Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do infekcji żeby nic się przypałętało pije 1 herbatę żurawinową dziennie z zawartością 30-35% żurawiny.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Dziewczyny, a czy wy pobierając mocz o tej 5-tej wiedząc, że będziecie za 4 godziny gdzieś dopiero w laboratorium chowacie go do lodówki czy stoi sobie w tym pojemniczku na szafce? Ja pobierałam zawsze między 5-6 a w lab dopiero przed 10-tą, zanim wyjeżdżałam mocz czekał w pojemniczku zawinięty w torebkę w lodówce, od początku ciąży wychodzi mi zawsze idealny.
-
nataliamonika wrote:Duże dziecię
Moja miała 302 g w 19+5. Robiłaś 4D? My zapomnieliśmy poprosić... Idę dzisiaj do Wiktora. Bardzo się denerwuję po miesięcznej przerwie, zwłaszcza tym małym brzuchem. Dobrze, że przynajmniej jestem pierwsza w kolejce, ale pewnie i tak się spóźni
Natalia ja też zapomnialam o 4D, zdjęcia i nagranie na CD mam w 3D. Byłam tak przejęta badaniem, że nawet o tym nie pomyślałam aby ją poprosić aby przełączyła obraz.
Co do przerwy to ja też ostatnio miałam czterotygodniową, z duszą na ramieniu szłam do niego. Na szczęście wszystko bylo w porządku. Zapewne u Ciebie też będzie, powodzenia !!!!nataliamonika lubi tę wiadomość
-
wow mi to hgb spadło z 12.4 na 11.8 ale to dalej jest norma. dalej łykam prenatal z żelazem i mam nadzieję że we wrześniu w morfologii nic wiecej nie spadnie... za to płytki urosły z poniżej 200 do 212
na posiew ide za 10 dni wczoraj skończyłam leczenie macmirorem. może w końcu doczekam dnia że wyniki z moczu będą tak dobre jak z krwiMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Ja musze chować do lodówki bo zawsze później wyjeżdżam ze względu na zastrzyki, żeby morfologia wyszła normalna
Mi hemoglobina wcześniej spadła z 13,2 na 12,2. Zaczęłam brać Femibion 2, on ma żelazo, ale malutko wg innych preparatów. Po miesiącu była 13,1 a teraz znów po miesiącu 13,5. Hematokryt też ładnie wzrósł i prawie w połowie normy był w dolnej granicy, no i płytki czerwone wzrosły z 184 na 211. Diety nie zmieniałam, leki no to Clexane, Acard, Luteina, Kwas 5mg i Encorton z czego te dwa ostatnie odstawiłam 2 dni temu. Tylko wzrosły mi bardzo białe krwinki a nie czuje przeziębienia ani nic, musze cro teraz zrobić i jak ok to potem przez wizytą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 11:44
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualnymi jak po tym krwotoku spadła hemoglobina, to tak dopiero urosła do tej dolnej granicy. Od 11t3d biore tardyferon. Już 12tyg i dopiero teraz urosło. Tak to wahało się miedzy 10 a 11.
Zastanawiam się, czy jutro nie pojechać i nie zrobić tego posiewu. Musiałabym pojechać albo do szpitala, albo do innego miasta. Bo punkty pobrań czynne od pon do piątku u mnie w mieście. prócz tego szpitalnego. Ale jakos boję sie,że utknę w kolejceChyba,że pojadę o 6 rano
-
Jacqueline wrote:Ja musze chować do lodówki bo zawsze później wyjeżdżam ze względu na zastrzyki, żeby morfologia wyszła normalna
Mi hemoglobina wcześniej spadła z 13,2 na 12,2. Zaczęłam brać Femibion 2, on ma żelazo, ale malutko wg innych preparatów. Po miesiącu była 13,1 a teraz znów po miesiącu 13,5. Hematokryt też ładnie wzrósł i prawie w połowie normy był w dolnej granicy, no i płytki czerwone wzrosły z 184 na 211. Diety nie zmieniałam, leki no to Clexane, Acard, Luteina, Kwas 5mg i Encorton z czego te dwa ostatnie odstawiłam 2 dni temu. Tylko wzrosły mi bardzo białe krwinki a nie czuje przeziębienia ani nic, musze cro teraz zrobić i jak ok to potem przez wizytą.
Do kiedy będziesz brała acard? Bo ja to już sama nie wiem.31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Zastanawiam się, czy jutro nie pojechać i nie zrobić tego posiewu. Musiałabym pojechać albo do szpitala, albo do innego miasta. Bo punkty pobrań czynne od pon do piątku u mnie w mieście. prócz tego szpitalnego. Ale jakos boję sie,że utknę w kolejce
Chyba,że pojadę o 6 rano
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyposiew ile trwa? 6 dni ??
ja musze zwykle badanie moczu zrobić
a ten żurawit można ot tak profilaktycznie ?? też bym sie zaopatrzyła możę
wczoraj lekarka pytala czy biore acard, ale nie wiem po co wyniki mówiła mam książkowe. CHyba z racjo otyłości....bo tak piła do tego co temat rozpoczynałyśmy -
nick nieaktualnyAmus87 wrote:posiew ile trwa? 6 dni ??
wczoraj lekarka pytala czy biore acard, ale nie wiem po co wyniki mówiła mam książkowe. CHyba z racjo otyłości....bo tak piła do tego co temat rozpoczynałyśmy -
nick nieaktualnyMalaHD wrote:Ja mam hemoglobine 10 a hematokryt 30.miesiąc na sorbiferze i wyniki bez zmian. Zbadam żelazo przy następnej morfo bo to może nie jest brak żelaza tylko co innego? Płytki mam ponad 300
-
Amus87 wrote:posiew ile trwa? 6 dni ??
wczoraj lekarka pytala czy biore acard, ale nie wiem po co wyniki mówiła mam książkowe. CHyba z racjo otyłości....bo tak piła do tego co temat rozpoczynałyśmyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 12:21
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Bylismy w sklepie z wozkami i fotelikami
Fotelik to na 99% wezmiemy cybex aton 5, ma dobra ocene w testach i na zywo mi sie wydaje calkiem fajny.
Z wozkiem sie wstrzymam bo bebetto wymienia teraz modele tzn ulepsza i tych nowych wersji nie bylo jeszcze do ogladania. Byl tylko najdrozszy z modeli czyli tito ale chyba zdecyduje sie na ktorys tanszy. Czeka sie miesiac na zamowiony wozek.Synuś
-
K878 - tak. No rozrzedza krew to jednak i o parametry czerwonych krwinek chodzi tu głównie żeby nie wyszły zafałszowane. Staram się żeby pobranie było około 4h po zastrzyku tak jak trzeba robić pobranie kiedy ocenia sie czy jest odpowiednia dawka heparyny przy mutacjach.
Opolanka - pytałam sie lekarza o to teraz bo nie mam mutacji stwierdzonych to czy mam odstawić teraz skoro biorę Clexane jeszcze, powiedział, że jeśli nie będzie małopłytkowości to mam brać do 34tc.Opolanka 85, k878 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualny