Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymon!ta^ wrote:Bambus ma w sobie to że w zimne dni ociepla a w gorące dni chłodzi. A wełna to tylko będzie tobie ocieplac i więcej przy niej roboty:) no i zależy jaki ten kocyk chcesz
PatSim lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja wczoraj byłam na badaniach i mały już 780g waży. Udało się też zrobić zdjęcia twarzy na USG 3d. Jedno wyszło bardzo ladnie, aż się zdziwiłam że na takim etapie ciąży może takie dokładne wyjść 🥰
Glonojadek, Kinaa, Edyciak lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Tortie to już kawał syna 😃 u mnie przez ten cholerny covid wstrzymali usg 3d i 4d ale oczywiście jutro będę próbowała namówić lekarza na fote😎
Udało mi się dzisiaj zebrać i zamówić rzeczy higieniczne dla mnie do szpitala uff łapią mnie ostatnio dość bolesne ale pojedyncze skurcze zaczynam się stresować... -
Savana u mnie przy okazji zwykłego USG i standardowej wizyty lekarz przełącza na 3d żeby mi ładne zdjęcie zrobić.
Jak tak czytam to 780g jak na ten tydzień to dużo. W sumie wyszło z wagi tydzień do przodu, a długość kości udowej to nawet na 2 tyg do przodu wyszła. Chyba muszę większe ubranka kupować 😅
👶 12.2020 -
Edyciak wrote:Papierki lakmusowe, kupowałam w internecie firmy Merck. Ale jeśli masz podejrzenie na tym etapie, że sączą ci się wody, to natychmiast się jedzie do szpitala.
Niestety nie mam o tym zielonego pojęcia,czy to mocz, uplawy czy co innego. czasami po prostu na bieliźnie mam mokrą plamę i nie wiem co to, czasem widać, że to uplawy bo zostawiają biały ślad, ale czasem to tylko mokra plama. No nic narazie poczekam do wizyty, może lekarz mi powie czy z tymi wodami wszystko ok? -
Wczoraj na wizycie mój mężczyzna ważył 819g i ma się całkiem dobrze napierdziela mamusie nóżkami po kroczu ale szyjka bez zarzutu także gin sugeruje ze skurcze mogą być z odwodnienia mam pić jeszcze więcej wody...
No i znam już ta godzinę 0 😱 cięcie mam mieć 14.12 także może jeszcze uda się zrobić świąteczne porządki 😉Tortie, Kinaa lubią tę wiadomość
-
Savana to widze, że ruchliwy ten twój mężczyzna i nie daje o sobie zapomnieć
Ja byłam wczoraj na jeszcze jednej wizycie, bo miałam przyjść po skierowanie do szpitala i mój też 820g, a z tego co widzę to moja ciąża o tydzień wcześniejsza. Nawet lekarka zwróciła uwagę na to, że za duży(ale że to niby dobrze na tym etapie). Cukry mam w normie, więc za bardzo nie mam co zmieniać w diecie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 08:05
Kinaa lubi tę wiadomość
👶 12.2020 -
Fajnie ze wasze wizyty w porządku.
Mnie wczoraj bolal brzuch jak na okres... Kurcze chyba pierwszy raz w ciazy. Czy to normalne? Wizyte mam w poniedziałek ale oczywiście juz sie martwię...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Przestań bać się tego, co może pójść źle.
Skup się na tym, co może pójść dobrze.
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
06.2019 icsi- 0 zaplodnionych
Od 07.2019 - Novum
Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
Od 12.2019- antykoncepcja
02.2020-punkcja torbieli 😟
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
Chcę być mamą wrote:Fajnie ze wasze wizyty w porządku.
Mnie wczoraj bolal brzuch jak na okres... Kurcze chyba pierwszy raz w ciazy. Czy to normalne? Wizyte mam w poniedziałek ale oczywiście juz sie martwię...
Ja tak miałam i też się martwiłam, ale poszłam na dodatkową wizytę i okazało sie, że wszystko ok. W sumie nie wiem od czego to było.Starania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020 -
nick nieaktualnyChce być mamą, owszem, niby takie bóle mają prawo się zdarzać. Może to skurcze Braxtona? Ale po swoim przykładzie wiem, że jeśli jest wątpliwość, czy ten ból jest naturalny, to najlepiej wziąć lek rozkurczowy. Bo mogą to być też skurcze powodujące skracanie się szyjki macicy. Ewentualnie więcej magnezu można łykać. A przy najbliżej wizycie powiedz o tym lekarzowi.
-
Dzięki dziewczyny.
Właśnie czytałam ze mogą pojawiac się skurcze Braxtona i pewnie to było to. Ale na pewno wspomnę o tym na następnej wizycieEdyciak lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Przestań bać się tego, co może pójść źle.
Skup się na tym, co może pójść dobrze.
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
06.2019 icsi- 0 zaplodnionych
Od 07.2019 - Novum
Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
Od 12.2019- antykoncepcja
02.2020-punkcja torbieli 😟
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
Edyciak wrote:Papierki lakmusowe, kupowałam w internecie firmy Merck. Ale jeśli masz podejrzenie na tym etapie, że sączą ci się wody, to natychmiast się jedzie do szpitala.
Edyciak jeśli chodzi o te papierki lakmusowe to z jaką skalą polecasz, te 4.0-7.0? -
nick nieaktualnyPrzytulanka, ja mam takie, jakie lekarz polecił mi kupić, takie których lekarze używają. Paski wskaźnikowe do mierzenia pH pochwy firmy Merck. Mają zakres pH 4,0-7,0. Są dosyć drogie. 60 zł za 100 sztuk. Ale na Allegro można kupić jakieś inne tańsze.
-
nick nieaktualnyA czy któraś z was ma takie pojedyncze punktowe skurcze nisko tuż nad spojeniem łonowym? Mam często takie doznania. Coś jak skurcze przy orgazmie. 😉 Czasami są nieprzyjemne, prawie bolesne.
Bo nie wiem, czy to kopniaki 🤔 czy skurcze czy czkawka małego. Są najczęściej króciutkie i pulsacyjne i punktowe. -
Mi teraz bardzo szybko zaczął mijać. Już muszę kupować wszystko, bo tak się zbieram że do porodu nie zdążęStarania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020 -
Oj tak czas płynie okrutnie szybko, dostałam od znajomej sporo ubranek i jeszcze bardziej sie stresuje jak patrzę na takie maleństwa mimo że mam w domu 2,5latke to szybko zapomniałam...
Dokupie już tylko jakieś pojedyncze rzeczy coś świeżego tak żeby mieć przyjemność 😎
Co do tych skurczy to ja tak wlasnire mam jak mnie mały kopie bardzo nisko nieprzyjemne napinanie ale gin mówi że to kopanie i skurcze z odwodnienia...