X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Mam do Was pytanie :)

Czy ktoras z Was ma w ogrodzie maliny?
    Jecie je prosto z krzaka, czy probujecie je na ile sie da umyc zanim zjecie w ciazy ?[/QUOTE]
    Ja mam i jem prosto z krzaczka tak samo jak poziomki, porzeczki, jezyny, truskawki itp ;)

Coco55 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam maliny, truskawki, i porzeczki, jem prosto z krzaka

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj już nie miałam siły pisać ;)

Opóźnienie było trochę jak zwykle, zanim przyjechałam to doktor znowu przyjmował, ale wcześniej wezwali go na pilną cesarkę ;)

A więc w brzuszku siedzi zdrowa DZIEWCZYNKA ;)

Waży dokładnie 494g i już wiem czemu ruchy czuje tak nisko najwięcej, główką do góry a dupcią na pęcherzu jest ;)

Wczoraj miała jakiś mega aktywny dzień, doktor miał ją ciężko pomierzyć. A oto Izabela (tak wstępnie wybrane imię wcześniej ;)

b3a43eb313944446med.jpg

17b0b7702e7b26demed.jpg

Na drugim zdjęciu wepchała palucha do nosa :P

nesairah, Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, emikey, Zołzimagic, [m]alina, Amus87, aga1402, nataliamonika, Lady Savage, magdzia26, MalaHD, Aztoria, Marteczka93, Coco55, salenne, Petitka, Iruletka lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię już od 4. Tak jak podejrzewałam po usg syn musiał się wyspać w nocy i wstał nad ranem pełen sił do kopania i wiercenia się.

Nie wiem.co mnie podkusiło by spędzić ten czas na przeglądaniu internetu. Dowiedziałam się właśnie, że w UK jest problem.z cesarkami i że to prawdziwa batalia nawet gdy ma się jakieś medyczne wskazania. Szpital w Oxfordzie jest znany z odsłania kobiet z niczym. Nie zdecydowałam jeszcze czego chce ale wiem.że chce mieć wybór.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam czwartkowo. Dzisiaj jechałam na badania wiec wstalam o 5:30 ale nie obudzil mnie budzik a czkawka małej :D:D

emikey spokojnie, pewnie jak są wskazania to nie odeslą :)

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Melduję że posłusznie wypiłam ulepek glukozy. cukier z paluszka na czczo 69. :)

magdzia26, k878, Iruletka lubią tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Dzień dobry. Melduję że posłusznie wypiłam ulepek glukozy. cukier z paluszka na czczo 69. :)
    ładny wynik :)

Wachciowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Waży dokładnie 494g i już wiem czemu ruchy czuje tak nisko najwięcej, główką do góry a dupcią na pęcherzu jest ;)
    śłiczne fotki :) a jeśłi chodiz o polozenie dziecka to ono jeszcze sobie pływa i co chwila zmienia pozycje także nie sugeruj się polozeniem na USG :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) w Poznaniu zimno, leje. A zapowiadali ciepło i słońce, :/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - tak, wiem, jeszcze z "milion" razy może się przekręcić :) Co mnie jednak hmm interesowało czemu te ruchy tak nisko ciągle czuję najwięcej. No najlepiej dla mnie żeby się przekręciło i jednak nie przekroczyło do porodu wagi 3500 bo bym chciała sn, to tak w planach gdyby nawet i za 10 lat miała "zdarzyć się" ciąża ;) A miałam sen niedawno o dziołszce, że 3900 sn urodziłam :P W sumie sprawnie poszedł poród :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    emikey spokojnie, pewnie jak są wskazania to nie odeslą :)
    No właśnie jak się naczytałam z czym odsylali to mi włosy dęba stanęły :/ tam jest polityka zmuszania kobiet do rodzenia sn nawet jeśli nhs mówi, że każda kobieta ma prawo do cc. ja jakiś wielkich dolegliwości nie mam, z wyjątkiem tego, że po wypadku i operacji mam wskazanie żeby unikać tworzenia ciśnienia w głowie. Od dwóch lat kicham buzia i muszę uważać przy dmuchaniu nosa. Trudno mi sobie wyobrazić parcie bez wytworzenia ciśnienia w głowie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Amus - tak, wiem, jeszcze z "milion" razy może się przekręcić :) Co mnie jednak hmm interesowało czemu te ruchy tak nisko ciągle czuję najwięcej. No najlepiej dla mnie żeby się przekręciło i jednak nie przekroczyło do porodu wagi 3500 bo bym chciała sn, to tak w planach gdyby nawet i za 10 lat miała "zdarzyć się" ciąża ;) A miałam sen niedawno o dziołszce, że 3900 sn urodziłam :P W sumie sprawnie poszedł poród :P
    no dziecko moglo sie nawet podczas wizyty przekrecic ;)
    Lady Savage wrote:
    Witam się :) w Poznaniu zimno, leje. A zapowiadali ciepło i słońce, :/
    u nas tez i ciesze sie bardzo wczoraj spuchłam w pracy :/
    tylko szwagierka miala Kube na basen zabrac chyba nic z tego

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No właśnie jak się naczytałam z czym odsylali to mi włosy dęba stanęły :/ tam jest polityka zmuszania kobiet do rodzenia sn nawet jeśli nhs mówi, że każda kobieta ma prawo do cc. ja jakiś wielkich dolegliwości nie mam, z wyjątkiem tego, że po wypadku i operacji mam wskazanie żeby unikać tworzenia ciśnienia w głowie. Od dwóch lat kicham buzia i muszę uważać przy dmuchaniu nosa. Trudno mi sobie wyobrazić parcie bez wytworzenia ciśnienia w głowie.
    najlepiej jakbys tam wczesniej pojechałą i popytała jak to jest w przy Twoich dolegliwościach, moze CIę uspokoją :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey niestety w Polsce w wielu szpitalach jest dokładnie tak samo tylko może aż tak się o tym nie mówi albo masz umówione cc (a to często i tak potrafią kręcić nosem) albo rodzisz sn i pomimo że powinni to z cc czekają nie wiadomo na co :/ nawet jak się miało pierwsze cc to nie wszędzie respektuja prawo kobiety do wyboru sposobu porodu drugiego dziecka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 08:27

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież w Polsce też nie ma prawa wyboru. Jesteś zdrowa rodzisz sn, koniec kropka. Jak ktoś nie na wskazan to albo musi załatwić lewe albo dać łapówkę. Uczciwie cesarki na życzenie nikt tutaj nie robi

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem maliny czy borówki z krzaka ;)

Miewacie bóle podbrzusza? Takie leciutkie miesiaczkowe, to normalne? Jak się położę plackiem to raczej nie boli, najbardzieh jak siedzę

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Miewacie bóle podbrzusza? Takie leciutkie miesiaczkowe, to normalne? Jak się położę plackiem to raczej nie boli, najbardzieh jak siedzę
    ja mam ostatnio ;/ chyba z siedzenia 8h w pracy bo gniote brzuch jak siedze ( mam swoj spory)

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Ja miewam takie pobolewania, ale to takie momenty są tylko. Własnie najbardziej jak leżę na wznak.

A tak poza tym....umieram. Mam wrażenie, że Młody siedzi na moich jelitach - bardzo dużo piję, popijam laktulozę, jem pełnoziarniste pieczywo i ... niestety ale umieram z powodu zaparć :-/ już nie mam pomysłu co robić.

To pewno "mój cudowny" Tardyferon jest winowajcą...

Macie jakieś pomysły?

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Emikey niestety w Polsce w wielu szpitalach jest dokładnie tak samo tylko może aż tak się o tym nie mówi albo masz umówione cc (a to często i tak potrafią kręcić nosem) albo rodzisz sn i pomimo że powinni to z cc czekają nie wiadomo na co :/ nawet jak się miało pierwsze cc to nie wszędzie respektuja prawo kobiety do wyboru sposobu porodu drugiego dziecka...
    W moim otoczeniu nie znam nikogo, komu w Polsce by odmówili. Wręcz przeciwnie lekarz z Wyszkowa który przyjmuje też w moim mieście wręcz sam to proponuje. Ordynator z mojego szpitala stracił stanowisko za to, że cesarek nie chciał robić i zmuszał do sn. Stanowisko objął taki, który nie ma nic przeciwko. Szpital wolał nie ryzykować pozwól sądowych.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    najlepiej jakbys tam wczesniej pojechałą i popytała jak to jest w przy Twoich dolegliwościach, moze CIę uspokoją :)
    Mąż mi napisał, że jak nie Oxford to Londyn i żebym poszła odespać ta noc bo za dużo myślę.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ