X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam tak Anglicy to sa takie glaby ze masakra .... no nie wszyscy ale 99% .
    liczyc pisac nie umieja.
    w Pl to ja nie znam osoby ktora nie umialaby przeliterowac swojego imienia albo innych slow. szkoda gadac

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no grzybicy nie ma w srodku czysto tylko ujscie zaczerwienione mam sie smarowac maściami:) nie trzeba globulek bo w środku jes okej

pytalam o tetno to ta całkiem pojechała
    ze niby norma do 150 i ze przy moich rożnych dolegliwościach trzeba to serce dziecka monitorować

babka mi dala skierowanie na toxo igg i igm :) fajnie raz bedzie bez płacenia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 13:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już w domu. Spać mi się chce.
    Mój mąż też gada do brzucha. Całuje go. I opowiada synowi, jego zdaniem, męskie "rzeczy". Co będą razem robić i knuc przeciwko mamusi. Już się śmieje, że negatywnie go nastawia, dlatego przed nim ucieka, bo do mojej ręki przychodzi. Prawdziwy synuś mamusi.

Wachciowa lubi tę wiadomość

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nareszcie trochę spokoju. Odpoczywamy po urlopie w PL. Upały w ciąży to jednak coś strasznego i jak zawsze cieszyłam się ze słonka tak teraz cieszę się, że tu w Glasgow jest jednak trochę chłodniej. Mój synek też chyba za gorącem zupełnie jak tatuś nie przepada i bałam się trochę, bo siedział cichutko i tylko sporadycznie dawał o sobie znać. Teraz za to kiedy jestem jeszcze w domu na urlopie kopie jak nigdy :D Nawet mój R poczuł ostatnio kopnięcie po raz pierwszy. Do brzucha co prawda nie mówi, bo tłumaczy mi, że jeszcze dużo czasu i zdąży. Na razie też się śmieje, że to obcy tam siedzi, ale już doczekać się nie może aż się synek urodzi. Planuje jak to będą sobie po męsku rozmawiać ;)

• omii Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja już w domu. Spać mi się chce.
    Mój mąż też gada do brzucha. Całuje go. I opowiada synowi, jego zdaniem, męskie "rzeczy". Co będą razem robić i knuc przeciwko mamusi. Już się śmieje, że negatywnie go nastawia, dlatego przed nim ucieka, bo do mojej ręki przychodzi. Prawdziwy synuś mamusi.

No to o tyle masz fajnie bo chociaż rozmawia i przyzwyczaja malucha do głosu.
    U mnie ciężko z tym, mój mówi tylko do Syna dobranoc i że go kocha jak mu przypomnę jak mi mówi że mnie kocha i pytam ''a dzidziusia'' to on wtedy że dzidziusia też kocha
    ale rozmawiać do brzucha nie chce, jakoś się krępuje i jest mu dziwnie ;c

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • k878 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, zapytaj czy po porodzie tez się będzie krępował :) niech się przyzwyczaja!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 13:59

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie u mojej ginki :) Dzidzia ma 450 gr, dzisiaj serduszko 153, więc bez tachykardii :) No ale ja odkąd czuję ruchy, to też się tak nie denerwuję! I niech mi ktoś powie, że stres nie ma wpływu na tętno dziecka. Ale córunia fikała, szalała, nogi na głowę zakładała, nie dała sobie zrobić zdjęcia ładnego. Im bardziej ginka próbowała ją odwrócić, tym bardziej się zasłaniała. I super widok - widziałam jak bawiła się pępowiną! Słodka kruszynka! Cukrzycy ciążowej na razie nie mam, uff. Drugi raz będę po 30 tygodniu robić ze względu na obciążony wywiad. I toxo powtórzyłam, na szczęście dalej ujemne!

Petitka, Szczesliwa_mamusia, Amus87, [m]alina, nataliamonika, k878, Iruletka, Aztoria, magdzia26 lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    No to o tyle masz fajnie bo chociaż rozmawia i przyzwyczaja malucha do głosu.
    U mnie ciężko z tym, mój mówi tylko do Syna dobranoc i że go kocha jak mu przypomnę jak mi mówi że mnie kocha i pytam ''a dzidziusia'' to on wtedy że dzidziusia też kocha
    ale rozmawiać do brzucha nie chce, jakoś się krępuje i jest mu dziwnie ;c
    Chyba mamy tego samego męża, hahahaha :) U mnie dokładnie takie same teksty, z tym że jak już dopytam, to podkreśla, że dzidziusia kocha na pierwszym miejscu, a mnie i pieska ex aequo na drugim :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny temat zamknięty: wózek wybrany i zamówiony :)

Ja nie wiem jak to jest w czasach zakupów internetowych, że w tym sklepie nawet w tygodniu jest dużo ludzi :( Oglądaliśmy wózki: anex, bebetto, x-lander, joolz i mutsy. Wybór niestety był prosty - mutsy igo :)

Co do mówienia do brzucha to mówię do niego ja i młoda córka dla męża mówienie do brzucha to jakieś science fiction :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też na początku był zmieszany. Mówił, że mu jakoś dziwnie tak mówić, ale sie przyzwyczail. Co prawda widzę, że czasem jest zmieszany, bądź co bądź patrzę na niego, ale sie stara. Kochany jest.

• omii Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Witam się po wizycie u mojej ginki :) Dzidzia ma 450 gr, dzisiaj serduszko 153, więc bez tachykardii :) No ale ja odkąd czuję ruchy, to też się tak nie denerwuję! I niech mi ktoś powie, że stres nie ma wpływu na tętno dziecka. Ale córunia fikała, szalała, nogi na głowę zakładała, nie dała sobie zrobić zdjęcia ładnego. Im bardziej ginka próbowała ją odwrócić, tym bardziej się zasłaniała. I super widok - widziałam jak bawiła się pępowiną! Słodka kruszynka! Cukrzycy ciążowej na razie nie mam, uff. Drugi raz będę po 30 tygodniu robić ze względu na obciążony wywiad. I toxo powtórzyłam, na szczęście dalej ujemne!

Przy ruchach maluszka jest jakiś taki spokój wiadomo że tam jest i ma się dobrze,
    zawsze przed wizytą bałam się czy jeszcze tam jest czy jeszcze bije serduszko, bałam się że go nie usłyszę ale jak raz na jakiś czas kopnie to jest dobrze :D
    Cieszę się że wszystko w porządku , oby tak dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 14:47

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynają wchodzić zimowe kolekcje do sklepów, zobaczcie jaką czapę znalazłam <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b444a8cfd64e.jpg

Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, Petitka lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    powiem wam tak Anglicy to sa takie glaby ze masakra .... no nie wszyscy ale 99% .
    liczyc pisac nie umieja.
    w Pl to ja nie znam osoby ktora nie umialaby przeliterowac swojego imienia albo innych slow. szkoda gadac
    Mój mąż mówi, że wracamy do Polski zanim pierwsze dziecko pójdzie tam do przedszkola czy szkoły. Tam w państwowych nic nie uczą, a prywatne są bajonsko drogie.

aga1402 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jagna0707 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Zaczynają wchodzić zimowe kolekcje do sklepów, zobaczcie jaką czapę znalazłam <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b444a8cfd64e.jpg

Kappahl <3

Witam się z wami w prawie 23 tygodniu:) staram się was czytać ale produkujecie duże ilości stron.
    Chyba wybraliśmy fotelik.
    Avionaut ultralite isofix.
    Ktoś może też się na niego zdecydował? Co wy wybraliście?

w57vlbet25xd0r8g.png
    010ixzkrrvbem70u.png
    27.04 - 0.22 cm <3
    04.05 - 0.88 cm
    16.05 - 2.01 cm
    01.06 - 4.48 cm
    14.06 - 7.02 cm
    27.07 - 269 g :)
    07.08 - 381 g
    31.08 - 604 g
    28.09 - 1267 g
    16.10 - 1664
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mój mąż mówi, że wracamy do Polski zanim pierwsze dziecko pójdzie tam do przedszkola czy szkoły. Tam w państwowych nic nie uczą, a prywatne są bajonsko drogie.
    Mój ma identyczne podejście. Mówi, że nie wyobraża sobie żeby nasz syn poszedł do szkoły "z tymi głąbami". Na początku myślałam, że raczej zostaniemy w UK na stałe, ale im dłużej na to patrzę i im bardziej odstrasza mnie widok tutejszych standardów za oknem coraz bardziej skłaniam się do powrotu. Po 10 latach będzie trochę trudno się odnaleźć, ale zawsze łatwiej wychować dziecko, gdy dwie babcie są na miejscu i pod ręką. Tutaj w UK jest niby "łatwiej", ale u siebie to u siebie :) Czas pokaże ;)

• omii Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna0707 wrote:
    Kappahl <3

Witam się z wami w prawie 23 tygodniu:) staram się was czytać ale produkujecie duże ilości stron.
    Chyba wybraliśmy fotelik.
    Avionaut ultralite isofix.
    Ktoś może też się na niego zdecydował? Co wy wybraliście?

Ja myślę o wózku 3 w 1 , jakoś na moje oko bardziej się opłaca cenowo niż dać koło 1500 za wózek i 1000 za fotelik który bądź co bądź po pół roku i tak będzie trzeba zmienić.
    Chociaż jak ktoś ma pieniądze to wydaje na co chce :)
    nas po prostu nie stać

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • k878 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, super, że wszystko spoko; głupią babą się nie przejmuj!

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Jagna0707 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omii, na pewno się bardziej opłaca cenowo. Ale te 3w1 to chyba najgorsze foteliki. Lepiej kupić osobno, fajne są już od 400 zł. Nam dużo z wyprawki odpadlo. A na foteliku i jego jakości mi najbardziej zależy wiec i was podpytuje może macie coś fajnego w lepszej cenie :)

w57vlbet25xd0r8g.png
    010ixzkrrvbem70u.png
    27.04 - 0.22 cm <3
    04.05 - 0.88 cm
    16.05 - 2.01 cm
    01.06 - 4.48 cm
    14.06 - 7.02 cm
    27.07 - 269 g :)
    07.08 - 381 g
    31.08 - 604 g
    28.09 - 1267 g
    16.10 - 1664
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co no powiedziała ze mam powtórzyć za 2 tygodnie mniej więcej właśnie żeby zachować większy odstęp... niebwiem już co i tym myśleć...

Mała wg nie których parametrów jest mniejsza o tydzień ale to chyba nie jest jakiś dramat ?
    Ja dalej nie wybrałam wózka mam nadzieję ze we wrześniu uda nam się już coś ogarnąć. Waham się między tym anexem i barletta
    .

Dzisiaj mam spotkanie takie pracowe po pracy O tak mi sie nie chce iść...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My inwestujemy w dobry fotelik z bazą którą będziemy mogli później wykorzystać do kolejnych rwf a chcemy oszczędzić na gondoli.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ