X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny produkujecie:)a ja ledwo z wizyty zdarzylam wrocic. Generalnie czeka mnie ciezki tydzien.
    W temacie tych skurczy, polaczonych z bolem szyjki, to chyba Jaqueline tez walczylas z tematem? Mi lekarz powiedzial ze to ciut wczesnie na takie atrakcje w takich ilosciach, szczegolnie ze biore luteine, magnez i potas. Powiedzial ze moze byc tak ze taka moja uroda, bo jestem drobna i raczej wrazliwa, ale trzeba tego pilnowac. Kazal mi jutro zajrzec do szpitala na zmierzenie szyjki i dobrze bylo by to powtarzac tak ze 2 razy w miesiacu.

Do tego dostalam skierowanie do kardiologa i okulisty juz pod katem.porodu, wiec do karsio ide juz w czwartek a w poniedzialek musze pedem zrobic komplet badan.

Wychodzi na to ze w tym tygodniu powinnam chyba rozbic namiot pod szpitalem bo wiecej bede tam.niz we wlasnym.domu :o

Kala06 lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • ara Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też ostatnio rozjechała się morfologia... erytrocyty spady do 3,15, hemoglobina do 10,6 a hematokryt do 30,6 :/ dziś przy okazji sprawdzałam poziom żelaza żeby ocenić czy faktycznie w tym problem
    za to dimery wzrosły, żylaki/pajączki mi powyłaziły więc dostałam wyższą dawkę heparyny... czy ktoś już się kłuje w boczki? bardziej boli? chyba powoli będę się musiała przestawić bo coraz cieżej w brzuch :/
    dziś też robiłam krzywą cukrową blee jak mi słabo po tym było, musiałam poleżeć 0,5h po godzinie od wypicia glukozy bo centralnie bym zemdlała na krześle, w domu musiałam się przespać bo dalej jakoś słabo się czułam, mam nadzieję, że wyniki będą ok bo do tej swojej diety bezglutenowej i bezmlecznej nie wyobrażam sobie jeszcze dokładać diety o niskim ig...
    no to się wyżaliłam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum pojawił się wątek z majowkami. Jeszcze kwietniowki dobrze nie mają potwierdzonych serduszek, a już majówki. Kurcze, poczułam sie mocno w zaawansowanej ciąży ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara-ja wczoraj też musiałam odespać ta glukoze. Ledwo do domu dojechalam. Ale godzinka drzemki i jakoś się zregenerowalam. Fakt, o 21.30 juz leżałam w łóżku. Ale i tak przez to wstawanie siku, zasnęłam po 23

• emikey Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Małe sprostowanie Mały waży 440 gr teraz spojrzałam w papiery. A na badaniu wydaje mi się, że uslyszałam 480 gr. Także jeszcze troszkę mu brakuje do tego pół kg ;-)

Woooooo! Mój jest 4 dni starszy i waży 510. Będzie niezły klocek.

Petitka, Iruletka, nataliamonika lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,

krzywa cukrowa za mną i powiem,że bardzo znośne przeżycie. Pielęgniarka poleciła mi dodać trochę cytryny dla neutralizacji smaku i wypicie nie było żadnym szokiem. Myślę,że bez cytryny też byłoby okej. Sam smak skojarzył mi się z takim cukrowym barankiem wielkanocnym, którego jako dziecko zjadałam po każdych świętach ;p Nic mi po niej nie było,żadnego osłabienia itp. Po badaniu normalnie przyszłam do pracy i nawet zdążyłam zgłodnieć - nie wiem czy to dobry znak. Na wyniki czekam,ale podadzą mi je dopiero na wizycie u lekarza czyli w poniedziałek. No chyba,że coś będzie nie tak, to mają dzwonić.

Co do badań moczu, to pisałam już wcześniej,że mi wyszły leukocyty podwyższone 6-10 i brak bakterii. Lekarz mówił, że on infekcji nie widzi. Badanie powtarzałam dwa razy i dwa razy to samo, z posiewu też nic nie wyszło, ale profilaktycznie piję sok z żurawiny raz dziennie plus robię sobie wodę z cytryną i listkiem mięty.
    Aktualne badanie moczu mam z wczoraj, ale w tej przychodni są takie zasady,że najpierw lekarz widzi wyniki na wizycie i może mi je wydrukować, także muszę czekać do poniedziałku.Dlatego nie lubię robić tam badań, wolałabym w Luxmedzie, ale mój prowadzący tego laboratorium nie uznaje ;/

• ara Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa czyli nie jestem sama uff ;)
    mam już wyniki:
    Glukoza na czczo 71 mg/dl
    Glukoza po 1 godz. 111 mg/dl
    Glukoza po 2 godz. 114 mg/dl
    czyli spoko :)
    tokso nadal ujemne a żelazo 74 µg/dl przy normie 50,0-170,0 więc skąd ta anemia?!

Szczesliwa_mamusia, salenne, k878, magdzia26, Iruletka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jeszcze warto zbadać ferrytyne. A nie samo żelazo. Zobaczysz co Ci lekarz powie na wizycie

ara lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku - skurcze same bolesne czasem, ale szyjki nie odczuwam kłucia czy coś przy tym. Tylko dziecię w obecnej chwili dupcią na dole i gmera mi najwięcej w okolicach pęcherza i szyjki jakoś.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli w boczki bardziej. Ale da rade ;) u mnie jeszcze w brzuch bez problemu ale tylko jak siedzę. Jak stoję to ciężko złapać faldke.
    Czy rozstępom towarzyszy swedzenie? Dziś coś swedzi mnie brzuch i się boję żeby sie nie zrobiły. Chociaż jak mają się zrobić to i tak się zrobią, mimo smarowania.
    Dziś w Pozku upał. Trochę mi palce słuchy, że zaręczynowy wrócił z powrotem na serdeczny ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala - potwornie brzuch mnie swędział pod koniec 7 miesiąca, bałam się o cholestaze, a tu rozstępy wylazły...

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy cholestazie swedza podobno ręce i nogi najbardziej. Moja koleżanka miała i jak o tym opowiadała to momentalnie mnie wszystko swedzialo :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadna nie odpowie do kiedy ten acard?

• ara Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus ja biorę i na razie się nie zapowiada żebym miała przestać, ale do kiedy to nie wiem, pewnie zależy od wyników dimerów

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - zanim zadałaś pytanie Opolanka o to mnie pytała i jej odpisałam, na tej stronie co ty sie pytałaś ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja będę w piątek za tydzień na wizycie, to o to się zapytam. Do kiedy mam brać acard

Zołzimagic lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama odstawilam przez krwawienia z nosa. Przecież to szału można dostać jak non stop trzeba dlubać w nosie wyciągając strupy bo inaczej nie mogłam oddychać :/ dr nic nie powiedział, że nie wolno mi odstawić. Clexane wystarczy

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Tu chyba wszystko zależy od lekarza i od indywidualnej sytuacji każdej z nas. Mi na początku lekarz mówił,że mam brać do końca ciąży, tzn. odstawić przed porodem oczywiście.
    A kazał mi go brać ze względu na wcześniejsze poronienie.
    Teraz jak jestem na wizycie to o acardzie nic nie wspomina, tzn. wie,że biorę ale nie mówi od odstawianiu, więc pewnie się nic nie zmieniło i będę brała dalej.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja sama odstawilam przez krwawienia z nosa. Przecież to szału można dostać jak non stop trzeba dlubać w nosie wyciągając strupy bo inaczej nie mogłam oddychać :/ dr nic nie powiedział, że nie wolno mi odstawić. Clexane wystarczy

A ja te strupy i krwawienia mam bez acardu...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • ara Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

mi lekarka nie pozwoliła odstawić acardu mimo krwawień z nosa, zmniejszyła mi dawkę ale teraz znowu jestem na tej co byłam przez podwyższone dimery :/
    mam tylko nadzieję, że do porodu się nie wykrwawię :P

‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ