X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja bym polazła prywatnie szybciej ale tez sie nie dalo, wiec mysle place po cos te skladki.... nie wiem czy serio nie slyszala ze w ciazy jestem czy to ze sie zorientowałam ze mam taki przywilej podziałał ale ważne by podziałało :P

• nesairah Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ja mam ostatnio ;/ chyba z siedzenia 8h w pracy bo gniote brzuch jak siedze ( mam swoj spory)

A kiedy wybierasz się na L4? Ja już też wysiedzieć nie mogę te 8h w pracy. Czuję po pracy jestem wymęczona jak koń po westernie, a niby praca siedząca... lekka, łatwa i przyjemna. Ten długi weekend dał mi sporo energii, a teraz drugi dzień w biurze i znów to samo. Już się nie mogę doczekać urlopu, jeszcze 5 dni :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    pozdrawiam wszystkie mamy :)
    jestem tu pierwszy raz, super, że można tu powymieniać się doświadczeniami
    termin porodu mam na 31 grudnia

Wachciowa, Lady Savage, Petitka, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie położnej, dostałam krem na rozstępy z Musteli, co prawda mała tubka, taki jak krem do rąk, ale z Musteli, a te kremy są cholernie drogie, ja wiem że ona to za darmo dostaje ;) ale miło z jej strony :) tak się zaraz kobieta lepiej czuje jak coś dostanie XD

Szczesliwa_mamusia, Wachciowa lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A kiedy wybierasz się na L4? Ja już też wysiedzieć nie mogę te 8h w pracy. Czuję po pracy jestem wymęczona jak koń po westernie, a niby praca siedząca... lekka, łatwa i przyjemna. Ten długi weekend dał mi sporo energii, a teraz drugi dzień w biurze i znów to samo. Już się nie mogę doczekać urlopu, jeszcze 5 dni :)
    maksymalnie do 15 września myślałam albo do końca sierpnia nie wiem jeszcze. Teraz juz ma nie być tak ciepło to moze jakoś bedzie

Dagii witaj

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagii witaj :) opowiadaj :) kto tam mieszka pod serduchem, macie imię? Jak sie czułaś na początku :) długo sie staraliście, czy wpadka?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pokoik jest bezowo-bialy. Miały być na białej ścianie gwiazdki mietowo-szare, Ale tak mi się spodobało po malowaniu, że będą tylko wisiały 3-4obrazki z misiami. Pokój jest takiego koloru
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6402989b414.jpg
    Do tego takie mniej wiecej obrazki. Nie chce mi sie kopiować wszystkich
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0dc8231d990f.jpg

I białe łóżeczko i komoda z białymi frontami. Jeszcze do tego pójdzie mietowo-bezowe Cotton balls

Lady Savage, Zołzimagic, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Dawno się nie udzielałam, ale regularnie Was śledze, sprawdzam i koduję wszystkie rady i sugestie. Ja troche jeszcze pracuje i urlopuję. Z wyprawki mam już ubrania i kombinezon zimowy. Na resztę daje sobie czas we wrzesniu, bo czuję że muszę sie solidniej obczytać.
    Tydzień temu miałam połówkowe - wszystko ok. Mały waży 500g a stope którą widac na zdjęciu ma juz długą na 4cm! Niesamowite :)
    Nad imieniem jeszcze sie zastanawiamy. Ubzduraliśmy sobie że będzie się zaczynać na literę M, tak jak nasze imiona.
    Aaaaa i już wiem że synek ma nos po mnie bo mój małż ma bardziej wąski i szpiczasty, a ja kartoflowaty :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edc36183a659.jpg

Szczesliwa_mamusia, [m]alina, Wachciowa, Lady Savage, aga1402, Zołzimagic, Iruletka, Aztoria, magdzia26 lubią tę wiadomość

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową mamusie.To dopiero niespodzianka na koniec roku :)

• dagii Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka :) Apolonia
    Pierwsze 4 miesiące to był dramat, ani myślałam o forach bo ledwo żyłam :D teraz czuje się jak nowo narodzona.
    Staraliśmy się jakieś 3 lata, między czasie raz nie wyszło, więc teraz byłam ostrożna z radością, ale teraz jestem już w euforii :)

Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mojego syna chyba dotarła glukoza, bo zaczyna kopać :D Mały rozbujnik ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagii wrote:
    Dziewczynka :) Apolonia
    Pierwsze 4 miesiące to był dramat, ani myślałam o forach bo ledwo żyłam :D teraz czuje się jak nowo narodzona.
    Staraliśmy się jakieś 3 lata, między czasie raz nie wyszło, więc teraz byłam ostrożna z radością, ale teraz jestem już w euforii :)
    Pewnie. Ten najgorszy czas już za Wami :) a już po połowkowych.czy dopiero przed Wami?

• dagii Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to będzie sylwestrowa dziewczyna :D

Lady Savage, k878 lubią tę wiadomość

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• [m]alina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja to nie wiem jak wy czujecie szyjkę. Ja nigdy jej nie czułam. Nawet bym nie wiedziała, że to ból szyjki jakby mi dziecko w nią waliło. Wiem tylko kiedy syn wali mi po pęcherzu. Skąd wiecie, że to szyjka?

Jak dla mnie ten fragment wskazuje na szyjke ktory czuje. Cos jak na granicy spojenia lonowego, a koncem pochwy bardzo gleboko :D To czasami takie lekkie zaklocie jak czulam w pierwszym trymestrze.

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja już po wizycie położnej, dostałam krem na rozstępy z Musteli, co prawda mała tubka, taki jak krem do rąk, ale z Musteli, a te kremy są cholernie drogie, ja wiem że ona to za darmo dostaje ;) ale miło z jej strony :) tak się zaraz kobieta lepiej czuje jak coś dostanie XD
    Jeśli jest wielkości kremu do rąk, to na długo Ci starczy. Ja miałam 125ml i Starczyła mi na 3mce codziennego używania.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• dagii Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Pewnie. Ten najgorszy czas już za Wami :) a już po połowkowych.czy dopiero przed Wami?
    połówkowe już za nami, na szczęście wszystko w porządku

Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, Lady Savage, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Pierwsze słyszę mi w warszawie przy pierwszym porodzie mało dziecka nie "udusili" bo może jednak sama urodze skończyło się cc na szybko tak że mam ciachnieta szyjke :/ a przy drugim pomimo że pierwsze miałam cc to jak się dowiadywalam tylko jeden szpital w promieniu 80 km (wojewodzki) respektuje możliwość wyboru jak miało się pierwsze cc ale niechetnie
    W moich rejonach tj Ostroleka, Wyszkow, Łomża robią bez problemu. W Bialymstoku już 10 lat temu nie robili z tego wielkiego halo. Moja bratowa miała cesarski w Warszawie na Żelaznej i też bez problemu. Teraz rozmawiałam z koleżankami w pracy (6 w ciąży), i część z nich już ma decyzje o cesarce, a rodzą na jesieni. Może jakiś liberalny region ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj poczułam bardzo wysoko nad pepkiem a nawet widziałam ( przy moim mega tłuszczu :D )

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia, bardzo ladny wyszedl wam odcien :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 09:47

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak u was ze spaniem? ja się budzę kilka razy w nocy, do tego jest mi tak nie wygodnie

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ