X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do infekcji żeby nic się przypałętało pije 1 herbatę żurawinową dziennie z zawartością 30-35% żurawiny.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Jakie leki bierzesz?
    Tardyferon 2 x dziennie, czyli razem 160mg i dodatkowo 60mg żelaza w prenatalu

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Dziewczyny, a czy wy pobierając mocz o tej 5-tej wiedząc, że będziecie za 4 godziny gdzieś dopiero w laboratorium chowacie go do lodówki czy stoi sobie w tym pojemniczku na szafce? Ja pobierałam zawsze między 5-6 a w lab dopiero przed 10-tą, zanim wyjeżdżałam mocz czekał w pojemniczku zawinięty w torebkę w lodówce, od początku ciąży wychodzi mi zawsze idealny.
    ja staram sie zawsze pobierać mocz przed samym wyjazdem. A jak jade do punktu pobran, to chowają go od razu do lodówki. Nie wiem czemu tak teraz wyszło. Powtórzę badania, zrobię ten posiew i zobaczymy.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Duże dziecię :D Moja miała 302 g w 19+5. Robiłaś 4D? My zapomnieliśmy poprosić... Idę dzisiaj do Wiktora. Bardzo się denerwuję po miesięcznej przerwie, zwłaszcza tym małym brzuchem. Dobrze, że przynajmniej jestem pierwsza w kolejce, ale pewnie i tak się spóźni :P
    Małe sprostowanie Mały waży 440 gr teraz spojrzałam w papiery. A na badaniu wydaje mi się, że uslyszałam 480 gr. Także jeszcze troszkę mu brakuje do tego pół kg ;-)
    Natalia ja też zapomnialam o 4D, zdjęcia i nagranie na CD mam w 3D. Byłam tak przejęta badaniem, że nawet o tym nie pomyślałam aby ją poprosić aby przełączyła obraz.
    Co do przerwy to ja też ostatnio miałam czterotygodniową, z duszą na ramieniu szłam do niego. Na szczęście wszystko bylo w porządku. Zapewne u Ciebie też będzie, powodzenia !!!!

nataliamonika lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow mi to hgb spadło z 12.4 na 11.8 ale to dalej jest norma. dalej łykam prenatal z żelazem i mam nadzieję że we wrześniu w morfologii nic wiecej nie spadnie... za to płytki urosły z poniżej 200 do 212 :)

na posiew ide za 10 dni wczoraj skończyłam leczenie macmirorem. może w końcu doczekam dnia że wyniki z moczu będą tak dobre jak z krwi ;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze chować do lodówki bo zawsze później wyjeżdżam ze względu na zastrzyki, żeby morfologia wyszła normalna ;)

Mi hemoglobina wcześniej spadła z 13,2 na 12,2. Zaczęłam brać Femibion 2, on ma żelazo, ale malutko wg innych preparatów. Po miesiącu była 13,1 a teraz znów po miesiącu 13,5. Hematokryt też ładnie wzrósł i prawie w połowie normy był w dolnej granicy, no i płytki czerwone wzrosły z 184 na 211. Diety nie zmieniałam, leki no to Clexane, Acard, Luteina, Kwas 5mg i Encorton z czego te dwa ostatnie odstawiłam 2 dni temu. Tylko wzrosły mi bardzo białe krwinki a nie czuje przeziębienia ani nic, musze cro teraz zrobić i jak ok to potem przez wizytą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jak po tym krwotoku spadła hemoglobina, to tak dopiero urosła do tej dolnej granicy. Od 11t3d biore tardyferon. Już 12tyg i dopiero teraz urosło. Tak to wahało się miedzy 10 a 11.

Zastanawiam się, czy jutro nie pojechać i nie zrobić tego posiewu. Musiałabym pojechać albo do szpitala, albo do innego miasta. Bo punkty pobrań czynne od pon do piątku u mnie w mieście. prócz tego szpitalnego. Ale jakos boję sie,że utknę w kolejce :) Chyba,że pojadę o 6 rano :)

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Ja musze chować do lodówki bo zawsze później wyjeżdżam ze względu na zastrzyki, żeby morfologia wyszła normalna ;)

Mi hemoglobina wcześniej spadła z 13,2 na 12,2. Zaczęłam brać Femibion 2, on ma żelazo, ale malutko wg innych preparatów. Po miesiącu była 13,1 a teraz znów po miesiącu 13,5. Hematokryt też ładnie wzrósł i prawie w połowie normy był w dolnej granicy, no i płytki czerwone wzrosły z 184 na 211. Diety nie zmieniałam, leki no to Clexane, Acard, Luteina, Kwas 5mg i Encorton z czego te dwa ostatnie odstawiłam 2 dni temu. Tylko wzrosły mi bardzo białe krwinki a nie czuje przeziębienia ani nic, musze cro teraz zrobić i jak ok to potem przez wizytą.
    Ja właśnie też jestem w szoku, bo w ciągu miesiąca hemoglobina wzrosła mi z 12,1 na 14,1 po samym Femibionie 2. Fakt, przez ten miesiąc jadłam też całe mnóstwo pomidorów i orzechów, sporo ziemniaków i szpinaku. Bardzo się zdziwiłam wynikami. Mam małe odchyły w limfocytach i neutrofilach, ale ogólnie morfologia dobra. Płytki za to raz lecą, raz wzrastają, ale zawsze w normie.
    Do kiedy będziesz brała acard? Bo ja to już sama nie wiem.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Zastanawiam się, czy jutro nie pojechać i nie zrobić tego posiewu. Musiałabym pojechać albo do szpitala, albo do innego miasta. Bo punkty pobrań czynne od pon do piątku u mnie w mieście. prócz tego szpitalnego. Ale jakos boję sie,że utknę w kolejce :) Chyba,że pojadę o 6 rano :)
    Moim zdaniem powinnaś pojechać jutro. Kup sobie ten żurawit i od jutra po posiewie bierz. Ja teraz już cały czas żurawit biorę, po 1 tabletce dziennie profilaktycznie.

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie zdecydowałam,że pojadę jutro do szpitala. I tak muszę zapłacić i tak, a będę miała bliżej. i szybciej zacznę brać ten żurawit. Na wszelki wypadek powtorzę też badanie ogólne moczu. Wstanę przed 6 i od razu pojadę.

• k878 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    ze względu na Clexane? nikt mi o tym nie mówił, mogłabyś rozwinąć temat?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    posiew ile trwa? 6 dni ??
    ja musze zwykle badanie moczu zrobić
    a ten żurawit można ot tak profilaktycznie ?? też bym sie zaopatrzyła możę

wczoraj lekarka pytala czy biore acard, ale nie wiem po co wyniki mówiła mam książkowe. CHyba z racjo otyłości....bo tak piła do tego co temat rozpoczynałyśmy ;)

• k878 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żurawit nie zaszkodzi, to jest wyciąg z żurawiny - nie wiem tylko jak z cukrem :)
    woda z cytryną też jest OK, zakwasza mocz i przez to bakterie mają gorzej z rozmnażaniem

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam hemoglobine 10 a hematokryt 30.miesiąc na sorbiferze i wyniki bez zmian. Zbadam żelazo przy następnej morfo bo to może nie jest brak żelaza tylko co innego? Płytki mam ponad 300

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

wczoraj lekarka pytala czy biore acard, ale nie wiem po co wyniki mówiła mam książkowe. CHyba z racjo otyłości....bo tak piła do tego co temat rozpoczynałyśmy ;)
    tam gdzie idę, w alab laboratorium 4dni. Akurat będę mieć przed wizytą. Mi lekarz właśnie kazał brać acard ze względu na duże bmi

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja mam hemoglobine 10 a hematokryt 30.miesiąc na sorbiferze i wyniki bez zmian. Zbadam żelazo przy następnej morfo bo to może nie jest brak żelaza tylko co innego? Płytki mam ponad 300
    Dziwne, ale ja biorę juz 12 tyg ten tardyferon i dopiero teraz urosło. Zobaczymy co będzie za m-c, bo na pewno przez m-c karzę mi brać ten lek

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Można brać całą ciążę profilaktycznie żurawit. Ja acard biorę asekuracyjnie przez poronienie i przeciwciała ANA, ale co lekarz, to inaczej się wypowiada odnośnie długości brania. Niby mam brać do końca 24 tygodnia, ale się zastanawiam czy nie przedłużyć, bo przecież wpływa na wydolność łożyska, przepływy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 12:21

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy w sklepie z wozkami i fotelikami

Fotelik to na 99% wezmiemy cybex aton 5, ma dobra ocene w testach i na zywo mi sie wydaje calkiem fajny.

Z wozkiem sie wstrzymam bo bebetto wymienia teraz modele tzn ulepsza i tych nowych wersji nie bylo jeszcze do ogladania. Byl tylko najdrozszy z modeli czyli tito ale chyba zdecyduje sie na ktorys tanszy. Czeka sie miesiac na zamowiony wozek.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 - tak. No rozrzedza krew to jednak i o parametry czerwonych krwinek chodzi tu głównie żeby nie wyszły zafałszowane. Staram się żeby pobranie było około 4h po zastrzyku tak jak trzeba robić pobranie kiedy ocenia sie czy jest odpowiednia dawka heparyny przy mutacjach.

Opolanka - pytałam sie lekarza o to teraz bo nie mam mutacji stwierdzonych to czy mam odstawić teraz skoro biorę Clexane jeszcze, powiedział, że jeśli nie będzie małopłytkowości to mam brać do 34tc.

Opolanka 85, k878 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do kiedy acard macie brac ? Kurde ja mam mega bmi a mi nikt nie zalecal. Z kuba tez nie. Albo jakie wyniki wskazuja na koniecznosc przyjmowania acardu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 12:42

‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ