X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    A gdzie chodziłaś? W Lege Artis jakieś babki prowadzą i się zastanawiam, ale mam te same obawy o których piszesz, że będzie kupa marketingu i w ogóle wszystko na opak.

To jest ta książka, bo też przymierzam się ją kupić?
    https://merlin.pl/mamo-tato-co-ty-na-to-o-opiece-pielegnacji-i-rozwoju-waszego-malenstwa-pawel-zawitkowski/6665617/
    Chodziłam do szkoły rodzenia prowadzonej przez położną z PCK (wtedy jeszcze istniała tam porodówka) przy przedszkolu na ul. Czecha. Ta kobieta chyba Lidia miała na imię, ale nie dam sobie głowy uciąć. O szkołę w Lege Artis mogę popytać bo z tego co kojarzę prowadzi ją znajoma mojej koleżanki z pracy.
    A jeśli chodzi o książkę to ja mam "Co nieco o rozwoju dziecka" Pawła Zawitkowskiego, wydana w 2007 roku. Ta o której piszesz to zapewne rozszerzenie i uzupełnienie tego co ja mam. Mi przypadła do gustu i trochę się z niej nauczyłam, takźe polecam

nataliamonika lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecenilam swoje mozliwosci, caly czas zajmuje sie corka i teraz jak chora, to ja duzo nosilam. Dostalam taki bol podbrzusza, ze nie moglam wstac, pierwszy raz wystraszylam sie, ze dzieje sie cos zlego. Na szczescie mialam nospe i teraz leze i odpoczywam, a cora z ojcem.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje wyniki glukozy, są super.
    Czyli te moje +20kg to wynik zasiedzenia a nie cukrzycy :p
    U mnie z wynikami krwi to zawsze dobrze , nawet jak tak wymiotowałam w pierwszych miesiącach to wyniki sodu i potasu miałam w normie

Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam nad jeziorem i wyjmowalam mojego bratanka z kajaku. Waży 18kg. Darł się, żeby nie moczyć mu nóg więc musiałam go kawałek przenieść. Też trochę bałam się o brzuch ale narazie jest ok..dziś w ogóle mój brzuch na pecha. Dostał wózkiem w Lidlu i brat zachamowal gwałtownie samochodem i mnie szarpnelo. Nie miałam pasów bo to było na parkingu przy ruszaniu i jeszcze nie zapielam więc brzuch nie ucierpial raczej. Pechowy dzień. Dobrze że w środę wizyta. Upewnić się, że małemu nic nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 20:46

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja dziś byłam nad jeziorem i wyjmowalam mojego bratanka z kajaku. Waży 18kg. Darł się, żeby nie moczyć mu nóg więc musiałam go kawałek przenieść. Też trochę bałam się o brzuch ale narazie jest ok..dziś w ogóle mój brzuch na pecha. Dostał wózkiem w Lidlu i brat zachamowal gwałtownie samochodem i mnie szarpnelo. Nie miałam pasów bo to było na parkingu przy ruszaniu i jeszcze nie zapielam więc brzuch nie ucierpial raczej. Pechowy dzień. Dobrze że w środę wizyta. Upewnić się, że małemu nic nie jest.

Bardzo polecam ten adapter do pasów, jeśli jeszcze nie masz. Kupiłam za 99 na Allegro i bałam się, że będzie bubel, a sprawdził się świetnie w długiej podróży. Wybawienie dla brzucha.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Kurcze dziewczyny... a jak to jest z położną? Trzeba wybrać w szpitalu, gdzie będę rodzić?

Z miłych rzeczy mamy łóżeczko! Właśnie znalazłam je na stronie producenta za prawie 500zł, nam się udało odkupić za 50zł :) stan bardzo dobry, nie licząc małego odrapania na boku. Czuję jakbym zrobiła biznes życia :D
    Z tego co mnie tłumaczono, to w każdej przychodni dziecięcej masz listę położnych obejmujących dany region, wybierasz sobie z tej listy, i deklarujesz się w danej przychodni że chcesz tą położną środowiskową.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na glukoze w czwartek. W piątek minęłoby 4tyg od ostatniego badania krwi, więc będzie akurat. Od razu sprawdzę morfologię. Ciekawa jestem, czy mi się hemoglobiny podniosła. I sprawdzę Tsh i ft4 po obniżeniu dawki. Także smaczna glukoza już niedługo. Chce mieć już to za sobą i wiedzieć na czyn stoje

• ara Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Bardzo polecam ten adapter do pasów, jeśli jeszcze nie masz. Kupiłam za 99 na Allegro i bałam się, że będzie bubel, a sprawdził się świetnie w długiej podróży. Wybawienie dla brzucha.

Natalia jaki adapter kupiłaś? Zapodaj linka jeśli nie problem, też myślę o zakupie.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie nie ma rejonizacji jeśli chodzi o położną. Można sobie wybrać ze swojej przychodni, z innej przychodni lub taką co prowadzi swoją działalność i ma kontrakt z NFZ. Z tego co wyczytałam położna może odmówić objęcia opieką kobietę i jej dziecko np. z powodu dalekich dojazdów.

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały mi właśnie tak przywalił, że aż zabolało. Pierwszy raz. Pocieszające jest to, że dziś kopie w przód brzucha a nie pęcherz jak wczoraj.

Jestem tak padnięta po tym dniu nad jeziorem, że idę już spać. Oby mi mały dał. Obudził się przed chwilą, więc jest to wątpliwe....

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam sie bac tych kopniakow czasami tak przysadzi ze szyjke czynpechwrz ze szok...teraz ma 330 gramow jakos...a co bedzie jak bedzie miala 2 kg. ? :P wiem ze miejsca dziecko ma wtedy mniej ale sily wiecej :p

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    To byl London Fog. Teraz pamiętam. Cena była w £ ale możliwe że ściągany z USA
    Na to wychodzi, bo na Amazonie brytyjskim nie ma :( Szkoda, bo ze Stanów za dużo kombinacji z zamawianiem

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    Natalia jaki adapter kupiłaś? Zapodaj linka jeśli nie problem, też myślę o zakupie.

Tutaj zamawiałam, teraz jest nawet jeszcze tańszy
    http://allegro.pl/adapter-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-c29-i6740595061.html

Tak wygląda po założeniu
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/538f20a210e7.jpg

ara lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Obecnie nie ma rejonizacji jeśli chodzi o położną. Można sobie wybrać ze swojej przychodni, z innej przychodni lub taką co prowadzi swoją działalność i ma kontrakt z NFZ. Z tego co wyczytałam położna może odmówić objęcia opieką kobietę i jej dziecko np. z powodu dalekich dojazdów.
    No właśnie, wszyscy mówią że nie ma rejonizacji a jak przychodzi co do czego to się okazuje że jest,bo mogą odmówić że względu na odległość, i tylko na to.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lili91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) rzadko sie odzywam ale staram się was czytać na bieżąco i cieszę się ze wszystkich zdrowych dzieciaczków.

Jestem właśnie w Polsce na wakacjach (mieszkam w Norwegii) i zastanawiam się czy fundować sobie ta krzywa cukrowa (w Norwegii tego badania nie robią). Narazie zrobiłam glukozę na czczo i wyszła 79 i tak myśle czy jest sens pic to świństwo dobrowolnie :D jak myślicie?

Natalia mogłabyś podać skad ten śpiworek? Cudny jest.

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila ja bym zrobiła, lepiej dmuchać na zimne, jeśli masz okazję, to zrób.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Jedne narzekają na mały brzuch a mnie od wczoraj już dwie osoby zapytały czy aby na pewno mieszka w nim jeden lokator. Nosz kurde!!! I co ja mam zrobić? Ja się boję co będzie dalej bo mam wadę kręgosłupa a wpływu na wielkość brzucha niestety nie :-( Boję się, że pewnego dnia najzwyczajniej w świecie nie wstanę z łóżka :-/
    Mam to samo :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:

Tak wygląda po założeniu
    Dzięki za linka - właśnie sobie zamówiłam bo jednak dziennie jeżdżę samochodem

• emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:

Tak wygląda po założeniu
    Wygląda jak pas cnoty ;)

Opolanka 85, nataliamonika, magdzia26, Wachciowa, Iruletka lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kapuje tego ubierania na zimę :(
    Czy jeśli kupuje np taki śpiworek do wózka i fotelika: https://lanila.pl/spiworki-zimowe/1271-spiworek-grey-dreamcatchers-sm-0-1-roku.html
    To czy pod to dziecko ma mieć jeszcze jakiś kombinezon np taki: http://sklep.dzieciecepromyczki.pl/kombinezon-niemowlecy-gluck.html ????

‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ