WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co daję jeszcze radę ćwiczyć mięśnie brzucha i klatki piersiowej, bo niestety i z mniejszych cycków potrafią się naleśniki po ciąży zrobić. A brzuch dodatkowo masuję codziennie rano szczotką na sucho. Zobaczymy na ile to wszystko pomoże. Próbuję jeszcze namówić męża na basen, bo mamy u siebie w mieście jeden z ozonowaną wodą zamiast chloru. Tak czy siak, przynajmniej nie będę mogła sobie nic zarzucić, tylko zwalę na geny :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Co do zgagi... też mam czasem. niestety nic nie pomaga :(

Rozstępów nie mam jeszcze, brzuch smaruję oliwką, może się nie pojawią, zobaczymy. I tak pewnie brzuch będzie jaki będzie po porodzie i w bikini tak szybko nie wskoczę :D no a piersi pewnie obwisną. Chciałabym żeby nie straciły na jędrności, będę walczyć.
    Walcz, walcz ponoć najlepsze są ćwiczenia na ręce i klatkę.

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja póki co daję jeszcze radę ćwiczyć mięśnie brzucha i klatki piersiowej, bo niestety i z mniejszych cycków potrafią się naleśniki po ciąży zrobić. A brzuch dodatkowo masuję codziennie rano szczotką na sucho. Zobaczymy na ile to wszystko pomoże. Próbuję jeszcze namówić męża na basen, bo mamy u siebie w mieście jeden z ozonowaną wodą zamiast chloru. Tak czy siak, przynajmniej nie będę mogła sobie nic zarzucić, tylko zwalę na geny :P
    Ja chcę chodzić do Taurusa od września jak syn będzie w szkole. Wtedy najmniej ludzi tam jest.

dhpclr4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja chcę chodzić do Taurusa od września jak syn będzie w szkole. Wtedy najmniej ludzi tam jest.

To właśnie tam. Pomyliłam się, bo to nie ozon tylko nadtlenek wodoru.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Eli Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny. Jakies takie bole mam po bokach, zwlaszcza prawy bok, nie wiem jakies takie dziwne uczucie jakby rozpierania, czy nawet kolki. Ma ktoras takie doswiadczenia? Czy to moga byc rozciagajace wiezadla? Do tej pory bylo wszystko super, a od wczoraj bol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 16:24

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Czesc Dziewczyny. Jakies takie bole mam po bokach, zwlaszcza prawy bok, nie wiem jakies takie dziwne uczucie jakby rozpierania, czy nawet kolki. Ma ktoras takie doswiadczenia? Czy to moga byc rozciagajace wiezadla? Do tej pory bylo wszystko super, a od wczoraj bol.

Też miewałam takie bóle, ginekolog powiedział, że nie ma się czym martwić. Pewnie to więzadła. Jak mnie coś takiego łapie, staram się poleżeć i mija.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:

Ja miałam w pierwszej ciąży, i teraz też takie uczucie kolki, lekarka mówiła że to normalne, by sie nie martwić.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkey ja wybierałam sobie datę , dostałam skierowanie, i masz 30 dni na zrobienie tych badań. Między jedną a drugą wizytą mam 3 tyg przerwy, wiec jak dostaję skierowanie to robię dopiero po 2 tyg, by przed wizytą było na świeżo wszystko.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Emilkey ja wybierałam sobie datę , dostałam skierowanie, i masz 30 dni na zrobienie tych badań. Między jedną a drugą wizytą mam 3 tyg przerwy, wiec jak dostaję skierowanie to robię dopiero po 2 tyg, by przed wizytą było na świeżo wszystko.

To świetnie :) Ja pewnie przyjade kilka dni przed wizytą. Bałam się, że to lekarz wyznacza. Jak 30 dni to super :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zapinania dziecka w foteliku to nie wolno przypinac dziecka w grubej kurtce/ kombinezonie bo nie jest ono dostatecznie chronione pasami.
    A co do rozstępów to niestety jednym wyjdą drugim nie nie ma reguły czy się czymś smaruje czy nie...
    Lady herbatki na laktacje w 36 tc O.o żebyś sobie tym krzywdy nie zrobila...tak samo masażem piersi, przez który możesz wywołać skurcze porodowe...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Magdzia dlatego juz choćby ze względu na to spiworek jest bardziej praktyczny. Wkladasz spiworek, przekladasz pasy przez otwory, wkladasz dziecko, zapinasz i zapinasz spiworek. Wg mnie super sprawa :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie znalazlam na niemieckim olx pasy do auta dla kobiet w ciazy i maz pojechał mi je odebrać. Za doslownie 20 zl :) przed nami podroz w pt do Polski to wyprobuje.

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nagotowalam teraz leze a moj dzidzius dzisiaj tak fika jej .... cudnie

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj byłyśmy obejzec jeszcze raz samochód dla mnie i w niedziele odbieramy go :D w końcu :D

Coco55, k878 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem padnięta. Pomogłam mężowi w malowaniu, później sprzątaniu, w między czasie zrobiłam obiad i po dzisiejszym dniu nogi mi w tylek wchodzą. Pierwszy raz od niepamietnych czasów zrobiłam sobie kąpiel w wannie z piana. Musiałam poleżeć.
    Wojtek mi dzisiaj cały dzień dokazywal. Był aktywny razem z mama. A teraz znowu zszedł mi blisko pęcherza. To chyba jego ulubiona pozycja na noc. Oby nie kopał po pęcherzu, bo chciałabym normalnie pospać bez nocnego wstawania.

aga1402 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby nie ma.obaw ale napisane ze stosowac (clortimazokum) jesli korzysci przewyzszaja negatywny wplyw na plod :/

• ara Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a propos zgagi to przyjrzyjcie się temu co jecie i pijecie. Mi się pojawila zgaga 3 czy 4 razy i za każdym razem trafiłam na przyczynę: smażone mięso i woda gazowana z herbatą (wiem, że brzmi dziwnie :P). Czytałam też,że nabiał może powodować zgagę oraz żeby nie kłaść się po posiłku i jeść mniejsze porcje. Spróbujcie, bo póki co chyba dziecko nie jest jeszcze na tyle duże, żeby tak bebechy uciskać choć kto wie... ;) u mnie pomogło w każdym razie

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara masz racje, sporo dolegliwosci mozna zalatwic jedzeniem. Ja znalazlam sposob na zaparcia, ktore zdarzyly mi sie kilka razy. Rano po wstaniu szklanka cieplej wody z polowka cytryny, popijam sobie malymi lykami jak sie budze, a potem jedno jablko. Odczekuje jakies pol godzinki i dopiero sniadanie. Problemu nie mam i flaki mi sie wyregulowaly jak w zegarku.

ara lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż urządza nasz nowy dom sam z racji, że ja jestem ten tydzień w Polsce. Ubzdural sobie, że w łazience każda rzecz będzie w innym kolorze. Matuje światełka świąteczne na ścianach w salonie i podłącza mijającego żarówki w sypialni;) lubi kolory chłopak. Jestem pewna, że nasze dziecko będzie uwielbiać te klimaty ala cyrk. Mąż wysyła mi takie wiadomości przy tym opisując swoje poczynania i nowe pomysły, że doprowadza mnę do takiego śmiechu, że nawet moja mama mówi, żebym przestała się śmiać bo urodze :p można urodzić że śmiechu? :P trochę zaczęło boleć mnie brzucho ... możliwe że przez śmiech?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Co do zapinania dziecka w foteliku to nie wolno przypinac dziecka w grubej kurtce/ kombinezonie bo nie jest ono dostatecznie chronione pasami.
    A co do rozstępów to niestety jednym wyjdą drugim nie nie ma reguły czy się czymś smaruje czy nie...
    Lady herbatki na laktacje w 36 tc O.o żebyś sobie tym krzywdy nie zrobila...tak samo masażem piersi, przez który możesz wywołać skurcze porodowe...

Spokojnie ;) z Zuzią też robiłam od tego tygodnia i urodziła się dopiero w 39 + 4.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ