Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas zimą jest w mieszkaniu 23-24 stopnie i mój starszak (też grudniowy) nosił body na długi rękaw i bawełnianego cienkiego pajaca. To był nasz ulubiony strój. Kombinezon zimowy mam taki bez nóżek, z tzw.workiem na dole, który można rozsunąć w pionie, żeby zapiąć fotelik. W tym kombinezonie wróciliśmy ze szpitala.
Co do kosmetyków, to faktycznie nie trzeba dużo. Przydałby się jakiś delikatny płyn do kąpieli (my mieliśmy Sylveco 2w1 płyn i szampon), krem na odparzenia (u nas sprawdził się najlepiej Bepanthen), po porodzie łuszczyła nam się lekko skórka, to jeszcze w szpitalu położna poleciła smarować ciekłą parafiną, nie oliwką bo oliwka chwilowo nawilża, a potem wysusza. Do tego sól fizjologiczna do przemywania oczek i buzi, my mieliśmy też Octenisept do psikania pępuszka. Można krem na niepogodę, ale my jakoś nie używaliśmy, bo wychodziliśmy na krótko i w mieście nie było zimy Nie używaliśmy żadnych kremów do buzi, balsamów, mleczek do ciała, emolientów czy innych. Tylko podstawowe rzeczy.
-
A ten Bepanthen to maść czy krem? Sama tego używałam przy tatuażach i bardzo lubię te preparaty, ale nigdy nie wiem ktory rodzaj kupićStarania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Karollaa wrote:Ja jestem przerażona prowadzeniem dzieci do przedszkola z noworodkiem. Boje się wirusów... Mąż wcześnie rano wyjeżdża do pracy. No i druga strona to ubieranie kombinezon, kurtki, szaliki itd 🙉🙉
Karollaa, ja mam dokładnie takie same obawy 😕
Mam nadzieje ze chociaż przez 2 pierwsze tygodnie mąż będzie zaprowadzać starszaka co przedszkola , a potem będzie okres świąteczny i może jakos ten pierwszy miesiąc pociągniemy ( ja mam termin na początek grudnia).
Ale potem będzie Meksyk z szykowaniem dwójki dzieci , ale trudno, jakos trzeba będzie sobie poradzić 😕
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
nick nieaktualnyJa to znowu jestem przerażona jak moj high need poradzi sobie z mniejsza uwaga. Miał iść teraz do przedszkola, ale ze nie chce żeby teraz znosił wszystkie wirole do domu jak pojawi się małe dziecko to ten rok mu odpuściliśmy. No i zaczynam wątpić czy to był dobry pomysł.
Karollaa lubi tę wiadomość
-
Dokładnie z tego samego powodu zostawiłam swoją 2.5latke do wiosny chociaż ostatnio świetnie się rozwija i jest idealnym materiałem do przedszkola to przez ciąże i zimę muszę ją zostawić bo poza covidem to i tak by mi przyniosla milion syfow🤮 wiem że będzie mi cięzko ale już nie mogę się doczekać rozwiązania...
-
PatSim wrote:Ja to znowu jestem przerażona jak moj high need poradzi sobie z mniejsza uwaga. Miał iść teraz do przedszkola, ale ze nie chce żeby teraz znosił wszystkie wirole do domu jak pojawi się małe dziecko to ten rok mu odpuściliśmy. No i zaczynam wątpić czy to był dobry pomysł.
Tez miałam wątpliwości, mój 2,5l to prawdziwy cycuch mamy 😁 pierwsze 2dni płakał, teraz biegnie do przedszkola nawet nie ma czasu z matką sie pożegnać 🙈 U nas kiepsko z mową, mam nadzieję ze się rozkręcilolcia8796vdg -
hej dziewczyny ja tak zarzekałam się, że wszytsko dopiero kupie w 7 miesiącu, że 7 miesiąc zacznie mi się w poniedziałek a ja już mam prawie wszystko 🙈 brakuje mi środków pielęgnacyjnych i higienicznych i rzeczy dla mnie, przewijaka, butelki ale do sklepów mam zabronione chodzić bo co idę to przychodzę z ciuszkami a dostałam od koleżanki 3 kartony po jej synku no ale przecież co tam lepiej więcej niż mniej mieć przecież .
Wczoraj miałam dość częste skurcze dlatego dzisiaj leżakuje niczym księżniczka a jutro wizyta na 16.40 zobaczymy co powie lekarz -
nick nieaktualnyWłaśnie mi najgorzej chodzi o te choroby, na które młoda by nie była zaszczepiona jeszcze
U mnie akcja pranie trochę zakończona falstartem i żałuje ze to w ogóle zaczęłam 🤣 wszędzie wala się pranie, wczoraj dwie h prasowałam pieluchy i kocyki i mam dość 🤣 a gdzie te tyci ubranka. Zostało mi do zrobienia jedno pranie, plus milion pran wełny, bo za dużo tam kolorów na raz Ale prasowanie mnie przerasta dzisiaj kręgosłup mało mi nie strzeli.
Jeszcze starszak ledwo wyszedł z alergii i w nocy zawitał do nas katar i z tata mieli cała noc nieprzespana. Ja uciekłam na kanapę 🙈🙈🙈 -
Witajcie.Też jestem po wizycie. Szyjka trzyma, mała waży 1340😃Z kupionych rzeczy mam już rożek, kombinezon i ciuszki 56,62.W październiku wózek, przewijak,kokon z dodatkami. A na koniec kosmetyki dla mnie i małej. Jakoś trzeba rozłożyć wydatki 😉
-
Heja u mnie maluszek 1090g nadal dwa tygodnie w plecy
Ja nie piorę teraz mam suszarkę osobno i mi ładnie odrazu wysuszy i do szafy nie trzeba prasować także mam tutaj luz na szczęście.
Ja ubieram body, pół śpiochy na to kombinezon dresowy bawelniany, czapka rękawiczki i kocyk. Nie bawię się w żadne kombinezony grube. A co do jakiegoś spiworka do fotelik to dedykowany do danego fotelika z testami, gdzie ta dana firma je robi i testuje, pod konkretny model
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 22:21
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Ja poszłam za waszym przykładem i wyprałam wszystkie ubranka, dziś będzie prasowanie 🤪. Zostały jeszcze kocyki, rożki itp. do wyprania, ale to jak będzie cieplej 🙂
My w przyszłym miesiącu mamy zapisane do kupienia foteliki do aut i rzeczy dla mnie do szpitala - wolę mieć wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 07:59
07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
Ja mam lovela. Zastanawiałam się nad innymi, ale akurat w tym teściowa prała i mi zapach pasuje.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
A teraz wasze starsze dzieci chodzą do przedszkola? Ja we wrześniu zostawiłam dziecko w domu (ogólnie to jest jej drugi rok w przedszkolu), ale trochę mi szkoda że jej koleżanki i koledzy chodzą i jej się chce do dzieci. Wychodzimy na plac zabaw ale to jest mało, czasem myślę że puściłabym ją 1-2 razy w tygodniu. Później znowu nachodzą mnie wątpliwości że nie ma co ryzykować i tak ciągle odciągam ta decyzję.
-
Kocia wrote:A teraz wasze starsze dzieci chodzą do przedszkola? Ja we wrześniu zostawiłam dziecko w domu (ogólnie to jest jej drugi rok w przedszkolu), ale trochę mi szkoda że jej koleżanki i koledzy chodzą i jej się chce do dzieci. Wychodzimy na plac zabaw ale to jest mało, czasem myślę że puściłabym ją 1-2 razy w tygodniu. Później znowu nachodzą mnie wątpliwości że nie ma co ryzykować i tak ciągle odciągam ta decyzję.
Kocia lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami