Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wachciowa wrote:Teraz zwróciłam uwagę na ceny. W aptece w której pracowałam mały purelan kosztował około 30 zł A duży prawie 60. Ceny w necie są o wiele niższe. I podobnie lansinoh produkują w dwóch wielkościach. Fajna sprawa.
Ja na początek mam lano maść w razie jeśli zjelczeje nie będzie mi szkoda wyrzucić.
Ostatnio dość sporo czytam o środkach do kąpieli i higieny dla takich maluszków. Zastanawiam się nad kupnem nierafinowanego oleju kokosowego do kąpieli dla Maluszka, do ciałka masło shea i naturalne oleje na odparzenia. Używacie? Wiecie coś na ten temat?
Masło shea samo w sobie jest bardzo twarde i ciężkie do smarowania, musiałabyś poszukać jakiegoś produktu na jego bazie. Ja je rozpuszczam w kąpieli wodnej i mieszam z płynnymi olejami, powstaje bardzo gęsty balsam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 16:12
Wachciowa lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja kupiłam oliwke pielęgnacyjną hipp. Jest na bazie ekologicznych migdałów. Bez parabenow, parafiny, silikonów. Moja siostra używała zwykłego oleju migdałowego.
Ta oliwka jest świetna, sama ją kiedyś używałam, ale niestety w oliwkach dobija mnie to, że trzeba je nakładać na wilgotną skórę. Olej kokosowy teoretycznie też. Wszystko tluste dookołaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 16:18
Gaja
nataliamonika wrote:Masło shea samo w sobie jest bardzo twarde i ciężkie do smarowania, musiałabyś poszukać jakiegoś produktu na jego bazie. Ja je rozpuszczam w kąpieli wodnej i mieszam z płynnymi olejami, powstaje bardzo gęsty balsam.
Nie znam jeszcze tego masła. Jestem ciekawa co przyjdzie jak odbiorę ze sklepu, jaka to konsystencja itp. Dziękuję za info.
Na pewno nie chcę kupować aptecznych emolientow bez potrzeby. -
Wachciowa wrote:Nie znam jeszcze tego masła. Jestem ciekawa co przyjdzie jak odbiorę ze sklepu, jaka to konsystencja itp. Dziękuję za info.
Na pewno nie chcę kupować aptecznych emolientow bez potrzeby.
Przynajmniej to, które ja mam jest tak twarde, że można prawie kroić nożem, ale ogólnie świetna decyzjaWachciowa lubi tę wiadomość
Gaja
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Ta oliwka jest świetna, sama ją kiedyś używałam, ale niestety w oliwkach dobija mnie to, że trzeba je nakładać na wilgotną skórę. Olej kokosowy teoretycznie też. Wszystko tluste dookoła
-
nick nieaktualnyZas taki upal. Nogi mam spuchniete po 8h siedzenia, leb mi peka...jutro jeszczd ide, a w pt ma byc 34 i nie ide...na 17 mam urodziny z mezem w knajpie i musze polezec bo tam znowu siedzenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 16:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi też upały dają znaki. Dzisiaj to głównie leżę, ale wczoraj było chłodniej, a po tym malowaniu miałam wrażenie, że łydki mam grubości ud. Właśnie wróciłam z tarasu i słońce dzisiaj pali. Jutro podobno chłodniej mam nadzieję. Dobrze,ze w przychodni, gdzie idę na glukoze jest klimatyzacja
-
salenne wrote:Jest jeszcze inna odmiana masła shea
http://www.biochemiaurody.com/sklep/butter-sheanilotica.html
Jest o konsystencji kremu. Mam i sobie chwalę, polecam
Nie miałam pojęcia, że są różne konsystencje, to supersalenne lubi tę wiadomość
Gaja
nick nieaktualny
-
Ja też kupiłam masło shea jakiś czas temu ale właśnie zrazilam się konsystencja bo było bardzo bardzo twarde ciężko było cokolwiek z nim zrobić
a olej kokosowy z tego co słyszałam niestety "przereklamowany" i wcale nie nawilża tak super jak wszyscy mowa...
-
nick nieaktualny
-
salenne wrote:No ja przypadkiem trafiłam na to masło jak szukałam czegoś dla męża do smarowania dłoni z AZS. Jest świetne, cudnie się rozsmarowuje.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny