X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na połówkowych w 21t+6d miał 500g :) Wychodziło, że tydzień starszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 08:52

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • jjs Ekspertka

Wysłany: 3 września 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 24 tc było 590g, lekarka mi nic nie mówiła ze waga jest nie prawidłowa. Teraz jak czytam wagi waszych maluszków to się zaczynam stresować ☹️ Jedynie plus jest taki że mój maluszek tak mocno mnie kopie jakby był dużo większy.

w57v9n73a8iaw4bs.png

termin porodu: 9.12.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus, mój lekarz mówi, że ewentualną hipotrofie diagnozuje się po 30 TC. Ze wcześniej dziecko rośnie skokowo,

Mój w 21tyg ważył około 460 g. Pytałam lekarza, czy nie za mało. Powiedział, że nie, że jestem drobna, więc i moje dziecko będzie raczej mniejsze, ale wypada tak około 50 centyla... Czyli jest dobrze. Myślę, że jeśli masz dobre przepływy tętnicze, to lekarz nie powinien cię straszyć.

• Chcę być mamą Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus mamy podobna wagę bo ja zaszłam z 50kg i chyba też wszystko poszło mi w cycki i brzuch 😃
    Ja ciuchy ciazowe mam od 3 miesiąca ciazy bo chcialam się czuć komfortowo. No i balam się że jak się będzie coś wrzynac w brzuch to malenstwu bedzie niewygodnie. Ale mam tylko jeansy, leginsy a bluzek jeszcze tak nie nosze. Ja polecam bo czuje się w tych ciuchach dużo lepiej.

A jak to jest z tym spaniem? Ja spie trochę na boku ale brzuszek dotyka łóżka... dzisiaj znajoma mi się zapytała czy spie na brzuchu a nie wolno. Serio? Ja nie mam pojęcia jak powinno się spać

[link=https://www.suwaczki.com/]oar8s65g3pfujggo.png[/link]

Przestań bać się tego, co może pójść źle.
    Skup się na tym, co może pójść dobrze.

Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕
    12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
    06.2019 icsi- 0 zaplodnionych

Od 07.2019 - Novum
    Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
    Od 12.2019- antykoncepcja
    02.2020-punkcja torbieli 😟
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja legginsy ciążowe noszę już od dawna. Teraz kupiłam sobie spodnie, przed ciążą nosiłam bardzo obcisłe i dopasowane spodnie, więc było mi trochę niewygodnie w nich już prawie od poczatku ciąży, chociaż bardziej przeważyło to że nie chciałam cisnąć małego.

Co innego że spaniem, zdarza mi się nadal budzić na brzuchu. Może nie zupełnie tak na płasko, ale jednak.

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • kingus0x Ekspertka

Wysłany: 3 września 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak, pewnie dlatego tyle badań ale dziś się potwierdziło to co uważałam od początku, że po prostu jest drobny i tyle 🙂 dziś (25tc) 801g. Przepływy i wszystko pozostałe tak jak powinno być 🙂 Miałaś wizytę 1.09? Jak z wagą małego?

Chce byc mama, ale i tak mam wielkie zdziwienie za każdym razem jak wchodzę na wagę, że to tak szybko idzie w górę 😆

Ja śpię na lewym boku, bo to i tak moja ulubiona pozycja 😁

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kingus0x wrote:
    Edyciak, pewnie dlatego tyle badań ale dziś się potwierdziło to co uważałam od początku, że po prostu jest drobny i tyle 🙂 dziś (25tc) 801g. Przepływy i wszystko pozostałe tak jak powinno być 🙂 Miałaś wizytę 1.09? Jak z wagą małego?

Chce byc mama, ale i tak mam wielkie zdziwienie za każdym razem jak wchodzę na wagę, że to tak szybko idzie w górę 😆

Ja śpię na lewym boku, bo to i tak moja ulubiona pozycja 😁
    To mamy taki sam termin, a moje dziecko w 23+5 ważyło 550g, na połówkowych 21+3 375. Cały czas w najniższych granicach normy, albo chyba nawet poniżej..😟 ale nikt się nie przejmuje za bardzo tym. W poniedziałek kolejna wizyta i zobaczymy. U mnie to raczej są geny, bo teściowa ma np 152 cm wzrostu i rozmiar buta 35👌

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • kingus0x Ekspertka

Wysłany: 3 września 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda wrote:
    To mamy taki sam termin, a moje dziecko w 23+5 ważyło 550g, na połówkowych 21+3 375. Cały czas w najniższych granicach normy, albo chyba nawet poniżej..😟 ale nikt się nie przejmuje za bardzo tym. W poniedziałek kolejna wizyta i zobaczymy. U mnie to raczej są geny, bo teściowa ma np 152 cm wzrostu i rozmiar buta 35👌
    U mnie też raczej geny ale od strony męża, tam teściowa rodziła bardzo drobne dzieci (ktore wszystkie obecnie maja po 1,90m 😆), więc pewnie tak to poszło 🙂

Ale skoro wszystko w badaniach tobie wychodzi dobrze to może nie ma się czym przejmować, zresztą usg też dokładnie nie pokazuje. Napewno wszystko jest dobrze.

Rzeczywiście mamy ten sam termin 😁 to daj znać jak wagą po wizycie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 16:49

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus, ale to chyba normalna waga dzidziusia, a nie mała. 😉
    Na wizycie 1.09. nie miałam USG płodu, bo połówkowe były 6 dni wcześniej, więc lekarz nie widział potrzeby. Tylko szyjkę miałam sprawdzaną. 😉
    Mój idzie tak po środku siatki centylowej, więc jest ok. 😊

Z typowo ciążowych ubrań mam dwie pary legginsów i dwie pary spodni. Spódnice noszę takie tuby bardzo elastyczne, więc spokojnie na brzuch jeszcze długo będę wciągać, a sukienki mam trapezowe albo jakieś szerokie lub odcinane pod biustem. 😉
    Co do spania na brzuchu, zasypiam w takiej pozycji na boko-brzuchu. Któregoś dnia próbowałam położyć się płasko na brzuchu, ale nie mogłam - chyba się bałam.

Chcę być mamą, śpij w takiej pozycji, jaka jest dla ciebie wygodna. 😉 Choć pozycja leżenia na brzuchu na naszym etapie ciąży nie jest raczej wskazana.. 😉

Chcę być mamą lubi tę wiadomość

• Chcę być mamą Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus tez mi się wydaje ze to normalna waga a nie sa mala. Ale co lekarz to inna opinia. Moja ma mniejsza wage a mówią że jest ok.
    Ale faktycznie może waga maleństwa uzależniona jest od genów i od naszej wagi. Ja jestem drobna -no albo byłam 10kg temu 🤭 i może dlatego moje malenstwo tez jest drobne. Za to jak będzie miało geny po mezu i jego rodzinie to pewnie będzie klopsik🤪

Często macie teraz badania?
    Na każdym badaniu mierzą wam szyjkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 18:08

[link=https://www.suwaczki.com/]oar8s65g3pfujggo.png[/link]

Przestań bać się tego, co może pójść źle.
    Skup się na tym, co może pójść dobrze.

Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕
    12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
    06.2019 icsi- 0 zaplodnionych

Od 07.2019 - Novum
    Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
    Od 12.2019- antykoncepcja
    02.2020-punkcja torbieli 😟
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę być mamą wrote:
    Kingus mamy podobna wagę bo ja zaszłam z 50kg i chyba też wszystko poszło mi w cycki i brzuch 😃
    Ja ciuchy ciazowe mam od 3 miesiąca ciazy bo chcialam się czuć komfortowo. No i balam się że jak się będzie coś wrzynac w brzuch to malenstwu bedzie niewygodnie. Ale mam tylko jeansy, leginsy a bluzek jeszcze tak nie nosze. Ja polecam bo czuje się w tych ciuchach dużo lepiej.

A jak to jest z tym spaniem? Ja spie trochę na boku ale brzuszek dotyka łóżka... dzisiaj znajoma mi się zapytała czy spie na brzuchu a nie wolno. Serio? Ja nie mam pojęcia jak powinno się spać[/QUOTE

Ludzie dalej powielają ten mit 🤦🏼‍♀️ Przez takie coś dziewczyny śpią pózniej tylko na jednym boku, co jest wrecz zakazane, bo dziecko ciagle układa się w jednym miejscu i jest narażone ze po porodzie dalej będzie faworyzować te stronę i będzie mieć asymetrię. Śpimy tak jak nam wygodnie! Na brzuchu tez można dopóki nam tak wygodnie, organizm jest mądry sam da nam znać kiedy to będzie niebezpieczne. A jka nic nie boli, nie czujesz dyskomfortu to możesz spać nawet na samym brzuchu.

Chcę być mamą lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała tez jest na dolnej granicy normy, ale to jest normalne, przecież jedne dzieci rodzą się 3kg innej nawet 5-6, wiec te różnice będą widoczne.

Trochę się dzisiaj podlamalam. Płytki coraz gorzej mi uciekają. Dwa trzy miesiące temu było ponad 240 tys, dzisiaj już mniej jak 100. Eh z młodym tez miałam małopłytkowość, ale nie spadało tak szybko, no i skończyło się krwotokiem 😭 Eh ciagle pod górę. Za to cukier mam idealny, mimo ze zjadam go na tony.

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Przyszła mi dzisiaj kurka do karmienia -jest przepiękna , aż się napatrzyć nie mogę 😍😍😁

Jak Wy ja pierzecie żeby się nie zniszczyła ?

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina podasz linka?;)

21.09.2020 - ❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dziewczyny,

Przyszła mi dzisiaj kurka do karmienia -jest przepiękna , aż się napatrzyć nie mogę 😍😍😁

Jak z la millou to na spokojnie wrzucam ja na 60, wirowałam ja nawet na 1200 i nic się jej nie dzieje. Te rzeczy są na prawdę świetnej jakości i się super piora. Moja starsza kura ma już 4 lata, jak się młody urodził to czasem była praną 2-3 razy w tyg. Jedyne buble z la millou na jakie do tej pory trafiłam to ich bambus. Mechaci się okrutnie a poduszka nam się zbiła. Czyli wychodzi ze dali do niej inne wypełnienie, bo normalnie poduszki mi się od nich nigdy nie zbily

Kokaina lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    Jak z la millou to na spokojnie wrzucam ja na 60, wirowałam ja nawet na 1200 i nic się jej nie dzieje. Te rzeczy są na prawdę świetnej jakości i się super piora. Moja starsza kura ma już 4 lata, jak się młody urodził to czasem była praną 2-3 razy w tyg. Jedyne buble z la millou na jakie do tej pory trafiłam to ich bambus. Mechaci się okrutnie a poduszka nam się zbiła. Czyli wychodzi ze dali do niej inne wypełnienie, bo normalnie poduszki mi się od nich nigdy nie zbily

Takk, to ta, dzięki. Super ze jest taka wytrzymała 😁

Justyna, ja kupiłam taka jak ta 😁

https://allegro.pl/oferta/la-millou-kura-babci-dany-route-66-navy-9443607460

JustynaFrog lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dziewczyny,

Hahaha przeczytałam kurtka zamiast kurka i se myślę co Ty za linka z kurka wklejasz xD.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię raz tak raz tak zależy jak leży :) dopóki dziecko nie daje sygnałów iż mu nie wygodnie to tak śpijcie :) Pat Sim ma rację :) ja kurtkę miałam z hm i też bym chciała ja mieć ponownie :)

Do karmienia miałam i ponownie kupiłam poduszkę z motherhood bardzo polecam :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • jjs Ekspertka

Wysłany: 6 września 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawiam się nad zakupem kocyka- między bambusowym a z wełny z merynosa. Który waszym zdaniem będzie lepszy ?

w57v9n73a8iaw4bs.png

termin porodu: 9.12.2020
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 6 września 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno mnie nie było ale zaczelismy remont no i wyprawkę zaczełam zbierać :D co do wagi dziecka to mam na dolnej granicy, lekarz robiący usg prenatalne nastraszył mnie ale tydzień później byłam u swojego i stwierdził, że każde dziecko inaczej rośnie i mam się nie martwić bo nie ma czym bo ładnie rośnie tylko w swoim tempie. Skwitowął to też tak, że nie można się po mnie spodziewać, że urodzę duże dziecko skoro sama jestem drobna - mam 153 cm wzrostu :)

mon!ta^, Glonojadek lubią tę wiadomość

ckai9jcgzvp69p78.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ