X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszuli mi się takie w pieski i motylki podobają :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie butelki na pierwsze miesiące życia tylko z dr brown's. Ale u mnie był problem, bo mała urodzona w 42tc kompletnie nie miala odruchu ssania, wypluwała smoczki i moją pierś. miałam wiele butelek, bo w 2011 na każdej wizycie w szkole rodzenia dostawało się je gratis i avent był dla mojej zbyt wymagający - trzeba było mocno ssać żeby coś poleciało, chociaż tymi aventami ją najczęściej karmiłam bo miałam ich najwięcej. jakieś inne butelki - chyba z nuk czy mum baby przeciekały i się zapowietrzały. ssać piersi córa też nie chciała bo trzeba było się wysilić, a ona z tych leniwych. więc odciągałam ponad pół roku pokarm laktatorem avent i dawałam do lodówki.
    jak mała miała miesiąc dostaliśmy od kuzynki świetne butelki z dr brown's - wtedy niedostępne w polsce, teraz można już normalnie kupić ;) i w końcu karmienie szło dużo szybciej i czułam że obie się nie męczymy.
    tu jest zdjęcie tej butelki (nie moje dziecko jest na zdjęciu):
    http://bangla.babyonline.pl/zdjecia-dr-browns-natural-flow-butelka-z-szeroka-szyjka-up2706-1.htm

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupiłam na stronie empik.com rożek przeceniony z 61zł na 19zł i kocyk przeceniony z 55zł na 19zł. Obie rzeczy z BabyMatex. Polecam grzebać na stronce i szukać promocji :) Zamówienie szybko przyszło, bez zarzutów, jakość bardzo fajna, tak więc mogę Wam polecić.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusiaaa1 wrote:
    Hej :) Mam 2 zakupowe pytania :)

1. Wiecie gdzie w necie kupię fajne koszule do szpitala? Żeby łatwo było karmić i żeby nie yły brzydkie ;/ W sklepach u mnie w mieście są dla mam karmiących takie, jakby mogła kupić dla 6 latki - z misiami, motylkami, pieskami... Nie rozumiem tego :/ Raczej dzieci rodzą KOBIETY, a nie dzieci ;)

2. Jakie kupujecie butelki - najlepiej sprzyjające karmieniu mieszanemu? Planuję karmić piersią, ale bardzo szybko wrócę do pracy i podczas mojej nieobecności tatuś będzie karmił moim odciągniętym mleczkiem :)

Ja póki co dostałam taką z Italian Fashion w prezencie od teściów i przyznam, że byłam zaskoczona, bo nawet mi się podoba :D Na pewno można w Internecie ją dostać, a oni chyba kupowali w sklepie firmowym IF. Przeglądałam inne modele do karmienia z tej firmy i też mają całkiem ładne, są też z dłuższym rękawem. Sorry za bajzel na zdjęciu, ale robiłam je po remoncie i powrocie z urlopu :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1dc726a020c.jpg

Butelkę kupuję Mimijumi, bo ma fakturę i kształt piersi.

aga1402, Lady Savage lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja kupiłam z lovi, żeby mi pasowała do laktatora. A koszule do szpitala na allegro ;)
    Ja mam takie:
    http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-koszula-do-karmienia-r-m-nowosc-i6853739184.html

Mój mąż też chciał robić sam tą łazienkę z teściem i podejrzewam, że byłoby 3 razy szybciej i lepiej. I nikt by mi po chacie nie łaził bo już nie mogę na niego patrzeć, ani się ruszyć z domu nigdzie ani nic :/ I co chwilę wypraszać z łazienki bo ja muszę siusiu. Już mam na prawdę dosyć

No to mamy te same koszule :D Muszę sobie chyba jeszcze niebieską kupić, bo też jest bardzo ładna.
    To my chyba dobrze trafiliśmy z "fachowcami", bo mąż malował sam pokoik 2 dni z zamiarem pomalowania reszty mieszkania, ale się poddał. Udało się załatwić malarzy i machnęli wszystkie pozostałe pokoje też w 2 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 12:44

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja póki co dostałam taką z Italian Fashion w prezencie od teściów i przyznam, że byłam zaskoczona, bo nawet mi się podoba :D Na pewno można w Internecie ją dostać, a oni chyba kupowali w sklepie firmowym IF. Przeglądałam inne modele do karmienia z tej firmy i też mają całkiem ładne, są też z dłuższym rękawem. Sorry za bajzel na zdjęciu, ale robiłam je po remoncie i powrocie z urlopu :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1dc726a020c.jpg

Butelkę kupuję Mimijumi, bo ma fakturę i kształt piersi.

Kupiłam podobną koszulę tylko w kolorze zielonym ;) nic się z nią nie stało po praniu. Kupowałam w sklepie if, zauważyłam już po że w internecie są tańsze. Chcę kupić jeszcze jedną na zmianę. W sumie będę miała 3 w tym jedna z rękawem 3/4 z biedry.

Co do butelek. Chcę zainwestować w Medela calma, żeby Tatuś mógł karmić w razie czego. Mój M ma okropny problem z drżeniem dłoni także odpada karmienie strzykawką czy kubeczkiem. Jestem nastawiona na karmienie piersią i nie chcę zaburzać odruchu ssania u Maluszka przez smoczki a ta butelka jest ok.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja kupowałam na stronie naszsmyk.pl zobacz jeszcze na mamytaty.pl w miarę tanie i ładne. Można kupić i zwykłą, ale mają też z misiem. Co mi się akurat też nie podoba. Takie mocno przesłodzone.

Co do butelki z smoczkiem, to ja kupiłam lovi. Smoczki mają kształt przypominający sutek kobiety i podobno nie zaburzaja odruchu ssania piersi
    Kupowaliście te koszule w " normalnym" rozmiarze jaki nosilyscie przed ciąża czy większe. Przed ciąża nosiłam roz M i nie wiem jaka kupić L czy może XL ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Kupowaliście te koszule w " normalnym" rozmiarze jaki nosilyscie przed ciąża czy większe. Przed ciąża nosiłam roz M i nie wiem jaka kupić L czy może XL ?

Ja noszę XS/S, koszulę mam S i jest dość szeroka, mam jeszcze naprawdę sporo zapasu. Lepiej chyba brać swój rozmiar, w L-ce możesz się utopić.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja przed ciąża kupiłabym XL. Teraz kupiłam XXL. W swój rozmiar bym weszła, Ale chciałam mieć zapas. Teraz jest troszeczke luźna w ramionach, ale na sporo zapasy na brzuch. A ten mam juz duży. Następne 2zamowie w 7mcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 13:14

• nesairah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Was wkurzają teksty o tym, że przytyłyście i pytania ile kg macie na plusie?

Kurcze, do mnie własnie facet z biura obok, którego znam na 'Cześć' powiedział coś w stylu: 'Oooo jak ładnie zaokrąglona jesteś już'... no kurde, ja go praktycznie nie znam, a że sam jest trochę większy nie mogłam się powstrzymać i odpowiedziałam mu z uśmiechem: 'Ty też' :)

aga1402, mamusiaaa1 lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie słyszałam jeszcze, że przytyłam. Tylko pozytywne komentarze, że ładnie wyglądam. I brzuszek mam ładnie okrągły. Tylko teściowa się raz zapytała ile przebrałam. A jak mówię ile przytyłam, to każdy mi odpowiada,ze nie widać i chyba wszystko w brzuch poszło. Pytania o moja ciążę mnie jakoś niedenrwuja. Tyle na nią czekałam, że jestem dumna z tego brzucha przed ludźmi. W domu czasem ponarzekam, ale tylko dlatego że ciężko mi zaczyna być z tym brzuszkiem.
    Aczkolwiek pod koniec sierpnia czeka mnie znowu wizyta szwagra, wiec nie omieszka powiedziec coś "milego".

A co do dużego brzucha, to mąż wczoraj golił mi nogi w wannie. Ciężko mi było boki ludek sobie odepilowac. Tak delikatnie to robił, że aż miło mi było. Ale psitki powiedzial, że mi nie ogóli,bo się boi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 13:32

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dziewczyny powodzenia na połówkowym :-* ja właśnie dzwoniłam do Katowic bo zapomnialam na którą godzinę mam badanie ;-) w ogóle mam problemy z pamięcią w tej ciąży.

Wachciowa jaką lanolinę polecasz (domyślam się, że masz coś z farmacją wspólnego :-) )? Ja zamierzam kupić Lansinoh. Ponoć jest oczyszczona, nie wywołuje alergii i nie trzeba jej zmywać. No ale w pierwszej ciąży jej nie testowałam i nie wiem jak się sprawdza.

Koszulę mam jeszcze gdzieś jedną po pierwszym porodzie z Italian Fashion. Najlepiej się sprawdzila bo miała głęboki dekolt na guziki a nie te paskudne otwory na cycki. I zapewne dokupię jeszcze jedną z tej firmy. Poza tym chcę przetestować z Dn Nightwear:
    https://sklep.dn-nightwear.com/mama/1255-jasmine-koszulka.html
    i piżamki są fajne do karmienia z tej firmy. Koszule tylko do szpitala biorę. W domu będę zakladała piżamy.

Butelkę kupię z Aventu bo mam w domu sterylizator do butelek z tej firmy.

dhpclr4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na temat wagi komentarzy nie słyszę bo i bardzo nie widać po mnie żebym przytyła mimo blisko 10kg na plusie. Komentarze najwyżej co do brzuszka, że spory ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie noszę rozmiar M, a koszule brałam L i nawet jedną XL i nie są workowate a jest zapas na brzuszek.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Na temat wagi komentarzy nie słyszę bo i bardzo nie widać po mnie żebym przytyła mimo blisko 10kg na plusie. Komentarze najwyżej co do brzuszka, że spory ;)

U mnie 6-7kg na plusie, ale przy moich drobnych gabarytach, zawsze było widać każdy dodatkowy kilogram. Teraz głównie przytyłam w brzuchu i piersiach, co mi się akurat nie podoba. Trochę pupa urosła, ale bez szału. Z tylu wyglądam jak nastolatka - chude nogi, mała pupa, ręce też chude i wąski tułów. a to z przodu rzeczywiście okrąglutka jestem :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowy chłopak, widziałam dokładnie serduszko, liczyliśmy paluszki, nerki wporzadku, jajka tez, znowu geny R wygrały, Nikoś to cały tata i Zuzia xD 730 g :)

salenne, nesairah, Szczesliwa_mamusia, nataliamonika, Iruletka, Wachciowa, Petitka, emikey, Amus87, Jacqueline, [m]alina, aga1402, MalaHD, magdzia26, kaka470, Aztoria, ara lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage super wiadomości! :) Duży już, mój w 22t3d miał niespełna 500g. Najważniejsze, że zdrowy.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja nie słyszałam jeszcze, że przytyłam. Tylko pozytywne komentarze, że ładnie wyglądam. I brzuszek mam ładnie okrągły. Tylko teściowa się raz zapytała ile przebrałam. A jak mówię ile przytyłam, to każdy mi odpowiada,ze nie widać i chyba wszystko w brzuch poszło. Pytania o moja ciążę mnie jakoś niedenrwuja. Tyle na nią czekałam, że jestem dumna z tego brzucha przed ludźmi. W domu czasem ponarzekam, ale tylko dlatego że ciężko mi zaczyna być z tym brzuszkiem.
    Aczkolwiek pod koniec sierpnia czeka mnie znowu wizyta szwagra, wiec nie omieszka powiedziec coś "milego".

A co do dużego brzucha, to mąż wczoraj golił mi nogi w wannie. Ciężko mi było boki ludek sobie odepilowac. Tak delikatnie to robił, że aż miło mi było. Ale psitki powiedzial, że mi nie ogóli,bo się boi.
    Odważna jesteś :-) ja się mojemu mężowi nie pozwolę ogolić, wolę zarośnięta chodzić ;-) jak ja widzę jak on siebie goli niczym szermierz (szybkie ruchy maszynką) to mi się słabo robi

dhpclr4.png

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie stresuje sam fakt, że jestem na celowniku i każdy w pierwszej kolejności komentuje mój wygląd, ale na razie na szczęście same zachwyty i nie mogą uwierzyć, że to 6. miesiąc.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na test obciążenia glukozą będe musiała mieć osobę towarzyszącą. W pierwszej ciąży robiło mi się słabo a miałam tylko godzinną odsiadkę bo piłam roztwór z 50 gr glukozy. Wyniki miałam prawidlowe. A teraz piszecie, że odgórnie dają wszystkim 75 gr to zaczynam się martwić czy wytrzymam te 2 godziny

dhpclr4.png
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ