Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w 24 tc było 590g, lekarka mi nic nie mówiła ze waga jest nie prawidłowa. Teraz jak czytam wagi waszych maluszków to się zaczynam stresować ☹️ Jedynie plus jest taki że mój maluszek tak mocno mnie kopie jakby był dużo większy.
termin porodu: 9.12.2020 -
nick nieaktualnyKingus, mój lekarz mówi, że ewentualną hipotrofie diagnozuje się po 30 TC. Ze wcześniej dziecko rośnie skokowo,
Mój w 21tyg ważył około 460 g. Pytałam lekarza, czy nie za mało. Powiedział, że nie, że jestem drobna, więc i moje dziecko będzie raczej mniejsze, ale wypada tak około 50 centyla... Czyli jest dobrze. Myślę, że jeśli masz dobre przepływy tętnicze, to lekarz nie powinien cię straszyć. -
Kingus mamy podobna wagę bo ja zaszłam z 50kg i chyba też wszystko poszło mi w cycki i brzuch 😃
Ja ciuchy ciazowe mam od 3 miesiąca ciazy bo chcialam się czuć komfortowo. No i balam się że jak się będzie coś wrzynac w brzuch to malenstwu bedzie niewygodnie. Ale mam tylko jeansy, leginsy a bluzek jeszcze tak nie nosze. Ja polecam bo czuje się w tych ciuchach dużo lepiej.
A jak to jest z tym spaniem? Ja spie trochę na boku ale brzuszek dotyka łóżka... dzisiaj znajoma mi się zapytała czy spie na brzuchu a nie wolno. Serio? Ja nie mam pojęcia jak powinno się spać
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Przestań bać się tego, co może pójść źle.
Skup się na tym, co może pójść dobrze.
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
06.2019 icsi- 0 zaplodnionych
Od 07.2019 - Novum
Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
Od 12.2019- antykoncepcja
02.2020-punkcja torbieli 😟
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
Ja legginsy ciążowe noszę już od dawna. Teraz kupiłam sobie spodnie, przed ciążą nosiłam bardzo obcisłe i dopasowane spodnie, więc było mi trochę niewygodnie w nich już prawie od poczatku ciąży, chociaż bardziej przeważyło to że nie chciałam cisnąć małego.
Co innego że spaniem, zdarza mi się nadal budzić na brzuchu. Może nie zupełnie tak na płasko, ale jednak.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Edyciak, pewnie dlatego tyle badań ale dziś się potwierdziło to co uważałam od początku, że po prostu jest drobny i tyle 🙂 dziś (25tc) 801g. Przepływy i wszystko pozostałe tak jak powinno być 🙂 Miałaś wizytę 1.09? Jak z wagą małego?
Chce byc mama, ale i tak mam wielkie zdziwienie za każdym razem jak wchodzę na wagę, że to tak szybko idzie w górę 😆
Ja śpię na lewym boku, bo to i tak moja ulubiona pozycja 😁07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
kingus0x wrote:Edyciak, pewnie dlatego tyle badań ale dziś się potwierdziło to co uważałam od początku, że po prostu jest drobny i tyle 🙂 dziś (25tc) 801g. Przepływy i wszystko pozostałe tak jak powinno być 🙂 Miałaś wizytę 1.09? Jak z wagą małego?
Chce byc mama, ale i tak mam wielkie zdziwienie za każdym razem jak wchodzę na wagę, że to tak szybko idzie w górę 😆
Ja śpię na lewym boku, bo to i tak moja ulubiona pozycja 😁 -
Mała panda wrote:To mamy taki sam termin, a moje dziecko w 23+5 ważyło 550g, na połówkowych 21+3 375. Cały czas w najniższych granicach normy, albo chyba nawet poniżej..😟 ale nikt się nie przejmuje za bardzo tym. W poniedziałek kolejna wizyta i zobaczymy. U mnie to raczej są geny, bo teściowa ma np 152 cm wzrostu i rozmiar buta 35👌
Ale skoro wszystko w badaniach tobie wychodzi dobrze to może nie ma się czym przejmować, zresztą usg też dokładnie nie pokazuje. Napewno wszystko jest dobrze.
Rzeczywiście mamy ten sam termin 😁 to daj znać jak wagą po wizycie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 16:49
07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
nick nieaktualnyKingus, ale to chyba normalna waga dzidziusia, a nie mała. 😉
Na wizycie 1.09. nie miałam USG płodu, bo połówkowe były 6 dni wcześniej, więc lekarz nie widział potrzeby. Tylko szyjkę miałam sprawdzaną. 😉
Mój idzie tak po środku siatki centylowej, więc jest ok. 😊
Z typowo ciążowych ubrań mam dwie pary legginsów i dwie pary spodni. Spódnice noszę takie tuby bardzo elastyczne, więc spokojnie na brzuch jeszcze długo będę wciągać, a sukienki mam trapezowe albo jakieś szerokie lub odcinane pod biustem. 😉
Co do spania na brzuchu, zasypiam w takiej pozycji na boko-brzuchu. Któregoś dnia próbowałam położyć się płasko na brzuchu, ale nie mogłam - chyba się bałam.
Chcę być mamą, śpij w takiej pozycji, jaka jest dla ciebie wygodna. 😉 Choć pozycja leżenia na brzuchu na naszym etapie ciąży nie jest raczej wskazana.. 😉Chcę być mamą lubi tę wiadomość
-
Kingus tez mi się wydaje ze to normalna waga a nie sa mala. Ale co lekarz to inna opinia. Moja ma mniejsza wage a mówią że jest ok.
Ale faktycznie może waga maleństwa uzależniona jest od genów i od naszej wagi. Ja jestem drobna -no albo byłam 10kg temu 🤭 i może dlatego moje malenstwo tez jest drobne. Za to jak będzie miało geny po mezu i jego rodzinie to pewnie będzie klopsik🤪
Często macie teraz badania?
Na każdym badaniu mierzą wam szyjkę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 18:08
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Przestań bać się tego, co może pójść źle.
Skup się na tym, co może pójść dobrze.
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
06.2019 icsi- 0 zaplodnionych
Od 07.2019 - Novum
Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
Od 12.2019- antykoncepcja
02.2020-punkcja torbieli 😟
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
nick nieaktualnyChcę być mamą wrote:Kingus mamy podobna wagę bo ja zaszłam z 50kg i chyba też wszystko poszło mi w cycki i brzuch 😃
Ja ciuchy ciazowe mam od 3 miesiąca ciazy bo chcialam się czuć komfortowo. No i balam się że jak się będzie coś wrzynac w brzuch to malenstwu bedzie niewygodnie. Ale mam tylko jeansy, leginsy a bluzek jeszcze tak nie nosze. Ja polecam bo czuje się w tych ciuchach dużo lepiej.
A jak to jest z tym spaniem? Ja spie trochę na boku ale brzuszek dotyka łóżka... dzisiaj znajoma mi się zapytała czy spie na brzuchu a nie wolno. Serio? Ja nie mam pojęcia jak powinno się spać[/QUOTE
Ludzie dalej powielają ten mit 🤦🏼♀️ Przez takie coś dziewczyny śpią pózniej tylko na jednym boku, co jest wrecz zakazane, bo dziecko ciagle układa się w jednym miejscu i jest narażone ze po porodzie dalej będzie faworyzować te stronę i będzie mieć asymetrię. Śpimy tak jak nam wygodnie! Na brzuchu tez można dopóki nam tak wygodnie, organizm jest mądry sam da nam znać kiedy to będzie niebezpieczne. A jka nic nie boli, nie czujesz dyskomfortu to możesz spać nawet na samym brzuchu.Chcę być mamą lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja mała tez jest na dolnej granicy normy, ale to jest normalne, przecież jedne dzieci rodzą się 3kg innej nawet 5-6, wiec te różnice będą widoczne.
Trochę się dzisiaj podlamalam. Płytki coraz gorzej mi uciekają. Dwa trzy miesiące temu było ponad 240 tys, dzisiaj już mniej jak 100. Eh z młodym tez miałam małopłytkowość, ale nie spadało tak szybko, no i skończyło się krwotokiem 😭 Eh ciagle pod górę. Za to cukier mam idealny, mimo ze zjadam go na tony. -
nick nieaktualnyKokaina wrote:Dziewczyny,
Przyszła mi dzisiaj kurka do karmienia -jest przepiękna , aż się napatrzyć nie mogę 😍😍😁
Jak Wy ja pierzecie żeby się nie zniszczyła ?Kokaina lubi tę wiadomość
-
PatSim wrote:Jak z la millou to na spokojnie wrzucam ja na 60, wirowałam ja nawet na 1200 i nic się jej nie dzieje. Te rzeczy są na prawdę świetnej jakości i się super piora. Moja starsza kura ma już 4 lata, jak się młody urodził to czasem była praną 2-3 razy w tyg. Jedyne buble z la millou na jakie do tej pory trafiłam to ich bambus. Mechaci się okrutnie a poduszka nam się zbiła. Czyli wychodzi ze dali do niej inne wypełnienie, bo normalnie poduszki mi się od nich nigdy nie zbily
Takk, to ta, dzięki. Super ze jest taka wytrzymała 😁
Justyna, ja kupiłam taka jak ta 😁
https://allegro.pl/oferta/la-millou-kura-babci-dany-route-66-navy-9443607460JustynaFrog lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kokaina wrote:Dziewczyny,
Przyszła mi dzisiaj kurka do karmienia -jest przepiękna , aż się napatrzyć nie mogę 😍😍😁
Jak Wy ja pierzecie żeby się nie zniszczyła ?
Hahaha przeczytałam kurtka zamiast kurka i se myślę co Ty za linka z kurka wklejasz xD. -
Ja śpię raz tak raz tak zależy jak leży dopóki dziecko nie daje sygnałów iż mu nie wygodnie to tak śpijcie Pat Sim ma rację ja kurtkę miałam z hm i też bym chciała ja mieć ponownie
Do karmienia miałam i ponownie kupiłam poduszkę z motherhood bardzo polecamCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Hej dziewczyny dawno mnie nie było ale zaczelismy remont no i wyprawkę zaczełam zbierać co do wagi dziecka to mam na dolnej granicy, lekarz robiący usg prenatalne nastraszył mnie ale tydzień później byłam u swojego i stwierdził, że każde dziecko inaczej rośnie i mam się nie martwić bo nie ma czym bo ładnie rośnie tylko w swoim tempie. Skwitowął to też tak, że nie można się po mnie spodziewać, że urodzę duże dziecko skoro sama jestem drobna - mam 153 cm wzrostu
mon!ta^, Glonojadek lubią tę wiadomość