X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny produkujecie:)a ja ledwo z wizyty zdarzylam wrocic. Generalnie czeka mnie ciezki tydzien.
    W temacie tych skurczy, polaczonych z bolem szyjki, to chyba Jaqueline tez walczylas z tematem? Mi lekarz powiedzial ze to ciut wczesnie na takie atrakcje w takich ilosciach, szczegolnie ze biore luteine, magnez i potas. Powiedzial ze moze byc tak ze taka moja uroda, bo jestem drobna i raczej wrazliwa, ale trzeba tego pilnowac. Kazal mi jutro zajrzec do szpitala na zmierzenie szyjki i dobrze bylo by to powtarzac tak ze 2 razy w miesiacu.

Do tego dostalam skierowanie do kardiologa i okulisty juz pod katem.porodu, wiec do karsio ide juz w czwartek a w poniedzialek musze pedem zrobic komplet badan.

Wychodzi na to ze w tym tygodniu powinnam chyba rozbic namiot pod szpitalem bo wiecej bede tam.niz we wlasnym.domu :o

Kala06 lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • ara Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też ostatnio rozjechała się morfologia... erytrocyty spady do 3,15, hemoglobina do 10,6 a hematokryt do 30,6 :/ dziś przy okazji sprawdzałam poziom żelaza żeby ocenić czy faktycznie w tym problem
    za to dimery wzrosły, żylaki/pajączki mi powyłaziły więc dostałam wyższą dawkę heparyny... czy ktoś już się kłuje w boczki? bardziej boli? chyba powoli będę się musiała przestawić bo coraz cieżej w brzuch :/
    dziś też robiłam krzywą cukrową blee jak mi słabo po tym było, musiałam poleżeć 0,5h po godzinie od wypicia glukozy bo centralnie bym zemdlała na krześle, w domu musiałam się przespać bo dalej jakoś słabo się czułam, mam nadzieję, że wyniki będą ok bo do tej swojej diety bezglutenowej i bezmlecznej nie wyobrażam sobie jeszcze dokładać diety o niskim ig...
    no to się wyżaliłam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum pojawił się wątek z majowkami. Jeszcze kwietniowki dobrze nie mają potwierdzonych serduszek, a już majówki. Kurcze, poczułam sie mocno w zaawansowanej ciąży ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara-ja wczoraj też musiałam odespać ta glukoze. Ledwo do domu dojechalam. Ale godzinka drzemki i jakoś się zregenerowalam. Fakt, o 21.30 juz leżałam w łóżku. Ale i tak przez to wstawanie siku, zasnęłam po 23

• emikey Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Małe sprostowanie Mały waży 440 gr teraz spojrzałam w papiery. A na badaniu wydaje mi się, że uslyszałam 480 gr. Także jeszcze troszkę mu brakuje do tego pół kg ;-)

Woooooo! Mój jest 4 dni starszy i waży 510. Będzie niezły klocek.

Petitka, Iruletka, nataliamonika lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,

krzywa cukrowa za mną i powiem,że bardzo znośne przeżycie. Pielęgniarka poleciła mi dodać trochę cytryny dla neutralizacji smaku i wypicie nie było żadnym szokiem. Myślę,że bez cytryny też byłoby okej. Sam smak skojarzył mi się z takim cukrowym barankiem wielkanocnym, którego jako dziecko zjadałam po każdych świętach ;p Nic mi po niej nie było,żadnego osłabienia itp. Po badaniu normalnie przyszłam do pracy i nawet zdążyłam zgłodnieć - nie wiem czy to dobry znak. Na wyniki czekam,ale podadzą mi je dopiero na wizycie u lekarza czyli w poniedziałek. No chyba,że coś będzie nie tak, to mają dzwonić.

Co do badań moczu, to pisałam już wcześniej,że mi wyszły leukocyty podwyższone 6-10 i brak bakterii. Lekarz mówił, że on infekcji nie widzi. Badanie powtarzałam dwa razy i dwa razy to samo, z posiewu też nic nie wyszło, ale profilaktycznie piję sok z żurawiny raz dziennie plus robię sobie wodę z cytryną i listkiem mięty.
    Aktualne badanie moczu mam z wczoraj, ale w tej przychodni są takie zasady,że najpierw lekarz widzi wyniki na wizycie i może mi je wydrukować, także muszę czekać do poniedziałku.Dlatego nie lubię robić tam badań, wolałabym w Luxmedzie, ale mój prowadzący tego laboratorium nie uznaje ;/

• ara Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa czyli nie jestem sama uff ;)
    mam już wyniki:
    Glukoza na czczo 71 mg/dl
    Glukoza po 1 godz. 111 mg/dl
    Glukoza po 2 godz. 114 mg/dl
    czyli spoko :)
    tokso nadal ujemne a żelazo 74 µg/dl przy normie 50,0-170,0 więc skąd ta anemia?!

Szczesliwa_mamusia, salenne, k878, magdzia26, Iruletka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jeszcze warto zbadać ferrytyne. A nie samo żelazo. Zobaczysz co Ci lekarz powie na wizycie

ara lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku - skurcze same bolesne czasem, ale szyjki nie odczuwam kłucia czy coś przy tym. Tylko dziecię w obecnej chwili dupcią na dole i gmera mi najwięcej w okolicach pęcherza i szyjki jakoś.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli w boczki bardziej. Ale da rade ;) u mnie jeszcze w brzuch bez problemu ale tylko jak siedzę. Jak stoję to ciężko złapać faldke.
    Czy rozstępom towarzyszy swedzenie? Dziś coś swedzi mnie brzuch i się boję żeby sie nie zrobiły. Chociaż jak mają się zrobić to i tak się zrobią, mimo smarowania.
    Dziś w Pozku upał. Trochę mi palce słuchy, że zaręczynowy wrócił z powrotem na serdeczny ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala - potwornie brzuch mnie swędział pod koniec 7 miesiąca, bałam się o cholestaze, a tu rozstępy wylazły...

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy cholestazie swedza podobno ręce i nogi najbardziej. Moja koleżanka miała i jak o tym opowiadała to momentalnie mnie wszystko swedzialo :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadna nie odpowie do kiedy ten acard?

• ara Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus ja biorę i na razie się nie zapowiada żebym miała przestać, ale do kiedy to nie wiem, pewnie zależy od wyników dimerów

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - zanim zadałaś pytanie Opolanka o to mnie pytała i jej odpisałam, na tej stronie co ty sie pytałaś ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja będę w piątek za tydzień na wizycie, to o to się zapytam. Do kiedy mam brać acard

Zołzimagic lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama odstawilam przez krwawienia z nosa. Przecież to szału można dostać jak non stop trzeba dlubać w nosie wyciągając strupy bo inaczej nie mogłam oddychać :/ dr nic nie powiedział, że nie wolno mi odstawić. Clexane wystarczy

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Tu chyba wszystko zależy od lekarza i od indywidualnej sytuacji każdej z nas. Mi na początku lekarz mówił,że mam brać do końca ciąży, tzn. odstawić przed porodem oczywiście.
    A kazał mi go brać ze względu na wcześniejsze poronienie.
    Teraz jak jestem na wizycie to o acardzie nic nie wspomina, tzn. wie,że biorę ale nie mówi od odstawianiu, więc pewnie się nic nie zmieniło i będę brała dalej.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja sama odstawilam przez krwawienia z nosa. Przecież to szału można dostać jak non stop trzeba dlubać w nosie wyciągając strupy bo inaczej nie mogłam oddychać :/ dr nic nie powiedział, że nie wolno mi odstawić. Clexane wystarczy

A ja te strupy i krwawienia mam bez acardu...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • ara Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

mi lekarka nie pozwoliła odstawić acardu mimo krwawień z nosa, zmniejszyła mi dawkę ale teraz znowu jestem na tej co byłam przez podwyższone dimery :/
    mam tylko nadzieję, że do porodu się nie wykrwawię :P

‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ