WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba raczej nie. Ugotowało by się. Zresztą zazwyczaj opatula sie kocykiem i wózek też na tą ogrzewana pokrywę (jak kolwiek się ona tam zwie ).też zależy jak mroźną zima będzie. Ale ja bym postawiła na jedna rzecz plus kocyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 08:01

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili91 wrote:
    Hej dziewczyny :) rzadko sie odzywam ale staram się was czytać na bieżąco i cieszę się ze wszystkich zdrowych dzieciaczków.

Jestem właśnie w Polsce na wakacjach (mieszkam w Norwegii) i zastanawiam się czy fundować sobie ta krzywa cukrowa (w Norwegii tego badania nie robią). Narazie zrobiłam glukozę na czczo i wyszła 79 i tak myśle czy jest sens pic to świństwo dobrowolnie :D jak myślicie?

Natalia mogłabyś podać skad ten śpiworek? Cudny jest.

Jest tutaj np.
    https://www.bobowozki.com.pl/pozostale-artykuly/akcesoria-wozka-fotelika/p/joolz-essential-spiworek-2331.php

http://everbaby.pl/katalog/spiworek-do-gondoli/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 08:27

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:
    Bólów krzyża nie mam, tzn. zdarzają się ale już rzadziej niż jeszcze np. dwa miesiące temu. Ale tak samo jak Ty mam bóle krocza. Przy okazji wizyty z problemem z pęcherzem, zapytałam o te bóle lekarza. Powiedział, a nawet mi narysował, że są to bóle typowe - macica się rozciąga, chrząstki staja się luźniejsze i stąd ból. Mnie boli już od ok. 3 tygodni, w nocy, po nocy jak wstaję i np. jak za dużo leżę albo siedzę. Innych dolegliwości związanych z tym nie mam. Twardnienie brzucha to trudno mi powiedzieć, czasem jest naprężony i mam wrażenie jakby za chwile miał wystrzelić, ale nie wiązałam tego z tymi bólami w kroczu.

Pisałam tu ostatnio o mojej wizycie na IP, gdzie nie zgodziłam sie na pozostanie w szpitalu. Zrobiłam dwa razy analizę moczu i posiew, w pierwszeh analizie leukocyty były do 5, erytrocyty do 3, bakterie nieliczne, w drugiej erytrocyty spadły, leukocyty wzrosły do 6-10, bakterie dalej nieliczne. W posiewie nic nie wyhodowali, więc żadnej bakterii nie ma. Lekarz po obejrzeniu wyników mówi,że infekcji nie widzi, nawet te same leukocyty o niczym nie świadczą, a ból w cewce mógł się pojawić, bo np. zalegały jakieś złogi itp. Tym bardziej,że żadnych innych dolegliwości bólowo-gorączkowych nie mam. W czwartek idę na glukoze, przy okazji znów zrobię mocz i posiew a za tydzień z wynikami do prowadzącego. Mam nadzieje,że wszystko będzie okej.
    dziękuje

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście nowa stronę od właściciela belly? Po ovu i belly dodali kidzfriend.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że jest, ale nie interesowałam się tym.

Mój syn postanowił mnie dziś obudzić o 4. Fundowal mi takie mocne kopniaki, że nie dało się spać. Przysnęłam ok 6. Teraz też postanowił pokopać. Dziś zaczął dzień aktywnie, ciekawe jak go skończy. Wczoraj to o 23baraszkowal w brzuszku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na szczescie nie budza kopniaki wiec albo nie kopie az tak albo wstaje i zasypia ze mna :p taka opcje bym wolala heheh

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak będzie chodzić spać o 23,a budzić o 4, to i tak będę szczęśliwa. Ale za pewne nie prześpi 5godz. Chociaż moja mama mówiła, że ja od noworodka spałam po 5-6godz. Nawet mokra pielucha tetrowa nie była wstanie mnie obudzić, Jak dobrze mi się spało. Ona wstawała w nocy, by sprawdzić, czy jeszcze oddycham

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mój jak będzie chodzić spać o 23,a budzić o 4, to i tak będę szczęśliwa. Ale za pewne nie prześpi 5godz. Chociaż moja mama mówiła, że ja od noworodka spałam po 5-6godz. Nawet mokra pielucha tetrowa nie była wstanie mnie obudzić, Jak dobrze mi się spało. Ona wstawała w nocy, by sprawdzić, czy jeszcze oddycham
    To ja tam miałam z Zuzą, od urodzenia mi przesypiała ciągiem od 20 do 9 rano, i pielucha sucha, a ja się martwiłam, czy oddycha, czy z nerkami ok, czy może cukier, i dlatego tak śpi, okazało sie że wsio ok, taka śpiąca królewna. Zamiast się cieszyć, i korzystać, to ja się martwiłam aż w depresję poporodową wpadłam, bo wszystkie się budziły 5 razy w nocy z cycem, a ja wstawałam, zaglądałam do łóżeczka i czekałam z cycem aż się obudzi a ona twardo spała.
    XD teraz czuję że będzie odwrotnie xD i kolejna depresja z niewyspania xD haha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 10:25

Szczesliwa_mamusia, Petitka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest świetny :) i w co będziesz do niego dziecko ubierała ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj chyba wszystkie maluszki dokazuja od rana :D Moja malutka od 6 rano sie wierci i przeciaga <3 na szczescie na razie mnie to nie boli ale raczej spac juz nie moge i od rana na nogach

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś wczoraj był tak spokojny, że aż zaczęłam się martwić. Wieczorem za to dał znać o sobie wyraźnie :) teraz też... choć mam wrażenie, że bywał bardziej aktywny, ale może wcześniej bardziej ekscytowałam się ruchami.

Dbacie jakoś specjalnie o biust? Ja smaruję balsamem z perfecty z serii 'Będę mamą', ale przy moich wielkich cycach po karmieniu zapewne i tak będzie tragedia :(

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Jest świetny :) i w co będziesz do niego dziecko ubierała ?

No właśnie nie wiem :) Dziewczyny tu trochę podpowiedziały. Muszę jeszcze poczytać jak z tymi warstwami jest :)

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje dziecko o dziwo pozwoliło mi dziś pospać. Normalnie zaczyna kopać koło 5 rano, a dziś zaczęła imprezę o 10 :)

nesairah, ja smaruję biust po prostu tym samym balsamem przeciw rozstępom, którego używam do reszty ciała. Tylko, że ja nie jestem posiadaczką dużych piersi (chociaż moje aktualne C przy tym jak przez całe życie miałam małe A wydaje się monstrualne :D )

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Mój synuś wczoraj był tak spokojny, że aż zaczęłam się martwić. Wieczorem za to dał znać o sobie wyraźnie :) teraz też... choć mam wrażenie, że bywał bardziej aktywny, ale może wcześniej bardziej ekscytowałam się ruchami.

Dbacie jakoś specjalnie o biust? Ja smaruję balsamem z perfecty z serii 'Będę mamą', ale przy moich wielkich cycach po karmieniu zapewne i tak będzie tragedia :(

Ja i brzuch i cycki smaruję własną miksturą przeciw rozstępom, na pewno super nawilża, a co do innego działania trudno powiedzieć, bo póki co rozmiar zmienił mi się tylko z B na C. Obawiam się czy zrobią mi się rozstępy, bo mam skłonność, nawet na łydkach mam, ale robię co mogę, żeby się nie pojawiły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 10:47

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem to jest zbedne kupowanie takiego spiworka.... no chyba ze ktos nie martwi sie o pienoadze. ... przeciez dziecko normslnie ubierasz potem moz3sz zalozyc jakis kombinezon czy to pajacyk na to sie mowi kicykiem przykryc jeszcze jest ta ochrona na gondole ... mnie sie wydaje ze nie zmarznie w zimie
    ale skad ja mam wiedziec jak to moje pierwsze dziecko

Amus87 lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duży biust. F. Narazie nic a nic się nie powiększył ani kształtu nie zmienił. Smaruje go tym samym kremem zalecanym od 4 miesiąca ciąży co resztę ciala. Nigdy nie miałam skłonności do rozstepow. Mam nadzieję, że tak zostanie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, w Anglii nie zmarzna nam dzieci ;) podejrzewam, że tam bardziej nam się przyda ta osłona na wózek od deszczu niż śpiwór ;) ja kupuje kombinezon ala spiworek i tylko to. Ok 20£. Wygodny jest do ubierania :) kupuje taki na 74 co by do marca starczyl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 11:06

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstępy to jedno, ale grawitacja mnie przeraża. Skończę z cyckami po pępek :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj sie odezwala dziewczyna na fb zamyka aklep z ubrankami polskiego producenta mrofi fajne bodziaki z fajnymi napisami za 13 zl. Zna ktos ta firme?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nan super cycki :D dla kogoś kto nie miał nigdy nic to takie pełne B to marzenie. Bym chciała żeby takie mi zostały.
    Od samego początku smaruje palmersem razem z brzuchem.

Moja za to dziś nic a nic aż musiałam sprawdzić detektorem bo się niepokoilam. Wczoraj miala cały dzień dyskę więc mi tak smutno dziś :P

Petitka lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ