Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Według mnie wiaderko jest niewygodne bo jedna ręka jest zajęta ze względu na to, że trzeba trzymać główkę dziecka. Ja korzystałam przy starszym z wanienki ok baby onda evolution z wbudowanym profilowanym antypoślizgowym leżaczkiem. Bardzo fajna sprawa. Mąż albo ja mogliśmy samodzielnie kąpać tak maleńkie dziecko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 18:23
-
nataliamonika wrote:Dzwoniłam właśnie, teraz będą mieć przerwę i kolejne zajęcia będą od 17 października, ale i tak zapisałam się od razu
Babka mówiła, że nawet przed samym porodem przychodzą.
-
Iruletka wrote:Według mnie wiaderko jest niewygodne bo jedna ręka jest zajęta ze względu na to, że trzeba trzymać główkę dziecka. Ja korzystałam przy starszym z wanienki ok baby onda evolution z wbudowanym profilowanym antypoślizgowym leżaczkiem. Bardzo fajna sprawa. Mąż albo ja mogliśmy samodzielnie kąpać tak maleńkie dziecko.
W końcu i tak stwierdziliśmy, że jednak wanienka. Gdzieś ją będę musiała upchnąć.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWachciowa-wspolczuje. Ja jeszcze nie mam wyników. Czekam do jutra. Ciekawa jestem. Wlacznie z hemoglobina. Czy picie pokrzywy dodatkowo pomogło.
My kupujemy wanienke. Na początek trochę krótsza. Wanienki nie sa drogie. A dziecko w wiaderko jakoś dla mnie dziwnie wygląda. No i jakoś to dla mnie niepraktyczne. -
Amus87 wrote:Nie chcialam polubic.
Kurde porzadna cukrzyca, ale dasz rade
Kto da radę jak nie ja
Poszukuję naukowych artykułów książek odnośnie niskiego ig w ciąży i samej cukrzycy ciążowej. Możecie coś polecić? Macie coś sprawdzonego? Rozmawiałam ze znajomym dietetykiem i podziękowalam mu za info, poleca same odżywki pewnej firmy na które nie mogę nawet patrzeć. W składzie sama chemia i cukry. -
nick nieaktualnyWachciowa wrote:Kto da radę jak nie ja
Poszukuję naukowych artykułów książek odnośnie niskiego ig w ciąży i samej cukrzycy ciążowej. Możecie coś polecić? Macie coś sprawdzonego? Rozmawiałam ze znajomym dietetykiem i podziękowalam mu za info, poleca same odżywki pewnej firmy na które nie mogę nawet patrzeć. W składzie sama chemia i cukry.
Zobacz sobie dietę Montignaca. Ona bazuje na niskim indeksie. Bardzo zdrowa dieta. Jak się okaże,ze mi wyjdzie cukrzyce, to zacznę ja stosować.Wachciowa lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Wachciowa-wspolczuje. Ja jeszcze nie mam wyników. Czekam do jutra. Ciekawa jestem. Wlacznie z hemoglobina.
Nie jest mi z tym dobrze. W ciągu dnia jadłam mnóstwo owoców i warzyw, teraz będę musiała zrezygnować z wielu rzeczy. To najbardziej boli. Nie muszę jeść słodyczy, nie potrzebuję ich ale owoce zwłaszcza sezonowe Ehh. Do tego razowe pieczywo makarony. Maciuś tego nie lubi, za każdym razem oddaje. Będę musiała kombinować. Czego nie robi się dla tych małych Serduszek.
Mi podniósł się hematokryt A hemoglobina stoi w miejscu. Może to wpływ jedzenia szpinaku? Za to pojawiły się liczne moczany, szpinak muszę odstawić na jakiś czas.
Jak nie urok to sraczka. -
Wachciowa wrote:Kto da radę jak nie ja
Poszukuję naukowych artykułów książek odnośnie niskiego ig w ciąży i samej cukrzycy ciążowej. Możecie coś polecić? Macie coś sprawdzonego? Rozmawiałam ze znajomym dietetykiem i podziękowalam mu za info, poleca same odżywki pewnej firmy na które nie mogę nawet patrzeć. W składzie sama chemia i cukry.
Natrafiłam kiedyś na tę książkę i chciałam ją kupić ciotce z cukrzycą, a potem zapomniałam
http://www.empik.com/pokonaj-cukrzyce-z-doktorem-barnardem-barnard-neal,p1105740747,ksiazka-p
Ja się boję tego badania jak nie wiem co. Czytałam o objawach i teoretycznie żadnego z nich nie mam, ale ciągle tutaj piszecie, że źle Wam cukier wyszedł. Miałaś jakieś objawy czy zero?Wachciowa lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWachciowa wrote:Nie jest mi z tym dobrze. W ciągu dnia jadłam mnóstwo owoców i warzyw, teraz będę musiała zrezygnować z wielu rzeczy. To najbardziej boli. Nie muszę jeść słodyczy, nie potrzebuję ich ale owoce zwłaszcza sezonowe Ehh.
Dużo jest owoców o niskim indeksie. Wiśnie, truskawki, borówki, jablko, maliny, czerwona porzeczka, jeżyny. grejpfrut, gruszka. Oczywiście nie mówię tu o zjedzeniu kilograma. Ale za to owoce, które mają niski indeksWachciowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wachciowa wrote:Kto da radę jak nie ja
Witaj w klubie
mi gin polecała stronę slodkiemamy.edu.pl patrzyłam też na stronę szpitala na Karowej w Wawie
i zajrzyj na wątek o cukrzycy, pierwsze 20-parę stron dałam radę przejść jest sporo przydatnych informacjiWachciowa lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Dużo jest owoców o niskim indeksie. Wiśnie, truskawki, borówki, jablko, maliny, czerwona porzeczka, jeżyny. grejpfrut, gruszka. Oczywiście nie mówię tu o zjedzeniu kilograma. Ale za to owoce, które mają niski indeks
no, np. piszą, że można zjeść porcję wiśni 25 szt
albo 1 gruszkę, i owoce koniecznie z jogurtem... i nie przed południem, i nie po 18:00...
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nataliamonika wrote:Natrafiłam kiedyś na tę książkę i chciałam ją kupić ciotce z cukrzycą, a potem zapomniałam
http://www.empik.com/pokonaj-cukrzyce-z-doktorem-barnardem-barnard-neal,p1105740747,ksiazka-p
Ja się boję tego badania jak nie wiem co. Czytałam o objawach i teoretycznie żadnego z nich nie mam, ale ciągle tutaj piszecie, że źle Wam cukier wyszedł. Miałaś jakieś objawy czy zero?
Dziękuję poszukam recenzji na temat tego doktora.
Nie miałam żadnych objawów. Jestem pulchniutka ale to nie zawsze idzie w parze. Jak do tej pory wyniki glukozy na czczo z krwi czy z palca były ok. Ostatnio kilka razy mierzylam wyrywkowo po 1h po posiłku, po śniadaniu po obiedzie. Wyniki nie przekraczają 125. Może ten mój accu chek szwankuje. Sama nie wiem. -
nick nieaktualny