X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Bambus ma w sobie to że w zimne dni ociepla a w gorące dni chłodzi. A wełna to tylko będzie tobie ocieplac i więcej przy niej roboty:) no i zależy jaki ten kocyk chcesz :)
    Nie nie. Myli ci się. To wełna ma takie właściwości. Jest termoregulacyjna. Latem chłodzi, zimą grzeje. Mówię to ja - użytkowniczka pościeli wełnianej przez około 10 lat. 😁

PatSim lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do fotelika są specjalne otulacze lub można kupić kombinezon z wycięciami na pasy.

• Tortie Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na badaniach i mały już 780g waży. Udało się też zrobić zdjęcia twarzy na USG 3d. Jedno wyszło bardzo ladnie, aż się zdziwiłam że na takim etapie ciąży może takie dokładne wyjść 🥰

Glonojadek, Kinaa, Edyciak lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 8 września 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie to już kawał syna 😃 u mnie przez ten cholerny covid wstrzymali usg 3d i 4d ale oczywiście jutro będę próbowała namówić lekarza na fote😎

Udało mi się dzisiaj zebrać i zamówić rzeczy higieniczne dla mnie do szpitala uff łapią mnie ostatnio dość bolesne ale pojedyncze skurcze zaczynam się stresować...

oar89n73y6mg0rut.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Savana u mnie przy okazji zwykłego USG i standardowej wizyty lekarz przełącza na 3d żeby mi ładne zdjęcie zrobić.

Jak tak czytam to 780g jak na ten tydzień to dużo. W sumie wyszło z wagi tydzień do przodu, a długość kości udowej to nawet na 2 tyg do przodu wyszła. Chyba muszę większe ubranka kupować 😅

👶 12.2020
  • Grudniowa Mama Znajoma

Wysłany: 8 września 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Papierki lakmusowe, kupowałam w internecie firmy Merck. Ale jeśli masz podejrzenie na tym etapie, że sączą ci się wody, to natychmiast się jedzie do szpitala.

Niestety nie mam o tym zielonego pojęcia,czy to mocz, uplawy czy co innego. czasami po prostu na bieliźnie mam mokrą plamę i nie wiem co to, czasem widać, że to uplawy bo zostawiają biały ślad, ale czasem to tylko mokra plama. No nic narazie poczekam do wizyty, może lekarz mi powie czy z tymi wodami wszystko ok?

oar83e3k8ifp7zay.png
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na wizycie mój mężczyzna ważył 819g i ma się całkiem dobrze napierdziela mamusie nóżkami po kroczu ale szyjka bez zarzutu także gin sugeruje ze skurcze mogą być z odwodnienia mam pić jeszcze więcej wody...
    No i znam już ta godzinę 0 😱 cięcie mam mieć 14.12 także może jeszcze uda się zrobić świąteczne porządki 😉

Tortie, Kinaa lubią tę wiadomość

oar89n73y6mg0rut.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Savana to widze, że ruchliwy ten twój mężczyzna i nie daje o sobie zapomnieć :D

Ja byłam wczoraj na jeszcze jednej wizycie, bo miałam przyjść po skierowanie do szpitala i mój też 820g, a z tego co widzę to moja ciąża o tydzień wcześniejsza. Nawet lekarka zwróciła uwagę na to, że za duży(ale że to niby dobrze na tym etapie). Cukry mam w normie, więc za bardzo nie mam co zmieniać w diecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 08:05

Kinaa lubi tę wiadomość

👶 12.2020
  • Chcę być mamą Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze wasze wizyty w porządku.

Mnie wczoraj bolal brzuch jak na okres... Kurcze chyba pierwszy raz w ciazy. Czy to normalne? Wizyte mam w poniedziałek ale oczywiście juz sie martwię...

[link=https://www.suwaczki.com/]oar8s65g3pfujggo.png[/link]

Przestań bać się tego, co może pójść źle.
    Skup się na tym, co może pójść dobrze.

Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕
    12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
    06.2019 icsi- 0 zaplodnionych

Od 07.2019 - Novum
    Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
    Od 12.2019- antykoncepcja
    02.2020-punkcja torbieli 😟
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę być mamą wrote:
    Fajnie ze wasze wizyty w porządku.

Mnie wczoraj bolal brzuch jak na okres... Kurcze chyba pierwszy raz w ciazy. Czy to normalne? Wizyte mam w poniedziałek ale oczywiście juz sie martwię...

Ja tak miałam i też się martwiłam, ale poszłam na dodatkową wizytę i okazało sie, że wszystko ok. W sumie nie wiem od czego to było.

👶 12.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mamą, owszem, niby takie bóle mają prawo się zdarzać. Może to skurcze Braxtona? Ale po swoim przykładzie wiem, że jeśli jest wątpliwość, czy ten ból jest naturalny, to najlepiej wziąć lek rozkurczowy. Bo mogą to być też skurcze powodujące skracanie się szyjki macicy. Ewentualnie więcej magnezu można łykać. A przy najbliżej wizycie powiedz o tym lekarzowi.

• Chcę być mamą Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Właśnie czytałam ze mogą pojawiac się skurcze Braxtona i pewnie to było to. Ale na pewno wspomnę o tym na następnej wizycie

Edyciak lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]oar8s65g3pfujggo.png[/link]

Przestań bać się tego, co może pójść źle.
    Skup się na tym, co może pójść dobrze.

Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕
    12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
    06.2019 icsi- 0 zaplodnionych

Od 07.2019 - Novum
    Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
    Od 12.2019- antykoncepcja
    02.2020-punkcja torbieli 😟
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 11 września 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Papierki lakmusowe, kupowałam w internecie firmy Merck. Ale jeśli masz podejrzenie na tym etapie, że sączą ci się wody, to natychmiast się jedzie do szpitala.

Edyciak jeśli chodzi o te papierki lakmusowe to z jaką skalą polecasz, te 4.0-7.0?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka, ja mam takie, jakie lekarz polecił mi kupić, takie których lekarze używają. Paski wskaźnikowe do mierzenia pH pochwy firmy Merck. Mają zakres pH 4,0-7,0. Są dosyć drogie. 60 zł za 100 sztuk. Ale na Allegro można kupić jakieś inne tańsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was ma takie pojedyncze punktowe skurcze nisko tuż nad spojeniem łonowym? Mam często takie doznania. Coś jak skurcze przy orgazmie. 😉 Czasami są nieprzyjemne, prawie bolesne.
    Bo nie wiem, czy to kopniaki 🤔 czy skurcze czy czkawka małego. Są najczęściej króciutkie i pulsacyjne i punktowe.

• Kocia Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą to być kopniaki mam czasami coś w tym rodzaju i wydaje mi się że to dziecko uciska w te miejsca. Czasem wystarczy zmiana pozycji. Wam też tak szybko mija ta ciąża? Myślicie już o porodzie?

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teraz bardzo szybko zaczął mijać. Już muszę kupować wszystko, bo tak się zbieram że do porodu nie zdążę :D

👶 12.2020
  • Grudniowa Mama Znajoma

Wysłany: 13 września 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo, szybko leci i zaczynam już czuć stresik związany z porodem i tym jak to będzie. Od następnego tygodnia chyba zacznę już wszystko do wyprawki kupować bo też mam takie wrażenie, że nie zdążę.

oar83e3k8ifp7zay.png
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 13 września 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak dziękuję za odpowiedź, co do Twojego pytania to ja miewam różne skurcze, się takie jak opisywałas to też.

Edyciak lubi tę wiadomość

• Savana Ekspertka

Wysłany: 13 września 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak czas płynie okrutnie szybko, dostałam od znajomej sporo ubranek i jeszcze bardziej sie stresuje jak patrzę na takie maleństwa mimo że mam w domu 2,5latke to szybko zapomniałam...
    Dokupie już tylko jakieś pojedyncze rzeczy coś świeżego tak żeby mieć przyjemność 😎

Co do tych skurczy to ja tak wlasnire mam jak mnie mały kopie bardzo nisko nieprzyjemne napinanie ale gin mówi że to kopanie i skurcze z odwodnienia...

oar89n73y6mg0rut.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ