Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez dotykam i delikatnie głaszcze. Zabawa w pukanie to moim zdaniem nadinterpretacja, takie małe dziecko wydaje mi się ze nie traktuje tego jak zabawy, co najwyżej się stresuje ze go coś uciska i sie rozpycha defensywnie.
No i ciężko powiedzieć ze przychodzi mi do ręki, bo łożysko się rozrosło z przodu i z lewego boku, w zasadzie kopanie czuje z prawej i w nerkachz lewej najwyżej jak się cała pupa wypnie na maksa jak na chwile się położę na plecach.
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
malysmok84 wrote:Ja tez biore acard i mi na razie kazali brac 75mg raz dziennie. A krwawienia z nisa mam jakimis falami. Trzy dni non stop i strupy a potem kilka dni spokoj...wiec nie wiem jak to dzialaApolonia ❤️
-
nick nieaktualnyDokladnie
A u mnie to juz calkiem dziecko nie jest "pod skora" jak ja mam fald tluszczowy i ogolnie mialam swoj duzy brzuch orzed ciaza to ze ja poglaskam sobie brzuch to gdzie tam dziecko
Juz na necie wyszperalam,ze zwykle acard max do 2-4 tyg przed porodem bo jak do porodu sie bierze to cos moze sie i malenstwa nie domknac w serduszki po porodzie. Oleje chyba nie bede pytac skoro wyniki mam ksoazkowe i ani jeden ani drugi gin nic nie gadal a jedynym wskazaniem by bylo bmiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 08:31
-
Witam się weekendowo
3 dni w pracy i moje plecy przeżyły wczoraj horror. Mały wieczorem tak kopał, że nie wiedziałam jak się położyć i chyba się wypinał, bo mój P stwierdził, że mi się zrobił asymetryczny brzuch
ja czasem głaszcze brzuch, zwykle, jak smaruję oliwką. Częściej jednak przykładam rękę, ale mały od niej ucieka, choć zdarza się, że kopnie.
Dziś teściowie przychodzą z wizytą. Na samą myśl mam dość rozmowy z teściową i jej genialnych pomysłów. -
dagii wrote:Mam to samo mam czasem takie krwawienia z nosa w najmniej odpowiednim momencie.....a teraz strupy ale moja pani doktor kazała mi brać rutinoscorbin wiec sama nie wiem...
Dagii chcesz dopisać się do listy "ciężarówek" na 1 stronie? Masz wyjątkowa datę porodudagii lubi tę wiadomość
-
nesairah wrote:Dziś teściowie przychodzą z wizytą. Na samą myśl mam dość rozmowy z teściową i jej genialnych pomysłów.
zapytałam go na ile on chce a on że na 9 dni
5 będzie pracować od rana do wieczora i będę z nimi sama. Bajkowo ;(
-
Ja żadnych krwawień z nosa nie mam, siniaki też mi się nie robią od "dotknięcia", musze się mocno walnąć żeby zrobił się siniak
Krew z nosa to mi hmm jak 2 razy w życiu leciała to wszystko i to troszkę tylko
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
emikey wrote:Ja biorę acard 75 chociaż lekarz powiedział 150. Po acardzie też mi leci krew z nosa plus robią się siniaki jak tylko mocniej dotknę skórę.
Dagii chcesz dopisać się do listy "ciężarówek" na 1 stronie? Masz wyjątkowa datę porodu!
magdzia26 lubi tę wiadomość
Apolonia ❤️
-
nick nieaktualnyDzisiaj zostałam miło potraktowana. Po szpitalu, pojechaliśmy do biedronki. Do głowy by mi nie przyszło, że o 7.30 może być tyle ludzi. Zrobiliśmy z P. zakupy i do kasy. A tam 3otwarte, a kolejka przez cały sklep. Podeszłam do pani kasjerki i pytam się, czy może po kogoś zadzwonić, bo jest duża kolejka, a mi ciężko się stoi. Pani się zaśmiała i mówi, że jak usiądę na kasie, to ona kolejna otworzy. Ale była miła. Zadzwonila, ale nikt nie przychodził. Pyta się mnie, czy dużo mam zakupów. Dużo nie mieliśmy, Ale mało też nie. No i nas poprosiła do kasy poza kolejka. Powiedziała, że ona mnie rozumie i że nie ma problemu. Mina Ludzi stojących w kolejce bezcenna. Było mi miło.
Za to w laboratorium czekała jedna babka na pobieranie i ja. Byliśmy o 7. Przerwa 7.20. Babka weszła 10po, bo o 7 nie chcieli jej przyjąć, potem kazali mi czekać. A ja mowie, że tylko mocz chciałam oddać. A jest 7.18, a zaraz jest przerwa. A babka, No tak będzie przerwa. Ja-to szybko potrwa, a siedzę tu od 7. A ona-ze jak płatne, to mnie przyjmie, a jak nie, to mam czekać. No ręce opadają. Ale płatne, to mnie przyjęła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 08:47
-
emikey wrote:Mój chce do nas ściągnąć jego rodziców. Pytał mnie na ile chce żeby przyjechali. Najchętniej bym powiedziała, że na godzinę - dwie, ale tak nie mogę
zapytałam go na ile on chce a on że na 9 dni
5 będzie pracować od rana do wieczora i będę z nimi sama. Bajkowo ;(
Współczuję... moja teściowa jest tak upierdliwa, że mam dość po dwóch godzinachOpolanka 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Dzisiaj zostałam miło potraktowana. Po szpitalu, pojechaliśmy do biedronki. Do głowy by mi nie przyszło, że o 7.30 może być tyle ludzi. Zrobiliśmy z P. zakupy i do kasy. A tam 3otwarte, a kolejka przez cały sklep. Podeszłam do pani kasjerki i pytam się, czy może po kogoś zadzwonić, bo jest duża kolejka, a mi ciężko się stoi. Pani się zaśmiała i mówi, że jak usiądę na kasie, to ona kolejna otworzy. Ale była miła. Zadzwonila, ale nikt nie przychodził. Pyta się mnie, czy dużo mam zakupów. Dużo nie mieliśmy, Ale mało też nie. No i nas poprosiła do kasy poza kolejka. Powiedziała, że ona mnie rozumie i że nie ma problemu. Mina Ludzi stojących w kolejce bezcenna. Było mi miło.
Za to w laboratorium czekała jedna babka na pobieranie i ja. Byliśmy o 7. Przerwa 7.20. Babka weszła 10po, bo o 7 nie chcieli jej przyjąć, potem kazali mi czekać. A ja mowie, że tylko mocz chciałam oddać. A jest 7.18, a zaraz jest przerwa. A babka, No tak będzie przerwa. Ja-to szybko potrwa, a siedzę tu od 7. A ona-ze jak płatne, to mnie przyjmie, a jak nie, to mam czekać. No ręce opadają. Ale płatne, to mnie przyjęła. -
Szczesliwa_mamusia wrote:Dzisiaj zostałam miło potraktowana. Po szpitalu, pojechaliśmy do biedronki. Do głowy by mi nie przyszło, że o 7.30 może być tyle ludzi. Zrobiliśmy z P. zakupy i do kasy. A tam 3otwarte, a kolejka przez cały sklep. Podeszłam do pani kasjerki i pytam się, czy może po kogoś zadzwonić, bo jest duża kolejka, a mi ciężko się stoi. Pani się zaśmiała i mówi, że jak usiądę na kasie, to ona kolejna otworzy. Ale była miła. Zadzwonila, ale nikt nie przychodził. Pyta się mnie, czy dużo mam zakupów. Dużo nie mieliśmy, Ale mało też nie. No i nas poprosiła do kasy poza kolejka. Powiedziała, że ona mnie rozumie i że nie ma problemu. Mina Ludzi stojących w kolejce bezcenna. Było mi miło.
Za to w laboratorium czekała jedna babka na pobieranie i ja. Byliśmy o 7. Przerwa 7.20. Babka weszła 10po, bo o 7 nie chcieli jej przyjąć, potem kazali mi czekać. A ja mowie, że tylko mocz chciałam oddać. A jest 7.18, a zaraz jest przerwa. A babka, No tak będzie przerwa. Ja-to szybko potrwa, a siedzę tu od 7. A ona-ze jak płatne, to mnie przyjmie, a jak nie, to mam czekać. No ręce opadają. Ale płatne, to mnie przyjęła. -
magdzia26 wrote:Witam się i ja mam nadzieje zostać tutaj na dobre
wstępny TP na 02.12
23.11.2017
❃Penelope
24.11.2017
❃Sunchine_111CÓRECZKA
30.11.2017
❃Anuśka...GCÓRECZKA
01.12.2017
❃TizziCÓRECZKA
❃WachciowaSYNUŚ
❃Monal
❃78betiSYNUŚ
❃emilydreadSYNUŚ
02.12.2017
❃magdzia26SYNUŚ
❃_darkblueberrySYNUŚ
❃araCÓRECZKA
❃mexicokaczka
❃salenneCÓRECZKA
03.12.2017
❃mycha91CÓRECZKA
❃nesairahSYNUŚ
❃AlxawlSYNUŚ
❃JooozefkaCÓRECZKA
❃Lura82CÓRECZKA
04.12.2017
❃A85KCÓRECZKA
❃agii81CÓRECZKA
❃NolaCÓRECZKA
❃majamia
05.12.2017
❃aknelam
06.12.2017
❃Angie 31CÓRECZKA
07.12.2017
❃Mamabyc3SYNUŚ
❃Lili91SYNUŚ
08.12.2017
❃migiem
❃Anelka
❃Ja_SoniaSYNUŚ
❃nataliamonikaCÓRECZKA
❃MyE
❃Paulka123
09.12.2017
❃KumraraSYNUŚ
❃InvictiaCÓRECZKA
10.12.2017
❃Agafia77
❃Szczesliwa_mamusiaSYNUŚ
❃Czarna_88
❃Coco55CÓRECZKA
11.12.2017
❃MusCÓRECZKA
❃Ingwer
12.12.2017
❃Mamaokruszka
❃bebloszka90CÓRECZKA
❃Lady SavageSYNUŚ
13.12.2017
❃Dizzi
❃fema86
❃AboaSYNUŚ
14.12.2017
❃chickenCÓRECZKA
15.12.2017
❃k878CÓRECZKA
❃blannkka
16.12.2017
❃ZołzimagicSYNUŚ
❃MalaHDCÓRECZKA
❃Ewka094SYNUŚ
17.12.2017
❃calanthe
❃EliSYNUŚ
❃Mama Sowa
❃Mmmoni
❃omiiSYNUŚ
18.12.2017
❃Missjust
❃aga1402SYNUŚ
19.12.2017
❃lolapolaCÓRECZKA
❃PetitkaSYNUŚ
20.12.2017
❃Amus87CÓRECZKA
❃AztoriaSYNUŚ
❃Lapi84CÓRECZKA
❃ślązaczka
❃Opolanka 85CÓRECZKA
21.12.2017
❃AnaR
❃editchenSYNUŚ
❃Suzira
❃AiCha4811SYNUŚ
22.12.2017
❃JacquelineCÓRECZKA
23.12.2017
❃emikeySYNUŚ
24.12.2017
❃Jagna0707CÓRECZKA
❃EdithSYNUŚ
❃Kala06CÓRECZKA
25.12.2017
❃KlaraSCÓRECZKA
❃kaka470SYNUŚ
❃Juśka
26.12.2017
❃malysmok84CÓRECZKA
❃[m]alinaSYNUŚ
❃kamcia1988CÓRECZKA
27.12.2017
❃Mini89
❃lola1
❃Olimpia78CÓRECZKA
28.12.2017
❃ModrzewiowaSYNUŚ
❃Mimi_i_bubu
29.12.2017
❃Marteczka93
❃zapachmalinSYNUŚ
❃IruletkaSYNUŚ
30.12.2017
❃belle_maman88
❃Bluebell1984
❃Karmellla
31.12.2017
❃Morwa
❃bella82
Termin porodu?
❃kika428
❃Karola277SYNUŚ
❃Elmilka
❃Ja_Sonia
❃Alassea
❃kanapka
❃in_co_gni_to
❃Rudasek
❃philadelphia
❃Lunk_a
Płeć maluszków
Do tej pory ujawniło sie:
32 DZIEWCZYNEK
28 CHŁOPCÓW
Razem jest nas 100
Dodatkowa tabelka do której wpisujemy się same. Zrobiona przez nesairahhttps://docs.google.com/spreadsheets/d/1BWPOCIai_gRvKPJx0XNSyASUJZe7GQpETYIir7AE2dg/edit#gid=0Apolonia ❤️
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Bo jak płatne to ma z tego jakiś % czy co? Nasz kochany NFZ
A jeszcze nie wiedziałam,ze do posiewu i badania ogólnego potrzeba dwa pojemniki. Nie wiedziałam, że tak trzeba. Miałam jeden za to pełny. Nie wiem ile tego moczu im potrzeba,żeby zbadać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 08:57
-
nesairah wrote:Współczuję... moja teściowa jest tak upierdliwa, że mam dość po dwóch godzinach