Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale dziewczyny produkujecie:)a ja ledwo z wizyty zdarzylam wrocic. Generalnie czeka mnie ciezki tydzien.
W temacie tych skurczy, polaczonych z bolem szyjki, to chyba Jaqueline tez walczylas z tematem? Mi lekarz powiedzial ze to ciut wczesnie na takie atrakcje w takich ilosciach, szczegolnie ze biore luteine, magnez i potas. Powiedzial ze moze byc tak ze taka moja uroda, bo jestem drobna i raczej wrazliwa, ale trzeba tego pilnowac. Kazal mi jutro zajrzec do szpitala na zmierzenie szyjki i dobrze bylo by to powtarzac tak ze 2 razy w miesiacu.
Do tego dostalam skierowanie do kardiologa i okulisty juz pod katem.porodu, wiec do karsio ide juz w czwartek a w poniedzialek musze pedem zrobic komplet badan.
Wychodzi na to ze w tym tygodniu powinnam chyba rozbic namiot pod szpitalem bo wiecej bede tam.niz we wlasnym.domu :oKala06 lubi tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
mi też ostatnio rozjechała się morfologia... erytrocyty spady do 3,15, hemoglobina do 10,6 a hematokryt do 30,6
dziś przy okazji sprawdzałam poziom żelaza żeby ocenić czy faktycznie w tym problem
za to dimery wzrosły, żylaki/pajączki mi powyłaziły więc dostałam wyższą dawkę heparyny... czy ktoś już się kłuje w boczki? bardziej boli? chyba powoli będę się musiała przestawić bo coraz cieżej w brzuch
dziś też robiłam krzywą cukrową blee jak mi słabo po tym było, musiałam poleżeć 0,5h po godzinie od wypicia glukozy bo centralnie bym zemdlała na krześle, w domu musiałam się przespać bo dalej jakoś słabo się czułam, mam nadzieję, że wyniki będą ok bo do tej swojej diety bezglutenowej i bezmlecznej nie wyobrażam sobie jeszcze dokładać diety o niskim ig...
no to się wyżaliłam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iruletka wrote:Małe sprostowanie Mały waży 440 gr teraz spojrzałam w papiery. A na badaniu wydaje mi się, że uslyszałam 480 gr. Także jeszcze troszkę mu brakuje do tego pół kg
Woooooo! Mój jest 4 dni starszy i waży 510. Będzie niezły klocek.
Petitka, Iruletka, nataliamonika lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim,
krzywa cukrowa za mną i powiem,że bardzo znośne przeżycie. Pielęgniarka poleciła mi dodać trochę cytryny dla neutralizacji smaku i wypicie nie było żadnym szokiem. Myślę,że bez cytryny też byłoby okej. Sam smak skojarzył mi się z takim cukrowym barankiem wielkanocnym, którego jako dziecko zjadałam po każdych świętach ;p Nic mi po niej nie było,żadnego osłabienia itp. Po badaniu normalnie przyszłam do pracy i nawet zdążyłam zgłodnieć - nie wiem czy to dobry znak. Na wyniki czekam,ale podadzą mi je dopiero na wizycie u lekarza czyli w poniedziałek. No chyba,że coś będzie nie tak, to mają dzwonić.
Co do badań moczu, to pisałam już wcześniej,że mi wyszły leukocyty podwyższone 6-10 i brak bakterii. Lekarz mówił, że on infekcji nie widzi. Badanie powtarzałam dwa razy i dwa razy to samo, z posiewu też nic nie wyszło, ale profilaktycznie piję sok z żurawiny raz dziennie plus robię sobie wodę z cytryną i listkiem mięty.
Aktualne badanie moczu mam z wczoraj, ale w tej przychodni są takie zasady,że najpierw lekarz widzi wyniki na wizycie i może mi je wydrukować, także muszę czekać do poniedziałku.Dlatego nie lubię robić tam badań, wolałabym w Luxmedzie, ale mój prowadzący tego laboratorium nie uznaje ;/ -
Szczęśliwa czyli nie jestem sama uff
mam już wyniki:
Glukoza na czczo 71 mg/dl
Glukoza po 1 godz. 111 mg/dl
Glukoza po 2 godz. 114 mg/dl
czyli spoko
tokso nadal ujemne a żelazo 74 µg/dl przy normie 50,0-170,0 więc skąd ta anemia?!
Szczesliwa_mamusia, salenne, k878, magdzia26, Iruletka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malysmoku - skurcze same bolesne czasem, ale szyjki nie odczuwam kłucia czy coś przy tym. Tylko dziecię w obecnej chwili dupcią na dole i gmera mi najwięcej w okolicach pęcherza i szyjki jakoś.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Boli w boczki bardziej. Ale da rade
u mnie jeszcze w brzuch bez problemu ale tylko jak siedzę. Jak stoję to ciężko złapać faldke.
Czy rozstępom towarzyszy swedzenie? Dziś coś swedzi mnie brzuch i się boję żeby sie nie zrobiły. Chociaż jak mają się zrobić to i tak się zrobią, mimo smarowania.
Dziś w Pozku upał. Trochę mi palce słuchy, że zaręczynowy wrócił z powrotem na serdeczny -
Mala - potwornie brzuch mnie swędział pod koniec 7 miesiąca, bałam się o cholestaze, a tu rozstępy wylazły...12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualny
-
Amus - zanim zadałaś pytanie Opolanka o to mnie pytała i jej odpisałam, na tej stronie co ty sie pytałaś12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Zadna nie odpowie do kiedy ten acard?
Tu chyba wszystko zależy od lekarza i od indywidualnej sytuacji każdej z nas. Mi na początku lekarz mówił,że mam brać do końca ciąży, tzn. odstawić przed porodem oczywiście.
A kazał mi go brać ze względu na wcześniejsze poronienie.
Teraz jak jestem na wizycie to o acardzie nic nie wspomina, tzn. wie,że biorę ale nie mówi od odstawianiu, więc pewnie się nic nie zmieniło i będę brała dalej. -
MalaHD wrote:Ja sama odstawilam przez krwawienia z nosa. Przecież to szału można dostać jak non stop trzeba dlubać w nosie wyciągając strupy bo inaczej nie mogłam oddychać
dr nic nie powiedział, że nie wolno mi odstawić. Clexane wystarczy
A ja te strupy i krwawienia mam bez acardu... -
MalaHD wrote:Ja sama odstawilam przez krwawienia z nosa. Przecież to szału można dostać jak non stop trzeba dlubać w nosie wyciągając strupy bo inaczej nie mogłam oddychać
dr nic nie powiedział, że nie wolno mi odstawić. Clexane wystarczy
mi lekarka nie pozwoliła odstawić acardu mimo krwawień z nosa, zmniejszyła mi dawkę ale teraz znowu jestem na tej co byłam przez podwyższone dimery
mam tylko nadzieję, że do porodu się nie wykrwawię