Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jacqueline wrote:K878 - tak. No rozrzedza krew to jednak i o parametry czerwonych krwinek chodzi tu głównie żeby nie wyszły zafałszowane. Staram się żeby pobranie było około 4h po zastrzyku tak jak trzeba robić pobranie kiedy ocenia sie czy jest odpowiednia dawka heparyny przy mutacjach.
Nie miałam robionych badań czy mam mutacje; mam niedobór białka S, od początku diagnostyki gin mi tylko zrobiła APTT, wybieram się do hematologa, ale mam wizytę na 3.10 i szczerze mówiąc, to już mam tak dosyć tych wszystkich lekarzy, że nie wiem, czy znajdę siłę, żeby się jeszcze dobijać to tego hematologa wcześniej. Siniaków, krwiaków nie mam, więc za dużo tego nie jest.
A zastrzyk biorę na wieczór przed snem, więc nie wiem czy w takim razie może zaburzać morfo czy nie... zapytam gin.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Amus87 wrote:Zadna nie odpowie do kiedy ten acard?
Wydaje mi się jednak, ze BMI to trochę głupie wskazanie - to jest jednak aspiryna, lek na serce i nadkrzepliwość. Zamiast się stresować, to przy najbliższej wizycie pogadaj z lekarzem.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Myślałam o odstawieniu pod koniec I trymestru jak jeszcze zdarzały sie plamienia, bo wielu dziewczynom ustawały plamienia po odstawieniu, ostatecznie zostałam przy nim. Czasem z końcem I trymestru każą niektórzy lekarze odstawić jak i z Clexanem skoro bierze sie bez wskazań, później zazwyczaj do 34tc bierze sie Acard, trzeba 4-6 tyg przed to odstawić. A Clexane do porodu i jakiś czas w połogu zazwyczaj.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Rany, jak ja nienawidzę FedEx'u! Co za tumany tam pracują! 3 dni później zamówiłam w innym sklepie i Pocztex już mi dostarczył a tam się nie wiadomo co dzieje! Paczkę wziął kurier, ale wieczorem zwrócił do oddziału bez próby doręczenia i sobie tam leży... Infolinia - dramat. Mam nadzieję, że tel do sklepu pomoże. Dobrze, że kupiłam za pobraniem...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
K878 - Mamaokruszka kiedyś o tym pisała dokładnie co i jak z Clexanem, jak z badaniami po tym dokładnie. Zazwyczaj robi się układ krzepnięcia bez fibrynogenu i odnośnie tej dawki to anty-xa. D-dimery nie są aż tak miarodajnym wyznacznikiem bo fizjologicznie rosną w ciąży i normalnie norma do 0,5 jest a przy Clexane do 2 chyba, dlatego dziewczyny troche błądzą jak tylko d-dimerami sie sugerują odnośnie dawki. Ty masz niedobór tego białka i szczerze nie wiem jak to jest czy ten czas też sie tego tyczy, nie wiem.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
No mi właśnie lekarz, który mnie w Invimedzie prowadził, zalecił acard brać do 4-6 tygodni przed planowanym porodem. Lekarz w Opolu twierdzi, że do końca 24 tygodnia wystarczy. Ja jednak będę brała dłużej, myślę że do 30 tygodnia na pewno.31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Muszę dotrzeć do hematologa... Ale on też olał trochę sprawę, tzn. napisał mi, żebym do końca ciąży i w połogu brała 0,6 i nie potrzebuję opieki hematologa, mam przyjść na kontrolę kilka miesięcy po porodzie ze świeżym białkiem S.
To jest dokładnie obniżony poziom aktywności białka S wolnego. Ono przedłuża PT i APTT, czyli czas krzepnięcia. Domniemane, jeśli czas krzepnięcia jest OK, to białko działa dobrze. ChybaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 16:25
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja też już dzisiaj po badaniu. Iruletka, byłam w szoku, bo Wiktor się nie spóźnił
Oczywiście wszelkie obawy w związku z małym brzuchem były niepotrzebne. Mała zdrowa jak rybka, wszelkie pomiary w normie do wieku ciąży, waży 665 g, tętno 151. Wody płodowe też ok, szyjka prawidłowa. Do sesji zdjęciowej niestety nie chciała zapozować, ciągle się zasłaniała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 17:16
Aztoria, Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, emikey, k878, Iruletka, Jacqueline, Opolanka 85, [m]alina, salenne, magdzia26, Jooozefka, Coco55 lubią tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nataliamonika wrote:Ja też już dzisiaj po badaniu. Iruletka, byłam w szoku, bo Wiktor się nie spóźnił
Oczywiście wszelkie obawy w związku z małym brzuchem były niepotrzebne. Mała zdrowa jak rybka, wszelkie pomiary w normie do wieku ciąży, waży 665 g, tętno 151. Wody płodowe też ok, szyjka prawidłowa. Do sesji zdjęciowej niestety nie chciała zapozować, ciągle się zasłaniała.
No i super, że wszystko jest ok
Ja też ostatnio w szoku byłam bo przyszłam 5 min przed wyznaczoną wizytą a drzwi do gabinetu były uchylone. Także z marszu weszłam. Takie wizyty to ja lubięA dwie pierwsze to po półtorej godziny czekania. Ale gorzej chyba mają te pacjentki z CM Klary, gdzie Wiktor przyjmuje w środy. Tam opóźnienia są zawsze bo z tego co wiem to robi specjalizację z onkologii gdzieś w szpitalu na Śląsku i jeździ tam co środę a potem gna do Klary.
-
Iruletka wrote:No i super, że wszystko jest ok
Ja też ostatnio w szoku byłam bo przyszłam 5 min przed wyznaczoną wizytą a drzwi do gabinetu były uchylone. Także z marszu weszłam. Takie wizyty to ja lubięA dwie pierwsze to po półtorej godziny czekania. Ale gorzej chyba mają te pacjentki z CM Klary, gdzie Wiktor przyjmuje w środy. Tam opóźnienia są zawsze bo z tego co wiem to robi specjalizację z onkologii gdzieś w szpitalu na Śląsku i jeździ tam co środę a potem gna do Klary.
Tak to jest niestety, dzisiaj był po dyżurze, więc na spokojnie pewnie przyjechał.
4 września czeka mnie ten sławetny drink - Glukoza on the beach...Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Szczesliwa_mamusia wrote:to do dupy. Wizyta dopiero za tydzień. Kupić sobie jakiś żurawit?
-
nick nieaktualnyKamcia1988 wrote:A ile masz leukocytów? Ostatnio miałam 5-10 a gin mi powiedział że powyżej 10 ginekolog jest infekcja- Urofuraginę w drugim trymestrze też możesz brać jakby co.
-
nick nieaktualnyNo, muszę się pochwalić, że rzeczy do torby porodowej mam w 95% skompletowane
Mój mąż w końcu będzie spokojny, bo od momentu kiedy na szkole rodzenia usłyszał od położnej, że lepiej torbę mieć spakowaną wcześniej to nie dawał mi spokoju
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość