Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nataliamonika wrote:Mnie stresuje sam fakt, że jestem na celowniku i każdy w pierwszej kolejności komentuje mój wygląd, ale na razie na szczęście same zachwyty i nie mogą uwierzyć, że to 6. miesiąc.
Dla mnie to też stresujące. Nie lubię być w centrum uwagi, do tego wcale nie czuję się dobrze z ciążą pod względem wyglądu, więc te komentarze tylko mnie dobijają. -
Iruletka wrote:Witajcie, dziewczyny powodzenia na połówkowym :-* ja właśnie dzwoniłam do Katowic bo zapomnialam na którą godzinę mam badanie
w ogóle mam problemy z pamięcią w tej ciąży.
Wachciowa jaką lanolinę polecasz (domyślam się, że masz coś z farmacją wspólnego)? Ja zamierzam kupić Lansinoh. Ponoć jest oczyszczona, nie wywołuje alergii i nie trzeba jej zmywać. No ale w pierwszej ciąży jej nie testowałam i nie wiem jak się sprawdza.
Koszulę mam jeszcze gdzieś jedną po pierwszym porodzie z Italian Fashion. Najlepiej się sprawdzila bo miała głęboki dekolt na guziki a nie te paskudne otwory na cycki. I zapewne dokupię jeszcze jedną z tej firmy. Poza tym chcę przetestować z Dn Nightwear:
https://sklep.dn-nightwear.com/mama/1255-jasmine-koszulka.html
i piżamki są fajne do karmienia z tej firmy. Koszule tylko do szpitala biorę. W domu będę zakladała piżamy.
Butelkę kupię z Aventu bo mam w domu sterylizator do butelek z tej firmy.
Ja ogólnie koszul nie cierpię i nie noszę, bo kojarza mi się ze starymi babciamiale skoro do szpitala trzeba, to nie mam wyboru. Piżamę do domu mam upatrzoną na razie taką na zamek. Zastanawiam się czy będzie bardziej praktyczna niż na guziki
http://allegro.pl/bawelna-pizama-ciazowa-do-karmienia-kropki-s-36-i6862125956.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 14:00
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Lady_Savage - kawał chłopaka już z Nikosia
super wieści
Lady Savage lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nataliamonika wrote:Ja ogólnie koszul nie cierpię i nie noszę, bo kojarza mi się ze starymi babciami
ale skoro do szpitala trzeba, to nie mam wyboru. Piżamę do domu mam upatrzoną na razie taką na zamek. Zastanawiam się czy będzie bardziej praktyczna niż na guziki
http://allegro.pl/bawelna-pizama-ciazowa-do-karmienia-kropki-s-36-i6862125956.htmlNie znoszę tego.
Ta piżamka jest bardzo fajna, zamek jest tak samo praktyczny jak guziki. Ale ja bym się zastanowiła czy ukośny zamek będzie wygodny dla Ciebie. W sensie czy cała pierś ( ta bardziej przykryta) będzie mogła swobodnie wyjść. Bo w przypadku wszytego na prosto nie powinno być tego problemu. Aha i trzeba się zastanowić czy zamek ( jeśli jest metalowy) nie będzie drażnił dzidzi w buzię?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 14:08
-
Nesairah - z tyłu to i po mnie bardzo nie widać ciąży no chyba, że w bieliźnie ktoś by mnie widział to dołek niezły w kręgosłupie już mam
Dziecię chce mi dziś z brzucha wyskoczyćco prawda mam leniuchowaty dzień, mało chodzenia, ale jest aktywne jak nigdy
Ola też była "szatanem" w brzuchu
-
Iruletka wrote:W moim przypadku dół koszuli po nocy lądują na mojej szyi
Nie znoszę tego.
Ta piżamka jest bardzo fajna, zamek jest tak samo praktyczny jak guziki. Ale ja bym się zastanowiła czy ukośny zamek będzie wygodny dla Ciebie. W sensie czy cała pierś ( ta bardziej przykryta) będzie mogła swobodnie wyjść. Bo w przypadku wszytego na prosto nie powinno być tego problemu. Aha i trzeba się zastanowić czy zamek ( jeśli jest metalowy) nie będzie drażnił dzidzi w buzię?
Właśnie ta ostatnia kwestia mnie martwi.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nataliamonika wrote:Właśnie ta ostatnia kwestia mnie martwi.
-
Ja nienawidzę piżam. W nocy nie nogę mieć żadnego materiału między nogami. Śpię albo w krótkiej koszulce albo nago. Przy laktacji raczej nie da się nago
koszulki jeszcze nie mam ale pewnie kupię rozpinana.
Dwie godziny do USG. Ale czas się dłuży -
Iruletka wrote:
Wachciowa jaką lanolinę polecasz (domyślam się, że masz coś z farmacją wspólnego)? Ja zamierzam kupić Lansinoh. Ponoć jest oczyszczona, nie wywołuje alergii i nie trzeba jej zmywać. No ale w pierwszej ciąży jej nie testowałam i nie wiem jak się sprawdza.
Tak jak piszesz, z tych tańszych 100% lanoliny są dostępne lansinoh albo lano-maść z ziaji. Droższa opcja to purelan.
Można kupić też lanoline do receptury ,większe ilości w niższej cenie wyszukując w Google. Lanolina ma jedną wadę. Ma dość krótkie terminy ważności i szybko się psuje, najlepiej przechowywać ją w lodówce . Tak poza tym to jest super środek zmiękczający pięty. -
nick nieaktualny
-
Ja np. nienawidzę spać w biustonoszu, a karmiąc Olę musiałam. Mimo biustonosza wyłożonego wkładkami laktacyjnymi często budziłam się z połową mokrej koszuli, więc bez tego byłaby istna tragedia
Nie wspominam zbyt miło nocy przy karmieniu
-
A linomag? Mam całą siatę różnych kremów linomag od przyjaciółki. Mam nadzieję, że się sprawdzą.
Ja śpię po prostu w t-shircie i majtkach Ale do szpitala koszula musi być. Ja kupiłam Skę (noszę normalnie XS) i jest mi za duża. One są chyba przewidziane troszkę większe. Oglądam teraz jeszcze szlafroki i nie wiem czy cienki czy gruby, długi, krótki, nie mogę się zdecydować. Wiem, że chcę ciemny, chyba w granacie. Koszule mam 3 - różową, turkusową i granatową. Myślałam jeszcze nad popielatym ale historia o dziewczynie z plamą krwi na dupie jednak mnie przekonuje ku granacie -
MalaHD wrote:A linomag? Mam całą siatę różnych kremów linomag od przyjaciółki. Mam nadzieję, że się sprawdzą.
Ja śpię po prostu w t-shircie i majtkach Ale do szpitala koszula musi być. Ja kupiłam Skę (noszę normalnie XS) i jest mi za duża. One są chyba przewidziane troszkę większe. Oglądam teraz jeszcze szlafroki i nie wiem czy cienki czy gruby, długi, krótki, nie mogę się zdecydować. Wiem, że chcę ciemny, chyba w granacie. Koszule mam 3 - różową, turkusową i granatową. Myślałam jeszcze nad popielatym ale historia o dziewczynie z plamą krwi na dupie jednak mnie przekonuje ku granacie
Linomag jest super na pupcie dla Maluszka. Do smarowania piersi nie nadaje się.
Odnośnie t-shirtow. Moja koleżanka ostatnio rodziła w zwykłej koszulce Za kilka zł którą wyrzuciła po porodzie. Wzięła kilka rozmiarów większą żeby wyglądała jak koszula. Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem do porodu. -
nesairah wrote:Też Was wkurzają teksty o tym, że przytyłyście i pytania ile kg macie na plusie?
Kurcze, do mnie własnie facet z biura obok, którego znam na 'Cześć' powiedział coś w stylu: 'Oooo jak ładnie zaokrąglona jesteś już'... no kurde, ja go praktycznie nie znam, a że sam jest trochę większy nie mogłam się powstrzymać i odpowiedziałam mu z uśmiechem: 'Ty też' -
Plama krwi na pupie to zapewne efekt cudownej decyzji ordynatora oddziału o zakazie noszenia majtek przez położnice. U nas też tak było. Po korytarzach chodziły zombie: zgięte w pół po cc lub w półszpagacie po pn z plamami krwi tu i ówdzie jednocześnie próbując utrzymać mega podpaskę między nogami. Ja się wyłamałam i zakładałam te siateczkowe majtki a ściągałam je tylko na obchód.
-
mojego wyglądu za bardzo nikt nie komentuje oprócz męża (że brzuszek urósł) i mojej mamy (że za chuda jestem)
dzięki za cynk o Empiku - ja wczoraj kupiłam tam pieluszki flanelowe Motherhoood - są 3 paki za 21 zł, rożki zostały tylko dwa kolory, które mi nie odpowiadają, ale wybrałam Cottolare - mają Oeko-Text. Chciałam kupić też ich ręczniczek, ale wydaje mi się, że macałam go w Smyku i strasznie cienki jest, chciałabym grubą frotte. Niestety, te które oglądałam dziś w Świecie dziecka i mi się spodobały nie mają Oeko-text, więc szukam dalejMoże któraś znalazła i podrzuci jakiś link?
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Wachciowa, dzięki za info. Ja chcę kupić tą hpa lanolinę Lansinoh. A ta niestety jest w podobnej cenie co purelan. Zabiorę ją do szpitala bo nie będę miała tam dostępu do lodówki, a tą do receptury o krórej piszesz kupię jak ju wykończę tubkę LansinohWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 15:12
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
Iruletka wrote:Wachciowa, dzięki za info. Ja chcę kupić tą hpa lanolinę Lansinoh. A ta niestety jest w podobnej cenie co purelan. Zabiorę ją do szpitala bo nie będę miała tam dostępu do lodówki, a tą do receptury o krórej piszesz kupię jak ju wykończę tubkę Lansinoh
Teraz zwróciłam uwagę na ceny. W aptece w której pracowałam mały purelan kosztował około 30 zł A duży prawie 60. Ceny w necie są o wiele niższe. I podobnie lansinoh produkują w dwóch wielkościach. Fajna sprawa.
Ja na początek mam lano maść w razie jeśli zjelczeje nie będzie mi szkoda wyrzucić.
Ostatnio dość sporo czytam o środkach do kąpieli i higieny dla takich maluszków. Zastanawiam się nad kupnem nierafinowanego oleju kokosowego do kąpieli dla Maluszka, do ciałka masło shea i naturalne oleje na odparzenia. Używacie? Wiecie coś na ten temat? -
Wahciowa - ja kupilam Malej ekologiczne mydelko z aleppo 98%oleju z oliwek tloczonego na zimno, reszta wody. Na sobie uzywam i jestem zachwycona, a dla noworodka swietne bo nawilza bardzo i zero chemii. Sama uzywam oleju kokosowego bio i na malej tez zamierzam. Na poczatek nie planuje wiecej kosmetykow.
Wachciowa lubi tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualny