Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Modrzewiowa wrote:Ja miewam takie pobolewania, ale to takie momenty są tylko. Własnie najbardziej jak leżę na wznak.
A tak poza tym....umieram. Mam wrażenie, że Młody siedzi na moich jelitach - bardzo dużo piję, popijam laktulozę, jem pełnoziarniste pieczywo i ... niestety ale umieram z powodu zaparćjuż nie mam pomysłu co robić.
To pewno "mój cudowny" Tardyferon jest winowajcą...
Macie jakieś pomysły? -
Marteczko - lista jest aktualna, tylko nieco niżej, Magdzia prowadzi
Tizzi gdzieś nam zaginęła i Magdzia przejęła listę. Troche się martwimy co tam u niej, bo zniknęła bez słowa.
Marteczka93 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Marteczka93 wrote:Mam pytanie co do listy grudniowych mam z pierwszej strony. Czy jest ktoś, kto uzupełni ją rodzajami płci? Myślę, że już większość zna płeć a jest wpisanych tylko kilka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 08:57
Marteczka93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
[QUOTE=[m]alina]Mnie sie czasem wydaje, ze te dziwne uczucia w szyjce, czy w pachwinie sprawia mi mlody swoimi ruchami. Pojawiaja sie bardzo rzadko, ale np po naglej zmianie pozycji. Po spacerze potrafia po paru minutach puscic.[/QUOTE]
Ja to nie wiem jak wy czujecie szyjkę. Ja nigdy jej nie czułam. Nawet bym nie wiedziała, że to ból szyjki jakby mi dziecko w nią waliło. Wiem tylko kiedy syn wali mi po pęcherzu. Skąd wiecie, że to szyjka? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyModrzewiowa-mialam to samo. Ja niestety jadę na czapkach Eva qu. Wypróbuj. To nie da czopki glicerynowe i też nie jest to środek przeczyszczajacy. Mi przy tej ilości żelaza też zatyka. Ja biorę dziennie 240mg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 09:07
-
Amus87 wrote:Ja dzisiaj na badania musialam skoczyc tarczycowe bo zle aie czuje i za szybko puchne...przy okazji zrobilam crp ciekwe czy cos wyjdzie
-
nick nieaktualnyA tak poza tym jestem już po 1pobraniu i wypiciu glukozy. Jakoś tym razem gorzej to zniosłam niż na początku ciąży. Przez chwilę mi się zrobiło słabo, ale trochę się uspokoiło. Siedzę grzecznie i czekam. Chce mi sie pić i chce mi sie jeść. A przy tym chce mi sie zygac. Ech...
-
Szczesliwa_mamusia wrote:A tak poza tym jestem już po 1pobraniu i wypiciu glukozy. Jakoś tym razem gorzej to zniosłam niż na początku ciąży. Przez chwilę mi się zrobiło słabo, ale trochę się uspokoiło. Siedzę grzecznie i czekam. Chce mi sie pić i chce mi sie jeść. A przy tym chce mi sie zygac. Ech...
Ja o 9.20 mam ostatnie pobranie krwi. Jedyny minus to strasznie spać mi się chce. Teraz powoli odczuwam głodek. Myślałam że Maciuś będzie spał a on mi cały czas dokazuje od rana. Wspiera MamusieModrzewiowa lubi tę wiadomość
-
Do czegoś się przyznam...w 1 trymestrze, jak sobie przeglądałam zdjęcia pokoików dziecięcych, to wiedziałam dokładnie jaki będzie pokoik dla mojego Maluszka.
Natomiast teraz...mam pustkę i już nie jestem taka pewna jaki pokoik chcę stworzyć.
Na jakie kolory stawiacie??? -
nick nieaktualnyemikey wrote:Czas iść na l4 i więcej leżeć niż siedzieć. Siedzenie to nic dobrego. Mi puchna nogi jak tylko trochę posiedzę.
juz wystarczy męki
dopchałam sie dzisiaj na NFZ do gina...najpierw zadzowniłam i mi powiedziala ze na 31 termin.... mowie ze do 31 to mi tam moze cos wykiełkować ....to mam do apteki po coś skoczyć itp no ale nie da sie i koniec
wkur....sie dzownie raz jeszcze i mowie przecież na NFZ cieżarne maja miec wizyte do tygodnia a ona ze nie slyszala ze w ciazy jestem i wizyte mam....dzisiaj. -
Amus87 wrote:no ja do końca sierpnia i spadam
juz wystarczy męki
dopchałam sie dzisiaj na NFZ do gina...najpierw zadzowniłam i mi powiedziala ze na 31 termin.... mowie ze do 31 to mi tam moze cos wykiełkować ....to mam do apteki po coś skoczyć itp no ale nie da sie i koniec
wkur....sie dzownie raz jeszcze i mowie przecież na NFZ cieżarne maja miec wizyte do tygodnia a ona ze nie slyszala ze w ciazy jestem i wizyte mam....dzisiaj.
Za przeproszeniem, bez pchania się, nic nie wywalczysz...to jest przykre -
Modrzewiowa wrote:Do czegoś się przyznam...w 1 trymestrze, jak sobie przeglądałam zdjęcia pokoików dziecięcych, to wiedziałam dokładnie jaki będzie pokoik dla mojego Maluszka.
Natomiast teraz...mam pustkę i już nie jestem taka pewna jaki pokoik chcę stworzyć.
Na jakie kolory stawiacie???
Jasno zielone ściany (już są, białe mebelki ze zwierzątkami (czekamy, aż przyjadą), a dodatki to pewnie wszystkie kolory tęczy. Nie podoba mi się, że w wielu sklepach wszystko dla dzieci jest różowe albo niebieskie, ew. szare, jakby inne kolory nie istniały.
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
emikey wrote:W moim otoczeniu nie znam nikogo, komu w Polsce by odmówili. Wręcz przeciwnie lekarz z Wyszkowa który przyjmuje też w moim mieście wręcz sam to proponuje. Ordynator z mojego szpitala stracił stanowisko za to, że cesarek nie chciał robić i zmuszał do sn. Stanowisko objął taki, który nie ma nic przeciwko. Szpital wolał nie ryzykować pozwól sądowych.
a przy drugim pomimo że pierwsze miałam cc to jak się dowiadywalam tylko jeden szpital w promieniu 80 km (wojewodzki) respektuje możliwość wyboru jak miało się pierwsze cc ale niechetnie
-
nick nieaktualnyWachciowa wrote:Ja o 9.20 mam ostatnie pobranie krwi. Jedyny minus to strasznie spać mi się chce. Teraz powoli odczuwam głodek. Myślałam że Maciuś będzie spał a on mi cały czas dokazuje od rana. Wspiera Mamusie