X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miała mieć wczoraj cesarkę na karowej w wawie. Przesunęli ja na dziś. Wczoraj było aż 8cesarek. Ona wskazaniem miała duża wagę urodzeniowa dziecka. Ponad 4kg. Gdyby nie to, że miała skierowanie od lekarza z tego szpitala, to chcieli ja zmusić do porodu sn. A ona taka wąziutka w biodrach. Twardo się nie zgodziła, więc ciąc ja będą dzisiaj. Biedna przeglodzona i spragniona do 14.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj teściowa przyniosła mi śpiworek do fotelika maxi cosi. Wyszperała gdzieś w second handzie, ale super stan. Szkoda, że nie mamy fotelika :D Teraz zastanawiam się, czy zainwestować w ten maxi cosi cabriofix, czy śpiworek bedzie pasował do każdego fotelika. Ma z tylu dziury na pasy. Dokładnie taki jest, tylko akurat granatowy:

23_max.jpg

[m]alina, Lady Savage lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagii wrote:
    a jak u was ze spaniem? ja się budzę kilka razy w nocy, do tego jest mi tak nie wygodnie
    ja tak 2-3 razy chodze do wc ale przed ciążą też chodziłam tak wiec nie jest źle. ciężej sie wstaje jedynie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 09:54

• [m]alina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagii, mnie komfort spania poprawia poduszka ciazowa i duza ilosc świeżego powietrza. W nocy mam pootwierane okna, balkon.

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagii wrote:
    a jak u was ze spaniem? ja się budzę kilka razy w nocy, do tego jest mi tak nie wygodnie
    Ja spie kiepsko. Dretwieja mi ręce i uszy. Jeszcze mój syn lubi kopać po pęcherzu w nocy, więc często wstaje siku. W 3trymestrze będę spała w kibelku. Będzie mi chyba najwygodniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Obudziłam się dziś z bólem gardła. Mam nadzieję, że nic się z tego nie wykluje.

Cześć dagii :) Fajnie, że do nas dołączyłaś.

Moja mała coś się dzisiaj mało rusza...

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Moja koleżanka miała mieć wczoraj cesarkę na karowej w wawie. Przesunęli ja na dziś. Wczoraj było aż 8cesarek. Ona wskazaniem miała duża wagę urodzeniowa dziecka. Ponad 4kg. Gdyby nie to, że miała skierowanie od lekarza z tego szpitala, to chcieli ja zmusić do porodu sn. A ona taka wąziutka w biodrach. Twardo się nie zgodziła, więc ciąc ja będą dzisiaj. Biedna przeglodzona i spragniona do 14.
    Moja koleżanka ma znajoma położna, która doradziła jej by czytala wszystko to co podpisuje. Każda kopie. Ponoć podsjwają do podpisu jakiś papier, że wyrażasz zgodę na poród sn. Jak podpiszesz to już nie ma wyjścia chyba, że stan zagrażających życiu. Koleżanka nie podpisała i miała cesarke.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wszystkie pokoje pomalowane na magnoliowo. Bardzo stosowany i delikatny kolor. Bardzo się z tego cieszę bo ostatnie lata spędziłam w zielonym i niedobrze mi się robi jak pomyślę, że miałabym znów widzieć ten kolor na ścianach.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój komfort spania zależy od tego jak szalona jest imprezka w brzuchu ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Moja koleżanka ma znajoma położna, która doradziła jej by czytala wszystko to co podpisuje. Każda kopie. Ponoć podsjwają do podpisu jakiś papier, że wyrażasz zgodę na poród sn. Jak podpiszesz to już nie ma wyjścia chyba, że stan zagrażających życiu. Koleżanka nie podpisała i miała cesarke.
    Dlatego ona twardo stanęła przy swoim. Ale mówiła mi, że nie się co by było gdyby nie skierowanie od lekarza z tego konkretnego szpitala. Bo ogólnie ma karowej są bardzo nastawieni na porodu sn. Aż byłyśmy zdziwione,ze aż tyle cesarkę wczoraj zrobili. Mam nadzieję, że już dziś urodzi, bo już jest po terminie.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja śpię kiepsko... budzą mnie w nocy skurcze, zimne poty i przerwy na siku, a o 6 pobudka do pracy :(

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagii wrote:

Wiele z nas ma właśnie tą poduszkę ciążową. Odkąd ją używam przesypiam całą noc.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kiepsko sypiam. Niewygodnie mi, gorąco i siku 4-5 razy :/
    U mnie ruchy są tak delikatne, że niewyczuwalne. Trzeba się mocno skupić by cokolwiek poczuć

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam mega gruba kołdre zamiast poduszki i spie idealnie z nią :))

Iruletka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamierzam wszystko czytac co podpisuje bo nie zgadzam sie na szczepienia po urodzeniu.

Dziecko zaszczepie ale nie zaraz po porodzie :)
    Kuba po porodzie byl okej a po szczepieniu nie chciał pic, wymiotował i sie zakrztusił ( chwile nie oddychał) ....caly czas spał itp.
    Poczekam z miesiąc az dziecko dojdzie do siebie .....takze mogą mnie cmoknąć.

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    U mnie pokoik jest bezowo-bialy. Miały być na białej ścianie gwiazdki mietowo-szare, Ale tak mi się spodobało po malowaniu, że będą tylko wisiały 3-4obrazki z misiami. Pokój jest takiego koloru
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6402989b414.jpg
    Do tego takie mniej wiecej obrazki. Nie chce mi sie kopiować wszystkich
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0dc8231d990f.jpg

I białe łóżeczko i komoda z białymi frontami. Jeszcze do tego pójdzie mietowo-bezowe Cotton balls

Bardzo fajny odcień. Też myślałam nad czystym beżem, ale w końcu zdecydowałam się na beżowo-szary i trochę ciemniejszy. U nas też białe meble, tylko łożeczko szare, a dodatki będą w brudnym różu i miedziane. Jakbym miała chłopaka, to też dołożyłabym miętowy zamiast różowego :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/798e7940ba71.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 10:22

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w spaniu zaczyna trochę przeszkadzać mąż :P ogranicza mi mobilność przekrecania sie. Zawsze lubiłam spać przytulona, a teraz nawet jak leży obok to jakoś za dużo miejsca zajmuje. Zwłaszcza jego łokcie :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mi w spaniu zaczyna trochę przeszkadzać mąż :P ogranicza mi mobilność przekrecania sie. Zawsze lubiłam spać przytulona, a teraz nawet jak leży obok to jakoś za dużo miejsca zajmuje. Zwłaszcza jego łokcie :P
    większe łóżko :D my mamy 2x2 :D mozemy sie gonić :P

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    większe łóżko :D my mamy 2x2 :D mozemy sie gonić :P
    Mąż chce zmienić na super king size ale wtedy łóżeczko mi nie wejdzie, chyba że szafę wywalę z pokoju.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Bardzo fajny odcień. Też myślałam nad czystym beżem, ale w końcu zdecydowałam się na beżowo-szary i trochę ciemniejszy. U nas też białe meble, tylko łożeczko szare, a dodatki będą w brudnym różu i miedziane
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/798e7940ba71.jpg
    Bardzo ładny kolor. U nas ten bez to kompromis. Bo ja chciałamzimny odcień, a mój mąż ciepły. Ok to w ogóle chciał żółty albo zielony. Więc jak ten zobaczyłam, to powiedziałam, że albo ten albo bardziej w szary. Więc zgodził się już na ten. Uff... Zielonych i żółtych nie chciałam.

‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ