X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, kupujecie inhalator na wypadek choroby?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    dziewczyny, kupujecie inhalator na wypadek choroby?
    My mamy inhalator (jak mały miał 3 tyg przechodził zapalenie oskrzeli) i to był jeden z lepszych zakupów polecam bo nie raz ratował nam tyłek...wiec warto wg mnie

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nad tez bedzie fotelik marki cybex :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja raczej kupię inhalator. Patrząc na mojego siostrzeńca, któremu się przydał, to w razie W, dla swojego tez kupię

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhalator bardzo często się przydaje my nawet przy małym katarku go uzywalismy i zawsze bardzo pomagał

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam ale zakupie z kuba duzo razy "parówki" nad garnkiem:P lepszy inhalator

• emikey Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię inhalator.

Dostałam skierowanie na drineczka. Mam zrobić przed następna wizyta.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh dziewczyny ta glukoza wypita na czczo juz nie jest takim super doswiadczeniem, faktycznie. Leży na zoladku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wczoraj do wieczora odbijała.

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze u nas tez bedzie fotelik cybex :)

Gorszy jest wybor wozka, czytam i ogladam w necie duzo na ten temat a jak pojde do sklepu to stoje jak koza i nie wiem na co patrzec. Dzis znow jedziemy ogladac. Narazie chce ktorys z wozkow bebetto tylko nie wiem ktory model. Ale moze cos innego mi wpadnie w oko.

Dzis wizyta u ginki jupi :)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już powinnam przestać oglądać wózki. Właśnie wpadł mi w oko wózek bebetto vulcano i jest tylko 200zł droższy od baby merca. No i tu mam problem. Musiałabym pojechać i go obejrzeć, bo ten baby merc super się prowadziło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A czemu tak :D przeca jesteśmy w tym samym tyg i zaczynamy 6 msc :P

to ja chyba tez moge dolaczyc ;)

• nesairah Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cholernie boję tej glukozy. Widzę, że cukrzyca często się w ciąży pojawia, a mi lekarz kiedyś powiedział, że mam tendencje do posiadania tej cudownej choroby w przyszłości, więc może w ciąży też :/

Za tydzień jedziemy na urlop, a zaraz po powrocie idę na drineczka.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    no ja już powinnam przestać oglądać wózki. Właśnie wpadł mi w oko wózek bebetto vulcano i jest tylko 200zł droższy od baby merca. No i tu mam problem. Musiałabym pojechać i go obejrzeć, bo ten baby merc super się prowadziło.
    Podoba mi się ta wersja z żółtym ;) słyszałam, że bebetto są dobre.
    Ja wybrałam Paradise Baby wersję Magnetico z fotelikiem maxi cosi.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje wyniki badań. Nie mam cukrzycy.
    Na czczo 75,3
    po 1h-122,4
    po 2h- 126 ( tu jest dla mnie zaskoczenie, aczkolwiek trzyma się normy)

Mocz mi wyszedł do kitu albo probka zepsuła się, bo wyszło mi dużo leukocytów,bakterie i jakieś pojedyncze komórki drożdzy.

Hemoglobina z hematokrytami wzorsła. Dalej jest poniżej normy, ale już bliżej granicy, czerwone krwinki też ładnie wzrosły, czyli picie pokrzywy pomogło.
    Tsh mi wzrosło, ale ft4 nisko. w dolnej granicy. Ciekawa jestem co doktorek powie. Cieszę się,że nie mam tej cukrzycy.

Wachciowa, nataliamonika, Iruletka, k878, Zołzimagic, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Podoba mi się ta wersja z żółtym ;) słyszałam, że bebetto są dobre.
    Ja wybrałam Paradise Baby wersję Magnetico z fotelikiem maxi cosi.
    no mi ta zółtym też się podoba. Zobaczymy, kupię najwyzej bez wiedzy P. :)Jeszcze myślę

• 78beti Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Naprawdę polecam oglądać wózki na żywo a nie w necie bo to zupełnie co innego. Dużo osób chwaliło anexa i sie nim zainteresowałam bo w necie wyglądał fajnie natomiast na miejscu już nie było tak różowo: mała torba, rączka która strasznie głupio sie reguluje i przy moim wzroście musiałabym właściwie iść na wózku przy jej najwyższym ułożeniu, jakiś taki duzy - jakby ta gondola była nadmuchana no i to co go całkowicie zdyskwalifikowało to brak możliwości złożenia razem ze spacerówka
    Natomiast jollz - mega drogi wózek a ma pozycje w spacerówkę kubełkową i nie da sie położyć dziecka :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelika to u nas faworytem jest maxi cosi z baza która wykorzystuje sie przy tym foteliku i przy następnym ale jeszcze nie zdecydowaliśmy

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a które termometry lepiej się sprawdzają dla Bobasow? Do czoła czy do ucha?

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Naprawdę polecam oglądać wózki na żywo a nie w necie bo to zupełnie co innego. Dużo osób chwaliło anexa i sie nim zainteresowałam bo w necie wyglądał fajnie natomiast na miejscu już nie było tak różowo: mała torba, rączka która strasznie głupio sie reguluje i przy moim wzroście musiałabym właściwie iść na wózku przy jej najwyższym ułożeniu, jakiś taki duzy - jakby ta gondola była nadmuchana no i to co go całkowicie zdyskwalifikowało to brak możliwości złożenia razem ze spacerówka
    Natomiast jollz - mega drogi wózek a ma pozycje w spacerówkę kubełkową i nie da sie położyć dziecka :(
    dlatego chce go obejrzeć, zanim go kupie. podobał mi sie jeden adamex i jak obejrzałam na żywo, to już mniej mi się podobał. A baby merc rozkładał sie i składał oraz prowadził bez zarzutu. Na razie jest faworytem, ale kto wie. Jak obejrzę te bebetto, to może skuszę sie na bebetto. Naginam trochę tym założony budżet,ale co tam. Jakoś to będzie ;)

‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ