X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Dziewczyny a które termometry lepiej się sprawdzają dla Bobasow? Do czoła czy do ucha?
    ja chcę kupić taki uniwersalny.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66f1050c3b2c.png
    i zmierzę temperaturę dziecku, otoczenia i wody

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa jak masz i leukocyty i bakterie to masz infekcje jakby sie próbka zepsula to by tylko bakterie były

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po połówkowym, wsio ok :-) Tomek zostaje Tomkiem ;-) waży niespełna pół kg. W trakcie badania obracał się o 180 stopni i pchał stopy do czoła. Wariat mały :-) Odetchnęłam, uffff. Teraz jadę na łowy do Ikei

Szczesliwa_mamusia, salenne, Wachciowa, emikey, nataliamonika, Marteczka93, k878, Chomikowa_89, aga1402, Petitka, Aztoria, Zołzimagic, magdzia26 lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam w termometru do ucha Brauna. Tych do czoła nie testowałam

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    szczesliwa jak masz i leukocyty i bakterie to masz infekcje jakby sie próbka zepsula to by tylko bakterie były
    to do dupy. Wizyta dopiero za tydzień. Kupić sobie jakiś żurawit?

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i inhalator to bardzo przydatna rzecz przy infekcjach, także warto mieć taki sprzęt w domu

aga1402 lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    to do dupy. Wizyta dopiero za tydzień. Kupić sobie jakiś żurawit?
    a duzo masz tcyh leukocytow i bakterii ? jak duzo lepiej zadzownic i zapytac bo tydzien dla infekcji dróg moczowych to długo

ja z kuba mialam do czoła bezdotykowy. w aptece kupilam za jakos 180 zł. Nie jest zły

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście ze dziś już weekend :) w pracy mam dzisiaj takiego lenia ze ho ho. Wczoraj dostałam od szefowej piękny komplecik dla małej. Wieczorem Wam pokaże zdjecie. Firma to chyba First wish, Ale nie mogę tego znaleźć nigdzie...

I nas dzisiaj totalne upały. Normalnie odechciewa się żyć.

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    a duzo masz tcyh leukocytow i bakterii ? jak duzo lepiej zadzownic i zapytac bo tydzien dla infekcji dróg moczowych to długo

ja z kuba mialam do czoła bezdotykowy. w aptece kupilam za jakos 180 zł. Nie jest zły
    napisałam właśnie do lekarza. już odpisał, w momencie kiedy pisałam ten post. Mam kupić sobie żurawit, brać 3x1 i zrobić posiew

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś od 5 ba nogach...ja się mąż szykował do pracy to się obudziłam i już nie mogłam zasnąć. Czuję się jak śnięta ryba :/

Jedziemy dziś po południu pokupować rzeczy do torby do szpitala i pooglądać wózki.

Co do termometru to mam taki do czoła. Bardzo sobie chwalę, mam nadzieję, że przy dziecku też się sprawdzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    napisałam właśnie do lekarza. już odpisał, w momencie kiedy pisałam ten post. Mam kupić sobie żurawit, brać 3x1 i zrobić posiew
    no to super :) oby pomogło :)

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zastanawiam się nad termometrem Microlife do czoła a do ucha dr Brown.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    no to super :) oby pomogło :)
    mam nadzieje i nie skończy się na antybiotyku

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Jesteśmy po połówkowym, wsio ok :-) Tomek zostaje Tomkiem ;-) waży niespełna pół kg. W trakcie badania obracał się o 180 stopni i pchał stopy do czoła. Wariat mały :-) Odetchnęłam, uffff. Teraz jadę na łowy do Ikei

Duże dziecię :D Moja miała 302 g w 19+5. Robiłaś 4D? My zapomnieliśmy poprosić... Idę dzisiaj do Wiktora. Bardzo się denerwuję po miesięcznej przerwie, zwłaszcza tym małym brzuchem. Dobrze, że przynajmniej jestem pierwsza w kolejce, ale pewnie i tak się spóźni :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam termometr z lidla taki do ucha i do czoła. testowałam i pokazuje o 0.5 stopnia mniej niż termometr rteciowy. wierzcie mi że przydaje się bardzo bo małe dziecko nie utrzyma pod pachą przez 10 minut rteciowego.

inhalator też mam bo moja do 3 roku życia średnio co miesiąc miała zapalenie oskrzeli i inne infekcje dróg oddechowych :/

a leukocyty mi też raz wyszły powyżej 30 przy normie do 5. z moczu pobranego o 3 nad ranem a zaniesionego przed godz 10. po 2 tygodniach powtórzyłam z moczu o 7 zaniesionego po godz 8 i leukocytow było 3-5 wpw. więc wydaje mi się że tamta próbka mocno skisła że takie wartości wychodziły...

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jak wychodziły same leukocyty bez bakterii, to lekarz sam twierdził,że mocz mógł sie "popsuć". Teraz mocz zebrałam o 7, ale nie wiem o której trafił do laboratorium. W poniedziałek pojde zrobić jeszcze raz badanie ogólne moczu i ten posiew na wszelki wypadek

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już profilaktycznie biore urosept żeby się nic nie przypaletalo. Ten posiew zrób zanim zaczniesz cokolwiek brać na pecherz żeby wynik był miarodajny.
    Co zrobiłaś, że hemoglobina wzrosła?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodatkowo piłam tylko tą pokrzywę 2 x dziennie. bo leki brałam tak jak wcześniej. i z 10,1 przez 4 tyg urosło mi do 11,8. Więc naprawdę super. Trochę wolniej hematokryty,ale rosną z 33 na 35. Płytki krwi za to mi spadły do 190 z 220

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie leki bierzesz?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy wy pobierając mocz o tej 5-tej wiedząc, że będziecie za 4 godziny gdzieś dopiero w laboratorium chowacie go do lodówki czy stoi sobie w tym pojemniczku na szafce? Ja pobierałam zawsze między 5-6 a w lab dopiero przed 10-tą, zanim wyjeżdżałam mocz czekał w pojemniczku zawinięty w torebkę w lodówce, od początku ciąży wychodzi mi zawsze idealny.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ