WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a mi sie wlasnie spiworek wydaje ze i na dłużej starczy i jest latwiej w niego wsadzic dziecko niz w kombinezon. I jest.uniwersalny, bo i do fotelika i do wozka. I jednym rozpieciem rozpinasz i, wyciagasz normalnie.ubrane dziecko. Cieplo w aucie to.rozpinasz tylko spiworek a takiego kombinezonu nie zdejmiesz. I nie wiem jak ma sie kombinezon do pasow w foteliku bo w spiworku sa specjalne dziurki.

Iruletka lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzi jeśli kombinezon ma nogawki to pas od fotelik samochodowego idzie normalnie między nogami ;) spiworki czasem też nie mają dziurek. Widziałam w h&m kilka dni temu i nie miał.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli o cyckach mowa to moje sa dalej A rylko pelniejsze i takie duze sutki sie zrobily nie podoba mi sie to... wiecie zastanawiam sie jak mi orzyjdzie karmic to ja nie wiem ...z tego mleka nie poplynie a jakie to bedzie drazniace...biedne to moje dziecko bedzie.
    a jesli chodzi o rozstepy to ja tylko oliwka sie smaruje narazie nie ma nic oby tak zistalo. i marzeniem jest zeby ta fogura zostala teraz tak ladnie wygladam ale pewnie po porodzie znowu schidne

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomnialam wam.napisac ze w niedz pieklam te maslane buleczki z tego przepisu. zapomnialam zoltkiem posmarowac na koniec i tak sobie wygladaly ale przepyszne takie miekkie. takze dzieki za przepis

a ma moze ktoras z was przepis na takie buleczki z serem co sie piecze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze jedno pytanko. wiem ze temat wozkow kuz byl ale czy ktoras soe orientuje czy wizki adamex i bebetto sa dobre ? bo one sa wmiare tamie a sa z fotelikami besafe.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jadę za chwilę na drineczka glukozowego :) U nas w DE nie trzeba byc na czczo, wiec jestem ciekawa co mi tam wyjdzie... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    a ja jadę za chwilę na drineczka glukozowego :) U nas w DE nie trzeba byc na czczo, wiec jestem ciekawa co mi tam wyjdzie... :/

Powodzenia. Mnie to czeka jutro z samego rana.

Zołzimagic lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smarodwidel, to ja od 2mca używałam mustele. Starczyła mi do 5. Teraz ze względu na koszty leci olej kokosowy.
    Ja właśnie jem rogaliki drożdżowe z marmoladą :) taka przerwa od malowania pokoiku dla Wojtusia. W weekend skończyliśmy jeden. Teraz malujemy drugi.
    W czwartek glukoza, zobaczymy czy jeszcze będzie mi dane zjeść rogalika :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie smaruje biustu, jeszcze troszkę poczekam i zacznę pić herbatki na laktację, oraz masaże pobudzające piersi.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatki na laktacje już teraz pić? A to nie po porodzie dopiero?

Test z glukozy nie na czczo? To się mija z celem...

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Herbatki na laktacje już teraz pić? A to nie po porodzie dopiero?

Test z glukozy nie na czczo? To się mija z celem...

Nie teraz, ja sobie poczekam do 36 tyg z tym :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie miałam zgagi, teraz mnie dopadła, ja pierdziele, masakryczne uczucie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj mnie meczyla ostatnio ze 3 razy ... takie pieczenie a z czegobto sie bierze ..nie mam pojecia

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet dostalam zalecenie aby zjesc obiad, ale nie jesc nutelli i slodyczy w ciagu dnia. Okej. Najwyzej powtorze sobie w Pl za tydzien jak jakies glupoty powychodza :D

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety rozstępy mam po ostatniej ciąży w której przytyłam kilkanaście kg, mimo wydania kupy kasy na kremy typu Palmers czy Mustela. Mam do nich tendencje i żaden krem temu nie zaradzi. Musiałabym nic nie przytyć a to nie jest możliwe. Teraz niczym specjalnym nie smaruję oprócz nawilżającego balsamu lub oleju kokosowego. Do rozstępów można się przyzwyczaić. A cycki całe szczęście nie urosły, a mam miseczkę w porywach nawet i G. Póki co brodawki mi bardzo ściemniały, takie brązowe się zrobiły. Co mnie dziwi bo w poprzedniej ciąży koloru nie zmieniały

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic- bo to nie jest tak, że w DE robią glukoze 50g tylko Po godzinie. Kiedyś Czytalam,ze faktycznie ten test można robić po obiedzie. W Pl się od tego odchodzi jeśli chodzi o ciężarne i zostawili ten test obciążenia 75g glukozy

• nesairah Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zgagi... też mam czasem. niestety nic nie pomaga :(

Rozstępów nie mam jeszcze, brzuch smaruję oliwką, może się nie pojawią, zobaczymy. I tak pewnie brzuch będzie jaki będzie po porodzie i w bikini tak szybko nie wskoczę :D no a piersi pewnie obwisną. Chciałabym żeby nie straciły na jędrności, będę walczyć.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie smaruje się niczym... chociaż może i odrobine zacznę brzuch co by skóra była trochę bardziej elastyczna i nawilżona.

W ciąży z Olą mąż smarował mnie 2 razy dziennie nawet od 8tc, kremami, olejkami, oliwką. A rozstępy jak miały wyjść tak wyszły w 8 miesiącu, byłam pręgowana jak tygrys :P Więc w tej ciąży to olałam, jak będzie kilka więcej to mi to różnicy nie zrobi, brzuch po bokach i tak wygląda jak wygląda przez te rozstępy ;) Na piersiach mam kilka drobnych od dołu i ciut po boczkach. Teraz urosły już podobnie jak w pierwszej ciąży, mam nadzieję, że rozmiaru już nie zmienią za bardzo na większy, z miseczki C zrobiło się E.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    jeszcze jedno pytanko. wiem ze temat wozkow kuz byl ale czy ktoras soe orientuje czy wizki adamex i bebetto sa dobre ? bo one sa wmiare tamie a sa z fotelikami besafe.
    Żona brata mojego męża polecała nam bardzo wózek bebetto. Zachwalala go pod niebiosa. Więc chyba dobry. Oni często podróżują z dziećmi i wózek jest nieśmiertelny jak do tej pory a ma już 4 lata. Ale, że ja już wybrałam inny to nawet o zmianie nie myślę.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak dostałyście skierowanie na glukoze to same wybieralyscie date kiedy isc, czy narzucić ja wam gin? Mam wizytę w piątek i pewnie dostanę skierowanie ale że wylatuje zaraz do Anglii to wolałabym żeby glukoza była kilka dni przed kolejna wizyta a nie za tydzień czy dwa. Średnio mi się uśmiecha latać w to i we wto.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ