Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wachciowa wrote:Na pewno. Co szpital to inne rządy. Na początku jak sprawdzałam poziom bHcg w szpitalu to tylko po znajomości bo nie wykonują takiego badania prywatnie. Oczywiście płacilam za to. W diagnostyce nie mam z tym problemu. Idę bez skierowania i robię badania, wyjątkiem było obciążenie glukozy- na to musiałam B dostarczyć skierowanie. W mojej przychodni labo współpracuje z diagnostyką także wyboru nie mam.
Badania robiłam z zalecenia lekarza. To drugie miałam refundowane po wizycie na oddziale w szpitalu. Może chcieli wyeliminować ryzyko do minimum. Nie dopytywalam o szczegóły.
To dziwne, bo zwykle robi się to badanie jak występuje konflikt + i -, a w innych przypadkach tylko jeśli miałabyś kiedyś przetaczaną krew albo po operacji.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Czołem Dziewczęta
Ja z fotelikiem jeszcze się chwila wstrzymam, mam wstępnie od koleżanki zaklepany fotelik Cybex, ale jaki model to nie mam pojęcia. Starszy mój używał Maxi Cosi i został on przez przypadek wyrzucony przez mojego tatę na śmietnik. Myślał, że jest popsuty a był sprawny. Ktoś się ucieszył, nie?
Ja robię badania w Diagnostyce i korzystam już od wielu lat z ich systemu drukując wyniki w domu. Po odbiór wyników alloprzeciwciał musiałam wysłać męża. Z jakiś względów nie sa one widoczne w necie. Ponoć ze względów bezpieczeństwa. A te na HIV już na przykład są. Dość pokrętna logika tej firmy
Ja będę miała drugą cc. Pierwsza odbyła się ze względu na wadę kręgosłupa, wskazanie od ortopedy. Pytałam mojego lekarza czy muszę mieć ponownie zaświadczenie od ortopedy i powiedział, że nie. Wystarczy, że nie wyrażę zgody na poród sn. Lekarz ten jest w dobrej komitywie z ordynatorem, zatem mam nadzieję, że mnie w konia nie robi.
U nas gadanie z dzidzią najbardziej upodobał sobie mój 8 letni syn. Głaszcze brzuszek, całuje go i opowiada dziwaczne historie swojemu bratu łącznie z tym, że jak dostanie od dziadków kasę na urodziny to ma wszystko mu oddawać -
Nataliamonika rozmawiałam dzisiaj z koleżanką na temat tej szkoły rodzenia, poleca ją. Chociaź nie wszystkie rzeczy jej się spodobały np. kąpiel noworodka w wiaderku
Na zajęciach jest zapraszana doradczyni laktacyjna. Szkołę prowadzi przyjaciółka mamy mojej koleżanki, która jednocześnie pracuje na oddziale wcześniaków na Parikitce. Ja chcę wybrać ją jako położną środowiskową. Wiem, że pracuje w jakiejś przychodni na Rakowie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 17:37
-
Iruletka wrote:Ja robię badania w Diagnostyce i korzystam już od wielu lat z ich systemu drukując wyniki w domu. Po odbiór wyników alloprzeciwciał musiałam wysłać męża. Z jakiś względów nie sa one widoczne w necie. Ponoć ze względów bezpieczeństwa. A te na HIV już na przykład są. Dość pokrętna logika tej firmy
W alabie nie dali wyników hiv online. Musiałam iść z dowodem. -
Iruletka wrote:Nataliamonika rozmawiałam dzisiaj z koleżanką na temat tej szkoły rodzenia, poleca ją. Chociaź nie wszystkie rzeczy jej się spodobały np. kąpiel noworodka w wiaderku
Na zajęciach jest zapraszana doradczyni laktacyjna. Szkołę prowadzi przyjaciółka mamy mojej koleżanki, która jednocześnie pracuje na oddziale wcześniaków na Parikitce. Ja chcę wybrać ją jako położną środowiskową. Wiem, że pracuje w jakiejś przychodni na Rakowie.
Dobra wiadomość, dzięki. Muszę tam zadzwonić w takim razie, bo z tego co piszesz to warto. Co do kąpieli w wiaderku, pewnie chodzi o Tummy tub. Podobno jest dobre, bo dziecko podczas kąpieli jest w pozycji embrionalnej i tez się nad nim zastanawiałam, bo mamy prysznic i mała łazienkę, ale czytałam, że jest bardzo małe i wystarcza na bardzo krótko. Mimo wszystko, jeśli to polecają, to mnie akurat zachęciło. Wiktor wspominał, że ta babka na Parkitce pracuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 18:02
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
Wachciowa wrote:Dziewczynki a podajcie mi normy po obciążeniu 75g glukozą. Nie chce mi się szukać we wcześniejszych postach.
"cukrzyca ciążowa"jeżeli 1 z wyników uzyskanych w OGTT 75g jest nieprawidłowy:
-glikemia na czczo 92-125 mg/dl
-po 1 godzinie >= 180 mg/dl
-po 2 godzinach >= 153-199 mg/dl
A ile Ci wyszło?
Wachciowa lubi tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
emikey wrote:W alabie nie dali wyników hiv online. Musiałam iść z dowodem.
-
nataliamonika wrote:Dobra wiadomość, dzięki. Muszę tam zadzwonić w takim razie, bo z tego co piszesz to warto. Co do kąpieli w wiaderku, pewnie chodzi o Tummy tub. Podobno jest dobre, bo dziecko podczas kąpieli jest w pozycji embrionalnej i tez się nad nim zastanawiałam, bo mamy prysznic i mała łazienkę, ale czytałam, że jest bardzo małe i wystarcza na bardzo krótko. Mimo wszystko, jeśli to polecają, to mnie akurat zachęciło. Wiktor wspominał, że ta babka na Parkitce pracuje.31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nataliamonika wrote:Właśnie teraz sprawdziłam, że ten kurs zaczal się 27 lipca, a byłam przekonana, że koniec sierpnia
No nic, i tak tam zadzwonię, może będą jeszcze później organizować kolejny.
-
nick nieaktualnyPrzeciwciala w diag trzeba osobiscie odebrac. Ja twz mam rh+ a mialam zalecone. Hiv 7 lat tenu tez byl do odebrania osobiscie w tym roku o dziwo nie
u mnie w szpitalu hiv bez skierwania niw zrobia (a i tak ze skierowaniem trzeba zaplacic)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 18:15
-
Opolanka 85 wrote:Takie mam normy na dzisiejszym wyniku:
"cukrzyca ciążowa"jeżeli 1 z wyników uzyskanych w OGTT 75g jest nieprawidłowy:
-glikemia na czczo 92-125 mg/dl
-po 1 godzinie >= 180 mg/dl
-po 2 godzinach >= 153-199 mg/dl
A ile Ci wyszło?
83.49 na czczo
202.78 po 1h
181.56 po 2hAmus87 lubi tę wiadomość
-
Iruletka wrote:One są na okrągło organizowane, także jak ten się zakończy to niebawem kolejny będzie
Dzwoniłam właśnie, teraz będą mieć przerwę i kolejne zajęcia będą od 17 października, ale i tak zapisałam się od razuBabka mówiła, że nawet przed samym porodem przychodzą.
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc