Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
ja mam na plusie z 6,5 kg i tez w rozmiarze tego nie widzę. Myślę już nad ciepła kurtka ciążową bo w zwykłych już się nie dopinam. W poprzedniej ciąży prawie uniknęłam kupowania ubrań ciążowych teraz nie mam wyjścia, brzuszek jest spory ale oferta kurtek jest niewielka ...
-
Kocia wrote:ja mam na plusie z 6,5 kg i tez w rozmiarze tego nie widzę. Myślę już nad ciepła kurtka ciążową bo w zwykłych już się nie dopinam. W poprzedniej ciąży prawie uniknęłam kupowania ubrań ciążowych teraz nie mam wyjścia, brzuszek jest spory ale oferta kurtek jest niewielka ...
Ja przy okazji poprzedniej ciąży kupiłam kurtkę w bon prix, taką z suwakami po bokach, że na czas ciąży można rozpiąć, a po ciąży zasunąć i jest normalna kurtka. I bardzo sobie tę kurtkę chwalę, jest mega wygodna, ciepła, po ciąży nosiłam ją jakp zwykłą kurtkę.
-
Ja się cały czas czaję żeby coś zamówić z bon prix, czy możesz podpowiedzieć czy rozmiarówka się zgadza czy trzeba brać mniejsza/większą (przypuśćmy że nie jestem w ciąży) .
Ja mam na wadze +12kg ale startowałam z niedowagi 45kg.
Kurtki też nie dopinamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 22:23
-
Hej dziewczyny po urlopie jestem sieci trochę mnie nie było. Co do wyprawia zostały mi kosmetyki leki oraz ubranka plus moje rzeczy do szpitala i po szpitalu :p resztę mam.
Ps co do leków nie wiem czy wiecie weszly za darmo dla kobiet w ciąży:
https://ktomalek.pl/ciaza-plus/5?#0
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 23:11
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Magdoczka wrote:Ja przy okazji poprzedniej ciąży kupiłam kurtkę w bon prix, taką z suwakami po bokach, że na czas ciąży można rozpiąć, a po ciąży zasunąć i jest normalna kurtka. I bardzo sobie tę kurtkę chwalę, jest mega wygodna, ciepła, po ciąży nosiłam ją jakp zwykłą kurtkę.
A używałaś tej wstawki do noszenia dziecka? Rzeczywiście fajne kurtki a przede wszystkim te suwaku, że po ciąży można je nosić jak zwykle kurtki. Po komentarzach widzę że rozmiarówka w tych ciążowych jest raczej zawyzona.
-
nick nieaktualnyJa właśnie siedzę na krzywej bleh. Wczoraj miałam wizytę, ale ze niedawno miałam prenatalne to słuchaliśmy tylko serca.
Do tej pory tak mi ta ciąża leciała a teraz się czas zaczął ciągnąć. Chyba przez tę jesienna aurę. U mnie tez 5,5kg na plusie, w poprzedniej miałam już dużo więcej, a byłam polowe mniejsza 😅 nie da się chyba uniknąć tego tycia, no chyba ze ktoś ma cukrzyce ciazowa i nie ma wyjścia musi trzymać dietę.
Ja mam kurtkę z poprzedniej ciąży z zalando, ale mam cicha nadzieje ze się nie przyda bo będzie ciepło 😅 a jakby mała urodziła się miesiąc przed jak brat to jest to całkiem możliwe.
Ja mam bluzę z panelem do noszenia dzieciaków w chuście, chybw nie z bon prix, bo kupowałam na allegro za 30zl w licytacji i bardzo, bardzo sobie ją chwale. -
Glonojadek wrote:Ja się cały czas czaję żeby coś zamówić z bon prix, czy możesz podpowiedzieć czy rozmiarówka się zgadza czy trzeba brać mniejsza/większą (przypuśćmy że nie jestem w ciąży) .
Ja mam na wadze +12kg ale startowałam z niedowagi 45kg.
Kurtki też nie dopinam
Ja z bon prix mam tylko tę kurtkę ciążową i kilka par legginsów (ciążowych i zwykłych). Więc w sumie ciężko mi powiedzieć, jak to jest z tymi rozmiarami.. Kurtka rozmiar 38, legginsy rozmiar 36/38. Kurtka dała radę w poprzedniej ciąży, gdy miałam prawie 70 kg. Legginsy też
-
mon!ta^ wrote:Hej dziewczyny po urlopie jestem sieci trochę mnie nie było. Co do wyprawia zostały mi kosmetyki leki oraz ubranka plus moje rzeczy do szpitala i po szpitalu :p resztę mam.
Ps co do leków nie wiem czy wiecie weszly za darmo dla kobiet w ciąży:
https://ktomalek.pl/ciaza-plus/5?#0
Szkoda, że duphastonu nie uwzględnili
-
Kocia wrote:A używałaś tej wstawki do noszenia dziecka? Rzeczywiście fajne kurtki a przede wszystkim te suwaku, że po ciąży można je nosić jak zwykle kurtki. Po komentarzach widzę że rozmiarówka w tych ciążowych jest raczej zawyzona.
Ja mam kurtkę bez tej wstawki na dziecko. Po prostu normalna kurtka, z suwakami po bokach, które można rozsunąć przy większym brzuchu. Kurtkę mam rozmiar 38 i dała radę w poprzedniej ciąży, gdy przytyłam do prawie 70 kg.
-
Dalyscie mi do myślenia ta kurtka, ciekawa jestem czy się zmieszczę w swoją, muszę dziś przymierzyć🤪
Ja już po usg. Niestety łożysko w dalszym ciągu się nie podniosło , nadal jest brzeznie przodujące 😒
Lekarz mówi ze pewnie będzie to wskazanie do CC, mówił ze jest jeszcze minimalna szansa ze się podniesie , ale na ten moment zero seksow, dźwigania itd.
Z dzieciątkiem wszystko dobrze, mój to dopiero jest klocek, wazy prawie 1,2 kg 😃😃😃
Przynajmniej już wiem skąd u mnie taki wzrost na wadze😛
Wychodzi starszy o conajmniej tydzień❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 13:08
Edyciak, Glonojadek lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Ja na razie wchodzę w kurtkę, ale myślę że w grudniu się nie zmieszczę. Potrzebuję jakiejś ceiplej, bo źle znoszę mrozy, ale najchętniej bym zainwestowała w ładny płaszczykStarania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Jejku jan czytałam ile wy przytyłyście to się załamałam 🙃 ja mam +10kg ale dobrze wiem ze bylam ponad pół roku na diecie a jak się dowiedziałam o ciazy to zaczelam normalnie jeść. A mali tego jak większość dziewczyn miala mdlosci tak mi wszystko jeszcze bardziej smakowało 😅 dlatego waga nawet się nie martwię bo po porodzie planuje intensywnie ćwiczyć jan i przed.
Co do kurtki to dałyście mi do myślenia. Tez widziałam ta kurtkę i juz się nad nią zastanawiam.
Kokaina twoje malenstwo jest 2 razy większe od mojego 🤪 z różnica 3 tygodni. Wow ale szybko rośnie.Kokaina lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Przestań bać się tego, co może pójść źle.
Skup się na tym, co może pójść dobrze.
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
06.2019 icsi- 0 zaplodnionych
Od 07.2019 - Novum
Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
Od 12.2019- antykoncepcja
02.2020-punkcja torbieli 😟
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
Ja z rzeczami ciążowymi mam tak, że zupełnie nie wiem jaki rozmiar mam wybrać, jakoś strasznie mi się nierówne te rozmiary wydają. Wolę więc wszystko przymierzać, a mało jest tych rzeczy w sklepach w niskich cenach.
Chciałam kupić łóżeczko dla małego, bo jest takie co chciałam w okazyjnej cenie. Uzywane, ale okazało się że dziecko spało z rodzicami, więc w stanie idealnym. Materac tylko dokupić nowy. Mąż jednak mi mowi, że to za wcześnie i teraz nie wiem, co robić. Ostatnio mi coraz szybciej czas leciStarania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020 -
Ja tez wlasnie mam ten problem z rozmiarem. Ostatnio zamówiłam leginsy i bluzkę i okazaly sie za duże wiec chyba lepiej przymierzyć. Choć dostępne w sklepach rzeczy czasem są 2 razy droższe.
Ja cały czas szukałam to chicco baby hug 4w1 ale nie ma żadnym sklepie. Chciałam nawet używane zobaczyc ale najbliższe 200km i nie wiem zbytnio czy zamawiać i liczyć ze bedzie mi się podobać czy odpuścić.
Co do łóżeczka to ja na ebay znalazła caly komplet z ochranaiaczmi ale chyba też za szybko zeby zamówić.
Wozek szukamy używany ale i tak ciezko sie zdecydować.
Ja juz najchętniej to bym juz wszystko kupila[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Przestań bać się tego, co może pójść źle.
Skup się na tym, co może pójść dobrze.
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
06.2019 icsi- 0 zaplodnionych
Od 07.2019 - Novum
Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
Od 12.2019- antykoncepcja
02.2020-punkcja torbieli 😟
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
Ja podejrzewam, że mój też sporo waży. Wy pisałyście po połöwkowych,że Wasze ważą po 300g, a mój ważył 500g
Tortie, jak trafiła Ci się okazja z łóżeczkiem, to kupuj Właśnie teraz jest najlepszy moment na kompletowanie wyprawki, bo w trzecim trymestrze będzie nam ciężko, będziemy bardziej zmęczone. Ja przy pierwszym synku jakoś między 20 a 30 tygodniem wszystko kupiłam i teraz mam dla drugiego synka
-
Magdoczka wrote:Ja podejrzewam, że mój też sporo waży. Wy pisałyście po połöwkowych,że Wasze ważą po 300g, a mój ważył 500g
Tortie, jak trafiła Ci się okazja z łóżeczkiem, to kupuj Właśnie teraz jest najlepszy moment na kompletowanie wyprawki, bo w trzecim trymestrze będzie nam ciężko, będziemy bardziej zmęczone. Ja przy pierwszym synku jakoś między 20 a 30 tygodniem wszystko kupiłam i teraz mam dla drugiego synka
A kiedy miałaś połówkowe?
Muszę tylko męża namówić żeby zorganizować transport łóżeczka, bo sama tego nie ogarnęStarania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020 -
Ja osobiście jestem zachwycona baby hug zobaczymy co będzie pozniej jak już zaczniemy używać czy się sprawdzi. Mój na polowkowych q 21 tyg mial 460g a teraz w 23 ma 570g
Edyciak lubi tę wiadomość
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Ja startowalam z 53kg. A teraz u mnie jakies 8kg na plusie (ale nie wiem jak, bo po mnie nie widać nic prócz większego brzucha, chyba wszystko poszło w cycki🤪) i nie mieszczę się tylko w jeansy sprzed ciąży wiec jak jest chłodniej to mam takie ciążowe legginsy i zamierzam dodatkowo dokupić takie ocieplane na zimę.
Mój miał w 23tc 508g czyli był tydzien mlodszy, a w 24tc 681g wiec trochę nabrał ale wg lekarza powinien wiecej wiec dziś znow do szpitala na badanie.
Kokaina, u mnie w dalszym ciagu łożysko dochodzi do ujścia, ale jak blisko to nie wiem. Dowiem sie pewnie za 2 tyg na usg III trymestru.
Ja mam nadzieję, że zima w tym roku będzie łagodna 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 07:39
07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙