Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMała panda wrote:Mówili Ci jak to wszystko załatwić? Że Z wynikami biopsji musisz umówić się do genetyka jak najszybciej i on musi wystawić takie zaświadczenie, że wady dziecka są śmiertelne? I wtedy takie zaświadczenie jest podstawą do zakończenia ciąży w szpitalu? Czy masz to już załatwione? Terminacja ciąży polega na podaniu leku który wywołuje skurcze macicy. U mnie to była tabletka dopochwowa i udało się po pierwszej dawce, choć mówili, że zazwyczaj półtora dniq wszystko trwa. Ale u mnie w Kilka godzin było po wszystkim. Masz prawo do silnych leków przeciwbólowych, nawet morfiny, w trakcie, więc nie bój się prosić. Niestety musisz po prostu poronić.. Na sam koniec łyżeczkowanie macicy z łożyska. Myślę, że jak masz zaśniad częściowy to nie jest tak to restrykcyjne jak przy zaśniadzie całkowitym (groniastym) z tym czekaniem na następną ciążę. Ale wiadomo lekarz zadecyduje.. ale nie przejmuj się, co ma być to będzie. Niestety my kobiety nie mamy wcale łatwo w życiu
Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek jeśli można prywatnie porozmawiać -
nick nieaktualny
-
Gucha przeczytałam teraz wszystko.. bardzo ci współczuje.. do końca wierzyłam i miałam nadzieję, że będzie wszystko dobrze jestem z tobą całym sercem przechodziłam przez usuwanie ciąży 2 razy rok po roku przez ostatnie 2 lata co prawda na wcześniejszym etapie ciazy ale ciąża to ciąża..także wiem niestety przez co przechodzisz ... najważniejsze to nie poddawać się i wierzyć że będzię niedługo zdrowa ciąża i tego ci z całego serca życze :*
-
Poznałam tyle historii na tej stronie że jestem pełna podziwu dla kobiet i dla partnerów że potrafimy tyle "przejść". Kochana życzę Ci abyś była zdrowa i nie poddawała się a do nas zawsze możesz napisać czy się wyżalić
-
Mam pytanie, czy śpicie na brzuchu? Ja w sumie teraz w ciąży śpię o wiele więcej właśnie w tej pozycji. Nie chcę szkodzić ciąży, ale myślę że jak mi brzuch urośnie to może zacznę spać w innych pozycjach.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
nick nieaktualnyTortie- ja staram się nie spać na brzuchu bo już trochę urosl ale raz mi się zdarzyło że obudziłam się rano właśnie w tej pozycji 😂 jak tylko bardziej brzuszek Ci urośnie to sama zobaczysz że spanie na brzuchu będzie niewygodne ☺️
Tortie lubi tę wiadomość
-
Mnie to narzeczony od razu wyzywa, gdy się za bardzo schylę, a co dopiero, gdy chcę się trochę na brzuchu położyć (tak bokiem ale trochę na brzuchu) 🙈🙈🙈 mówi, że mu dzidziusia zgniotę 😅😂
Tysia34, Glonojadek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySpokojnie można spać tak długo, aż ci będzie wygodnie. Wygoda to jedyny wyznacznik jak można leżeć czy spać w ciąży. I tu każda pozycja jest właściwa dopóki nie sprawia ci dyskomfortu. Organizm jest mądry da ci znać kiedy przestać tak spać.
Tortie, Paolina91 lubią tę wiadomość
-
Ja jak jestem w takim półśnie to siebie za bardzo nie kontroluje. Na drugi dzień dzień pamiętam wszystko, ale w tamtym momencie czuję, że nie ogarniam np. zmiany pozycjiStarania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020 -
Ja nawet jakbym chciała spać na brzuchu to nie daje rady ,bo od razu dostaje kopniaczki od młodego , chyba ma wtedy malutko miejsca😂😂😂
Ale pamietam już po porodzie jak się pierwszy raz wygodnie położyłam na brzuchu -bajka❤️☺️Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Przed pierwszą ciąża nie potrafiłam inaczej zasnąć niż na brzuchu, dlatego na początku cierpiałam walając się pół nocy a później już się tak odzwyczaiłam i najbardziej lubię spać na boku... Chyba bałabym się położyć na brzuchu żeby nie zgnieść dziecka 😂
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie. Wczoraj skończyło mi się L4, zawsze lekarka mi przedłużała jak zadzwoniłam ale teraz jest chyba na urlopie bo nie mogę się z nią skontaktować... Wizytę mam u niej we wtorek. Będzie mogła wystawić mi L4 na ten tydzień wstecz? Niestety prowadzi prywatny gabinet i nie ma tam innego lekarza żeby zrobił to za nią...
-
Tysia34 z tego co wiem to lekarz może wystawić L4 maksymalnie do 3 dni wstecz. Ta zasada nie dotyczy lekarza psychiatry i oni mają większą dowolność.Starania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020 -
nick nieaktualny