WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszuli mi się takie w pieski i motylki podobają :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie butelki na pierwsze miesiące życia tylko z dr brown's. Ale u mnie był problem, bo mała urodzona w 42tc kompletnie nie miala odruchu ssania, wypluwała smoczki i moją pierś. miałam wiele butelek, bo w 2011 na każdej wizycie w szkole rodzenia dostawało się je gratis i avent był dla mojej zbyt wymagający - trzeba było mocno ssać żeby coś poleciało, chociaż tymi aventami ją najczęściej karmiłam bo miałam ich najwięcej. jakieś inne butelki - chyba z nuk czy mum baby przeciekały i się zapowietrzały. ssać piersi córa też nie chciała bo trzeba było się wysilić, a ona z tych leniwych. więc odciągałam ponad pół roku pokarm laktatorem avent i dawałam do lodówki.
    jak mała miała miesiąc dostaliśmy od kuzynki świetne butelki z dr brown's - wtedy niedostępne w polsce, teraz można już normalnie kupić ;) i w końcu karmienie szło dużo szybciej i czułam że obie się nie męczymy.
    tu jest zdjęcie tej butelki (nie moje dziecko jest na zdjęciu):
    http://bangla.babyonline.pl/zdjecia-dr-browns-natural-flow-butelka-z-szeroka-szyjka-up2706-1.htm

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupiłam na stronie empik.com rożek przeceniony z 61zł na 19zł i kocyk przeceniony z 55zł na 19zł. Obie rzeczy z BabyMatex. Polecam grzebać na stronce i szukać promocji :) Zamówienie szybko przyszło, bez zarzutów, jakość bardzo fajna, tak więc mogę Wam polecić.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusiaaa1 wrote:
    Hej :) Mam 2 zakupowe pytania :)

1. Wiecie gdzie w necie kupię fajne koszule do szpitala? Żeby łatwo było karmić i żeby nie yły brzydkie ;/ W sklepach u mnie w mieście są dla mam karmiących takie, jakby mogła kupić dla 6 latki - z misiami, motylkami, pieskami... Nie rozumiem tego :/ Raczej dzieci rodzą KOBIETY, a nie dzieci ;)

2. Jakie kupujecie butelki - najlepiej sprzyjające karmieniu mieszanemu? Planuję karmić piersią, ale bardzo szybko wrócę do pracy i podczas mojej nieobecności tatuś będzie karmił moim odciągniętym mleczkiem :)

Ja póki co dostałam taką z Italian Fashion w prezencie od teściów i przyznam, że byłam zaskoczona, bo nawet mi się podoba :D Na pewno można w Internecie ją dostać, a oni chyba kupowali w sklepie firmowym IF. Przeglądałam inne modele do karmienia z tej firmy i też mają całkiem ładne, są też z dłuższym rękawem. Sorry za bajzel na zdjęciu, ale robiłam je po remoncie i powrocie z urlopu :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1dc726a020c.jpg

Butelkę kupuję Mimijumi, bo ma fakturę i kształt piersi.

aga1402, Lady Savage lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja kupiłam z lovi, żeby mi pasowała do laktatora. A koszule do szpitala na allegro ;)
    Ja mam takie:
    http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-koszula-do-karmienia-r-m-nowosc-i6853739184.html

Mój mąż też chciał robić sam tą łazienkę z teściem i podejrzewam, że byłoby 3 razy szybciej i lepiej. I nikt by mi po chacie nie łaził bo już nie mogę na niego patrzeć, ani się ruszyć z domu nigdzie ani nic :/ I co chwilę wypraszać z łazienki bo ja muszę siusiu. Już mam na prawdę dosyć

No to mamy te same koszule :D Muszę sobie chyba jeszcze niebieską kupić, bo też jest bardzo ładna.
    To my chyba dobrze trafiliśmy z "fachowcami", bo mąż malował sam pokoik 2 dni z zamiarem pomalowania reszty mieszkania, ale się poddał. Udało się załatwić malarzy i machnęli wszystkie pozostałe pokoje też w 2 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 12:44

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja póki co dostałam taką z Italian Fashion w prezencie od teściów i przyznam, że byłam zaskoczona, bo nawet mi się podoba :D Na pewno można w Internecie ją dostać, a oni chyba kupowali w sklepie firmowym IF. Przeglądałam inne modele do karmienia z tej firmy i też mają całkiem ładne, są też z dłuższym rękawem. Sorry za bajzel na zdjęciu, ale robiłam je po remoncie i powrocie z urlopu :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1dc726a020c.jpg

Butelkę kupuję Mimijumi, bo ma fakturę i kształt piersi.

Kupiłam podobną koszulę tylko w kolorze zielonym ;) nic się z nią nie stało po praniu. Kupowałam w sklepie if, zauważyłam już po że w internecie są tańsze. Chcę kupić jeszcze jedną na zmianę. W sumie będę miała 3 w tym jedna z rękawem 3/4 z biedry.

Co do butelek. Chcę zainwestować w Medela calma, żeby Tatuś mógł karmić w razie czego. Mój M ma okropny problem z drżeniem dłoni także odpada karmienie strzykawką czy kubeczkiem. Jestem nastawiona na karmienie piersią i nie chcę zaburzać odruchu ssania u Maluszka przez smoczki a ta butelka jest ok.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja kupowałam na stronie naszsmyk.pl zobacz jeszcze na mamytaty.pl w miarę tanie i ładne. Można kupić i zwykłą, ale mają też z misiem. Co mi się akurat też nie podoba. Takie mocno przesłodzone.

Co do butelki z smoczkiem, to ja kupiłam lovi. Smoczki mają kształt przypominający sutek kobiety i podobno nie zaburzaja odruchu ssania piersi
    Kupowaliście te koszule w " normalnym" rozmiarze jaki nosilyscie przed ciąża czy większe. Przed ciąża nosiłam roz M i nie wiem jaka kupić L czy może XL ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Kupowaliście te koszule w " normalnym" rozmiarze jaki nosilyscie przed ciąża czy większe. Przed ciąża nosiłam roz M i nie wiem jaka kupić L czy może XL ?

Ja noszę XS/S, koszulę mam S i jest dość szeroka, mam jeszcze naprawdę sporo zapasu. Lepiej chyba brać swój rozmiar, w L-ce możesz się utopić.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja przed ciąża kupiłabym XL. Teraz kupiłam XXL. W swój rozmiar bym weszła, Ale chciałam mieć zapas. Teraz jest troszeczke luźna w ramionach, ale na sporo zapasy na brzuch. A ten mam juz duży. Następne 2zamowie w 7mcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 13:14

• nesairah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Was wkurzają teksty o tym, że przytyłyście i pytania ile kg macie na plusie?

Kurcze, do mnie własnie facet z biura obok, którego znam na 'Cześć' powiedział coś w stylu: 'Oooo jak ładnie zaokrąglona jesteś już'... no kurde, ja go praktycznie nie znam, a że sam jest trochę większy nie mogłam się powstrzymać i odpowiedziałam mu z uśmiechem: 'Ty też' :)

aga1402, mamusiaaa1 lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie słyszałam jeszcze, że przytyłam. Tylko pozytywne komentarze, że ładnie wyglądam. I brzuszek mam ładnie okrągły. Tylko teściowa się raz zapytała ile przebrałam. A jak mówię ile przytyłam, to każdy mi odpowiada,ze nie widać i chyba wszystko w brzuch poszło. Pytania o moja ciążę mnie jakoś niedenrwuja. Tyle na nią czekałam, że jestem dumna z tego brzucha przed ludźmi. W domu czasem ponarzekam, ale tylko dlatego że ciężko mi zaczyna być z tym brzuszkiem.
    Aczkolwiek pod koniec sierpnia czeka mnie znowu wizyta szwagra, wiec nie omieszka powiedziec coś "milego".

A co do dużego brzucha, to mąż wczoraj golił mi nogi w wannie. Ciężko mi było boki ludek sobie odepilowac. Tak delikatnie to robił, że aż miło mi było. Ale psitki powiedzial, że mi nie ogóli,bo się boi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 13:32

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dziewczyny powodzenia na połówkowym :-* ja właśnie dzwoniłam do Katowic bo zapomnialam na którą godzinę mam badanie ;-) w ogóle mam problemy z pamięcią w tej ciąży.

Wachciowa jaką lanolinę polecasz (domyślam się, że masz coś z farmacją wspólnego :-) )? Ja zamierzam kupić Lansinoh. Ponoć jest oczyszczona, nie wywołuje alergii i nie trzeba jej zmywać. No ale w pierwszej ciąży jej nie testowałam i nie wiem jak się sprawdza.

Koszulę mam jeszcze gdzieś jedną po pierwszym porodzie z Italian Fashion. Najlepiej się sprawdzila bo miała głęboki dekolt na guziki a nie te paskudne otwory na cycki. I zapewne dokupię jeszcze jedną z tej firmy. Poza tym chcę przetestować z Dn Nightwear:
    https://sklep.dn-nightwear.com/mama/1255-jasmine-koszulka.html
    i piżamki są fajne do karmienia z tej firmy. Koszule tylko do szpitala biorę. W domu będę zakladała piżamy.

Butelkę kupię z Aventu bo mam w domu sterylizator do butelek z tej firmy.

dhpclr4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na temat wagi komentarzy nie słyszę bo i bardzo nie widać po mnie żebym przytyła mimo blisko 10kg na plusie. Komentarze najwyżej co do brzuszka, że spory ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie noszę rozmiar M, a koszule brałam L i nawet jedną XL i nie są workowate a jest zapas na brzuszek.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Na temat wagi komentarzy nie słyszę bo i bardzo nie widać po mnie żebym przytyła mimo blisko 10kg na plusie. Komentarze najwyżej co do brzuszka, że spory ;)

U mnie 6-7kg na plusie, ale przy moich drobnych gabarytach, zawsze było widać każdy dodatkowy kilogram. Teraz głównie przytyłam w brzuchu i piersiach, co mi się akurat nie podoba. Trochę pupa urosła, ale bez szału. Z tylu wyglądam jak nastolatka - chude nogi, mała pupa, ręce też chude i wąski tułów. a to z przodu rzeczywiście okrąglutka jestem :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowy chłopak, widziałam dokładnie serduszko, liczyliśmy paluszki, nerki wporzadku, jajka tez, znowu geny R wygrały, Nikoś to cały tata i Zuzia xD 730 g :)

salenne, nesairah, Szczesliwa_mamusia, nataliamonika, Iruletka, Wachciowa, Petitka, emikey, Amus87, Jacqueline, [m]alina, aga1402, MalaHD, magdzia26, kaka470, Aztoria, ara lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage super wiadomości! :) Duży już, mój w 22t3d miał niespełna 500g. Najważniejsze, że zdrowy.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja nie słyszałam jeszcze, że przytyłam. Tylko pozytywne komentarze, że ładnie wyglądam. I brzuszek mam ładnie okrągły. Tylko teściowa się raz zapytała ile przebrałam. A jak mówię ile przytyłam, to każdy mi odpowiada,ze nie widać i chyba wszystko w brzuch poszło. Pytania o moja ciążę mnie jakoś niedenrwuja. Tyle na nią czekałam, że jestem dumna z tego brzucha przed ludźmi. W domu czasem ponarzekam, ale tylko dlatego że ciężko mi zaczyna być z tym brzuszkiem.
    Aczkolwiek pod koniec sierpnia czeka mnie znowu wizyta szwagra, wiec nie omieszka powiedziec coś "milego".

A co do dużego brzucha, to mąż wczoraj golił mi nogi w wannie. Ciężko mi było boki ludek sobie odepilowac. Tak delikatnie to robił, że aż miło mi było. Ale psitki powiedzial, że mi nie ogóli,bo się boi.
    Odważna jesteś :-) ja się mojemu mężowi nie pozwolę ogolić, wolę zarośnięta chodzić ;-) jak ja widzę jak on siebie goli niczym szermierz (szybkie ruchy maszynką) to mi się słabo robi

dhpclr4.png

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie stresuje sam fakt, że jestem na celowniku i każdy w pierwszej kolejności komentuje mój wygląd, ale na razie na szczęście same zachwyty i nie mogą uwierzyć, że to 6. miesiąc.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na test obciążenia glukozą będe musiała mieć osobę towarzyszącą. W pierwszej ciąży robiło mi się słabo a miałam tylko godzinną odsiadkę bo piłam roztwór z 50 gr glukozy. Wyniki miałam prawidlowe. A teraz piszecie, że odgórnie dają wszystkim 75 gr to zaczynam się martwić czy wytrzymam te 2 godziny

dhpclr4.png
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ