X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszła mi cukrzyca ciążowa :(

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Na pewno. Co szpital to inne rządy. Na początku jak sprawdzałam poziom bHcg w szpitalu to tylko po znajomości bo nie wykonują takiego badania prywatnie. Oczywiście płacilam za to. W diagnostyce nie mam z tym problemu. Idę bez skierowania i robię badania, wyjątkiem było obciążenie glukozy- na to musiałam B dostarczyć skierowanie. W mojej przychodni labo współpracuje z diagnostyką także wyboru nie mam.

Badania robiłam z zalecenia lekarza. To drugie miałam refundowane po wizycie na oddziale w szpitalu. Może chcieli wyeliminować ryzyko do minimum. Nie dopytywalam o szczegóły.

To dziwne, bo zwykle robi się to badanie jak występuje konflikt + i -, a w innych przypadkach tylko jeśli miałabyś kiedyś przetaczaną krew albo po operacji.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem Dziewczęta :-)
    Ja z fotelikiem jeszcze się chwila wstrzymam, mam wstępnie od koleżanki zaklepany fotelik Cybex, ale jaki model to nie mam pojęcia. Starszy mój używał Maxi Cosi i został on przez przypadek wyrzucony przez mojego tatę na śmietnik. Myślał, że jest popsuty a był sprawny. Ktoś się ucieszył, nie?

Ja robię badania w Diagnostyce i korzystam już od wielu lat z ich systemu drukując wyniki w domu. Po odbiór wyników alloprzeciwciał musiałam wysłać męża. Z jakiś względów nie sa one widoczne w necie. Ponoć ze względów bezpieczeństwa. A te na HIV już na przykład są. Dość pokrętna logika tej firmy ;-)

Ja będę miała drugą cc. Pierwsza odbyła się ze względu na wadę kręgosłupa, wskazanie od ortopedy. Pytałam mojego lekarza czy muszę mieć ponownie zaświadczenie od ortopedy i powiedział, że nie. Wystarczy, że nie wyrażę zgody na poród sn. Lekarz ten jest w dobrej komitywie z ordynatorem, zatem mam nadzieję, że mnie w konia nie robi.

U nas gadanie z dzidzią najbardziej upodobał sobie mój 8 letni syn. Głaszcze brzuszek, całuje go i opowiada dziwaczne historie swojemu bratu łącznie z tym, że jak dostanie od dziadków kasę na urodziny to ma wszystko mu oddawać :-P

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliamonika rozmawiałam dzisiaj z koleżanką na temat tej szkoły rodzenia, poleca ją. Chociaź nie wszystkie rzeczy jej się spodobały np. kąpiel noworodka w wiaderku ;-) Na zajęciach jest zapraszana doradczyni laktacyjna. Szkołę prowadzi przyjaciółka mamy mojej koleżanki, która jednocześnie pracuje na oddziale wcześniaków na Parikitce. Ja chcę wybrać ją jako położną środowiskową. Wiem, że pracuje w jakiejś przychodni na Rakowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 17:37

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Wyszła mi cukrzyca ciążowa :(
    O kurde, współczuję :-(

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    moj tez bo mu kupuje wszystko.kolorowe haha
    W Anglii jakoś łatwiej o kolorowe ciuszki. Te np. z mothercare tryskaja kolorami. W Polsce dla chłopca bardzo ograniczony wybór.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a podajcie mi normy po obciążeniu 75g glukozą. Nie chce mi się szukać we wcześniejszych postach.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja robię badania w Diagnostyce i korzystam już od wielu lat z ich systemu drukując wyniki w domu. Po odbiór wyników alloprzeciwciał musiałam wysłać męża. Z jakiś względów nie sa one widoczne w necie. Ponoć ze względów bezpieczeństwa. A te na HIV już na przykład są. Dość pokrętna logika tej firmy ;-)

W alabie nie dali wyników hiv online. Musiałam iść z dowodem.

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Nataliamonika rozmawiałam dzisiaj z koleżanką na temat tej szkoły rodzenia, poleca ją. Chociaź nie wszystkie rzeczy jej się spodobały np. kąpiel noworodka w wiaderku ;-) Na zajęciach jest zapraszana doradczyni laktacyjna. Szkołę prowadzi przyjaciółka mamy mojej koleżanki, która jednocześnie pracuje na oddziale wcześniaków na Parikitce. Ja chcę wybrać ją jako położną środowiskową. Wiem, że pracuje w jakiejś przychodni na Rakowie.

Dobra wiadomość, dzięki. Muszę tam zadzwonić w takim razie, bo z tego co piszesz to warto. Co do kąpieli w wiaderku, pewnie chodzi o Tummy tub. Podobno jest dobre, bo dziecko podczas kąpieli jest w pozycji embrionalnej i tez się nad nim zastanawiałam, bo mamy prysznic i mała łazienkę, ale czytałam, że jest bardzo małe i wystarcza na bardzo krótko. Mimo wszystko, jeśli to polecają, to mnie akurat zachęciło. Wiktor wspominał, że ta babka na Parkitce pracuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 18:02

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    W Anglii jakoś łatwiej o kolorowe ciuszki. Te np. z mothercare tryskaja kolorami. W Polsce dla chłopca bardzo ograniczony wybór.

ja bym powiedziala odwrotnie. w mothercare sharo bezowo bialo ooo i troszke niebieskiego.

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Dziewczynki a podajcie mi normy po obciążeniu 75g glukozą. Nie chce mi się szukać we wcześniejszych postach.
    Takie mam normy na dzisiejszym wyniku:
    "cukrzyca ciążowa"jeżeli 1 z wyników uzyskanych w OGTT 75g jest nieprawidłowy:
    -glikemia na czczo 92-125 mg/dl
    -po 1 godzinie >= 180 mg/dl
    -po 2 godzinach >= 153-199 mg/dl

A ile Ci wyszło?

Wachciowa lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    W alabie nie dali wyników hiv online. Musiałam iść z dowodem.
    No właśnie byłam w szoku bowiem w poprzedniej ciąży musiałam osobiście się stawić po ich odbiór, a teraz babka spojrzała na mnie jak na wariatkę kiedy spytałam o procedurę odbioru wyników w kierunku HIV

dhpclr4.png

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie teraz sprawdziłam, że ten kurs zaczal się 27 lipca, a byłam przekonana, że koniec sierpnia :/ No nic, i tak tam zadzwonię, może będą jeszcze później organizować kolejny.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałabym opory wsadzić dziecko, które nie trzyma głowki do wiaderka. Myślę, Że to kolejna moda z Ameryki. Ja kupuje normalna plastikowa wanienke.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    ja bym powiedziala odwrotnie. w mothercare sharo bezowo bialo ooo i troszke niebieskiego.
    Byłaś ostatnio? Kolory teczy :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Dobra wiadomość, dzięki. Muszę tam zadzwonić w takim razie, bo z tego co piszesz to warto. Co do kąpieli w wiaderku, pewnie chodzi o Tummy tub. Podobno jest dobre, bo dziecko podczas kąpieli jest w pozycji embrionalnej i tez się nad nim zastanawiałam, bo mamy prysznic i mała łazienkę, ale czytałam, że jest bardzo małe i wystarcza na bardzo krótko. Mimo wszystko, jeśli to polecają, to mnie akurat zachęciło. Wiktor wspominał, że ta babka na Parkitce pracuje.
    Jejciu, jak to Tummy tub słodko wygląda na zdjęciach, z dzidziusiem oczywiście :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Właśnie teraz sprawdziłam, że ten kurs zaczal się 27 lipca, a byłam przekonana, że koniec sierpnia :/ No nic, i tak tam zadzwonię, może będą jeszcze później organizować kolejny.
    One są na okrągło organizowane, także jak ten się zakończy to niebawem kolejny będzie

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciwciala w diag trzeba osobiscie odebrac. Ja twz mam rh+ a mialam zalecone. Hiv 7 lat tenu tez byl do odebrania osobiscie w tym roku o dziwo nie :)

u mnie w szpitalu hiv bez skierwania niw zrobia (a i tak ze skierowaniem trzeba zaplacic)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 18:15

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Takie mam normy na dzisiejszym wyniku:
    "cukrzyca ciążowa"jeżeli 1 z wyników uzyskanych w OGTT 75g jest nieprawidłowy:
    -glikemia na czczo 92-125 mg/dl
    -po 1 godzinie >= 180 mg/dl
    -po 2 godzinach >= 153-199 mg/dl

A ile Ci wyszło?

83.49 na czczo
    202.78 po 1h
    181.56 po 2h

Amus87 lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    One są na okrągło organizowane, także jak ten się zakończy to niebawem kolejny będzie

Dzwoniłam właśnie, teraz będą mieć przerwę i kolejne zajęcia będą od 17 października, ale i tak zapisałam się od razu :P Babka mówiła, że nawet przed samym porodem przychodzą.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ