WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na połowkowych. Będzie dobrze dziewczęta.
    Ja na słodkiego drineczka idę jutro. Mdli mnie na samą myśl. Najgorsze będzie to, że to tak długo, a ja rano ostatnio budzę się taka głodna.
    Mój maluszek dzisiaj znowu o 4 obudził mamusie. Jak już nie mogłam spać, to się z nim droczylam. On mi kopa, ja lekko naciskałam brzuch i tak na zmianę. Mój mąż się smial-ze przyzwyczajam dziecko do zabawy o tak wczesnej porze ;)

Co do pokoiku Wojtusia, mieliśmy przyklejać gwiazdki na ścianie, Ale jak wyschła farba, to tak ładnie sie zrobiło, że nie chce gwiazdek. Kupię ze 3ladne obrazki z misiami. Już mam upatrzone.
    Do wizyty jeszcze 9dni, a potem będę zamawiać łóżeczko

magdzia26, Lady Savage, Jacqueline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    a dla mnie ta glukoza nie byla wczoraj taka zla :) fakt ze mialam 50 a nie 75 i nie na czczo, ale taka po prostu woda z cukrem. Gorsze rzeczy piłam w życiu :D
    Czyli tak jak pisałam. Że to 50gr, dlatego nie trzeba na czczo. 50gr a 75na pusty żołądek to kolosalne różnica.

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie mam obaw przed usg, bać to się bałam tego usg I trymestru, czy przezierność będzie ok i czy wszystko będzie ok tam po prostu.

A tak to dziecię kopie mnie od rana, dopóki nie włączę chodzącego trybu życia czy nie pójdzie spać, to gmera tu i tam :P

Zżera mnie ciekawość dziś po prostu i nie mogę się doczekać wieczora :D

Amus - no tak, może i tak, jednak na 99% leków jest napisane, że przed zastosowaniem danego leku w ciąży należy skonsultować się z lekarzem. Mi w 15tc przepisał lekarz Macmiror, to silny lek, jednak była infekcja i nie zastanawiałam się czy brać go czy nie.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na laktacje dostałam od siostry herbatkę, której ona nie zdążyła nawet otworzyć. Głównym składnikiem jest koper włoski. Ale mi się wydaje,ze powinnam mieć mleko. Patrząc na moje ogromne sutki i nabrzmiale piersi oraz to, że czasem już z nich "mleczko" się sączy

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Olą miałam glukozę 50g, na czczo i po godzinie. Ot słodka woda taka, dobrze zniosłam mimo odrzutu od słodkich rzeczy raczej w ciąży.

Ciekawe jak będzie teraz przy 75g ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja macmiror brałam w 7tyg ciąży i nie zaszkodzilo dziecku. Teraz na tego okropnego hemoroida stosuje proctohemolan i tam też napisane skonsultować się z lekarzem w czasie ciąży. Ale lek pomaga, a dziecku myślę że nic nie jest.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Czyli tak jak pisałam. Że to 50gr, dlatego nie trzeba na czczo. 50gr a 75na pusty żołądek to kolosalne różnica.

Dokladnie, jak wczoraj napisalas o tym, to troche poczytalam i faktycznie ten test 50g w Polsce tez sie czasami stosuje. Ja go znioslam bardzo dobrze, ale wiadomo, nie bylam na czczo tyyyyyle czasu co Wy musicie. To jest najgorsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A będziesz dodatkowo robić ten test z 75gr, czy już sobie darujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    no niby tak ale akurat na leku pimafucin pisze ze odzwolony w ciąży.
    smaruje sie mascią jeszcze na przemian z pimafucinem a clortimazolum zobacze jak dzisiaj będzie jak nie minie założe na noc to cholerstwo

Ja stosowałam clotrimazolum w ciąży i nic się dziecku nie stało. Lepiej zastosować niż się męczyć.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wybieram na drineczka za 2 tygodnie, jak wrócę z urlopu. Glukozę mogę wcześniej sobie kupić, prawda?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zaparcia pomagają ćwiczenia. Dzień bez cwiczen jest zawsze dniem bez kupy. Ja nie dość, że miałam problemy z tym już przed ciąża to teraz jeszcze biore żelazo które sprzyja zaparciom :/

Łazienkę spieprzyli, właśnie kują płytki, muszą robić od nowa, ja zwariuje, to się nigdy nie skończy :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD - źle położyli w sensie nie wg projektu czy źle wymierzyli? Oj współczuję :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ja stosowałam clotrimazolum w ciąży i nic się dziecku nie stało. Lepiej zastosować niż się męczyć.
    ja maść też od czasu do czasu stosuje bo ona sie nie wchłania, globulki tak. No nic niebawem ide do dr to zagadam

nesairah wrote:
    Ja się wybieram na drineczka za 2 tygodnie, jak wrócę z urlopu. Glukozę mogę wcześniej sobie kupić, prawda?
    jasne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, ale ja właśnie stosowałam globulki. Wydaje mi się, że bardziej może zaszkodzić nieleczona infekcja, a kremem wiele nie zdziałasz. Ale oczywiście to Twoja decyzja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Amus, ale ja właśnie stosowałam globulki. Wydaje mi się, że bardziej może zaszkodzić nieleczona infekcja, a kremem wiele nie zdziałasz. Ale oczywiście to Twoja decyzja :)
    aplikuje jeszcze lactovaginal. Mnie w sumie tylko piecze i kłuje przy wejściu. no nic najwyzej na noc założe

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Cześć Mamuśki. My właśnie wróciliśmy z Torunia. Jutro zamierzam leżeć przez cały dzień i nic nie robić. :D Ten weekend wykończył mnie fizycznie. Wczoraj brałam udział w warsztatach fotograficznych, dzisiaj oglądałam psy rasowe na wystawie A później pojechaliśmy na Święto Wisły. Super klimat, wiele atrakcji, koncerty muzyki żeglarskiej i szanty. Dzień minął bardzo szybko i gdyby nie spuchniete stopy byłoby wszystko ok. Na dodatek rano jak szłam z łazienki do naszej sypialni zawrocilo mi w główce, źle stanelam i skrecilam prawy staw skokowy. Odnowila się stara kontuzja. Niedługo naprawdę będę się toczyć, mniejsze ryzyko zrobienia sobie krzywdy. :D

Odnośnie kilku wpisów. Na zgage z naturalnych sposobów pomaga mi mleko albo wkładam pod język migdał i go ssie.

Kontaktowalam się z CDL odnośnie pielęgnacji piersi i brodawek, za jej namową zamówiłam sobie nierafinowane masło shea żeby nawilzyc cycuchy- moje sutki i brodawki urosły do rozmiaru gigant, ciekawe czy Maluszek będzie w stanie wziąć do buźki to wszystko żeby efektywnie ssać, kupiłam też lanoline ale to dopiero na krótko przed porodem i do szpitala. Na plus jest to że nie zawiera dodatkowych składników które przyczyniają się do np.rozwoju grzybicy (maltan zawiera cukier i może zaszkodzić), jest to produkt naturalny i nie trzeba go zmywać.
    Co do herbatek laktacyjnych. Unikajcie w składzie kopru włoskiego- zawiera bardzo dużo związku estragolu
    http://dziecisawazne.pl/dlaczego-nalezy-unikac-naparu-z-kopru-wloskiego/
    Na pobudzenie laktacji zaleca się teraz preparaty na bazie słodu jęczmiennego i lecytyne w kapsułkach. W aptece dostępny jest femaltiker tylko wychodzi bardzo drogo za kilka saszetek, na allegro można kupić w tej cenie czysty syrop ze słodu i stosuje się tylko małą łyżeczkę x dziennie, ostatnio znalazłam też w sklepie kawę zbożową CARO z firmy NESTLE w składzie M.in. Jęczmień i słód jęczmienny, koszt około 11 zł.
    Na drineczka pójdę w czwartek, dzisiaj za bardzo zaszalalam z kolacją i z lodami. :D

Ten balsam, który sama robię jest właśnie na bazie masła shea. Jak któraś z Was chce to podam link, bo kupuję 200g za 10 zł.

Dzięki, że napisałaś o koprze, bo nie wiedziałam tego. Jęczmienia niestety nie mogę, bo zawiera gluten, więc u mnie ten sposób odpada :( Póki co, jem od początku ciąży codziennie nasiona chia i konopii, bo podobno również pomagają.

Wachciowa lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama nie wiem czy powinnam zrobic te 75 g w Pl jak teraz bede...

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Powodzenia na połowkowych. Będzie dobrze dziewczęta.
    Ja na słodkiego drineczka idę jutro. Mdli mnie na samą myśl. Najgorsze będzie to, że to tak długo, a ja rano ostatnio budzę się taka głodna.
    Mój maluszek dzisiaj znowu o 4 obudził mamusie. Jak już nie mogłam spać, to się z nim droczylam. On mi kopa, ja lekko naciskałam brzuch i tak na zmianę. Mój mąż się smial-ze przyzwyczajam dziecko do zabawy o tak wczesnej porze ;)

Co do pokoiku Wojtusia, mieliśmy przyklejać gwiazdki na ścianie, Ale jak wyschła farba, to tak ładnie sie zrobiło, że nie chce gwiazdek. Kupię ze 3ladne obrazki z misiami. Już mam upatrzone.
    Do wizyty jeszcze 9dni, a potem będę zamawiać łóżeczko

Ja też gdzieś za tydzień będę łóżeczko zamawiać i już nie mogę się doczekać, bo na razie pokoik w niczym nie przypomina dziecięcego. Na razie służy za graciarnię po malowaniu.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie stoi pusty. Ale zaraz P. wstawi tam swój komputer i na razie tyle. Później przyjdzie komoda, a z czasem łóżeczko. Na razie będzie stało u nas w sypialni. Mam jeszcze jeden pokój, ale puki co służy mi jako gabinet kosmetyczny. Z czasem zamieni się w biuro. A tamten już będzie pokojem synusia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 10:02

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje się, a jeśli wyjdzie coś o czym nie chce wiedzieć.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ