Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
k878 wrote:no, np. piszą, że można zjeść porcję wiśni 25 szt
albo 1 gruszkę, i owoce koniecznie z jogurtem... i nie przed południem, i nie po 18:00...
Dziewczyny nieba mi uchyliłyście.Szczesliwa_mamusia, Karmelova lubią tę wiadomość
-
k878 wrote:Witaj w klubie
mi gin polecała stronę slodkiemamy.edu.pl patrzyłam też na stronę szpitala na Karowej w Wawie
i zajrzyj na wątek o cukrzycy, pierwsze 20-parę stron dałam radę przejść jest sporo przydatnych informacji
Póki co jesteś na samej diecie?
Może jest jakaś nadzieja że obędzie się bez insuliny. Boję się jej paskudnie. Co innego jest ją sprzedawać i wydawać pacjentowi a co innego sama stosować.
Masakra. Czasami żałuję mojego zawodu. Im mniej człowiek wie tym lepiej śpi.
-
tak, sama dieta; ale pomiary to mam różne; tzn. owoce mi wywalają strasznie, i ze śniadaniem kombinuję, bo moje chlebki oprócz żytniego mi wywalają strasznie cukier
a pełnoziarniste; ale diabetolog stwierdził po 2 tyg. że dieta wystarczy; gin też tylko mi dawała rady o śniadaniu...
no i też nigdy nie byłam pulchna, odżywiam się generalnie zdrowoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 20:17
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
k878 wrote:nesairah, pamiętam, że kupowałaś rzeczy od babymatex: może ręcznik tez się w tym znalazł? nigdzie go nie ma żebym mogła pomacać a lubię takie grube puchate...
Zamawiałam akurat rożek i kocyk. Jakość bardzo fajnachyba zaryzykowałabym z ręcznikiem też po tym co zamówiłam.
k878 lubi tę wiadomość
-
Ehh i do mnie dzwonila gin ze cukier wysoki wyszedl. Fakt mialam podane 50g po obiedzie ale mam jutro o 8 sie stawic i bedziemy robic powtórkę juz na czczo i 75 i po dwóch godzinach tak jak i Wy mialyscie. Zobaczymy co wyjdzie na czczo... nigdy nie myslalam ze moze mnie cukrzyca ciazowa spotkac. Szczupla jestem, jem zdrowo i codziennie cwicze. No ale coz..zobaczymy to badanie na czczo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 20:25
-
podobno ta cukrzyca ciążowa przechodzi po ciąży; kiedyś rozmawiałam z jednym lekarzem i się żaliłam, że mi wszystko siada, a on stwierdził, że czasami organizm tak reaguje na ciążę i już; jak by nie było to spora zmianaCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyNo tak jest. Ja się pytałam na początku gina skąd może być cukrzyca jak mu wyszedł wysoki cukier na czczo. (zdrowo jadłam, unikałam słodyczy). A on-ze w ciąży wszystko jest możliwe.
Moja siostra całą ciąże jadła węgle proste, obzerala się słodyczami, przytyła 26kg i nie miała cukrzycy.
Mam nadzieję, że i mnie to ominie. Ale jakieś mam zle przeczucia. Wszystko się mnie czepia ostatnio.
Zołzimagic-powodzenia na glukozie -
nick nieaktualny
-
k878 wrote:tak, sama dieta; ale pomiary to mam różne; tzn. owoce mi wywalają strasznie, i ze śniadaniem kombinuję, bo moje chlebki oprócz żytniego mi wywalają strasznie cukier
a pełnoziarniste; ale diabetolog stwierdził po 2 tyg. że dieta wystarczy; gin też tylko mi dawała rady o śniadaniu...
no i też nigdy nie byłam pulchna, odżywiam się generalnie zdrowo
Ja mam w końcu motywację do wypieku własnego chlebka. Jutro.jadę na zakupy n trzeba trochę zmienić jedzeniek878 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny ale cos czuje ze nie wytrzymam do przyszlej srody do wyniku (a gin powiedziala ze wtedy bedzie) i chyba w pon zawitam do laboratorium w Polsce na kolejnego drinka. Niestety cierpliwosc to nie jest moja mocna strona. Czy kilka dni normalnej, jak do tej pory diety nawet.jesli to.cukrzyca ciazowa nie zaszkodzi?
-
Lura82 wrote:78beti my tez wybraliśmy musty igo. Byliśmy w 3 dużych sklepach gdzie go nie bylo i wszystkie byly takie nie do końca dla nas odpowiednie. Gdy w ostatnim sklepie zobaczylismy igo decyzja byla w minutę. Tylko dość drogi skubaniec.
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnyZołzimagic wrote:Dzieki dziewczyny ale cos czuje ze nie wytrzymam do przyszlej srody do wyniku (a gin powiedziala ze wtedy bedzie) i chyba w pon zawitam do laboratorium w Polsce na kolejnego drinka. Niestety cierpliwosc to nie jest moja mocna strona. Czy kilka dni normalnej, jak do tej pory diety nawet.jesli to.cukrzyca ciazowa nie zaszkodzi?
-
Zołzimagic wrote:Ehh i do mnie dzwonila gin ze cukier wysoki wyszedl. Fakt mialam podane 50g po obiedzie ale mam jutro o 8 sie stawic i bedziemy robic powtórkę juz na czczo i 75 i po dwóch godzinach tak jak i Wy mialyscie. Zobaczymy co wyjdzie na czczo... nigdy nie myslalam ze moze mnie cukrzyca ciazowa spotkac. Szczupla jestem, jem zdrowo i codziennie cwicze. No ale coz..zobaczymy to badanie na czczo.
niby nigdy nie miałam problemu z cukrem ale po tym co piszecie to zaczynam sie niepokoić ze skierowanie dostanę dopiero 06.09
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Dziewczyny ważne że można z tym coś zrobić i walczyć. Maluszki są zdrowe i to najważniejsze. Teraz nie możemy się zaniedbac. Musimy dbać o siebie tylko troszku bardziej.
Odbiegając od tematu. Na pewnej grupie mamy poleciły mi ocieplane śpiworki z miejscem na otwory na fotelik, czekam żeby podały mi wymiary.
http://markuswozki.pl/200-czekolada-cappucino-czerwony.html
Długość 90 cm, szerokość 45 cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 21:49
-
Zołzimagic wrote:wachciowa super, ja prawie identyczny kupilam z wallaboo za cene 3 razy wyzsza
Babki sobie chwalą, podobnie z pościelą z bawełny. Ceny są konkurencyjne.
Poczekam na zakup wózka a później dokupię pozostałe produkty w podobnej kolorystyce.
Jeszcze chciałabym mieć 100% pewność że można założyć śpiwór do fotelika, Że faktycznie są odpowiednie dziurki. -
Szczesliwa_mamusia wrote:Moja siostra całą ciąże jadła węgle proste, obzerala się słodyczami, przytyła 26kg i nie miała cukrzycy.
Mam nadzieję, że i mnie to ominie. Ale jakieś mam zle przeczucia. Wszystko się mnie czepia ostatnio.
Zołzimagic-powodzenia na glukozie
heh to widzę że twoja siostra miała tak jak ja w pierwszej ciąży i teraz . pisałam wczoraj ze mam idealne wyniki z tego testu obciążenia glukozą, tsh =1, a mimo to przytyłam już 20kg :o też miałam źle przeczucia co do testu na szczęście niepotrzebnie się martwiłam:) u mnie w rodzinie nigdy nikt nie miał cukrzycy nie widziałam nigdy na żywo glukometru...
taką widocznie mam urodę, bo pierwsza ciaza też skończyła się z waga +30kg. po porodzie zrzuce i wrócę do mojego rozmiaru 34 i miseczki bpo pierwszej ciąży dojście do formy zajęło mi 1.5 roku ale teraz mam motywację i już wiem co i jak robić żeby mój organizm zaczął mnie słuchać
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019