłam z łazienki do naszej sypialni zawrocilo mi w główce, źle stanelam i skrecilam prawy staw skokowy. Odnowila się stara kontuzja. Niedługo naprawdę będę się toczyć, mniejsze ryzyko zrobienia sobie krzywdy.
Odnośnie kilku wpisów. Na zgage z naturalnych sposobów pomaga mi mleko albo wkładam pod język migdał i go ssie.
Kontaktowalam się z CDL odnośnie pielęgnacji piersi i brodawek, za jej namową zamówiłam sobie nierafinowane masło shea żeby nawilzyc cycuchy- moje sutki i brodawki urosły do rozmiaru gigant, ciekawe czy Maluszek będzie w stanie wziąć do buźki to wszystko żeby efektywnie ssać, kupiłam też lanoline ale to dopiero na krótko przed porodem i do szpitala. Na plus jest to że nie zawiera dodatkowych składników które przyczyniają się do np.rozwoju grzybicy (maltan zawiera cukier i może zaszkodzić), jest to produkt naturalny i nie trzeba go zmywać.
Co do herbatek laktacyjnych. Unikajcie w składzie kopru włoskiego- zawiera bardzo dużo związku estragolu
http://dziecisawazne.pl/dlaczego-nalezy-unikac-naparu-z-kopru-wloskiego/
Na pobudzenie laktacji zaleca się teraz preparaty na bazie słodu jęczmiennego i lecytyne w kapsułkach. W aptece dostępny jest femaltiker tylko wychodzi bardzo drogo za kilka saszetek, na allegro można kupić w tej cenie czysty syrop ze słodu i stosuje się tylko małą łyżeczkę x dziennie, ostatnio znalazłam też w sklepie kawę zbożową CARO z firmy NESTLE w składzie M.in. Jęczmień i słód jęczmienny, koszt około 11 zł.
Na drineczka pójdę w czwartek, dzisiaj za bardzo zaszalalam z kolacją i z lodami. -
Wachciowa - daj koniecznie znać jak będzie sprawować się to masełko i skąd zamawiałaś, chciałabym ze sprawdzonego źródła
Amus - wiem, żeś panikara, pisałaś, że masz z tym problemy, ale to co pisze na Clotrimazolum jest napisane na większości leków przeciwgrzybicznych czy innych które lekarze przepisują w czasie ciąży. To ci się rozpuści i wypłynie, a infekcja jak się przedostanie do środka to może doprowadzić do osłabienia pęcherza płodowego, skracania szyjki i przedwczesnego porodu, nieleczone infekcje bywają bardzo groźne.
U mnie dziś wielki dzień, połówkoweTylko dopiero na 19-tą... a opóźnienie i tak będzie
Córka wczoraj strasznie dopytywała czy będzie mogła jechać oglądać jak doktor mierzy dzidziusia
magdzia26 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Salenne - smacznego
Mnie też to niedługo czeka, jutro wizyta na nfz to dostane skierowanie
salenne lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
emikey wrote:Mały zrobił sobie imprezkę u mnie w brzuchu ... i tyle w kwestia mojego snu ...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno niby tak ale akurat na leku pimafucin pisze ze odzwolony w ciąży.
smaruje sie mascią jeszcze na przemian z pimafucinem a clortimazolum zobacze jak dzisiaj będzie jak nie minie założe na noc to cholerstwoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 08:30
-
Amus, Jacqueline dobrze pisze infekcja jest dużo grozniejsza więc lepiej wziąć ten lek
Wachciowa oby kostka szybko się "wyleczyla"
Mi przy pierwszym synu też powtarzali że herbatka z kopru pomaga przy laktacji ale ja głównie piłam melise( to zalecaly doradczynie laktacyjne ze szpitala+ femartikel).
Powodzenia na polowkowych dziewczyny -
nick nieaktualny