X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a mi sie wlasnie spiworek wydaje ze i na dłużej starczy i jest latwiej w niego wsadzic dziecko niz w kombinezon. I jest.uniwersalny, bo i do fotelika i do wozka. I jednym rozpieciem rozpinasz i, wyciagasz normalnie.ubrane dziecko. Cieplo w aucie to.rozpinasz tylko spiworek a takiego kombinezonu nie zdejmiesz. I nie wiem jak ma sie kombinezon do pasow w foteliku bo w spiworku sa specjalne dziurki.

Iruletka lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzi jeśli kombinezon ma nogawki to pas od fotelik samochodowego idzie normalnie między nogami ;) spiworki czasem też nie mają dziurek. Widziałam w h&m kilka dni temu i nie miał.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli o cyckach mowa to moje sa dalej A rylko pelniejsze i takie duze sutki sie zrobily nie podoba mi sie to... wiecie zastanawiam sie jak mi orzyjdzie karmic to ja nie wiem ...z tego mleka nie poplynie a jakie to bedzie drazniace...biedne to moje dziecko bedzie.
    a jesli chodzi o rozstepy to ja tylko oliwka sie smaruje narazie nie ma nic oby tak zistalo. i marzeniem jest zeby ta fogura zostala teraz tak ladnie wygladam ale pewnie po porodzie znowu schidne

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomnialam wam.napisac ze w niedz pieklam te maslane buleczki z tego przepisu. zapomnialam zoltkiem posmarowac na koniec i tak sobie wygladaly ale przepyszne takie miekkie. takze dzieki za przepis

a ma moze ktoras z was przepis na takie buleczki z serem co sie piecze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze jedno pytanko. wiem ze temat wozkow kuz byl ale czy ktoras soe orientuje czy wizki adamex i bebetto sa dobre ? bo one sa wmiare tamie a sa z fotelikami besafe.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jadę za chwilę na drineczka glukozowego :) U nas w DE nie trzeba byc na czczo, wiec jestem ciekawa co mi tam wyjdzie... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    a ja jadę za chwilę na drineczka glukozowego :) U nas w DE nie trzeba byc na czczo, wiec jestem ciekawa co mi tam wyjdzie... :/

Powodzenia. Mnie to czeka jutro z samego rana.

Zołzimagic lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smarodwidel, to ja od 2mca używałam mustele. Starczyła mi do 5. Teraz ze względu na koszty leci olej kokosowy.
    Ja właśnie jem rogaliki drożdżowe z marmoladą :) taka przerwa od malowania pokoiku dla Wojtusia. W weekend skończyliśmy jeden. Teraz malujemy drugi.
    W czwartek glukoza, zobaczymy czy jeszcze będzie mi dane zjeść rogalika :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie smaruje biustu, jeszcze troszkę poczekam i zacznę pić herbatki na laktację, oraz masaże pobudzające piersi.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatki na laktacje już teraz pić? A to nie po porodzie dopiero?

Test z glukozy nie na czczo? To się mija z celem...

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Herbatki na laktacje już teraz pić? A to nie po porodzie dopiero?

Test z glukozy nie na czczo? To się mija z celem...

Nie teraz, ja sobie poczekam do 36 tyg z tym :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie miałam zgagi, teraz mnie dopadła, ja pierdziele, masakryczne uczucie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj mnie meczyla ostatnio ze 3 razy ... takie pieczenie a z czegobto sie bierze ..nie mam pojecia

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet dostalam zalecenie aby zjesc obiad, ale nie jesc nutelli i slodyczy w ciagu dnia. Okej. Najwyzej powtorze sobie w Pl za tydzien jak jakies glupoty powychodza :D

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety rozstępy mam po ostatniej ciąży w której przytyłam kilkanaście kg, mimo wydania kupy kasy na kremy typu Palmers czy Mustela. Mam do nich tendencje i żaden krem temu nie zaradzi. Musiałabym nic nie przytyć a to nie jest możliwe. Teraz niczym specjalnym nie smaruję oprócz nawilżającego balsamu lub oleju kokosowego. Do rozstępów można się przyzwyczaić. A cycki całe szczęście nie urosły, a mam miseczkę w porywach nawet i G. Póki co brodawki mi bardzo ściemniały, takie brązowe się zrobiły. Co mnie dziwi bo w poprzedniej ciąży koloru nie zmieniały

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic- bo to nie jest tak, że w DE robią glukoze 50g tylko Po godzinie. Kiedyś Czytalam,ze faktycznie ten test można robić po obiedzie. W Pl się od tego odchodzi jeśli chodzi o ciężarne i zostawili ten test obciążenia 75g glukozy

• nesairah Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zgagi... też mam czasem. niestety nic nie pomaga :(

Rozstępów nie mam jeszcze, brzuch smaruję oliwką, może się nie pojawią, zobaczymy. I tak pewnie brzuch będzie jaki będzie po porodzie i w bikini tak szybko nie wskoczę :D no a piersi pewnie obwisną. Chciałabym żeby nie straciły na jędrności, będę walczyć.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie smaruje się niczym... chociaż może i odrobine zacznę brzuch co by skóra była trochę bardziej elastyczna i nawilżona.

W ciąży z Olą mąż smarował mnie 2 razy dziennie nawet od 8tc, kremami, olejkami, oliwką. A rozstępy jak miały wyjść tak wyszły w 8 miesiącu, byłam pręgowana jak tygrys :P Więc w tej ciąży to olałam, jak będzie kilka więcej to mi to różnicy nie zrobi, brzuch po bokach i tak wygląda jak wygląda przez te rozstępy ;) Na piersiach mam kilka drobnych od dołu i ciut po boczkach. Teraz urosły już podobnie jak w pierwszej ciąży, mam nadzieję, że rozmiaru już nie zmienią za bardzo na większy, z miseczki C zrobiło się E.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    jeszcze jedno pytanko. wiem ze temat wozkow kuz byl ale czy ktoras soe orientuje czy wizki adamex i bebetto sa dobre ? bo one sa wmiare tamie a sa z fotelikami besafe.
    Żona brata mojego męża polecała nam bardzo wózek bebetto. Zachwalala go pod niebiosa. Więc chyba dobry. Oni często podróżują z dziećmi i wózek jest nieśmiertelny jak do tej pory a ma już 4 lata. Ale, że ja już wybrałam inny to nawet o zmianie nie myślę.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak dostałyście skierowanie na glukoze to same wybieralyscie date kiedy isc, czy narzucić ja wam gin? Mam wizytę w piątek i pewnie dostanę skierowanie ale że wylatuje zaraz do Anglii to wolałabym żeby glukoza była kilka dni przed kolejna wizyta a nie za tydzień czy dwa. Średnio mi się uśmiecha latać w to i we wto.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ