Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba raczej nie. Ugotowało by się. Zresztą zazwyczaj opatula sie kocykiem i wózek też na tą ogrzewana pokrywę (jak kolwiek się ona tam zwie ).też zależy jak mroźną zima będzie. Ale ja bym postawiła na jedna rzecz plus kocyk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 08:01
-
Lili91 wrote:Hej dziewczyny
rzadko sie odzywam ale staram się was czytać na bieżąco i cieszę się ze wszystkich zdrowych dzieciaczków.
Jestem właśnie w Polsce na wakacjach (mieszkam w Norwegii) i zastanawiam się czy fundować sobie ta krzywa cukrowa (w Norwegii tego badania nie robią). Narazie zrobiłam glukozę na czczo i wyszła 79 i tak myśle czy jest sens pic to świństwo dobrowolniejak myślicie?
Natalia mogłabyś podać skad ten śpiworek? Cudny jest.
Jest tutaj np.
https://www.bobowozki.com.pl/pozostale-artykuly/akcesoria-wozka-fotelika/p/joolz-essential-spiworek-2331.php
http://everbaby.pl/katalog/spiworek-do-gondoli/Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 08:27
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
aknelam wrote:Bólów krzyża nie mam, tzn. zdarzają się ale już rzadziej niż jeszcze np. dwa miesiące temu. Ale tak samo jak Ty mam bóle krocza. Przy okazji wizyty z problemem z pęcherzem, zapytałam o te bóle lekarza. Powiedział, a nawet mi narysował, że są to bóle typowe - macica się rozciąga, chrząstki staja się luźniejsze i stąd ból. Mnie boli już od ok. 3 tygodni, w nocy, po nocy jak wstaję i np. jak za dużo leżę albo siedzę. Innych dolegliwości związanych z tym nie mam. Twardnienie brzucha to trudno mi powiedzieć, czasem jest naprężony i mam wrażenie jakby za chwile miał wystrzelić, ale nie wiązałam tego z tymi bólami w kroczu.
Pisałam tu ostatnio o mojej wizycie na IP, gdzie nie zgodziłam sie na pozostanie w szpitalu. Zrobiłam dwa razy analizę moczu i posiew, w pierwszeh analizie leukocyty były do 5, erytrocyty do 3, bakterie nieliczne, w drugiej erytrocyty spadły, leukocyty wzrosły do 6-10, bakterie dalej nieliczne. W posiewie nic nie wyhodowali, więc żadnej bakterii nie ma. Lekarz po obejrzeniu wyników mówi,że infekcji nie widzi, nawet te same leukocyty o niczym nie świadczą, a ból w cewce mógł się pojawić, bo np. zalegały jakieś złogi itp. Tym bardziej,że żadnych innych dolegliwości bólowo-gorączkowych nie mam. W czwartek idę na glukoze, przy okazji znów zrobię mocz i posiew a za tydzień z wynikami do prowadzącego. Mam nadzieje,że wszystko będzie okej. -
nick nieaktualnyWidziałam, że jest, ale nie interesowałam się tym.
Mój syn postanowił mnie dziś obudzić o 4. Fundowal mi takie mocne kopniaki, że nie dało się spać. Przysnęłam ok 6. Teraz też postanowił pokopać. Dziś zaczął dzień aktywnie, ciekawe jak go skończy. Wczoraj to o 23baraszkowal w brzuszku. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMój jak będzie chodzić spać o 23,a budzić o 4, to i tak będę szczęśliwa. Ale za pewne nie prześpi 5godz. Chociaż moja mama mówiła, że ja od noworodka spałam po 5-6godz. Nawet mokra pielucha tetrowa nie była wstanie mnie obudzić, Jak dobrze mi się spało. Ona wstawała w nocy, by sprawdzić, czy jeszcze oddycham
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Mój jak będzie chodzić spać o 23,a budzić o 4, to i tak będę szczęśliwa. Ale za pewne nie prześpi 5godz. Chociaż moja mama mówiła, że ja od noworodka spałam po 5-6godz. Nawet mokra pielucha tetrowa nie była wstanie mnie obudzić, Jak dobrze mi się spało. Ona wstawała w nocy, by sprawdzić, czy jeszcze oddycham
teraz czuję że będzie odwrotnie xD i kolejna depresja z niewyspania xD haha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 10:25
Szczesliwa_mamusia, Petitka lubią tę wiadomość
-
nataliamonika wrote:
i w co będziesz do niego dziecko ubierała ?
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Mój synuś wczoraj był tak spokojny, że aż zaczęłam się martwić. Wieczorem za to dał znać o sobie wyraźnie
teraz też... choć mam wrażenie, że bywał bardziej aktywny, ale może wcześniej bardziej ekscytowałam się ruchami.
Dbacie jakoś specjalnie o biust? Ja smaruję balsamem z perfecty z serii 'Będę mamą', ale przy moich wielkich cycach po karmieniu zapewne i tak będzie tragedia -
nick nieaktualnyTo moje dziecko o dziwo pozwoliło mi dziś pospać. Normalnie zaczyna kopać koło 5 rano, a dziś zaczęła imprezę o 10
nesairah, ja smaruję biust po prostu tym samym balsamem przeciw rozstępom, którego używam do reszty ciała. Tylko, że ja nie jestem posiadaczką dużych piersi (chociaż moje aktualne C przy tym jak przez całe życie miałam małe A wydaje się monstrualne)
-
nesairah wrote:Mój synuś wczoraj był tak spokojny, że aż zaczęłam się martwić. Wieczorem za to dał znać o sobie wyraźnie
teraz też... choć mam wrażenie, że bywał bardziej aktywny, ale może wcześniej bardziej ekscytowałam się ruchami.
Dbacie jakoś specjalnie o biust? Ja smaruję balsamem z perfecty z serii 'Będę mamą', ale przy moich wielkich cycach po karmieniu zapewne i tak będzie tragedia
Ja i brzuch i cycki smaruję własną miksturą przeciw rozstępom, na pewno super nawilża, a co do innego działania trudno powiedzieć, bo póki co rozmiar zmienił mi się tylko z B na C. Obawiam się czy zrobią mi się rozstępy, bo mam skłonność, nawet na łydkach mam, ale robię co mogę, żeby się nie pojawiły...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 10:47
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnymoim zdaniem to jest zbedne kupowanie takiego spiworka.... no chyba ze ktos nie martwi sie o pienoadze. ... przeciez dziecko normslnie ubierasz potem moz3sz zalozyc jakis kombinezon czy to pajacyk na to sie mowi kicykiem przykryc jeszcze jest ta ochrona na gondole ... mnie sie wydaje ze nie zmarznie w zimie
ale skad ja mam wiedziec jak to moje pierwsze dzieckoAmus87 lubi tę wiadomość
-
Aga, w Anglii nie zmarzna nam dzieci
podejrzewam, że tam bardziej nam się przyda ta osłona na wózek od deszczu niż śpiwór
ja kupuje kombinezon ala spiworek i tylko to. Ok 20£. Wygodny jest do ubierania
kupuje taki na 74 co by do marca starczyl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 11:06
-
nick nieaktualny
-
A ja nan super cycki
dla kogoś kto nie miał nigdy nic to takie pełne B to marzenie. Bym chciała żeby takie mi zostały.
Od samego początku smaruje palmersem razem z brzuchem.
Moja za to dziś nic a nic aż musiałam sprawdzić detektorem bo się niepokoilam. Wczoraj miala cały dzień dyskę więc mi tak smutno dziśPetitka lubi tę wiadomość