X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina- mam status na pue zus i ostatnie zwolnienie wystawione mam do wczoraj. Jestem 3 miesiąc na zwolnieniu więc pracodawca już mi nie płaci...

• Tortie Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobiła na Twoim miejscu tak jak pisze Kokaina. Sama miałam taką sytuację, że skończyło mi się L4 ze szpitala i miałam mieć następną wizytę wlu ginekologa tydzień później, więc zadzwoniłam do lekarza rodzinnego i zdalnie dostałam L4 do kolejnej wizyty.

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:
    Ja bym zrobiła na Twoim miejscu tak jak pisze Kokaina. Sama miałam taką sytuację, że skończyło mi się L4 ze szpitala i miałam mieć następną wizytę wlu ginekologa tydzień później, więc zadzwoniłam do lekarza rodzinnego i zdalnie dostałam L4 do kolejnej wizyty.
    Rodzinny może mi wystawić L4 na ciąże?

• Tortie Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mnie tylko lekarka zapytała czy poinformowałam już pracodawcę i czy ma mi wystawić zwolnienie z kodem B, czy zwykłe.

Tysia34 lubi tę wiadomość

👶 12.2020
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, spróbuj u internisty albo u rodzinnego. Powinien pomóc :)

Moja koleżanka tak raz zrobiła, nie było problemu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 19:27

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, lekarz rodzinny może wystawić L4 😊 więc najlepiej tak spróbować

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jutro spróbuję u rodzinnej. Mam nadzieję że mi wystawi na dzień wstecz 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się "dobić" do lekarki w końcu i przełożyła mi wizytę na ten piątek... I wystawi mi L4 na 3 dni wstecz. Czuję że czas na zmianę lekarza bo widzę że kontakt z nią jest strasznie trudny. Może któraś jest z Poznania i zna lekarza godnego polecenia?

• Tortie Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Poznania, ale sama jestem chyba jeszcze na etapie poszukiwania swojego lekarza.

👶 12.2020
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze czasem obudzę się niby na brzuchu niby troche na boku i właśnie zastanawiałam się czy coś zaszkodze dziecku :D Tysia34 super, że udało ci się ogarnąć to l4 :D co do zmiany lekarza poputaj najlepiej na czyms jak spotted poznań itp grupach na pewno ci doradzą do kogo najlepiej się wybrać ;)

ckai9jcgzvp69p78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:
    Ja jestem z Poznania, ale sama jestem chyba jeszcze na etapie poszukiwania swojego lekarza.
    Dostałam namiary na ponoć bardzo dobrego ale zobaczę jak będzie w piątek na tej wizycie. Ale czuję że cierpliwość mi się skończyła 😂

Tortie lubi tę wiadomość

• Savana Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia polecam zmienić lekarza jeśli masz choć odrobinę wątpliwości mój pierwszy niby był ok ale pewne rzeczy mnie drażniły i tylko ma złość narastała dlatego zmieniłam chociaż prowadził moja 2ciaze... Wiem że to już moja ostatnia 3 i chce się czuć dopieszczona😂

Obudziłam się dzisiaj a moje dziecię wypchalo się pod pękiem po prawej stronie ale to tak bardzo że czułam twarde jak kamień jajo wielkości dłoni 😃 ale przynajmniej wiem że żyje już tak dawno nie miałam wizyty że nie mogę się doczekać środy...

Tysia34, Glonojadek, Tortie, mon!ta^ lubią tę wiadomość

oar89n73y6mg0rut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Savana wrote:
    Tysia polecam zmienić lekarza jeśli masz choć odrobinę wątpliwości mój pierwszy niby był ok ale pewne rzeczy mnie drażniły i tylko ma złość narastała dlatego zmieniłam chociaż prowadził moja 2ciaze... Wiem że to już moja ostatnia 3 i chce się czuć dopieszczona😂

Obudziłam się dzisiaj a moje dziecię wypchalo się pod pękiem po prawej stronie ale to tak bardzo że czułam twarde jak kamień jajo wielkości dłoni 😃 ale przynajmniej wiem że żyje już tak dawno nie miałam wizyty że nie mogę się doczekać środy...
    Generalnie to mega dobra lekarka ale strasznie drażni mnie fakt że kontakt z nią jest jaki jest 😑 trzyma mnie przy niej tylko to że faktycznie jest świetna specjalistka ale reszta to kuleje...
    Moje dziecko ma tak samo jak Twoje tylko wypycha się po lewej stronie i mam taką kluche 😂 najczęściej z samego rana

Savana lubi tę wiadomość

• Savana Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje właśnie siedziało do tej pory tylko po lewej stronie a tu dzisiaj taka zmiana pewnie lada dzień poczuje porzadne kopniaki 😍

oar89n73y6mg0rut.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z okolic Poznania, a zależy Ci żeby lekarz pracował w konkretnym szpitalu? :) I gdzie chcesz rodzić? :>

Dobrze że piszecie o tej "górce" na brzuchu - ja tak miałam ostatnio po prawej stronie i myślałam że to jakiś skurcz hahahahaha a to pewnie dziecko mi się tak ułożyło :D

Mnie mój koleżka cały czas bije i okłada, czasem wrażenie mam że siłownie sobie tam zrobił :D wieczorami jest najgorzej :) ale cudowne uczucie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 11:01

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dzisiaj śniło, że moje dziecko już było takie duże i kopało tak że przez brzuch było widać że to noga.

Glonojadek lubi tę wiadomość

👶 12.2020
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek to była moja pierwsza myśl że może tak macica stwardniała 🙈
    Ja osobiście najbardziej nie znosiłam jak moje córy wkładały mi nogi pod zebra wrrr

Glonojadek lubi tę wiadomość

oar89n73y6mg0rut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Ja jestem z okolic Poznania, a zależy Ci żeby lekarz pracował w konkretnym szpitalu? :) I gdzie chcesz rodzić? :>

Dobrze że piszecie o tej "górce" na brzuchu - ja tak miałam ostatnio po prawej stronie i myślałam że to jakiś skurcz hahahahaha a to pewnie dziecko mi się tak ułożyło :D

Mnie mój koleżka cały czas bije i okłada, czasem wrażenie mam że siłownie sobie tam zrobił :D wieczorami jest najgorzej :) ale cudowne uczucie <3
    Nad szpitalem się zastanawiam cały czas bo opinii jest dużo... A co do lekarza to chodzi o takiego który jest dobry no i wykazuje zainteresowanie a nie kompletny olew... Dobrze gdyby pracował w szpitalu bo to zawsze plus. A znasz jakiegoś godnego polecenia?

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla przykładu moja siostra chodziła do lek. Jakuba Kasprzaka i rodziła w Raszei (3 maja), poród wspomina dobrze tylko ciężko jest jej powiedzieć czy miała z tego powodu "łatwiej" mówi że raz trafiła na niego na obchodzie i trwało to 5 minut. Ogólnie z lekarza była zadowolona.

No chyba że będziesz szukała ordynatora :) no to już inny temat, i zależy jaki szpital jedyne co mogę pomóc to to, co sama wyczytałam czy usłyszałam :)
    Mnie akurat nie zależy na tym żeby lekarz koniecznie pracował w szpitalu w którym będę rodzić bo sama jeszcze nie jestem pewna gdzie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 11:38

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest to dla mnie wyznacznik tak szczerze. Zastanawiam się nad Polna albo Lutycka ale sama nie wiem 😂

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ