Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja póki co daję jeszcze radę ćwiczyć mięśnie brzucha i klatki piersiowej, bo niestety i z mniejszych cycków potrafią się naleśniki po ciąży zrobić. A brzuch dodatkowo masuję codziennie rano szczotką na sucho. Zobaczymy na ile to wszystko pomoże. Próbuję jeszcze namówić męża na basen, bo mamy u siebie w mieście jeden z ozonowaną wodą zamiast chloru. Tak czy siak, przynajmniej nie będę mogła sobie nic zarzucić, tylko zwalę na genyGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nesairah wrote:Co do zgagi... też mam czasem. niestety nic nie pomaga
Rozstępów nie mam jeszcze, brzuch smaruję oliwką, może się nie pojawią, zobaczymy. I tak pewnie brzuch będzie jaki będzie po porodzie i w bikini tak szybko nie wskoczęno a piersi pewnie obwisną. Chciałabym żeby nie straciły na jędrności, będę walczyć.
-
nataliamonika wrote:Ja póki co daję jeszcze radę ćwiczyć mięśnie brzucha i klatki piersiowej, bo niestety i z mniejszych cycków potrafią się naleśniki po ciąży zrobić. A brzuch dodatkowo masuję codziennie rano szczotką na sucho. Zobaczymy na ile to wszystko pomoże. Próbuję jeszcze namówić męża na basen, bo mamy u siebie w mieście jeden z ozonowaną wodą zamiast chloru. Tak czy siak, przynajmniej nie będę mogła sobie nic zarzucić, tylko zwalę na geny
-
Czesc Dziewczyny. Jakies takie bole mam po bokach, zwlaszcza prawy bok, nie wiem jakies takie dziwne uczucie jakby rozpierania, czy nawet kolki. Ma ktoras takie doswiadczenia? Czy to moga byc rozciagajace wiezadla? Do tej pory bylo wszystko super, a od wczoraj bol.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 16:24
-
Eli wrote:Czesc Dziewczyny. Jakies takie bole mam po bokach, zwlaszcza prawy bok, nie wiem jakies takie dziwne uczucie jakby rozpierania, czy nawet kolki. Ma ktoras takie doswiadczenia? Czy to moga byc rozciagajace wiezadla? Do tej pory bylo wszystko super, a od wczoraj bol.
Też miewałam takie bóle, ginekolog powiedział, że nie ma się czym martwić. Pewnie to więzadła. Jak mnie coś takiego łapie, staram się poleżeć i mija. -
Eli wrote:Czesc Dziewczyny. Jakies takie bole mam po bokach, zwlaszcza prawy bok, nie wiem jakies takie dziwne uczucie jakby rozpierania, czy nawet kolki. Ma ktoras takie doswiadczenia? Czy to moga byc rozciagajace wiezadla? Do tej pory bylo wszystko super, a od wczoraj bol.
Ja miałam w pierwszej ciąży, i teraz też takie uczucie kolki, lekarka mówiła że to normalne, by sie nie martwić.
-
Emilkey ja wybierałam sobie datę , dostałam skierowanie, i masz 30 dni na zrobienie tych badań. Między jedną a drugą wizytą mam 3 tyg przerwy, wiec jak dostaję skierowanie to robię dopiero po 2 tyg, by przed wizytą było na świeżo wszystko.
-
Lady Savage wrote:Emilkey ja wybierałam sobie datę , dostałam skierowanie, i masz 30 dni na zrobienie tych badań. Między jedną a drugą wizytą mam 3 tyg przerwy, wiec jak dostaję skierowanie to robię dopiero po 2 tyg, by przed wizytą było na świeżo wszystko.
To świetnieJa pewnie przyjade kilka dni przed wizytą. Bałam się, że to lekarz wyznacza. Jak 30 dni to super
-
Co do zapinania dziecka w foteliku to nie wolno przypinac dziecka w grubej kurtce/ kombinezonie bo nie jest ono dostatecznie chronione pasami.
A co do rozstępów to niestety jednym wyjdą drugim nie nie ma reguły czy się czymś smaruje czy nie...
Lady herbatki na laktacje w 36 tcżebyś sobie tym krzywdy nie zrobila...tak samo masażem piersi, przez który możesz wywołać skurcze porodowe...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja jestem padnięta. Pomogłam mężowi w malowaniu, później sprzątaniu, w między czasie zrobiłam obiad i po dzisiejszym dniu nogi mi w tylek wchodzą. Pierwszy raz od niepamietnych czasów zrobiłam sobie kąpiel w wannie z piana. Musiałam poleżeć.
Wojtek mi dzisiaj cały dzień dokazywal. Był aktywny razem z mama. A teraz znowu zszedł mi blisko pęcherza. To chyba jego ulubiona pozycja na noc. Oby nie kopał po pęcherzu, bo chciałabym normalnie pospać bez nocnego wstawania.aga1402 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a propos zgagi to przyjrzyjcie się temu co jecie i pijecie. Mi się pojawila zgaga 3 czy 4 razy i za każdym razem trafiłam na przyczynę: smażone mięso i woda gazowana z herbatą (wiem, że brzmi dziwnie
). Czytałam też,że nabiał może powodować zgagę oraz żeby nie kłaść się po posiłku i jeść mniejsze porcje. Spróbujcie, bo póki co chyba dziecko nie jest jeszcze na tyle duże, żeby tak bebechy uciskać choć kto wie...
u mnie pomogło w każdym razie
-
ara masz racje, sporo dolegliwosci mozna zalatwic jedzeniem. Ja znalazlam sposob na zaparcia, ktore zdarzyly mi sie kilka razy. Rano po wstaniu szklanka cieplej wody z polowka cytryny, popijam sobie malymi lykami jak sie budze, a potem jedno jablko. Odczekuje jakies pol godzinki i dopiero sniadanie. Problemu nie mam i flaki mi sie wyregulowaly jak w zegarku.
ara lubi tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Mój mąż urządza nasz nowy dom sam z racji, że ja jestem ten tydzień w Polsce. Ubzdural sobie, że w łazience każda rzecz będzie w innym kolorze. Matuje światełka świąteczne na ścianach w salonie i podłącza mijającego żarówki w sypialni;) lubi kolory chłopak. Jestem pewna, że nasze dziecko będzie uwielbiać te klimaty ala cyrk. Mąż wysyła mi takie wiadomości przy tym opisując swoje poczynania i nowe pomysły, że doprowadza mnę do takiego śmiechu, że nawet moja mama mówi, żebym przestała się śmiać bo urodze :p można urodzić że śmiechu?
trochę zaczęło boleć mnie brzucho ... możliwe że przez śmiech?
-
magdzia26 wrote:Co do zapinania dziecka w foteliku to nie wolno przypinac dziecka w grubej kurtce/ kombinezonie bo nie jest ono dostatecznie chronione pasami.
A co do rozstępów to niestety jednym wyjdą drugim nie nie ma reguły czy się czymś smaruje czy nie...
Lady herbatki na laktacje w 36 tcżebyś sobie tym krzywdy nie zrobila...tak samo masażem piersi, przez który możesz wywołać skurcze porodowe...
Spokojniez Zuzią też robiłam od tego tygodnia i urodziła się dopiero w 39 + 4.