Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
salenne wrote:Jest jeszcze inna odmiana masła shea
http://www.biochemiaurody.com/sklep/butter-sheanilotica.html
Jest o konsystencji kremu. Mam i sobie chwalę, polecam
Dopiero teraz spojrzałam na cenę tego masła. 200 g w przeliczeniu wychodzi 64 zł, a ja płacę 10To już wolę w tej kąpieli wodnej jednak roztapiać z olejami
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Dopiero teraz spojrzałam na cenę tego masła. 200 g w przeliczeniu wychodzi 64 zł, a ja płacę 10
To już wolę w tej kąpieli wodnej jednak roztapiać z olejami
No to fakt, jest sporo droższe od klasycznego więc jako balsam do ciała raczej odpada, ale do używania na małych powierzchniach skóry można się czasem machnąć bo jest bardzo wydajne -
nick nieaktualny
-
Już po usg. Gabriel jest nadal Gabrielem a nie Izabella
nic nie odpadło i lekarz powiedział, że już nic nie odpadnie. Ciężko by było ukryć takie klejnoty. Mały waży 510g. Wszystkie organy na miejscu, dZiałają dobrze. Kręgosłup idealny. Nie ma rozszczepu wargi. Szyjka szczelnie zamknięta i 44mm. Ilość wód plodowych prawidłowa. Mogę się uspokoić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 17:30
salenne, MalaHD, Szczesliwa_mamusia, nataliamonika, Wachciowa, Amus87, Iruletka, [m]alina, magdzia26, ara, nesairah, Jacqueline, Aztoria, aga1402, Petitka, Ewka094 lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja unikam oleju palmowego. Ale dlatego, że jest przeważnie przetworzony i utwardzonej jest szkodliwy. Jest tańszy niż inne oleje roślinne i dlatego tak chętnie dodawany do wszystkiego
Ja nie kupuję żadnego produktu z palmowym, nawet mydła, ale głównie ze względów etycznych, masowa wycinka lasów deszczowych i wymieranie orangutanów. Tereny pod jego uprawę są wypalane i zwierzęta giną w strasznych cierpieniach.k878, Wachciowa, ara lubią tę wiadomość
Gaja
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Ja nie kupuję żadnego produktu z palmowym, nawet mydła, ale głównie ze względów etycznych, masowa wycinka lasów deszczowych i wymieranie orangutanów. Tereny pod jego uprawę są wypalane i zwierzęta giną w strasznych cierpieniach.
nataliamonika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Jutro glukoza, a ja mam taka obrzydliwa ochotę na cos słodkiego. Zjadłabym jakieś ciuciu
Jutro też idę.. Przed chwilą zjadłam banana gruszkę i śliwki a mam taką ochotę na chipsy. Koszmar -
k878 wrote:ale z Ciebie eko-aktywistka
na marginesie, oprócz Ciebie znam 3 osoby weganki i wszystkie mają nietolerancję glutenu lub celiakię, i nie znam innych osób z celiakią/nietoleracją glutenu
Nie jestem weganką, bo jem jajka i miód, ale taka dieta faktycznie często jest wynikiem nietolerancji pokarmowych. Ja te produkty wyeliminowałam w pierwszej kolejności ze względów zdrowotnych, bo wyleczyłam dzięki temu skórę po 10 latach męki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 18:03
Gaja
nick nieaktualnyWachciowa wrote:Jutro też idę.. Przed chwilą zjadłam banana gruszkę i śliwki a mam taką ochotę na chipsy. Koszmar
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Ja zjadlam pół snickersa i wcale nie był taki dobry jak myślałam. Za to faza na dżem niezmiennie. Mogłabym odżywiać się tylko dżemem
truskawka z czerwoną porzeczka, truskawka z agrestem i truskawka z rabarbarem. Niebo w gębie. Poł słoika dżemu na raz
Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, MalaHD lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jak to jest z tymi skurczami Braxtona? Czy one sie moga zaczac juz w 21 tyg? Od 3 dni kilka razy dziennie twardnieje mi brzuch na kilka/kilkanascie sekund i odpuszcza.Nie boli ale jest nieprzyjmne. Pol biedy jak leze, to jakos sie przeloze i odpuszcza, ale pare razy mnie zlapalo jak szlam to nie qiedzialam co robic...Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Malysmok - pytałam o to wczoraj. U mnie pierwsze takie twardnienia pokazały sie w 17 tygodniu, wtedy może raz na dzień i czasem był dzień przerwy. Od tygodnia mam je zdecydowanie częściej, kilka na dzień i czasem dość mocny dyskomfort powodują, aż troche podbrzusze boli i czasem krzyż, zmiana pozycji za bardzo nie pomaga. Jest to strasznie denerwujące, z córką ich nie miałam. Czasem pojawiają się w momencie aktywności dziecka, czasem jak śpi, wiec to raczej nie ma związku z intensywnością ruchów.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016