X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • omii Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    duże łóżko to bajka ja bym szafe wywalila na rzecz łóżka ;) uwielbiam duże łóżko :))

a ja akurat nie, mamy łóżko 140x200 a i tak dla mnie jednak za duże,
    usypiamy razem przytuleni a jak się budzę siku to narzeczony na drugim końcu łóżka a ja na drugim :D ale fajne jest to jak się przebudza i się przysuwa przytulić
    ale mimo wszsystko jakbym miala kupować jeszcze raz to byłoby dużo mniejsze :D
    ale zobaczymy jak to będzie przy dzieciach, czy jak nam będą wchodzić do łóżka to się jednak za małe zrobi :d haha

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pojechaliśmy sami pooglądać wózek bo to w sąsiedniej miejscowości było. Natomiast fakt że ludzie oszukują a ciekawe czy taka baba pomyśli że to dla dziecka. I że sama jakiś czas wcześniej kompletowala wyprawkę i pewnie też nie chciała bubli.

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    U nas pokoik będzie najprawdopodobniej szaro lawendowy, meble mamy wybrane białe, łóżeczko też białe. No i chcę trochę kolorowych dodatków. Marzą mi się tiulowe pompony w pokoju dziecka :)
    Pompony wyglądają super. Też je oglądałam Ja bym się tylko trochę martwiła, że będą strasznym skupiskiem kurzu.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz zdecydowalam kupimy lozeczko turystyczne podwieszanym spodem i do tego materacyk.

tak bym.chciala zeby moj maz poczul te kopniaki ale jak tylko polizy reke to maly spokojny. ... juz wiem u kogo bedzie na rekach jak bedzie plakac

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Pompony wyglądają super. Też je oglądałam Ja bym się tylko trochę martwiła, że będą strasznym skupiskiem kurzu.

Też o tym myślałam, ale spróbuję. Najwyżej będę je często wytrzepywać z kurzu :) Ale to po prostu dla mnie take urocze jest, że muszę :D

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    tak bym.chciala zeby moj maz poczul te kopniaki ale jak tylko polizy reke to maly spokojny. ... juz wiem u kogo bedzie na rekach jak bedzie plakac
    Mój kopie rękę ojca ale mąż i tak nie czuję tego. Za słabe jeszcze.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/5e1ed70cbc30.jpg.html tak wygląda wózek.

Wachciowa, magdzia26 lubią tę wiadomość

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Też o tym myślałam, ale spróbuję. Najwyżej będę je często wytrzepywać z kurzu :) Ale to po prostu dla mnie take urocze jest, że muszę :D
    Zwłaszcza do pokoju dziewczynki :)

salenne lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e1ed70cbc30.jpg
    Może teraz się wklei. Ze mnie taka sierota forumowa ;)

[m]alina lubi tę wiadomość

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    ja juz zdecydowalam kupimy lozeczko turystyczne podwieszanym spodem i do tego materacyk.

Mojemu też rzadko udaje się poczuć kopniaki. Przeważnie mały ucieka albo się uspokaja jak ona położy rękę. Mimo,ze że ona dotyka bardzo delikatnie. Za to super działa, Jak się mały napreza.

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumrara wrote:
    Warty swojej ceny. A ja mam takie pytanie. Czy ten pojemnik na napój to się odpina? Wózek który upatrzyłam też to ma a ja wolałabym tego nie mieć.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumrara wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/5e1ed70cbc30.jpg.html tak wygląda wózek.

sliczny

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zauważyłam, że brzuch mi podskakuje jak mały kopie. Wcześniej tylko czułam. Teraz mimo, że mąż może nie czuć kopniaczkow, to chociaż je zobaczy :)

Amus87 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Do czegoś się przyznam...w 1 trymestrze, jak sobie przeglądałam zdjęcia pokoików dziecięcych, to wiedziałam dokładnie jaki będzie pokoik dla mojego Maluszka.

Natomiast teraz...mam pustkę i już nie jestem taka pewna jaki pokoik chcę stworzyć.

Na jakie kolory stawiacie???
    My mamy pomalowany pokój na biało do tego gwiazdki w kolorze mięty i szarego i wszystkie inne dodatki w tym kolorze

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumrara wrote:

Wygląda, że jest w świetnym stanie. U nas fotelik i wózek kupują rodzice, bo inaczej byśmy zbankrutowali. Szukałam używanego, ale niestety nikt nie sprzedaje w takim kolorze jak chcę, a ma być jeszcze 2 w 1, więc w ogóle ciężko znaleźć.

To jedno ze zdjęć tego idealnego stanu, więc naprawdę uważajcie. Zdjęcia można tak zrobić, że takich rzeczy nie będzie widać
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bb815914501.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 11:11

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • k878 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mojemu też rzadko udaje się poczuć kopniaki. Przeważnie mały ucieka albo się uspokaja jak ona położy rękę. Mimo,ze że ona dotyka bardzo delikatnie. Za to super działa, Jak się mały napreza.

mój zawsze jak przykłada rękę, to też jest cisza, ale każę mu przytrzymać dłużej i wtedy prawie zawsze pojawia się kopniaczek - nasza Kruszynka rzadko tak szaleje na maksa, raczej się przeciąga, przekręca, więc te kopniaczki są seriami po 3-4 co jakiś czas.

Idę do gin. Wczoraj jak zmywałam nagle mokro mi się zrobiło. Taka plama 2x3 cm, więc niewiele. Test apteczny na wody wyszedł negatywny i się sytuacja nie powtórzyła, ale wolę się do niej przejść... Żeby aż tak popuszczać to chyba mało prawdopodobne. Dotychczas zero śluzu itp. Może to jakaś infekcja?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba skorzystam z tego ze dziś da sie oddychać na dworze i pojadę zobaczyć wózki :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie bAwię się z synkiem :D dziś mały jest hiper aktywny więc chciałam zobaczyć czy zabawa w pukanie zadziała. Kopnął to położyłam rękę i zabrałam. Znowu kopnął, więc znowu położyłam i zabrałam. I znowu kopnął. I tak z 10 razy :)

nataliamonika, Petitka, Iruletka lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam. Jestem 7 w pracy powiedzialam ze ide na chwilke :p chyba sie nie uda

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tetno u poloznej dzisiaj 148 ;) czekam dalej :p

‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ