X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie wiaderko jest niewygodne bo jedna ręka jest zajęta ze względu na to, że trzeba trzymać główkę dziecka. Ja korzystałam przy starszym z wanienki ok baby onda evolution z wbudowanym profilowanym antypoślizgowym leżaczkiem. Bardzo fajna sprawa. Mąż albo ja mogliśmy samodzielnie kąpać tak maleńkie dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 18:23

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Dzwoniłam właśnie, teraz będą mieć przerwę i kolejne zajęcia będą od 17 października, ale i tak zapisałam się od razu :P Babka mówiła, że nawet przed samym porodem przychodzą.
    To jeszcze cały listopad przed Tobą, na spokojnie się w czasie wyrobisz

dhpclr4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Według mnie wiaderko jest niewygodne bo jedna ręka jest zajęta ze względu na to, że trzeba trzymać główkę dziecka. Ja korzystałam przy starszym z wanienki ok baby onda evolution z wbudowanym profilowanym antypoślizgowym leżaczkiem. Bardzo fajna sprawa. Mąż albo ja mogliśmy samodzielnie kąpać tak maleńkie dziecko.

W końcu i tak stwierdziliśmy, że jednak wanienka. Gdzieś ją będę musiała upchnąć.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    83.49 na czczo
    202.78 po 1h
    181.56 po 2h
    Nie chcialam polubic.
    Kurde porzadna cukrzyca, ale dasz rade :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa-wspolczuje. Ja jeszcze nie mam wyników. Czekam do jutra. Ciekawa jestem. Wlacznie z hemoglobina. Czy picie pokrzywy dodatkowo pomogło.

My kupujemy wanienke. Na początek trochę krótsza. Wanienki nie sa drogie. A dziecko w wiaderko jakoś dla mnie dziwnie wygląda. No i jakoś to dla mnie niepraktyczne.

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Nie chcialam polubic.
    Kurde porzadna cukrzyca, ale dasz rade :)

Kto da radę jak nie ja ;)
    Poszukuję naukowych artykułów książek odnośnie niskiego ig w ciąży i samej cukrzycy ciążowej. Możecie coś polecić? Macie coś sprawdzonego? Rozmawiałam ze znajomym dietetykiem i podziękowalam mu za info, poleca same odżywki pewnej firmy na które nie mogę nawet patrzeć. W składzie sama chemia i cukry.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Poszukuję naukowych artykułów książek odnośnie niskiego ig w ciąży i samej cukrzycy ciążowej. Możecie coś polecić? Macie coś sprawdzonego? Rozmawiałam ze znajomym dietetykiem i podziękowalam mu za info, poleca same odżywki pewnej firmy na które nie mogę nawet patrzeć. W składzie sama chemia i cukry.

Zobacz sobie dietę Montignaca. Ona bazuje na niskim indeksie. Bardzo zdrowa dieta. Jak się okaże,ze mi wyjdzie cukrzyce, to zacznę ja stosować.

Wachciowa lubi tę wiadomość

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Wachciowa-wspolczuje. Ja jeszcze nie mam wyników. Czekam do jutra. Ciekawa jestem. Wlacznie z hemoglobina.

Nie jest mi z tym dobrze. W ciągu dnia jadłam mnóstwo owoców i warzyw, teraz będę musiała zrezygnować z wielu rzeczy. To najbardziej boli. Nie muszę jeść słodyczy, nie potrzebuję ich ale owoce zwłaszcza sezonowe Ehh. Do tego razowe pieczywo makarony. Maciuś tego nie lubi, za każdym razem oddaje. Będę musiała kombinować. Czego nie robi się dla tych małych Serduszek. <3

Mi podniósł się hematokryt A hemoglobina stoi w miejscu. Może to wpływ jedzenia szpinaku? Za to pojawiły się liczne moczany, szpinak muszę odstawić na jakiś czas.
    Jak nie urok to sraczka.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:

Natrafiłam kiedyś na tę książkę i chciałam ją kupić ciotce z cukrzycą, a potem zapomniałam
    http://www.empik.com/pokonaj-cukrzyce-z-doktorem-barnardem-barnard-neal,p1105740747,ksiazka-p

Ja się boję tego badania jak nie wiem co. Czytałam o objawach i teoretycznie żadnego z nich nie mam, ale ciągle tutaj piszecie, że źle Wam cukier wyszedł. Miałaś jakieś objawy czy zero?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilky bylam wczoraj nawet kupilismy tam wanienke i pampersy bo byla oferta ale u mbie dalej to samo te same kolory.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Nie jest mi z tym dobrze. W ciągu dnia jadłam mnóstwo owoców i warzyw, teraz będę musiała zrezygnować z wielu rzeczy. To najbardziej boli. Nie muszę jeść słodyczy, nie potrzebuję ich ale owoce zwłaszcza sezonowe Ehh.

Dużo jest owoców o niskim indeksie. Wiśnie, truskawki, borówki, jablko, maliny, czerwona porzeczka, jeżyny. grejpfrut, gruszka. Oczywiście nie mówię tu o zjedzeniu kilograma. Ale za to owoce, które mają niski indeks

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.glukoza.pl/index.php/indeks-glikemiczny-tabele

• k878 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah, pamiętam, że kupowałaś rzeczy od babymatex: może ręcznik tez się w tym znalazł? nigdzie go nie ma żebym mogła pomacać a lubię takie grube puchate...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki gruby, puchaty zamówiłam właśnie na stronie naszsmyk.pl biały z sowkami. Naprawdę porządne frotte. Dobrze wchłania wodę i na rozmiar 100/100

k878, Wachciowa lubią tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:

Witaj w klubie :(

mi gin polecała stronę slodkiemamy.edu.pl patrzyłam też na stronę szpitala na Karowej w Wawie

i zajrzyj na wątek o cukrzycy, pierwsze 20-parę stron dałam radę przejść jest sporo przydatnych informacji

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878- byłaś już na karowej na ten jeden dzień,wczoraj czy dopiero idziesz?

• k878 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo jest owoców o niskim indeksie. Wiśnie, truskawki, borówki, jablko, maliny, czerwona porzeczka, jeżyny. grejpfrut, gruszka. Oczywiście nie mówię tu o zjedzeniu kilograma. Ale za to owoce, które mają niski indeks

no, np. piszą, że można zjeść porcję wiśni 25 szt :D
    albo 1 gruszkę, i owoce koniecznie z jogurtem... i nie przed południem, i nie po 18:00...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878- byłaś już na karowej na ten jeden dzień,wczoraj czy dopiero idziesz?

dopiero idę, 29. sierpnia

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Natrafiłam kiedyś na tę książkę i chciałam ją kupić ciotce z cukrzycą, a potem zapomniałam
    http://www.empik.com/pokonaj-cukrzyce-z-doktorem-barnardem-barnard-neal,p1105740747,ksiazka-p

Ja się boję tego badania jak nie wiem co. Czytałam o objawach i teoretycznie żadnego z nich nie mam, ale ciągle tutaj piszecie, że źle Wam cukier wyszedł. Miałaś jakieś objawy czy zero?

Dziękuję poszukam recenzji na temat tego doktora.
    Nie miałam żadnych objawów. Jestem pulchniutka ale to nie zawsze idzie w parze. Jak do tej pory wyniki glukozy na czczo z krwi czy z palca były ok. Ostatnio kilka razy mierzylam wyrywkowo po 1h po posiłku, po śniadaniu po obiedzie. Wyniki nie przekraczają 125. Może ten mój accu chek szwankuje. Sama nie wiem.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    dopiero idę, 29. sierpnia
    No ciekawa jestem. Daj znać koniecznie Po tej wizycie

‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ