WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Teraz zwróciłam uwagę na ceny. W aptece w której pracowałam mały purelan kosztował około 30 zł A duży prawie 60. Ceny w necie są o wiele niższe. I podobnie lansinoh produkują w dwóch wielkościach. Fajna sprawa.
    Ja na początek mam lano maść w razie jeśli zjelczeje nie będzie mi szkoda wyrzucić.

Ostatnio dość sporo czytam o środkach do kąpieli i higieny dla takich maluszków. Zastanawiam się nad kupnem nierafinowanego oleju kokosowego do kąpieli dla Maluszka, do ciałka masło shea i naturalne oleje na odparzenia. Używacie? Wiecie coś na ten temat?

Masło shea samo w sobie jest bardzo twarde i ciężkie do smarowania, musiałabyś poszukać jakiegoś produktu na jego bazie. Ja je rozpuszczam w kąpieli wodnej i mieszam z płynnymi olejami, powstaje bardzo gęsty balsam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 16:12

Wachciowa lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod gabinetem usg!!!

magdzia26 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja kupiłam oliwke pielęgnacyjną hipp. Jest na bazie ekologicznych migdałów. Bez parabenow, parafiny, silikonów. Moja siostra używała zwykłego oleju migdałowego.

Ta oliwka jest świetna, sama ją kiedyś używałam, ale niestety w oliwkach dobija mnie to, że trzeba je nakładać na wilgotną skórę. Olej kokosowy teoretycznie też. Wszystko tluste dookoła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 16:18

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Masło shea samo w sobie jest bardzo twarde i ciężkie do smarowania, musiałabyś poszukać jakiegoś produktu na jego bazie. Ja je rozpuszczam w kąpieli wodnej i mieszam z płynnymi olejami, powstaje bardzo gęsty balsam.

Nie znam jeszcze tego masła. Jestem ciekawa co przyjdzie jak odbiorę ze sklepu, jaka to konsystencja itp. Dziękuję za info. :)

Na pewno nie chcę kupować aptecznych emolientow bez potrzeby.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Nie znam jeszcze tego masła. Jestem ciekawa co przyjdzie jak odbiorę ze sklepu, jaka to konsystencja itp. Dziękuję za info. :)

Na pewno nie chcę kupować aptecznych emolientow bez potrzeby.

Przynajmniej to, które ja mam jest tak twarde, że można prawie kroić nożem, ale ogólnie świetna decyzja :)

Wachciowa lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ta oliwka jest świetna, sama ją kiedyś używałam, ale niestety w oliwkach dobija mnie to, że trzeba je nakładać na wilgotną skórę. Olej kokosowy teoretycznie też. Wszystko tluste dookoła :)
    No właśnie użyłam kilka razy tej oliwki na własnej skórze i kurcze, szybko się wchłonęła. Nie miałam takiej tłustej skóry. Zapach mi też bardzo jej odpowiada. Sam olej migdałowy też jakoś moim zdaniem szybko się wchłanial, Jak smarowałam siostrzeńca. Bo olej kokosowy faktycznie jest dość długo tłusty na skórze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zas taki upal. Nogi mam spuchniete po 8h siedzenia, leb mi peka...jutro jeszczd ide, a w pt ma byc 34 i nie ide...na 17 mam urodziny z mezem w knajpie i musze polezec bo tam znowu siedzenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 16:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze inna odmiana masła shea

http://www.biochemiaurody.com/sklep/butter-sheanilotica.html

Jest o konsystencji kremu. Mam i sobie chwalę, polecam :)

magdzia26, Wachciowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też upały dają znaki. Dzisiaj to głównie leżę, ale wczoraj było chłodniej, a po tym malowaniu miałam wrażenie, że łydki mam grubości ud. Właśnie wróciłam z tarasu i słońce dzisiaj pali. Jutro podobno chłodniej mam nadzieję. Dobrze,ze w przychodni, gdzie idę na glukoze jest klimatyzacja

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Jest jeszcze inna odmiana masła shea

http://www.biochemiaurody.com/sklep/butter-sheanilotica.html

Jest o konsystencji kremu. Mam i sobie chwalę, polecam :)

Nie miałam pojęcia, że są różne konsystencje, to super :)

salenne lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja przypadkiem trafiłam na to masło jak szukałam czegoś dla męża do smarowania dłoni z AZS. Jest świetne, cudnie się rozsmarowuje.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam masło shea jakiś czas temu ale właśnie zrazilam się konsystencja bo było bardzo bardzo twarde ciężko było cokolwiek z nim zrobić :/ a olej kokosowy z tego co słyszałam niestety "przereklamowany" i wcale nie nawilża tak super jak wszyscy mowa...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej kokosowy lubię, ale do smażenia :D

Wachciowa, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    No ja przypadkiem trafiłam na to masło jak szukałam czegoś dla męża do smarowania dłoni z AZS. Jest świetne, cudnie się rozsmarowuje.
    Super, dzięki za linka. Mój syn ma AZS, także będziemy testować. A tak jak pisałyście wcześniej miałam do czynienia ale twarde to jak kamień było

dhpclr4.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno olej kokosowy do kąpieli jest bardzo dobry ale nie powinno smarować się ciałka Maluszka bo wysusza skórę. Hmm. Bądź człowieku mądry. :D

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Olej kokosowy lubię, ale do smażenia :D

a ja ostatnio czytałam, że wcale nie jest lepszy od zwykłego rzepakowego...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo sucha skore i mi olej kokosowy bardzo pomaga i wcale nie mam problemu z tlusta skora potem. Ja mysle ze wszystko jest kwestia indywidualna i kazdemu pasuje cos innego

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej kokosowy jest super na włosy. Tylko przed myciem oczywiście. Ja swojego syna olejem kokosowym nie będę smarować. Pójdzie oliwka hipp :) może jak trafię na dobra cenę czystego oleju migdałowego, to go kupię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    a ja ostatnio czytałam, że wcale nie jest lepszy od zwykłego rzepakowego...

Ma wyższą temperaturę dymienia. Wygodniej przez to się na nim smaży np. naleśniki gdzie przez dłuższy czas podgrzewasz patelnię.

• k878 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ma wyższą temperaturę dymienia. Wygodniej przez to się na nim smaży np. naleśniki gdzie przez dłuższy czas podgrzewasz patelnię.

w sensie szkodliwości dla zdrowia :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ