Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie butelki na pierwsze miesiące życia tylko z dr brown's. Ale u mnie był problem, bo mała urodzona w 42tc kompletnie nie miala odruchu ssania, wypluwała smoczki i moją pierś. miałam wiele butelek, bo w 2011 na każdej wizycie w szkole rodzenia dostawało się je gratis i avent był dla mojej zbyt wymagający - trzeba było mocno ssać żeby coś poleciało, chociaż tymi aventami ją najczęściej karmiłam bo miałam ich najwięcej. jakieś inne butelki - chyba z nuk czy mum baby przeciekały i się zapowietrzały. ssać piersi córa też nie chciała bo trzeba było się wysilić, a ona z tych leniwych. więc odciągałam ponad pół roku pokarm laktatorem avent i dawałam do lodówki.
jak mała miała miesiąc dostaliśmy od kuzynki świetne butelki z dr brown's - wtedy niedostępne w polsce, teraz można już normalnie kupići w końcu karmienie szło dużo szybciej i czułam że obie się nie męczymy.
tu jest zdjęcie tej butelki (nie moje dziecko jest na zdjęciu):
http://bangla.babyonline.pl/zdjecia-dr-browns-natural-flow-butelka-z-szeroka-szyjka-up2706-1.htmMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Dziewczyny, kupiłam na stronie empik.com rożek przeceniony z 61zł na 19zł i kocyk przeceniony z 55zł na 19zł. Obie rzeczy z BabyMatex. Polecam grzebać na stronce i szukać promocji
Zamówienie szybko przyszło, bez zarzutów, jakość bardzo fajna, tak więc mogę Wam polecić.
-
mamusiaaa1 wrote:Hej
Mam 2 zakupowe pytania
1. Wiecie gdzie w necie kupię fajne koszule do szpitala? Żeby łatwo było karmić i żeby nie yły brzydkie ;/ W sklepach u mnie w mieście są dla mam karmiących takie, jakby mogła kupić dla 6 latki - z misiami, motylkami, pieskami... Nie rozumiem tegoRaczej dzieci rodzą KOBIETY, a nie dzieci
2. Jakie kupujecie butelki - najlepiej sprzyjające karmieniu mieszanemu? Planuję karmić piersią, ale bardzo szybko wrócę do pracy i podczas mojej nieobecności tatuś będzie karmił moim odciągniętym mleczkiem
Ja póki co dostałam taką z Italian Fashion w prezencie od teściów i przyznam, że byłam zaskoczona, bo nawet mi się podobaNa pewno można w Internecie ją dostać, a oni chyba kupowali w sklepie firmowym IF. Przeglądałam inne modele do karmienia z tej firmy i też mają całkiem ładne, są też z dłuższym rękawem. Sorry za bajzel na zdjęciu, ale robiłam je po remoncie i powrocie z urlopu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1dc726a020c.jpg
Butelkę kupuję Mimijumi, bo ma fakturę i kształt piersi.
aga1402, Lady Savage lubią tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
MalaHD wrote:Ja kupiłam z lovi, żeby mi pasowała do laktatora. A koszule do szpitala na allegro
Ja mam takie:
http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-koszula-do-karmienia-r-m-nowosc-i6853739184.html
Mój mąż też chciał robić sam tą łazienkę z teściem i podejrzewam, że byłoby 3 razy szybciej i lepiej. I nikt by mi po chacie nie łaził bo już nie mogę na niego patrzeć, ani się ruszyć z domu nigdzie ani nicI co chwilę wypraszać z łazienki bo ja muszę siusiu. Już mam na prawdę dosyć
No to mamy te same koszuleMuszę sobie chyba jeszcze niebieską kupić, bo też jest bardzo ładna.
To my chyba dobrze trafiliśmy z "fachowcami", bo mąż malował sam pokoik 2 dni z zamiarem pomalowania reszty mieszkania, ale się poddał. Udało się załatwić malarzy i machnęli wszystkie pozostałe pokoje też w 2 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 12:44
Gaja
nataliamonika wrote:Ja póki co dostałam taką z Italian Fashion w prezencie od teściów i przyznam, że byłam zaskoczona, bo nawet mi się podoba
Na pewno można w Internecie ją dostać, a oni chyba kupowali w sklepie firmowym IF. Przeglądałam inne modele do karmienia z tej firmy i też mają całkiem ładne, są też z dłuższym rękawem. Sorry za bajzel na zdjęciu, ale robiłam je po remoncie i powrocie z urlopu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1dc726a020c.jpg
Butelkę kupuję Mimijumi, bo ma fakturę i kształt piersi.
Kupiłam podobną koszulę tylko w kolorze zielonymnic się z nią nie stało po praniu. Kupowałam w sklepie if, zauważyłam już po że w internecie są tańsze. Chcę kupić jeszcze jedną na zmianę. W sumie będę miała 3 w tym jedna z rękawem 3/4 z biedry.
Co do butelek. Chcę zainwestować w Medela calma, żeby Tatuś mógł karmić w razie czego. Mój M ma okropny problem z drżeniem dłoni także odpada karmienie strzykawką czy kubeczkiem. Jestem nastawiona na karmienie piersią i nie chcę zaburzać odruchu ssania u Maluszka przez smoczki a ta butelka jest ok. -
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja kupowałam na stronie naszsmyk.pl zobacz jeszcze na mamytaty.pl w miarę tanie i ładne. Można kupić i zwykłą, ale mają też z misiem. Co mi się akurat też nie podoba. Takie mocno przesłodzone.
Co do butelki z smoczkiem, to ja kupiłam lovi. Smoczki mają kształt przypominający sutek kobiety i podobno nie zaburzaja odruchu ssania piersihttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
78beti wrote:Kupowaliście te koszule w " normalnym" rozmiarze jaki nosilyscie przed ciąża czy większe. Przed ciąża nosiłam roz M i nie wiem jaka kupić L czy może XL ?
Ja noszę XS/S, koszulę mam S i jest dość szeroka, mam jeszcze naprawdę sporo zapasu. Lepiej chyba brać swój rozmiar, w L-ce możesz się utopić.Gaja
nick nieaktualny78beti wrote:Kupowaliście te koszule w " normalnym" rozmiarze jaki nosilyscie przed ciąża czy większe. Przed ciąża nosiłam roz M i nie wiem jaka kupić L czy może XL ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 13:14
-
Też Was wkurzają teksty o tym, że przytyłyście i pytania ile kg macie na plusie?
Kurcze, do mnie własnie facet z biura obok, którego znam na 'Cześć' powiedział coś w stylu: 'Oooo jak ładnie zaokrąglona jesteś już'... no kurde, ja go praktycznie nie znam, a że sam jest trochę większy nie mogłam się powstrzymać i odpowiedziałam mu z uśmiechem: 'Ty też'aga1402, mamusiaaa1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie słyszałam jeszcze, że przytyłam. Tylko pozytywne komentarze, że ładnie wyglądam. I brzuszek mam ładnie okrągły. Tylko teściowa się raz zapytała ile przebrałam. A jak mówię ile przytyłam, to każdy mi odpowiada,ze nie widać i chyba wszystko w brzuch poszło. Pytania o moja ciążę mnie jakoś niedenrwuja. Tyle na nią czekałam, że jestem dumna z tego brzucha przed ludźmi. W domu czasem ponarzekam, ale tylko dlatego że ciężko mi zaczyna być z tym brzuszkiem.
Aczkolwiek pod koniec sierpnia czeka mnie znowu wizyta szwagra, wiec nie omieszka powiedziec coś "milego".
A co do dużego brzucha, to mąż wczoraj golił mi nogi w wannie. Ciężko mi było boki ludek sobie odepilowac. Tak delikatnie to robił, że aż miło mi było. Ale psitki powiedzial, że mi nie ogóli,bo się boi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 13:32
-
Witajcie, dziewczyny powodzenia na połówkowym :-* ja właśnie dzwoniłam do Katowic bo zapomnialam na którą godzinę mam badanie
w ogóle mam problemy z pamięcią w tej ciąży.
Wachciowa jaką lanolinę polecasz (domyślam się, że masz coś z farmacją wspólnego)? Ja zamierzam kupić Lansinoh. Ponoć jest oczyszczona, nie wywołuje alergii i nie trzeba jej zmywać. No ale w pierwszej ciąży jej nie testowałam i nie wiem jak się sprawdza.
Koszulę mam jeszcze gdzieś jedną po pierwszym porodzie z Italian Fashion. Najlepiej się sprawdzila bo miała głęboki dekolt na guziki a nie te paskudne otwory na cycki. I zapewne dokupię jeszcze jedną z tej firmy. Poza tym chcę przetestować z Dn Nightwear:
https://sklep.dn-nightwear.com/mama/1255-jasmine-koszulka.html
i piżamki są fajne do karmienia z tej firmy. Koszule tylko do szpitala biorę. W domu będę zakladała piżamy.
Butelkę kupię z Aventu bo mam w domu sterylizator do butelek z tej firmy. -
Na temat wagi komentarzy nie słyszę bo i bardzo nie widać po mnie żebym przytyła mimo blisko 10kg na plusie. Komentarze najwyżej co do brzuszka, że spory12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Jacqueline wrote:Na temat wagi komentarzy nie słyszę bo i bardzo nie widać po mnie żebym przytyła mimo blisko 10kg na plusie. Komentarze najwyżej co do brzuszka, że spory
U mnie 6-7kg na plusie, ale przy moich drobnych gabarytach, zawsze było widać każdy dodatkowy kilogram. Teraz głównie przytyłam w brzuchu i piersiach, co mi się akurat nie podoba. Trochę pupa urosła, ale bez szału. Z tylu wyglądam jak nastolatka - chude nogi, mała pupa, ręce też chude i wąski tułów. a to z przodu rzeczywiście okrąglutka jestem -
Zdrowy chłopak, widziałam dokładnie serduszko, liczyliśmy paluszki, nerki wporzadku, jajka tez, znowu geny R wygrały, Nikoś to cały tata i Zuzia xD 730 g
salenne, nesairah, Szczesliwa_mamusia, nataliamonika, Iruletka, Wachciowa, Petitka, emikey, Amus87, Jacqueline, [m]alina, aga1402, MalaHD, magdzia26, kaka470, Aztoria, ara lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja nie słyszałam jeszcze, że przytyłam. Tylko pozytywne komentarze, że ładnie wyglądam. I brzuszek mam ładnie okrągły. Tylko teściowa się raz zapytała ile przebrałam. A jak mówię ile przytyłam, to każdy mi odpowiada,ze nie widać i chyba wszystko w brzuch poszło. Pytania o moja ciążę mnie jakoś niedenrwuja. Tyle na nią czekałam, że jestem dumna z tego brzucha przed ludźmi. W domu czasem ponarzekam, ale tylko dlatego że ciężko mi zaczyna być z tym brzuszkiem.
Aczkolwiek pod koniec sierpnia czeka mnie znowu wizyta szwagra, wiec nie omieszka powiedziec coś "milego".
A co do dużego brzucha, to mąż wczoraj golił mi nogi w wannie. Ciężko mi było boki ludek sobie odepilowac. Tak delikatnie to robił, że aż miło mi było. Ale psitki powiedzial, że mi nie ogóli,bo się boi.ja się mojemu mężowi nie pozwolę ogolić, wolę zarośnięta chodzić
jak ja widzę jak on siebie goli niczym szermierz (szybkie ruchy maszynką) to mi się słabo robi
-
Ja na test obciążenia glukozą będe musiała mieć osobę towarzyszącą. W pierwszej ciąży robiło mi się słabo a miałam tylko godzinną odsiadkę bo piłam roztwór z 50 gr glukozy. Wyniki miałam prawidlowe. A teraz piszecie, że odgórnie dają wszystkim 75 gr to zaczynam się martwić czy wytrzymam te 2 godziny