X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie co do listy grudniowych mam z pierwszej strony. Czy jest ktoś, kto uzupełni ją rodzajami płci? Myślę, że już większość zna płeć a jest wpisanych tylko kilka :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Ja miewam takie pobolewania, ale to takie momenty są tylko. Własnie najbardziej jak leżę na wznak.

A tak poza tym....umieram. Mam wrażenie, że Młody siedzi na moich jelitach - bardzo dużo piję, popijam laktulozę, jem pełnoziarniste pieczywo i ... niestety ale umieram z powodu zaparć :-/ już nie mam pomysłu co robić.

To pewno "mój cudowny" Tardyferon jest winowajcą...

Macie jakieś pomysły?
    Każdy ma jakiś inny sposób na zaparcia. Ja pije wodę z cytryną, tylko taka fest kwaśna. Na 1l dodaje dwie cytryny albo cytrynę i dwie limonetki. Po takiej miksturze pierwszym co robię po obudzeniu sie to odwiedzam wc. Ale wiem, że ktoś pisał że mu to nie pomaga. Więc każdy musi znalezc swój magiczny sposób.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie czasem wydaje, ze te dziwne uczucia w szyjce, czy w pachwinie sprawia mi mlody swoimi ruchami. Pojawiaja sie bardzo rzadko, ale np po naglej zmianie pozycji. Po spacerze potrafia po paru minutach puscic.

11.12.2017 syn Adaś
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczko - lista jest aktualna, tylko nieco niżej, Magdzia prowadzi :) Tizzi gdzieś nam zaginęła i Magdzia przejęła listę. Troche się martwimy co tam u niej, bo zniknęła bez słowa.

Marteczka93 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Mam pytanie co do listy grudniowych mam z pierwszej strony. Czy jest ktoś, kto uzupełni ją rodzajami płci? Myślę, że już większość zna płeć a jest wpisanych tylko kilka :)
    Przejedz myszka na dół pierwszej strony i poszukaj postu magdzi. Tizzy nie jest aktywna. Lista jest na bieżąco modyfikowana przez Magdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 08:57

Marteczka93 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak oatatnio myslalam o tizzy ona sie przestala chyba po nifty odzywac :(

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Mnie sie czasem wydaje, ze te dziwne uczucia w szyjce, czy w pachwinie sprawia mi mlody swoimi ruchami. Pojawiaja sie bardzo rzadko, ale np po naglej zmianie pozycji. Po spacerze potrafia po paru minutach puscic.[/QUOTE]
    Ja to nie wiem jak wy czujecie szyjkę. Ja nigdy jej nie czułam. Nawet bym nie wiedziała, że to ból szyjki jakby mi dziecko w nią waliło. Wiem tylko kiedy syn wali mi po pęcherzu. Skąd wiecie, że to szyjka?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na badania musialam skoczyc tarczycowe bo zle aie czuje i za szybko puchne...przy okazji zrobilam crp ciekwe czy cos wyjdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa-mialam to samo. Ja niestety jadę na czapkach Eva qu. Wypróbuj. To nie da czopki glicerynowe i też nie jest to środek przeczyszczajacy. Mi przy tej ilości żelaza też zatyka. Ja biorę dziennie 240mg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 09:07

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja dzisiaj na badania musialam skoczyc tarczycowe bo zle aie czuje i za szybko puchne...przy okazji zrobilam crp ciekwe czy cos wyjdzie
    Czas iść na l4 i więcej leżeć niż siedzieć. Siedzenie to nic dobrego. Mi puchna nogi jak tylko trochę posiedzę.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym jestem już po 1pobraniu i wypiciu glukozy. Jakoś tym razem gorzej to zniosłam niż na początku ciąży. Przez chwilę mi się zrobiło słabo, ale trochę się uspokoiło. Siedzę grzecznie i czekam. Chce mi sie pić i chce mi sie jeść. A przy tym chce mi sie zygac. Ech...

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A tak poza tym jestem już po 1pobraniu i wypiciu glukozy. Jakoś tym razem gorzej to zniosłam niż na początku ciąży. Przez chwilę mi się zrobiło słabo, ale trochę się uspokoiło. Siedzę grzecznie i czekam. Chce mi sie pić i chce mi sie jeść. A przy tym chce mi sie zygac. Ech...

Ja o 9.20 mam ostatnie pobranie krwi. Jedyny minus to strasznie spać mi się chce. Teraz powoli odczuwam głodek. Myślałam że Maciuś będzie spał a on mi cały czas dokazuje od rana. Wspiera Mamusie ;) <3

Modrzewiowa lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do czegoś się przyznam...w 1 trymestrze, jak sobie przeglądałam zdjęcia pokoików dziecięcych, to wiedziałam dokładnie jaki będzie pokoik dla mojego Maluszka.

Natomiast teraz...mam pustkę i już nie jestem taka pewna jaki pokoik chcę stworzyć.

Na jakie kolory stawiacie???

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czas iść na l4 i więcej leżeć niż siedzieć. Siedzenie to nic dobrego. Mi puchna nogi jak tylko trochę posiedzę.
    no ja do końca sierpnia i spadam
    juz wystarczy męki ;)

dopchałam sie dzisiaj na NFZ do gina...najpierw zadzowniłam i mi powiedziala ze na 31 termin.... mowie ze do 31 to mi tam moze cos wykiełkować ....to mam do apteki po coś skoczyć itp no ale nie da sie i koniec
    wkur....sie dzownie raz jeszcze i mowie przecież na NFZ cieżarne maja miec wizyte do tygodnia a ona ze nie slyszala ze w ciazy jestem i wizyte mam....dzisiaj.

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    no ja do końca sierpnia i spadam
    juz wystarczy męki ;)

dopchałam sie dzisiaj na NFZ do gina...najpierw zadzowniłam i mi powiedziala ze na 31 termin.... mowie ze do 31 to mi tam moze cos wykiełkować ....to mam do apteki po coś skoczyć itp no ale nie da sie i koniec
    wkur....sie dzownie raz jeszcze i mowie przecież na NFZ cieżarne maja miec wizyte do tygodnia a ona ze nie slyszala ze w ciazy jestem i wizyte mam....dzisiaj.

Za przeproszeniem, bez pchania się, nic nie wywalczysz...to jest przykre

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • k878 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Do czegoś się przyznam...w 1 trymestrze, jak sobie przeglądałam zdjęcia pokoików dziecięcych, to wiedziałam dokładnie jaki będzie pokoik dla mojego Maluszka.

Natomiast teraz...mam pustkę i już nie jestem taka pewna jaki pokoik chcę stworzyć.

Na jakie kolory stawiacie???

Jasno zielone ściany (już są :), białe mebelki ze zwierzątkami (czekamy, aż przyjadą), a dodatki to pewnie wszystkie kolory tęczy. Nie podoba mi się, że w wielu sklepach wszystko dla dzieci jest różowe albo niebieskie, ew. szare, jakby inne kolory nie istniały.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa my malujemy sciany na taki jasno szary, do tego biale mebelki i niebiesko szare dodatki. Nawet jakby sie okazalo ze to bedzie dziewczynka to kilka rozowych dodatkow i bedzie okej :) Ja czerpie inspiracje z instagramu :)

• k878 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, chociaż raz się udało :) dobre i tyle, szkoda tylko nerwów

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    W moim otoczeniu nie znam nikogo, komu w Polsce by odmówili. Wręcz przeciwnie lekarz z Wyszkowa który przyjmuje też w moim mieście wręcz sam to proponuje. Ordynator z mojego szpitala stracił stanowisko za to, że cesarek nie chciał robić i zmuszał do sn. Stanowisko objął taki, który nie ma nic przeciwko. Szpital wolał nie ryzykować pozwól sądowych.
    Pierwsze słyszę mi w warszawie przy pierwszym porodzie mało dziecka nie "udusili" bo może jednak sama urodze skończyło się cc na szybko tak że mam ciachnieta szyjke :/ a przy drugim pomimo że pierwsze miałam cc to jak się dowiadywalam tylko jeden szpital w promieniu 80 km (wojewodzki) respektuje możliwość wyboru jak miało się pierwsze cc ale niechetnie

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Ja o 9.20 mam ostatnie pobranie krwi. Jedyny minus to strasznie spać mi się chce. Teraz powoli odczuwam głodek. Myślałam że Maciuś będzie spał a on mi cały czas dokazuje od rana. Wspiera Mamusie ;) <3
    Mój też się budzi. Chyba glukoza do niego dociera. Niestety na ostatnie pobranie mam ok 11. Bo dopiero ok 9mialam pierwsze. Późno, bo jechałam od siebie do warszawy-50km od domu. Ale mam coś do załatwienia w wawie, więc przyszłam do przychodni do której chodzę do gina. Tu jestem sama i klimatyzowane jest pomieszczenie.

‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ