Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
[QUOTE=[m]alina]Mam do Was pytanie
Czy ktoras z Was ma w ogrodzie maliny?
Jecie je prosto z krzaka, czy probujecie je na ile sie da umyc zanim zjecie w ciazy ?[/QUOTE]
Ja mam i jem prosto z krzaczka tak samo jak poziomki, porzeczki, jezyny, truskawki itpCoco55 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj już nie miałam siły pisać
Opóźnienie było trochę jak zwykle, zanim przyjechałam to doktor znowu przyjmował, ale wcześniej wezwali go na pilną cesarkę
A więc w brzuszku siedzi zdrowa DZIEWCZYNKA
Waży dokładnie 494g i już wiem czemu ruchy czuje tak nisko najwięcej, główką do góry a dupcią na pęcherzu jest
Wczoraj miała jakiś mega aktywny dzień, doktor miał ją ciężko pomierzyć. A oto Izabela (tak wstępnie wybrane imię wcześniej
Na drugim zdjęciu wepchała palucha do nosanesairah, Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, emikey, Zołzimagic, [m]alina, Amus87, aga1402, nataliamonika, Lady Savage, magdzia26, MalaHD, Aztoria, Marteczka93, Coco55, salenne, Petitka, Iruletka lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja nie śpię już od 4. Tak jak podejrzewałam po usg syn musiał się wyspać w nocy i wstał nad ranem pełen sił do kopania i wiercenia się.
Nie wiem.co mnie podkusiło by spędzić ten czas na przeglądaniu internetu. Dowiedziałam się właśnie, że w UK jest problem.z cesarkami i że to prawdziwa batalia nawet gdy ma się jakieś medyczne wskazania. Szpital w Oxfordzie jest znany z odsłania kobiet z niczym. Nie zdecydowałam jeszcze czego chce ale wiem.że chce mieć wybór. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Waży dokładnie 494g i już wiem czemu ruchy czuje tak nisko najwięcej, główką do góry a dupcią na pęcherzu jest
a jeśłi chodiz o polozenie dziecka to ono jeszcze sobie pływa i co chwila zmienia pozycje także nie sugeruj się polozeniem na USG
-
Amus - tak, wiem, jeszcze z "milion" razy może się przekręcić
Co mnie jednak hmm interesowało czemu te ruchy tak nisko ciągle czuję najwięcej. No najlepiej dla mnie żeby się przekręciło i jednak nie przekroczyło do porodu wagi 3500 bo bym chciała sn, to tak w planach gdyby nawet i za 10 lat miała "zdarzyć się" ciąża
A miałam sen niedawno o dziołszce, że 3900 sn urodziłam
W sumie sprawnie poszedł poród
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Amus87 wrote:emikey spokojnie, pewnie jak są wskazania to nie odeslą
tam jest polityka zmuszania kobiet do rodzenia sn nawet jeśli nhs mówi, że każda kobieta ma prawo do cc. ja jakiś wielkich dolegliwości nie mam, z wyjątkiem tego, że po wypadku i operacji mam wskazanie żeby unikać tworzenia ciśnienia w głowie. Od dwóch lat kicham buzia i muszę uważać przy dmuchaniu nosa. Trudno mi sobie wyobrazić parcie bez wytworzenia ciśnienia w głowie.
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Amus - tak, wiem, jeszcze z "milion" razy może się przekręcić
Co mnie jednak hmm interesowało czemu te ruchy tak nisko ciągle czuję najwięcej. No najlepiej dla mnie żeby się przekręciło i jednak nie przekroczyło do porodu wagi 3500 bo bym chciała sn, to tak w planach gdyby nawet i za 10 lat miała "zdarzyć się" ciąża
A miałam sen niedawno o dziołszce, że 3900 sn urodziłam
W sumie sprawnie poszedł poród
Lady Savage wrote:Witam sięw Poznaniu zimno, leje. A zapowiadali ciepło i słońce,
tylko szwagierka miala Kube na basen zabrac chyba nic z tego
-
nick nieaktualnyemikey wrote:No właśnie jak się naczytałam z czym odsylali to mi włosy dęba stanęły
tam jest polityka zmuszania kobiet do rodzenia sn nawet jeśli nhs mówi, że każda kobieta ma prawo do cc. ja jakiś wielkich dolegliwości nie mam, z wyjątkiem tego, że po wypadku i operacji mam wskazanie żeby unikać tworzenia ciśnienia w głowie. Od dwóch lat kicham buzia i muszę uważać przy dmuchaniu nosa. Trudno mi sobie wyobrazić parcie bez wytworzenia ciśnienia w głowie.
-
Emikey niestety w Polsce w wielu szpitalach jest dokładnie tak samo tylko może aż tak się o tym nie mówi albo masz umówione cc (a to często i tak potrafią kręcić nosem) albo rodzisz sn i pomimo że powinni to z cc czekają nie wiadomo na co
nawet jak się miało pierwsze cc to nie wszędzie respektuja prawo kobiety do wyboru sposobu porodu drugiego dziecka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 08:27
-
nick nieaktualnyMalaHD wrote:Ja też jem maliny czy borówki z krzaka
Miewacie bóle podbrzusza? Takie leciutkie miesiaczkowe, to normalne? Jak się położę plackiem to raczej nie boli, najbardzieh jak siedzę -
MalaHD wrote:Ja też jem maliny czy borówki z krzaka
Miewacie bóle podbrzusza? Takie leciutkie miesiaczkowe, to normalne? Jak się położę plackiem to raczej nie boli, najbardzieh jak siedzę
Ja miewam takie pobolewania, ale to takie momenty są tylko. Własnie najbardziej jak leżę na wznak.
A tak poza tym....umieram. Mam wrażenie, że Młody siedzi na moich jelitach - bardzo dużo piję, popijam laktulozę, jem pełnoziarniste pieczywo i ... niestety ale umieram z powodu zaparćjuż nie mam pomysłu co robić.
To pewno "mój cudowny" Tardyferon jest winowajcą...
Macie jakieś pomysły? -
magdzia26 wrote:Emikey niestety w Polsce w wielu szpitalach jest dokładnie tak samo tylko może aż tak się o tym nie mówi albo masz umówione cc (a to często i tak potrafią kręcić nosem) albo rodzisz sn i pomimo że powinni to z cc czekają nie wiadomo na co
nawet jak się miało pierwsze cc to nie wszędzie respektuja prawo kobiety do wyboru sposobu porodu drugiego dziecka...